Canon EOS 650D

poruka: 40
|
čitano: 12.290
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Canon EOS 650D".
17 godina
Canon EOS 650D

Ne razumijem što je novo u odnosu na 550D?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

0 0 hvala 0
17 godina
Canon EOS 650D

Ništa puno bolje od 550d samo još malo dupla cijena. Isti senzor isto sve. Jedina prednost za nekoga Touch screen koji je po meni ne potreban. 

PC PROJECT WHITE ANGEL www.whiteangel.in-7.com
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Re: Canon EOS 650D

Pa lijepo ti piše, šta neznaš čitati ? mislim stvarno pišeš bezvez da ili samo staviš komentar bilo kakav...

Ukratko: 18MP, LCD touchscreen itd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 10:43 (makopos).
13 godina
protjeran
Canon EOS 650D

Nevjerojatno je koliko su ove godine nasljednici prošlogodišnjih modela poskupili a zapravo ne nose ništa posebno novoga, a koliko vidim i Canon boluje od toga...

4 0 hvala 0
17 godina
Canon EOS 650D

Al najsmješnija meni stvar što forsiraju u člancima neke stvari koje već imaju na dva-tri modela prije ovoga.

-Snimanje Full HD videa koji ima jos od 500d (koliko se sjećam)

-18MP od 550d

-Mikrofon za snimanje stereo zvuka od 550d

PC PROJECT WHITE ANGEL www.whiteangel.in-7.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
makopos kaže...

Pa lijepo ti piše, šta neznaš čitati ? mislim stvarno pišeš bezvez da ili samo staviš komentar bilo kakav...

Ukratko: 18MP, LCD touchscreen itd.

LOL

Pa ti ne znas citat ocito, 18MP ima 550D, rotirajuci ekran ima 600D (T2-3)

Touch je jedina, bas jedina novost, i ne razumijem tko bi to volio na ovakvom aparatu

17 godina
Gasttozz kaže...

Nevjerojatno je koliko su ove godine nasljednici prošlogodišnjih modela poskupili a zapravo ne nose ništa posebno novoga, a koliko vidim i Canon boluje od toga...

Jedino sta ce ovaj aparat donijet je to sto ce otkazat podrsku ranije za proslogodisnji model, da bi kupci zapravo kupili identican aparat za vecu lovu radi supporta.

Ista stvar ce se dogodit i sa smartphoneovima i sl.

17 godina
moderator
B_O_J_A kaže...

Isti senzor isto sve. Jedina prednost za nekoga Touch screen koji je po meni ne potreban. 

Nije isti senzor. Canon tvrdi da je senzor nov i sad su podržane dvije vrste fokusiranja - kontrast i phase detection. Ovo potonje koriste Sonyjeve Alphe. Dakle, sad bi konačno Canon trebao omogućavati automatski kontinuirani fokus tijekom snimanja videa, nešto što su mu mnogi zamjerali. Također je sam sustav fokusiranja poboljšan - ako se ne varam, prije je imao 9 običnih točaka (Edit: imao je 9 točaka - 8 običnih i križnu u sredini), a sad ima 9 križnih.

Također je tu novi procesor za sliku - nadam se da će riješiti probleme koje je 600D imao s videom ("muddy, blotchy" slika). Razočarava što nisu omogućili FullHD s 50 sličica u sekundi, kao što je slučaj kod Sonyjevih Alpha i NEX-ova - za to treba ići na 720p.

Uglavnom, ovaj fotoaparat prvenstveno treba gledati kao nadogradnju 600D s automatskim fokusom kod snimanja videa. 600D se ionako vrlo često kupuje upravo za to - snimanje videa. I sam sam razmišljao o 600D, ali me odbilo to što nema automatski fokus i kvaliteta kodiranja nije bila najbolja, a kod Sonyjevih Alpha je problem što se ne može podešavati glasnoća vanjskog mikrofona.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 15:41 (mbaksa).
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
B_O_J_A kaže...

Isti senzor isto sve. Jedina prednost za nekoga Touch screen koji je po meni ne potreban. 

Nije isti senzor. Canon tvrdi da je senzor nov i sad su podržane dvije vrste fokusiranja - kontrast i phase detection. Ovo potonje koriste Sonyjeve Alphe. Dakle, sad bi konačno Canon trebao omogućavati automatski kontinuirani fokus tijekom snimanja videa, nešto što su mu mnogi zamjerali. Također je sam sustav fokusiranja poboljšan - ako se ne varam, prije je imao 9 običnih točaka (Edit: imao je 9 točaka - 8 običnih i križnu u sredini), a sad ima 9 križnih.

Također je tu novi procesor za sliku - nadam se da će riješiti probleme koje je 600D imao s videom ("muddy, blotchy" slika). Razočarava što nisu omogućili FullHD s 50 sličica u sekundi, kao što je slučaj kod Sonyjevih Alpha i NEX-ova - za to treba ići na 720p.

Uglavnom, ovaj fotoaparat prvenstveno treba gledati kao nadogradnju 600D s automatskim fokusom kod snimanja videa. 600D se ionako vrlo često kupuje upravo za to - snimanje videa. I sam sam razmišljao o 600D, ali me odbilo to što nema automatski fokus i kvaliteta kodiranja nije bila najbolja, a kod Sonyjevih Alpha je problem što se ne može podešavati glasnoća vanjskog mikrofona.

A Nikon D5100? On ima full-time auto focusing 

24.06.2011.g. Počivao u miru - EnlightenedPhoenix ;(
17 godina
moderator
lordlojkus kaže...

Koliko vidim, D5100 ima samo contrast detection fokus, dakle isto ono što imaju i kompaktni fotoaparati i EVIL-i. Mislim da DigitelRevTV ima review tog fotoaparata gdje su pokazali kak fokusi i moram reći da nisam bio baš oduševljen. Da, može fokusirati tijekom snimanaj videa, ali to baš i ne radi kak treba.

650D ima kombinaciju kontrast i phase detection fokusa.

14 godina
neaktivan
Canon EOS 650D

Ma nek stavljaju touchscreen, al samo nek mi omoguće klasično korištenje kao i prije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ScorpiusCRO kaže...

Ma nek stavljaju touchscreen, al samo nek mi omoguće klasično korištenje kao i prije.

Vjerojatno je touchscreen stavljen samo kao dopuna. Bezveze je takav fotoaparat držati u jednoj ruci i onda drugom rukom nabadati po touchscreenu. Uglavnom, ako bude davao video malo više kvalitete nego je davao 600D, mislim da će to biti novi kralj YouTubea (trenutni su 600D za video i Zoom H1 za zvuk).

17 godina
mbaksa kaže...
lordlojkus kaže...

Koliko vidim, D5100 ima samo contrast detection fokus, dakle isto ono što imaju i kompaktni fotoaparati i EVIL-i. Mislim da DigitelRevTV ima review tog fotoaparata gdje su pokazali kak fokusi i moram reći da nisam bio baš oduševljen. Da, može fokusirati tijekom snimanaj videa, ali to baš i ne radi kak treba.

D5100 se u videu ponasa kao da ima veci senzor nad Canon-ima, puno manji sum ima uz vece osvjetljenje, a fokus me odusevio nasprem 600D.

Nisam probao 550D, ali mislim da bi on trebao doci izmedu D5100 i 650D.

17 godina
moderator
Mitch kaže...
mbaksa kaže...
lordlojkus kaže...

D5100 se u videu ponasa kao da ima veci senzor nad Canon-ima

Što bi rekao da ti kažem da ima veći senzor! {#} Svi oni svoje senzore obilježavaju kao APS-C veličina, ali crop faktor kod Nikona i Sonyja je 1,5, a kod Canona 1,6, da kle Canon ima nešto manji senzor od Nikona i Sonyja. Iako, nisam posve siguran da je ta razlika u veličini dovoljna da bi opravdala razliku u količini šuma kakvom je ti opisuješ. Moguće je da je tu još nešto u igri. BTW ne znam jesi li čuo za Dx0 mark - oni testiraju kvalitetu senzora - u globalu Nikon pere Canon praktički u svim klasama, ako se gleda isključivo kvaliteta senzora.

Mitch kaže...

550D je prethodnik 600D - u osnovi jednaki fotoaparati, samo što 600D ima pomični ekran, ima onaj neki posebni zum, može se podešavati glasnoća vanjskog mikrofona (mislim da kod 550D za to moraš instalirati Magic Lantern firmware) i možda još koja softverska sitnica.

13 godina
protjeran
Canon EOS 650D

žalosno je koliko gro ljudi nema pojma o fotoaparatima i o čemu piše na forumima.

650D ima neke bitne pomake u odnosu na ranije Rebele, a to je nakon jaako dugooo vremena AF na razini modela više klase, kao 60D,40d,50D,pa i 5D mark II a to znaci 9 cross-type tocaka (tko ne zna o ceu pricam neka progugla).

Takodjer, to vrijedi i za fpsove, konacno su otisli na 5fpsa, ponovo na razini 60D, i prijasnjih modela iz više klase (xxD).

Tu je po prvi put i touch ekran, koji kao nadopuna uopće nije glupost - dapače itekako vam koristi kod odabira fokus točaka, pa i ISO osjetljivosti za koje morati dosadno skrolati puna dva reda na dosadasnjim ekranima, cime se gubi podosta vremena i zivaca (isto vrijedi i za neke druge odabire, primjerice kod quick menija). isto vrijedi i za zoom, koji je itekako sada olaksan, pinch pokretima (kao na smart telefonima) u odnosu na stiskanje onog gumba u beskonacnost, da bi dosli do 100% uvecanja za provjeru fokusa. Naravno, ima touch screen i svojih mana, poput toga da je njime nemoguce upravljati u zimskim uvjetima kada nosite za to nepredvidjene rukavice, pa do vrucih dana kada zna puno slabije reagirati, ali koliko sam shvatio, ostala je i klasicna mogucnost upravljanja menijima, tako da to nije mana.

Novotarija sa konacno pristojnim AF-om kod live view-a, odnosno videa i novim objektivima, specijalno izradjenim za namjenu autofokusiranja kod videa je moze se rec revolucija, pogotovo ako to bude izvedeno na nacin koji je bolji od konkurencije.

Ima tu i jos novotarija i boljih featuresa.

Po meni je jedino cijena problem u ovoj prici jer cinjenica je da je trazilo prilicno maleno, u skladu s rebelima, a onda bih radije uzeo opet 60D za 1000 kuna vise, sto sam i napravio. Ovo bih porekao jedino ukoliko se senzor (ako je novi u odnosu na 600D) pokaze boljim od svih dosadasnjih kod Canona, dakle blizi Sonyevim senzorima po pitanju DR-a.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 10:22 (fildzan viska).

0 0 hvala 0
17 godina
mbaksa kaže...

Što bi rekao da ti kažem da ima veći senzor! {#} Svi oni svoje senzore obilježavaju kao APS-C veličina, ali crop faktor kod Nikona i Sonyja je 1,5, a kod Canona 1,6, da kle Canon ima nešto manji senzor od Nikona i Sonyja. Iako, nisam posve siguran da je ta razlika u veličini dovoljna da bi opravdala razliku u količini šuma kakvom je ti opisuješ. Moguće je da je tu još nešto u igri. BTW ne znam jesi li čuo za Dx0 mark - oni testiraju kvalitetu senzora - u globalu Nikon pere Canon praktički u svim klasama, ako se gleda isključivo kvaliteta senzora.

Mitch kaže...

550D je prethodnik 600D - u osnovi jednaki fotoaparati, samo što 600D ima pomični ekran, ima onaj neki posebni zum, može se podešavati glasnoća vanjskog mikrofona (mislim da kod 550D za to moraš instalirati Magic Lantern firmware) i možda još koja softverska sitnica.

Razlika izmedu 550D i 600D je u tome što 600D ima mehanički shutter, a 550D elektronički, još je tu sitna razlika (0.79) u MP, ali to ne opravdava to da je 550D skuplji aparat {#}

17 godina
moderator
Mitch kaže...

Razlika izmedu 550D i 600D je u tome što 600D ima mehanički shutter, a 550D elektronički

Molim? Nešto si pobrkao - i 550D ima mehanički shutter.

17 godina
mbaksa kaže...
Mitch kaže...

Razlika izmedu 550D i 600D je u tome što 600D ima mehanički shutter, a 550D elektronički

Dxo ne kaze tako :

http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors/Compare-cameras-side-by-side/(appareil1)/813%7C0/(brand)/Canon/(appareil2)/692%7C0/(brand2)/Canon/(appareil3)/645%7C0/(brand3)/Canon

Ali logicno je da ima mehanicki

17 godina
moderator
Mitch kaže...
mbaksa kaže...
Mitch kaže...

Dxo ne kaze tako :

http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors/Compare-cameras-side-by-side/(appareil1)/813%7C0/(brand)/Canon/(appareil2)/692%7C0/(brand2)/Canon/(appareil3)/645%7C0/(brand3)/Canon

Svatko može pogriješiti pa i Dx0. Krivo označena "kućica" za vrstu zatvarača.

13 godina
protjeran
Mitch kaže...
mbaksa kaže...

Mitch kaže...

Razlika izmedu 550D i 600D je u tome što 600D ima mehanički shutter, a 550D elektronički, još je tu sitna razlika (0.79) u MP, ali to ne opravdava to da je 550D skuplji aparat {#}

shutter je bio i ostao mehanički, kakav elektronički pa to su gluposti...

bit će zanimljivo vidjeti performanse (osim onih na dpreview.com) novog senzora, jer čini se da je Canon u svemu ostalom dostigao, ako ne i prešišao Nikona (bolje high ISO performanse od Nikona, više fpsova kod većine novih modela od Nikona, radio kontrolirani flashevi što Nikon nema, touch ekran što Nikon nema, daleko veći bitrate kod videa - mada je u praksi d800 ali ne i d4 oštriji od novog 5d mark III u videu, kompletno novi hibrid AF sustav kod LV-a i videa uz nove specijalizirane objektive za to, navodno brži od svega dosad vidjenog na DSLR-ima, Canoni imaju čak i bolji grip s novim modelima gdje i jedan D800 šepa. tiši shutter, nastavi niz...). Nikon pak drži prednost kod većeg broja MP (koje mnogi precjenjuju ali i podcjenjuju, razlika 36MP u odnosu na 24 MP ipak nije tako niti mala za neke primjene), no MP-i su tu ipak manje bitni, koliko je bolji senzor, sto je doduše do Sony-a.

Kad Canon dostigne i tu Nikona, mislim da će izbor biti lak, sve do neke nove inovacije Nikona, iako mislim da Canon ovdje daleko bolje stoji prema svemu viđenom od zadnjih modela (ako zanemarimo da im senzori još šepaju u nekim karakteristikama)

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 19:22 (fildzan viska).
17 godina
ne treba ti bitrate veci kod nikona kad imaju 60fps na full hd
17 godina
moderator
Mitch kaže...
ne treba ti bitrate veci kod nikona kad imaju 60fps na full hd

Govoriš li o bitrateu ili framerateu?

17 godina
Pa nikoni imaju veci framerate, a on igra vecu ulogu od bitratea
17 godina
moderator
Mitch kaže...

Ne razumijem što želiš, odnosno što si htio reći. Koja je poanta tvog pričanja o bitrateu/framerateu, odnosno o čemu uopće pričaš?

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 19:30 (mbaksa).
17 godina
17 godina
Meni je osobno framerate prioritetniji
17 godina
moderator
Mitch kaže...

Koji konkretno Nikoni?

13 godina
protjeran
Mitch kaže...

Mitch,

miješaš kruške i jabuke, proguglaj malo o razlici i sve će ti biti jasnije :)

inače, ne govoriš istinu niti za framerate jer sa Nikonovih stranica je očevidno da D800 nema 60fpsa na full HD rezi a ovo što ima na nižim rezolucijama imaju i najjeftiniji Canoni, čak generacijama ranije

i bitrate je itekako bitan a pitanje za tebe je zasto :)

17 godina
mbaksa kaže...
Mitch kaže...

Koji konkretno Nikoni?

Ma nesto sam fulao, engadget je napisao da D5100 ima 59.97fps-a uz stereo na 1080p

fildzan viska kaže...
Mitch kaže...

Mitch,

miješaš kruške i jabuke, proguglaj malo o razlici i sve će ti biti jasnije :)

inače, ne govoriš istinu niti za framerate jer sa Nikonovih stranica je očevidno da D800 nema 60fpsa na full HD rezi a ovo što ima na nižim rezolucijama imaju i najjeftiniji Canoni, čak generacijama ranije

i bitrate je itekako bitan a pitanje za tebe je zasto :)

Znam o cemu pricam, bitrate je svakako bitan, ali ako je iznad 3mbit meni nece smetat ako imam 60/120 fps-a.

17 godina
moderator
Mitch kaže...
mbaksa kaže...
Mitch kaže...

Koji konkretno Nikoni?

Ma nesto sam fulao, engadget je napisao da D5100 ima 59.97fps-a uz stereo na 1080p

Fakat si majstor za pronalaženje pogrešnih podataka! BTW gdje konkretno? Recimo u ovoj vijesti to ne piše:

http://www.engadget.com/2011/04/04/nikon-d5100-dslr-surfaces-with-16-2-megapixel-sensor-1080p-vide/

Nije ti nikad palo na pamet provjeriti tehničke karakteristike na stranicama proizvođača? Ili u najmanju ruku provjeriti barem na još jednom mjestu?

Mitch kaže...
Znam o cemu pricam, bitrate je svakako bitan, ali ako je iznad 3mbit meni nece smetat ako imam 60/120 fps-a.

3 Mbps je smiješno malen bitrate za FullHD video - to je premalo i za rekodirani FullHD video uz dvoprolazno kodiranje, a kamoli za kodiranje u kamerama ili fotoaparatima - dakle uređajima koji ne mogu kodirati u dva prolaza i koji zapravo imaju fiksni bitrate. S razlogom su tipični bitrateovi od 15-25 Mbit/s za FullHD, čak i pri 25p ili 50i! S razlogom korisnici Panasonica GH2 instaliraju na njega hackani firmware koji im omogućava kodiranje s 40 ili više Mbps - slika je brutalno kvalitetna.

S ovim si pokazao da zaista nemaš nikakvog pojma o tematici. Suzdrži se od pisanja i radije čitaj i informiraj se i pitaj ako ti nešto nije jasno. Ovako nas samo ili zbunjuješ ili dezinformiraš.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice