Canon EOS 650D

poruka: 40
|
čitano: 13.351
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Canon EOS 650D".
14 godina
protjeran
Re: Canon EOS 650D
slažem se u potpunosti, ima gro ljudi koji misle da nešto znaju a znanje im je vrlo tanko i svojim neznanjem samo zbunjuju ostatak ekipe.
Što se tiče bitrate-a, on je itekako bitan, primjerice on je prilično visok kod 5D mark III (90 Mbit)/s, ali opet video kod D800 je oštriji, a ono najvažnije, D800 ima mogućnosti nekompresiranog Full HD outputa što u praksi znači da je moguće dobiti bitrate i veći od onoga koji je "ugrađen" u 5D mark III, odnosno 176 Mbit/s ali opet treba syncat audio itd. Ima tu gro sitnica i stvari koje ni sam ne znam, jer me video zasada ne interesira toliko.
koga zanima stvarno nesto o videu neka progugla (Philip Bloom i slicni sajtovi) jer nema smisla da se sramoti ovdje osnovnim neznanjem
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 11:02 (fildzan viska).
13 godina
neaktivan
Canon EOS 650D

može mala pomoć? zanima me je li puno dati 2500 kn za polvni canon EOS 650D? 

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
miki.xxx. kaže...

može mala pomoć? zanima me je li puno dati 2500 kn za polvni canon EOS 650D? 

Jesi siguran da je to baš model 650D? Koliko je bio rabljen - dan, tjedan, mjesec? To ti je ili najbolja prilika u životu ili najbolji za*eb - zašto ga osoba prodaje i to još jedva korištenog i tako puno ispod cijene?

17 godina
neaktivan
Canon EOS 650D

Pozdrav svima!

Evo planiram nabavku novog SLR-a!
Imam stari Canon D60, s kojim sam do sada bio zadovoljan. Moram priznat da nisam u toku sa novim mogućnostima SLR-ova pa mi treba pomoć.

Gledajući review-ove ovog novog 650d vidim da i nije nadmašio 600d od prošle godine, a u linksa je akcija 600d sa objektivom 18-55 IS za 5100 kn (600d body je oko 4800,00kn)!

Ovako , imam 4 kvalitetna EF objektiva, pa me zanima isplatili mi se uzeti 1000,00 kn skuplji 650d body ili da idem na stari 600d?

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
MG01 kaže...
Gledajući review-ove ovog novog 650d vidim da i nije nadmašio 600d od prošle godine, a u linksa je akcija 600d sa objektivom 18-55 IS za 5100 kn (600d body je oko 4800,00kn)!

Ako misliš da bi ti bilo ugodnije koristiti ekran osjetljiv na dodir, odnosno ako ti on i još par sitnica toliko vrijede, onda se isplati. Ako ti ne vrijede toliko, onda se ne isplati.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ako misliš da bi ti bilo ugodnije koristiti ekran osjetljiv na dodir, odnosno ako ti on i još par sitnica toliko vrijede, onda se isplati. Ako ti ne vrijede toliko, onda se ne isplati.

Ma ne znam ni sam više, šta više gledam još sam neodlučniji.

Vidim sad da 650 ni nema nigdje za kupit u HR (navodno su povukli sve radi neke greške)!

Pošto uzimam aparat da me služi bar 5+ godina, ovaj 650d ima jednu veliku prednost af kod video snimanja, što je dosta bitno kod zumiranja, a i taj touch lcd mi ne da mira:-)!

Ništa, pričekat ću još par dana pa odlučit, a izlazi i EOS M :-)!

Hvala i pozdrav,

MG

18 godina
MG01 kaže...
mbaksa kaže...

Ma ne znam ni sam više, šta više gledam još sam neodlučniji.

Vidim sad da 650 ni nema nigdje za kupit u HR (navodno su povukli sve radi neke greške)!

Pošto uzimam aparat da me služi bar 5+ godina, ovaj 650d ima jednu veliku prednost af kod video snimanja, što je dosta bitno kod zumiranja, a i taj touch lcd mi ne da mira:-)!

Ništa, pričekat ću još par dana pa odlučit, a izlazi i EOS M :-)!

Hvala i pozdrav,

MG

Imaš ih za kupit u IQ Zagria, nova serija s ispravljenom greškom, EOS M bi trebao stići u studenom (ove godine).

18 godina
moderator
MG01 kaže...

Touch-LCD je dobra stvar, ali varaš se za AF - ne radi kako treba. Vidio si to u videu iz prošle poruke, ali u ovom videu je još izraženije (nemoj se samozavaravati - svako malo mu bježi fokus - neiskoristivo za išta imalo ozbiljnije):

Ako ti treba automatski fokus kod snimanja videa, onda nemaš druge nego uzeti neku Sonyjevu SLT Alphu ili neki MFT (MicroFourThirds) fotić - neki Olympus ili Panasonic. Ili kupi videokameru. {#}

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Touch-LCD je dobra stvar, ali varaš se za AF - ne radi kako treba. Vidio si to u videu iz prošle poruke, ali u ovom videu je još izraženije (nemoj se samozavaravati - svako malo mu bježi fokus - neiskoristivo za išta imalo ozbiljnije):

Ako ti treba automatski fokus kod snimanja videa, onda nemaš druge nego uzeti neku Sonyjevu SLT Alphu ili neki MFT (MicroFourThirds) fotić - neki Olympus ili Panasonic. Ili kupi videokameru. {#}

Hvala za ovaj video!

Sad vidim da bi mi razlika u cijeni išla i preko 1500,00 kn, što i nije zanemarivo, a praktički je fotoaparat isit kao i 600d (barem za moje potrebe).

Ima ta dva moda više HDR i noćno 3u1!

Ovo što se videa tiče je čisto sitničarenja (a di neću od ovih pustih recenzija po netu:-), a ni sam se ne sječam kada sam video snimao s aparatom kad imam kameru :-)!

Touch screen je ok, ali sve se može doseči i preko dugmadi na što sam itekako naučio od d60, a ionako bi ga samo dodatno mastio :-)

Ipak ću ići na 600d, jer mislim da mi je on trenutni best buy.

Hvala svima,

MG

16 godina
neaktivan
Canon EOS 650D

Da li netki ima taj fotoaparat? Zanima me ako ima pauzu kod snimanja videa.

Znaći snimam video, pa stisnem pauzu, pa nastavim snimati u isti filmić a ne novi. Ja to nisam pronašao, a jako mi treba da kasnije ne moram na računalu trošiti vrijeme i spajati više filmića u jedan.

Da li pauzu kod snimanja videa ima Canon 600d i 60d? Tu funciju ima moj mobitel, zato mečudi da nema fotoaparat.

Također bi pitao, da li ima neki jednostavni besplatni program za obradu videa (spajanje ,rezanje i sl.) a da podržava .mov format.

Ako nema čime .mov format konvertirati u neki drugi i koji da se zadrži full HD i kvaliteta snimke, te da ga mogu obrađivati u MovieMarkeru koji je besplatan, jednostavan i meni dovoljan programčić.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 13:19 (predrag123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice