AMD odustaje od tvornica

poruka: 15
|
čitano: 1.561
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD odustaje od tvornica".
17 godina
AMD odustaje od tvornica

šteta

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb.... 1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
AMD odustaje od tvornica

A toliko truda i novaca za FAB 36 u Dresdenu. Sada će biti više ovisnosti o TSMC-u.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD odustaje od tvornica

Barem ce od prodaje tvornica dobiti neke novce...Namigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD odustaje od tvornica

Je budu nabrali nekaj novaca,samo se nadam da te tvornice neće kupiti intel,jer onda budemo imali isključivo monopol,te će amd morati kupovati procesore od njih po njihovim cjenama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD odustaje od tvornica

Ajde, ajde, neka sve i dizajn i sve tvornice procesora prodaju ispod cijene i neka se počnu baviti grafičkim karticama budući da im to ide kako treba.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
AMD odustaje od tvornica

dobri su im procesori, samo mislim da bi trebali ulagati više u marketing.

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD odustaje od tvornica

To je pametna odluka prodati proizvodne pogone. Bolje samo kreirat proc nego ga sam proizvodit. Jeftinije ga je kupit.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD odustaje od tvornica

Steta, a AMD mi je bio tako draga firma... izgleda da je ovo "pocetak kraja" za njih ako krenu tim putem...

Najprije ce rasporodat tvornice, a par godina nakon toga ce bit isto kao je i VIA sada, i oni proizvode procesore znate? a isto to ce se i AMD-u desit ako rasprodaju tvornice... a tko im je kriv?

Jedina nada im je da ih kupi IBM...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD odustaje od tvornica

amd prodaje tvornice, nvidia pala 75% na burzi...

Intel je zadovoljan... Mozda vam prisedne kupovima super jeftinog i overclockabilnog c2d procesora :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD odustaje od tvornica

Negdje sam procitao, da zbog licencnih ugovor između Intela i AMD-a, AMD mora ostati barem 49% vlasnik tvornica. Dakle, s nekim partnerom...

Ali sumnjam da ce se njihovi procesori proizvoditi u TSMC-u. Mislim da su AMD-ovi FABovi ipak napredniji. Jedino sto mislim da ce njihovi FAB-ovi sada proizvoditi i jos neke stvari, a ne samo AMDove procesore. Steta sto su tako zaglibili, ali ako ce im to omoguciti vecu konkurettnost, onda ok.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: AMD odustaje od tvornica
Lightning kaže...

Steta, a AMD mi je bio tako draga firma... izgleda da je ovo "pocetak kraja" za njih ako krenu tim putem...

Najprije ce rasporodat tvornice, a par godina nakon toga ce bit isto kao je i VIA sada, i oni proizvode procesore znate? a isto to ce se i AMD-u desit ako rasprodaju tvornice... a tko im je kriv?

Jedina nada im je da ih kupi IBM...

Ma, ja nevolim AMD, ali neće mi biti drago ako propadnu, ali nije tako jednostavno propasti. Šta nije sličan korak napravila nVidia ??? Pa pogledajte di je sada (jest da je ATI trenutno bolji, ali ne zadugo).
Kublach
17 godina
neaktivan
Kublach kaže...
Ma, ja nevolim AMD, ali neće mi biti drago ako propadnu, ali nije tako jednostavno propasti. Šta nije sličan korak napravila nVidia ??? Pa pogledajte di je sada (jest da je ATI trenutno bolji, ali ne zadugo).
Znam da nece propast tako brzo... ali ono kako bi rekli ameri "circling the drain" :)

A nVidia nije nikad ni imala FAB-ove... (mislim nije da se i njima bolje pise uz sve ove tuzbe :D )
17 godina
protjeran
Lightning kaže...
Kublach kaže...
Znam da nece propast tako brzo... ali ono kako bi rekli ameri "circling the drain" :)

A nVidia nije nikad ni imala FAB-ove... (mislim nije da se i njima bolje pise uz sve ove tuzbe :D )

NVIDIA nije imala FAB-ove,ali ako me sjećanje ne vara nVIDIA je kupnjom 3dFX-a dobila i tvornicu za proizvodnju grafičkih kartica STB Systems. Samo je uvidjela da joj je isplativije proizvoditi čipove a ne i kartice, kako je neko vrijeme također radio i ATi. 
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2008 14:10 (the_tux).
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...

NVIDIA nije imala FAB-ove,ali ako me sjećanje ne vara nVIDIA je kupnjom 3dFX-a dobila i tvornicu za proizvodnju grafičkih kartica STB Systems. Samo je uvidjela da joj je isplativije proizvoditi čipove a ne i kartice, kako je neko vrijeme također radio i ATi. 
E da... stvarno, samo su oni rasprodali odmah cijeli 3dfx, i uzeli samo intelektualno vlasnistvo...

A sta se fab-ova tice, mislim da je neki lik iz Intela rekao da "Samo si veliki decki mogu priustiti imati svoje tvornice", a kako AMD trenutno financijski stoji definitivno nije velik :D
17 godina
protjeran
Lightning kaže...
the_tux kaže...

E da... stvarno, samo su oni rasprodali odmah cijeli 3dfx, i uzeli samo intelektualno vlasnistvo...

A sta se fab-ova tice, mislim da je neki lik iz Intela rekao da "Samo si veliki decki mogu priustiti imati svoje tvornice", a kako AMD trenutno financijski stoji definitivno nije velik :D
Neki lik iz Intela, stanoviti mr. Moore je također imao đentlemenski ugovovor sa nekim iz AMD-a, pričao o tome Dvoržak ili netko drugi, nije važno. Bili bi oni veliki (Intel) dečki da nije IBM izabrao Intel umjesto Motorole kao glavne CPU dobavljače, NOT.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice