Hvala bogu da si na OS-u čiji source nije javno dostupan pa se ne zna koliko ima rupa.
Na iOS-u je rupa dio featurea bez kojih korisnici do sada nisu mogli živjeti. Awesome!
Hvala bogu da si na OS-u čiji source nije javno dostupan pa se ne zna koliko ima rupa.
Na iOS-u je rupa dio featurea bez kojih korisnici do sada nisu mogli živjeti. Awesome!
Potencijalni rizik i otkrivena rupa u software nikako nije isti pojam. Za jajafon iOS se nemože znati točno koliko potencijalnih propusta ima, jer se nema kod za njega, Ovo vjerojatno neki software parsira kod i nema previše veze sa real lifeom. Pitanje koliko bi iOS imao rupa. A nešto nisam čuo za sigurnosne propuste na androidu na sad, dok za iPhone jesam. (Sjetimo se samo alarma :D )
O čemu vi pričate, 98% tih propusta je sasvim nebitno. Android je relativno mlad, a google će to popraviti tako da iOS fanovi nemaju šta galamiti. Google je barem transparentan za razliku od lažova Jobsa i njegovog OS-a.
Za primjer, jedan lik je root-ao OSx za 54 sekunde na jednoj konferenciji. Toliko o velikom apple-u. Da ne pričam opet o njihovom antivirusu sa mogućnošću prepoznavanja točno 6 virusa. Dok je taj skandal otkriven Jobs je šutio ko drek u travi. Google barem javno priznaje.
+ 95% svih exploita u OSX-u je otkrio jedan čovjek - Kinez. Pa opet toliko o njihovim "stručnjacima".
Budite bez brige, Norton je izdao antivirus za Android, samo ga ne zaboravite redovito updejtat.
http://www.intomobile.com/2010/06/09/norton-anti-virus-released-for-android/
Uz to, nabavite i neki dobar firewall, antimalware, antispyware...
Budite bez brige, Norton je izdao antivirus za Android, samo ga ne zaboravite redovito updejtat.
http://www.intomobile.com/2010/06/09/norton-anti-virus-released-for-android/
Uz to, nabavite i neki dobar firewall, antimalware, antispyware...
Inače na toj stranici piše ovo:
"The Coverity Scan results for the Android kernel we tested show a better than average defect density, meaning this specific kernel is shipping with fewer defects than the industry average for software of this size"
Hmmm, po meni je to najbitnija rečenica koju nitko nije pročitao. Žalim ljude koji tako jako vole iOS.....
"The Coverity Scan results for the Android kernel we tested show a better than average defect density, meaning this specific kernel is shipping with fewer defects than the industry average for software of this size"
Hmmm, po meni je to najbitnija rečenica koju nitko nije pročitao. Žalim ljude koji tako jako vole iOS.....
A u nastavku pise:
"However, a significant number of these defects are the high risk types "
A i vecina tih propusta (0.78/1000) je upravo u "Android Specific" dijelovima koda, dakle ocito da su Android programeri jako kvalitetni...
Od iPhone fanboysa, izgleda da su gori samo Android fanboysi...
Android je jos mlad OS... nista cudno sto ima rupa. Kako je gore Buffer napisao... Google, M$ i Adobe barem priznaju i ispravljaju svoje propuste, dok ih Apple skriva dok god ne izadju u tisak, a onda nabrzinu sklepaju nekakav patch.
iPhone 4. This changes everything. Except the time.
Dajte procitajte malo tvitove na:
http://twitter.com/ceoSteveJobs
Hehehe ko nas Humor topic :)
"Want to extend battery life on your new MacBook Air? Uninstall Flash, iLife, and Mac OS X."
Ako hoces humora, citaj malo izjave od Eric Schmidta (CEO od Google-a). Npr:
Schmidt also discussed what Google knows about its users, and how it intends to use that information.
"I actually think most people don't want Google to answer their questions," he explained. "They want Google to tell them what they should be doing next."
Ili tek njegova legendarna o tome kako ce tinejdzeri morat mjenjat ime i prezime...
The Wall Street Journal's Holman Jenkins writes in his interview with Eric Schmidt that the CEO "predicts, apparently seriously, that every young person one day will be entitled automatically to change his or her name on reaching adulthood in order to disown youthful hijinks stored on their friends' social media sites."
Potencijalni rizik i otkrivena rupa u software nikako nije isti pojam. Za jajafon iOS se nemože znati točno koliko potencijalnih propusta ima, jer se nema kod za njega, Ovo vjerojatno neki software parsira kod i nema previše veze sa real lifeom. Pitanje koliko bi iOS imao rupa. A nešto nisam čuo za sigurnosne propuste na androidu na sad, dok za iPhone jesam. (Sjetimo se samo alarma :D )
Meni problem sa alarmom kod iOS-a više djeluje kao kretenizam, a manje kao sigurnosni problem :)
Želim promijeniti grafičku u mac-u. Ajoj da, ne mogu
Želi koristiti kameru u iphone-u. Ajoj trebam kupiti aplikaciju.
iBiloŠto je ciljan za tržište naivaca koji su voljni platiti brdo love za proizvod koji ne vrijedi ni desetinu toga, i onda još naknadno plaćati da bi ti proizvodi funkcionirali.
Porez na bedake, eto što. Ali glavno je da šljašti i da se može izvaditi i pokazati na "špici"
iBiloŠto je ciljan za tržište naivaca koji su voljni platiti brdo love za proizvod koji ne vrijedi ni desetinu toga, i onda još naknadno plaćati da bi ti proizvodi funkcionirali.
Porez na bedake, eto što. Ali glavno je da šljašti i da se može izvaditi i pokazati na "špici"
Jel možeš zamijenit grafičku u laptopu s windowsima?Bar mac ima dobre nvidijeve grafičke. Iphone 4 kamera ima sve kaj poželiš među najboljim kamerama na mobovima.
Zato sam ja na Windows Mobile-u. I imam Nod32.
iPhone 4. This changes everything. Except the time.
Dajte procitajte malo tvitove na:
http://twitter.com/ceoSteveJobs
Hehehe ko nas Humor topic :)
"Want to extend battery life on your new MacBook Air? Uninstall Flash, iLife, and Mac OS X."
a tek ovo:
Can't wait until spring so we can delay the white iPhone again.
Jel možeš zamijenit grafičku u laptopu s windowsima?Bar mac ima dobre nvidijeve grafičke. Iphone 4 kamera ima sve kaj poželiš među najboljim kamerama na mobovima.
naravno da možeš
naravno da možeš
Nemožeš tek neke specijalne laptope koje koštaju više od 10 soma.Imam doma 3 laptop i na jednom se nemože stavit drgua grafčika i još sam stavljao windowse na neki ms low budget lap i sto nemože kao ni na lenovu.
naravno da možeš
Nemožeš tek neke specijalne laptope koje koštaju više od 10 soma.Imam doma 3 laptop i na jednom se nemože stavit drgua grafčika i još sam stavljao windowse na neki ms low budget lap i sto nemože kao ni na lenovu.
jel pričamo o stavljanju druge grafičke (makar se i to može) ili čisto zamjeni neispravnog dijela
enivej ne lupaj
A u nastavku pise:
"However, a significant number of these defects are the high risk types "
A i vecina tih propusta (0.78/1000) je upravo u "Android Specific" dijelovima koda, dakle ocito da su Android programeri jako kvalitetni...
Od iPhone fanboysa, izgleda da su gori samo Android fanboysi...
Ok, slažem se, ali kako možeš znati da je 88 (mislim da je bio taj broj u pitanju) velik broj!! Za njih je (prema slici koja je na bug stranici) neinicijalizirana varijabla sigurnosni propust. Hmm, znam da je to "loša praksa", ali nije uvijek sigurnosni rizik,a ako se gleda samo "Android" kod, onda skače broj propusta sa 0.47 na 0.79, što je još uvijek bolje od standarda(standard je 1). Zar nije ??
Pretpostavljam da za njih je standard ono što su naveli na stranici ("Linux, Apache, Samba and PHP")...
Ako "loš kod" iz Androida ima 20% manje propusta nego standard (proizvodi iznad), onda po tome je Android "vrhunski" proizvod, sa jako malo bug-ova (jer software iznad je "vrhunski software" - valjda se tu bar slažeš). Čista matematika/statistika.
Nisam Android fanboy, nego ne podnosim dok netko odmah napiše "Blago meni koji sam na iOS-u naspram Android-u", a ustvari nema blage u kakvim je go*vnima(jer niti nitko drugi nezna sigurno). Kod Android-a bar se zna
Kao prvo nije govorio o laptopu nego općenito mac-u (da, ima čak i mac stolnih računala, nisu samo laptopi), a na nekim laptopima je i moguće zamjeniti grafu.
I kako iPhoneovu kameru možeš nazvati najboljom, a nema ni xenonsku bljeskalicu.
Kao prvo nije govorio o laptopu nego općenito mac-u (da, ima čak i mac stolnih računala, nisu samo laptopi), a na nekim laptopima je i moguće zamjeniti grafu.
I kako iPhoneovu kameru možeš nazvati najboljom, a nema ni xenonsku bljeskalicu.
Pa na svakom laptopu koji ima detachable grafiku - ista se moze mijenjati? Ne vidim u cemu je problem? Low end prijenosnici imaju grafiku zalemljenu na cipu. Naravno da se ta nemoze mijenjati, ali cim imas diskretnu grafiku koja je implementirana preko npr. miniPCIxpress-a... zasto ne?
a na ebayu se moze naci spektar grafika za macove tako da mislim da se ne kupuju za ukras.... informirajte se pa baljezgajte... smijesni fanbojčići
ovo me toliko brine da necu stavit androdid
kad mi dode nova sd kartica za mob...
Pa na svakom laptopu koji ima detachable grafiku - ista se moze mijenjati? Ne vidim u cemu je problem? Low end prijenosnici imaju grafiku zalemljenu na cipu. Naravno da se ta nemoze mijenjati, ali cim imas diskretnu grafiku koja je implementirana preko npr. miniPCIxpress-a... zasto ne?
u slučaju diskretne grafike, naručiš novu (bolju)ploču
Malo , ali...
Imam neki Gericom laptop kojem je otisla graficka, graficka se moze odvojiti (ima konektor), ali nije mi palo na pamet da bi to moglo biti nesto standardno (nekakva Nvidia 5600Go), a za taj model to ne mozes naci nigdje. Znaci mogu uzeti nekakvu drugu graficku za laptop i staviti unutra? Koji je to format? Gdje to prodaju?
Malo , ali...
Imam neki Gericom laptop kojem je otisla graficka, graficka se moze odvojiti (ima konektor), ali nije mi palo na pamet da bi to moglo biti nesto standardno (nekakva Nvidia 5600Go), a za taj model to ne mozes naci nigdje. Znaci mogu uzeti nekakvu drugu graficku za laptop i staviti unutra? Koji je to format? Gdje to prodaju?
joj, to je garant hummer, ta serija 5xxx u laptopima je imala neki mutavi pci utor u tom kratkom razdoblju, ove sve novije nisu takve tak da nemas srece, jedino mozes prek ebaya recimo nac geforce fx 5600 u najboljem slucaju ja mislim
Evo frendov stari Acer Aspire 5930G ima GF 9600M grafičku s MXM slotom. Dakle, odvojiva je! I čitao sam da je bilo ljudi koji su je mijenjali i za ATi ili jaču nVidiju (ne u HR, naravno)
Od mene TD za
OMG!
OT: Ja sam za Android,pa imao i on najvise Security propusta. Glavno da nije iOS