12 megapiksela za mobitele

poruka: 14
|
čitano: 4.015
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "12 megapiksela za mobitele".
17 godina
odjavljen

Pa ne djeluje mi kao neki veliki tehnološki odmak s obzirom da već postoje 12 MP mobiteli na tržištu.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma joj daj molim te, kao da su megapikseli mjerilo kvalitete fotografije ... :-/ .. neznam niti što će mi ovih 12 mega, osim ako ne odlučim fotografirati kratere na mjesecu . Za makro fotografije i tako nije funkcionalno.   Neznam zašto prde s tim megapikselima .{#}

:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Zato što ljudi to (još uvijek) gutaju i kupuju mobitele na temelju toga...

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: 12 megapiksela za mobitele
zoran123456 kaže...

ma joj daj molim te, kao da su megapikseli mjerilo kvalitete fotografije ... :-/ .. neznam niti što će mi ovih 12 mega, osim ako ne odlučim fotografirati kratere na mjesecu . Za makro fotografije i tako nije funkcionalno.   Neznam zašto prde s tim megapikselima .{#}

Ja osobno mislim da je to radi zooma, komplicirano je napraviti npr 4x opticki zoom jer zauzima previse mejsta pa onda stave "n" megapiksela i prodaju nam "digitalni" zoom koji je u biti obicni makro! I jos k tome stave jednu LED diodu za svjetlo i mise da je to OK  {#}

Kuv kaže...

Pa zivimo u kapitalistickom drustvu = vise je bolje!   {#}

Pravi programeri programiraju binarno!
17 godina
protjeran
Pentium100 kaže...
zoran123456 kaže...

Ja osobno mislim da je to radi zooma, komplicirano je napraviti npr 4x opticki zoom jer zauzima previse mejsta pa onda stave "n" megapiksela i prodaju nam "digitalni" zoom koji je u biti obicni makro! I jos k tome stave jednu LED diodu za svjetlo i mise da je to OK  {#}

Kuv kaže...

Pa zivimo u kapitalistickom drustvu = vise je bolje!   {#}

pa imas n82 i n8, dva najbolja foto mobitela svog vremena

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan

Budalaština,bilo bi im pametnije da porade na kvaliteti leća ili optičkom zumu umjesto glupavih megapiksela,moj mobitel ima 8.1 (sony ericsson c905) pa su fotografije katastrofa,spašava ga jedino dobar video,pogotovo izniman zvuk na video snimkama,ali to mi je zadnji put da nabavljam mobitel zbog megapiksela,fotić sa 5 megapiksela i 4x optičkim kvalitetom fotki pojede fotke sa mobitela za doručak.

Evo i usporedbe,fotke sa moba i fotića skoro duplo manje rezolucije:

mobitel mobitel
fotić fotić
fotić fotić
mobitel mobitel
mob(nema zoom) mob(nema zoom)
fotić(zoom) fotić(zoom)
The world is full of people who talk the talk,but how many of us walk the walk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 10:19 (AjgorR).
Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Kuv kaže...

Kad su ljudi glupi i ovce, prva stvar koju te pitaju kod fotoaparata je koliko megapixela ima?

Isto tako, nije im bitno što im fotoaparat izgleda kao da su ga kupili kod kineza i što su im slike očaj očaja, već je jedino bitno da ima preko 10 megapixela.

AjgorR kaže...

Budalaština,bilo bi im pametnije da porade na kvaliteti leća ili optičkom zumu umjesto glupavih megapiksela,moj mobitel ima 8.1 (sony ericsson c905) pa su fotografije katastrofa,spašava ga jedino dobar video,pogotovo izniman zvuk na video snimkama,ali to mi je zadnji put da nabavljam mobitel zbog megapiksela,fotić sa 5 megapiksela i 4x optičkim kvalitetom fotki pojede fotke sa mobitela za doručak.

Evo i usporedbe,fotke sa moba i fotića skoro duplo manje rezolucije:

Ljudi nemaju pojma niti što je leća, a o zoomu da ne pričam. Optički, digitalni... to je njima sve isto.

''I don't believe in a lot of things but I do believe in duct tape.''
18 godina
neaktivan

Samo maloumni mozgovi kupuju mobitele na osnovi rezolucije ugrađene kamere.

Bolje 3.2MPix CarlZeiss s autofocusom i Xenon bljeskalicom nego 12Mpix čistog dreka.

Bolje i kupiti neki najeftiniji digitalac za 500njak kuna, davat će 100 puta bolje fotke

nego neka kamera u mobitelu od 3000 kn.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Bolje 3.2MPix CarlZeiss s autofocusom i Xenon bljeskalicom nego 12Mpix čistog dreka.

Bolje i kupiti neki najeftiniji digitalac za 500njak kuna, davat će 100 puta bolje fotke

po meni je najbolje kupovati zasebno, ako hoću slušat glazbu kupim mp3/media player, ako hoću slikat kupim fotić, ako hoću snimat kupim kameru. a ne sve to dobit u mobitelu sa šrot optikom i hardverom/softverom

Obavezno posjeti : www.l2-semper-fidelis.com/catchem.php?id=38769
17 godina
Ziga kaže...

Dva mobitela i jedan fotoaparat od 2000 kuna:

18 godina
neaktivan

Koliko sam shvatio iz clanka, nije stvar u tome koliko senzori imaju Mpx, jer 8 i 12 Mpx u telefonima vec postoje i nisu neka novost. Nego je bitno za konkretne senzore da snimaju kvalitetnije fotografije u slabije osvijetljenim prostorijima, sa cime problema imaju svi mobilni telefoni koje sam imao priliku koristiti. Ako su koliko toliko redukovali ovaj problem to i nije lose. Na svom telefonu (k800i) mi to najvise pravi probleme, pa pri fotografisanju u zatvorenom prostoru dobijem zrnastu fotografiju. Ma da kao sto su vec neki rekli, najbolje je uzeti odvojeno telefon i kameru (fotoaparat).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Malo previše očekujete od tih mobitela, prava leća nemože stat u tu debljinu telefona.
Obavezno posjeti : www.l2-semper-fidelis.com/catchem.php?id=38769

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: 12 megapiksela za mobitele
Ziga kaže...

n8 podere digitalac od 500kn sam tako(bez problema se mjeri i sa digitalcima u rangu 2000-3000kn, osim kad je zoom u pitanju jer nema opticki), al zato jer ima poprilicno veliki senzor(najveci u mobitelima dosad), xenon bljeskalicu i odlicnu optiku,

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina

ja imam satia vec duze od godinu dana i mogu rec da vecinom slikam u 9megapixela ne pomaze bas previse krkanje megapixela uvjek si jako osakacen bez zooma, ali mob jako ljepo slika i ima dobar blic. uz dobar senzor i optiku pet moze izgledati bolje nego dvadeset.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice