eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.396.251
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Poozdrav imam problem na stranici 17 track dobim ovo:

Destination Country - Croatia:Tracking Consuming:1014 Millisecond
    2013-11-09 14:31, SINGAPORE, SINGAPORE S05, Insert item into bag (Otb)

Origin Country - Singapore:Tracking Consuming:32464 Millisecond
    2013-11-09 00:00, Despatched to overseas (Country code: HR)
    2013-11-01 00:00, Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

a na ips posta ovo

9.11.2013. 14:31:00     SINGAPORE     SINGAPORE S05     Insert item into bag (Otb)

Sad zar ne stoji ovo vec malo dugo -.-"

0 0 hvala 0
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
skajzak kaže...
R4zOR229 kaže...

Nzn, zasto ovo nebi bilo moguce uvest. Uostalom vec je u EU bilo

http://www.ebay.com/itm/290909269129?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

pitanjce za ovaj item. trenutno sam na bnetu i internet preko kabela, koja je sema sa ovim itemom? spojim ga na ruter i on salje wifi signal i uredno se na mobitelu spajam preko toga wifi signala ili? 

Spojis ga preko kabla i glumi ti nekakav wifi hotspot, ja sam ga kupio zato sto mi je optima dala usrani ruter koji nema signal do moje sobe, pa sam povuko kabel do tamo i spojio ovo i sad imam wifi u sobi na najacem signalu. Uz to ima jos dvije mogucnosti, moze glumit wifi reciver na PC-u i moze se koristit kao cisti ruter, naravno imat ces smao wifi signal jel ima samo jedan utor za kabel.

You got to lose to know how to win
15 godina
neaktivan

auh ova mala stvarcica stvarno obecava :) da i jedini problem je sto na malom ruteru za internet (cisco) ima samo jedan ethernet ulaz, u kojem mi je spojen kabel za komp. da li bi splitter rijesio stvar?

Semper *Phobos Crew* Fidelis | LoL IGN: skaaaj (eu/west) | NFSW: skaj022 (apex.eu) | APB Reloaded: skajzak
17 godina
moderator

"Splitter"? Nisam znao da to postoji. Imaš Ethernet hub ili bolje switch.

17 godina
skajzak kaže...

auh ova mala stvarcica stvarno obecava :) da i jedini problem je sto na malom ruteru za internet (cisco) ima samo jedan ethernet ulaz, u kojem mi je spojen kabel za komp. da li bi splitter rijesio stvar?

Ne, moraš imati switch.

15 godina
neaktivan

a sta je ovo onda, cemu sluzi? {#}

Semper *Phobos Crew* Fidelis | LoL IGN: skaaaj (eu/west) | NFSW: skaj022 (apex.eu) | APB Reloaded: skajzak
16 godina
moderator
skajzak kaže...

Apsolutno ničemu.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
17 godina
skajzak kaže...

tome da preko jedne zidne instalacije provučeš dva linka (i to smo 100 Mbit/s), zato idu u paru.

17 godina
moderator
skajzak kaže...

To je "hack". {#} Moguć je samo zato što 10/100-megabitni Ethernet ne koristi pola vodiča. Zato, kao što kolega Old Iggy impliciraše, ne radi s gigabitnim Ethernetom.

A kao što ja rekoh, a na što mi neki debil nakeljiše TD - koristi Ethernet hub ili bolje Ethernet switch. Ovakav dvodjelni "splitter" ne možeš koristiti jer nemaš dva Ethernet porta na routeru.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
skajzak kaže...

To je "hack". {#} Moguć je samo zato što 10/100-megabitni Ethernet ne koristi pola vodiča. Zato, kao što kolega Old Iggy impliciraše, ne radi s gigabitnim Ethernetom.

A kao što ja rekoh, a na što mi neki debil nakeljiše TD - koristi Ethernet hub ili bolje Ethernet switch. Ovakav dvodjelni "splitter" ne možeš koristiti jer nemaš dva Ethernet porta na routeru.

hvala mestre stvarno si se potrudio objasniti {#} odo u potragu za switchom {#}

17 godina
moderator
skajzak kaže...
hvala mestre stvarno si se potrudio objasniti {#} odo u potragu za switchom {#}

Ako u mreži pristupaš s jednog kompjutera na drugi i ako na oba imaš gigabitnu mrežnu karticu, onda kupi gigabitni switch (košta oko 150 kuna). 100-megabitni su od oko 60 kuna nadalje.

13 godina

Pozdrav svima,

Nisam siguran da li je ovo prava tema,ali me zanima gdje mogu kupiti žensku odjeću (za mamu naravno) a da nije iz kine?

Ako je moguće da je roba iz bilo koje druge države,najpoželjnije iz Turske i Njemačke.

Gledali smo na eBay-u ali nisam siguran što da upišem-najviše je zanimaju bluze.

Evo ja se još jednom ispričavam ako sam fulao topic,i molim Vas da mi pomognete.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako nije iz kine onda ti se ni ne isplati kupovat u vecini slucajeva osim ako ne trazis nesto specificno, jer je postarina dosta velka

16 godina
neaktivan
Jurassic Park kaže...

Pozdrav svima,

Ebay ti omogućuje kupovinu stvari koje kod nas nema ili ih je kod nas teže nabaviti, kao kupac si dobro zaštičen i možeš jako dobro proć kod polovnih stvari. Velika je zabluda da je na Ebay-u dosta jeftinije... garantiram ti da ćeš jeftinu odjeću teško nać a ako je pronađeš kvaliteta je upitna. Naručiš ju a onda ti broj ne paše... 

When all else fails - crowbar the fucker
12 godina
protjeran

gledam na ebay-u kupiti Condivo 12 (donji dio trenerke za trenig).Gledam i vidim da samo iz USA ima ove trenerke i ispod gledam dostava 50$?
Jel netko narucivao nesto slicno iz USA i da je tolika dostava? 

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
17 godina

To ti je normalno, zato sam i napiso da ako nije iz kine to sta oces onda ispada i neisplativo.

12 godina
protjeran

jel mogu nekako namjestiti da mi ebay izbaci proizvide samo iz europe

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
17 godina

Kolko ja znam ne, mozes samo iz odredene drzave izabrati.

12 godina
protjeran

odakle bi mi bilo najjeftinije kupiti u vezi sa postarinom ako ima nekakva procjena.Gledam na ebay.uk Adidas Tiro 13 trenerka 25funti a postarina 27funti
Ako netko zna spasio bi me 

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
15 godina

Nemojte previše ozbiljno shvaćati te cijene poštarina, sa tim se puno manipulira, da bi se došlo do boljih rezultata traženja (kad poredate po najnižoj cijeni), sa free shippingon da se dobije 5 zvijezdica za slanje itd...

Primjetit ćete da ima neka stvar npr. 5$ + 5$ poštarina a neki drugi prodavač prodaje istu stvar 10$ + free shipping. 

Swedish latin super funk.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
moderator
sirka666 kaže...

Nemojte previše ozbiljno shvaćati te cijene poštarina, sa tim se puno manipulira, da bi se došlo do boljih rezultata traženja (kad poredate po najnižoj cijeni), sa free shippingon da se dobije 5 zvijezdica za slanje itd...

Isto tako ljudi podcjenjuju troškove dostave iz SAD-a, a izgleda i iz EU, jer su naučeni na smiješno niske cijene dostave iz Kine.

16 godina

Evo danas mi je stigao item na vrijeme, narucio ga negdje 20-25.10 i jos sam kupio tracking number DA NEBI BILO. Ostala 2 itema ( citaj 4 radi re-senda posto prvi nije dosao ) nisu stigla, od 5og mjeseca nista... Ne znam sta se desava no ocito cim imas tracking number nece ti se 'izgubiti' paket.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Od početka mjeseca sam naručio 7 itema (neke džidža-midže ženi za kolače) i do danas mi je stiglo 3 paketa.Nijedan nema tracking number a stigli unutar 20 dana.Također sam naručio one LED vezice maloj za patike,valjda će stići do Svetog Nikole {#}.

Reality is wrong. Dreams are for real.

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Samo da se zna u petak vam je Black friday (Crni petak) i sve će biti na rasprodaji. Iz pouzdanih izvora znam da će biti tableta za 70 dolara (Galaxy Tab) :)

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
ja,vrba kaže...

Od početka mjeseca sam naručio 7 itema (neke džidža-midže ženi za kolače) i do danas mi je stiglo 3 paketa.Nijedan nema tracking number a stigli unutar 20 dana.Također sam naručio one LED vezice maloj za patike,valjda će stići do Svetog Nikole {#}.

Da sam ja bar te srece trenutno...

Za 2 itema sam morao uzeti refund, proslo 44 dana i otvorio case, i jos poslije toga proslo mjesec dana i morao sam uzeti refund, 7 case-a otvoreno, ono ostalo je do 30 dana od narudžbe(preko 20 artikala).

Led vezice kada stignu-stignu, ionako je bolje da ih nosam u Proljeće-Ljeto nego zimi

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 20:41 (Haker_x).
14 godina
neaktivan

Je li ovaj kaos u HK samo trenutno ili će to biti tako stalno?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Je li ovaj kaos u HK samo trenutno ili će to biti tako stalno?

Uobičajeno za ovo doba godine, dolaze praznici.

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
16 godina
Fabregas4 kaže...

jel mogu nekako namjestiti da mi ebay izbaci proizvide samo iz europe

Malo guglanja mi je izbacilo ovo http://geo-ship.com/

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
17 godina
moderator
Marko :D kaže...

Samo da se zna u petak vam je Black friday (Crni petak) i sve će biti na rasprodaji. Iz pouzdanih izvora znam da će biti tableta za 70 dolara (Galaxy Tab) :)

Vidio sam sad da i Geek Buying ima Crni petak, ali sniženja nisu vrijedna spomena (osim ako netko baš nije naumio kupiti neki mobitel na sniženju pa uštedi par dolara). Ako i je kakvo sniženje od 50%, to je obično na "hrvatski način" - digni cijenu tako da uz 50% sniženja proizvod košta isto ili više nego prije. {#} Ili je pak riječ o starim uređajima. Posebno je zanimljivo sniženje mobitela HTM M1 sa 730 na navjerojatnih 70 USD! Međutim, kad pogledate o kakvom se mobitelu radi, vidite da mu je snižena cijena normalna cijena.

Tako da - ako uočite išta vrijedno spomena, nabacite linkove!

16 godina
neaktivan

Na ips.posta.hr mi ispisuje sljedeće za paket:

22.11.2013. 10:36:00 GERMANY FRANKFURT/FLUGHAFEN Insert item into bag (Otb) 

25.11.2013. 13:40:00 GERMANY FRANKFURT/FLUGHAFEN Send item abroad (EDI-received) 

28.11.2013. 7:38:12 CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange (Inb) 

28.11.2013. 13:02:08 CROATIA ZAGREB 10003 Insert item into domestic bag

Jel ovo "Insert item into domestic bag" znači da je na putu meni bez carinjenja ili? :D 

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice