eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.398.063
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Duje2 kaže...

Otvaranje paketa ispred poštara sam mislio iz razloga ako u paketu nije ono šta se trazilo paket nebi preuzeo u tom slučaju me zanima ako bi otvorio claim na paypal-u dali bi od mene trazili dokaz da u paketu nije bilo ono šta je kupac opisao i na koji bi im naćin to mogao dokazat? Da bi dobio povrat novca.   Ako primim paket od poštara i poslje ga otvorim i želim ga vratit jasno mi je da cu ga morat vratit da bi dobio povrat novca zbog toga sam mislio provjerit ispred poštara u tom slučaju nebi ga preuzeo i nakon 20 dana bi se vratio nazad prodavatelju.

Za povrat novca sam mislio na paypal kada bi se otvorio claim ne na prodavatelja i u tom slučaju bili paypal vratio kupcu novac ako pošiljka kasni 40 dana a prodavatelj ima dokaz da na putu (tracking number), i u tom sličaju na koji je naćin prodavatelj osiguran jel kupac je dobio povrat novca dok mu roba treba jos uvjek stići?

Link stranice [url]http://www.kunstundkram24.de/epages/...on=ViewProduct[/url]

Amazon link: [url]http://www.amazon.de/Felco-Zweihand-.../dp/B00FLU53PG[/url]

Prodavatelj prodaje privatno i preko amazona, narućio bi privatno zbog mogučnosti plačanja paypalom, jedini nedostatak nemogučnost gledanja feedback drugih kupaca.

Hvala.

Pa jednostavno snimi otvaranje paketa i imas za dokaz paypalu a sta se tice slanja reci da neces slat ako ti ne plate postarinu i tu ih vecina odustane ako je neki jeftini predmet. Ja sam npr kupio nesto za 250kn i dao im link na stranicu poste da vide kolko im dode da im saljem nazad pa su odustali i samo mi vratili novce. I nzn ja nebi pustio paket da se vraca nazad jel onda si platio i nemas stvar jos pa se mozda svasta desit, nemozes dokazat da nisi dobio to sto si htio ili ti moze postarinu naplatit i rec da je doslo to sta si htio a ti nisi htio preuzet. I da linkovi ti ne rade.

You got to lose to know how to win
17 godina
Jumperrr kaže...

Ovak našao sam na ebayu item ali seller je napisao da ne šalju u hr (item je iz amerike). Postoje li stranice na kojima uzimaju item  za vas i šalju vam ga ( naravno uz neku proviziju) ? hvala

Pa kontaktriaj ga pa se probajte dogovorit te sve stranice koje to rade imaju dostu visoke cijene pa je ovako najbolje.

15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Pa jednostavno snimi otvaranje paketa i imas za dokaz paypalu a sta se tice slanja reci da neces slat ako ti ne plate postarinu i tu ih vecina odustane ako je neki jeftini predmet. Ja sam npr kupio nesto za 250kn i dao im link na stranicu poste da vide kolko im dode da im saljem nazad pa su odustali i samo mi vratili novce. I nzn ja nebi pustio paket da se vraca nazad jel onda si platio i nemas stvar jos pa se mozda svasta desit, nemozes dokazat da nisi dobio to sto si htio ili ti moze postarinu naplatit i rec da je doslo to sta si htio a ti nisi htio preuzet. I da linkovi ti ne rade.

Radi mu ovaj doljnji, samo ga treba lijepo kopirati, amazon, 145€ mu item(+ 4€ postarine).

Duje2 Samo snimis (mobitel 100% imas da snimis sa njim), i osiguran si

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 14:29 (Haker_x).
11 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Hvala na odg :)

Kako paypal može bit siguran da ja jednostavno nisam to otvorio izmjenio prepakirao i snimao otvaranje?

U slućaju ne dolaska itema u roku 40 dana i otvaranja claim-a na paypalu kolika je šansa da kupac dobije ukoliko seller ima dokaz (Tracking number) da je paket poslan i da mu treba duže vremena da stigne?  Ukoliko paypal stane na stranu kupca seller nije zaštićen ukoliko je dao pravi tracking number jel njegov item jos uvjek ide prema kupcu a dao je refund?

Da si malo pojasnim na koji naćin to fukcionira :)

Hvala.

کτγℓع
13 godina
eBay - pitanja i odgovori

Koliki rating ima taj seller... ako je poznat i ima 100% feedback nemas brige da ces dobiti nesto drugo u paketu jer nije to RH i njuskalo. Tako da nemas brige... ako i dode nesto ti si zasticen ko licki medvjed... Ebay i Paypal ce biti na tvojoj strani ako dokazes da si dobio nesto sta nisi narucio i nemas brige... naruci i doci ce ti to sta si narucio, nemas brige.

Ako si trazio refund i dobio si item ima dvije opcije:

1. Posalji mu nazad item

2. Kontaktiraj ga i trazi da ti da paypal na koji da uplatis novce i gotovo...  

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 16:44 (SimeKZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne da mi se sada tražiti po temi al evo da vas pitam mislim prodavat na ebay-u svoja tri accounta sa igrama. Da li je to moguće i kako novce dobivam preko paypal-a ili 

http://valid.canardpc.com/2749994

0 0 hvala 0
14 godina

Prodao sam igru preko paypal prije mjesec dana,uredno dobio novce na paypal,ali danas mi je automatski paypal uzeo 5$ i poslao ih ebayu radi Monthly eBay Seller Fees.Da li ce te svaki mjesec tako?kako da to prekinem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Chosenone1 kaže...

Prodao sam igru preko paypal prije mjesec dana,uredno dobio novce na paypal,ali danas mi je automatski paypal uzeo 5$ i poslao ih ebayu radi Monthly eBay Seller Fees.Da li ce te svaki mjesec tako?kako da to prekinem?

Prestani prodavat... ne radi ebay za đabe...

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina

Pa neprodajem nista vise,prodao sam samo jednu igru i to je to,nezelim da mi svaki mjesec uzimaju 5$ a da nista vise neprodajem.Kak da to ukinem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Koliki rating ima taj seller... ako je poznat i ima 100% feedback nemas brige da ces dobiti nesto drugo u paketu jer nije to RH i njuskalo. Tako da nemas brige... ako i dode nesto ti si zasticen ko licki medvjed... Ebay i Paypal ce biti na tvojoj strani ako dokazes da si dobio nesto sta nisi narucio i nemas brige... naruci i doci ce ti to sta si narucio, nemas brige.

1. Posalji mu nazad item

Nazalost nemogu vidit rating sellera jel ne kupujem preko amazon i ebaya nego iz online trgovine (kunstundkram24).

Ideja o snimanju paketa je odlična samo dali paypal prihvača to kao dokaz, na koji naćin moze paypal bit siguran da ja taj paket nisam prepakirao zamjenio sadrzaj i poslje snimao i ako se ispostavi da je seller prevarant on moze tvrditi da on nije poslao tako zapakiran paket kao sto je na snimci?

Dali paypal nakon 40 dana nakon sta je narucen item i seller ima tracking number inace odobrava kupcu povrat novca?

کτγℓع
14 godina
neaktivan

Ja sve više kupujem sa eBaya i sellere iz Hong Konga sam si stavio na zadnje mjesto. Ako određeni proizvod nitko ne prodaje iz drugih zemalja, onda tek naručujem iz HK. {#}

0 0 hvala 0
17 godina
Duje2 kaže...
SimeKZ kaže...

1. Posalji mu nazad item

Nazalost nemogu vidit rating sellera jel ne kupujem preko amazon i ebaya nego iz online trgovine (kunstundkram24).

Ideja o snimanju paketa je odlična samo dali paypal prihvača to kao dokaz, na koji naćin moze paypal bit siguran da ja taj paket nisam prepakirao zamjenio sadrzaj i poslje snimao i ako se ispostavi da je seller prevarant on moze tvrditi da on nije poslao tako zapakiran paket kao sto je na snimci?

Dali paypal nakon 40 dana nakon sta je narucen item i seller ima tracking number inace odobrava kupcu povrat novca?

Meni nije jasno zasto ti radis znanstvenu fantastiku od toga, ti ko kupac si dosta zasticen da cak ako oces imo bi velke sanse *ajebat sellera. I da prihvaca ko dokaz, ako ne dode nakon 40 dana otvoris disput na payplu cekas jos malo ako ne puknes mu fino claim i boli te briga, al ak predmet ne dode za nekih 50-55 dana niti nece ili je zagubljen pa ce se vratit nazad.

17 godina

Zasto mi je item poslan nazad iz hrv?

4.11.2013. 15:17:00    SWITZERLAND    SINGAPORE    Receive item from customer (Otb)       
4.11.2013. 15:17:00    SWITZERLAND    SINGAPORE    Receive item at office of exchange (Otb)       
4.11.2013. 15:17:00    SWITZERLAND    SINGAPORE    Insert item into bag (Otb)       
18.11.2013. 8:27:00    SWITZERLAND    DIETZENBACH T    Receive item from customer (Otb)       
18.11.2013. 8:27:00    SWITZERLAND    DIETZENBACH T    Receive item at office of exchange (Otb)       
19.11.2013. 10:41:40    CROATIA    ZAGREB 10003    Receive item at office of exchange (Inb)       
19.11.2013. 17:20:00    SWITZERLAND    DIETZENBACH T    Send item abroad (EDI-received)

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 14:17 (R4zOR229).
17 godina
moderator
R4zOR229 kaže...

Zasto mi je item poslan nazad iz hrv?

Pa ne možeš uvažat drogu u Hrvatsku u paketu preko avionske pošte. Za to si moraš unajmiti nekog da prenese u sebi. {#}

17 godina

Nzn, zasto ovo nebi bilo moguce uvest. Uostalom vec je u EU bilo

http://www.ebay.com/itm/290909269129?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

17 godina
moderator
R4zOR229 kaže...

http://www.ebay.com/itm/290909269129?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Ne znam ni ja. Možda su ga zamijenili za uređaj za ometanje bežičnih komunikacija. Možda adresa nije štimala. Možda je samo u pitanju greška u IPS-u.

17 godina

A zvao sam sad postu i rekli su da je carina vratila paket nazad, sad sam njih zvao i ne javljaju se...

EDIT:

Koji broj da uopce zovem? Dobio sam dva neka na koje se niko nejavlja

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 15:08 (R4zOR229).
17 godina
moderator
R4zOR229 kaže...

A zvao sam sad postu i rekli su da je carina vratila paket nazad, sad sam njih zvao i ne javljaju se...

EDIT:

Koji broj da uopce zovem? Dobio sam dva neka na koje se niko nejavlja

Koja? Ona koji pišu na pozivu za carinjenje - 01/4981622 i 01/4981625? Piše zvati od 8 do 15 sati, pon-petak. Zovi sutra u neko ranije doba.

11 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...
Duje2 kaže...
SimeKZ kaže...

1. Posalji mu nazad item

Meni nije jasno zasto ti radis znanstvenu fantastiku od toga, ti ko kupac si dosta zasticen da cak ako oces imo bi velke sanse *ajebat sellera. I da prihvaca ko dokaz, ako ne dode nakon 40 dana otvoris disput na payplu cekas jos malo ako ne puknes mu fino claim i boli te briga, al ak predmet ne dode za nekih 50-55 dana niti nece ili je zagubljen pa ce se vratit nazad.

Neradim znanstvenu fantastiku od toga nego volim bit siguran prije nego što naručim, sutra ču narucit pa budemo zivi pa vidjeli ja se nadam ako bude doslo do dokazivanja da ce prihvatit snimku kao dokaz.

Hvala na odg..  :)

کτγℓع
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 20:14 (Duje2).
17 godina

Evo danas doso item, nzn koga boga su ga slali nazad pa onda opet kod nas, luda kuca

4.11.2013. 15:17:00     SWITZERLAND     SINGAPORE     Receive item from customer (Otb)       
4.11.2013. 15:17:00     SWITZERLAND     SINGAPORE     Receive item at office of exchange (Otb)       
4.11.2013. 15:17:00     SWITZERLAND     SINGAPORE     Insert item into bag (Otb)       
18.11.2013. 8:27:00     SWITZERLAND     DIETZENBACH T     Receive item from customer (Otb)       
18.11.2013. 8:27:00     SWITZERLAND     DIETZENBACH T     Receive item at office of exchange (Otb)       
19.11.2013. 10:41:40     CROATIA     ZAGREB 10003     Receive item at office of exchange (Inb)       
19.11.2013. 14:28:38     CROATIA     ZAGREB 10003     Insert item into domestic bag       
19.11.2013. 17:20:00     SWITZERLAND     DIETZENBACH T     Send item abroad (EDI-received)       
19.11.2013. 20:04:08     CROATIA     10705 Zagreb LK     Receive item at location (Inb)       
20.11.2013. 4:16:13     CROATIA     10705 Zagreb LK     Send item to domestic location (Otb)

16 godina
odjavljen

Ne znam da su baš slali natrag. Pogledaj timestamp...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
moderator
R4zOR229 kaže...

Evo danas doso item, nzn koga boga su ga slali nazad pa onda opet kod nas, luda kuca

Netko valjda napravio pogrešan unos u IPS-u.

11 godina
neaktivan

11.11.2013. 17:51:00KOREA, REPUBLIC OF135731  Receive item from customer (Otb)
14.11.2013. 14:32:00KOREA, REPUBLIC OF SEOUL INTERNATIONAL POST OFFICE   Insert item into bag (Otb)
18.11.2013. 16:20:03CROATIAZAGREB 10003  Receive item at office of exchange (Inb)
19.11.2013. 9:36:59CROATIAZAGREB 10003  Insert item into domestic bag
19.11.2013. 17:57:46CROATIA10712 Zagreb PKP  Receive item at delivery office (Inb)
19.11.2013. 19:57:00CROATIA10712 Zagreb PKP   item to domestic location (Otb)
20.11.2013. 8:33:31CROATIAZagreb-Susedgrad  Receive item at delivery office (Inb)
20.11.2013. 12:41:52CROATIAZagreb-Susedgrad   Unsuccessful item delivery attempt (Inb)
20.11.2013. 19:10:09CROATIAZagreb-Susedgrad   Send item to domestic location (Otb)
20.11.2013. 20:06:31CROATIAZagreb *Receive item at delivery office (Inb)

Ovo mi je veceras izaslo na ips.posta.hr za item koji sam narucio sa ebaya,cudi me kako po trackingu na ips.posta pise da je neuspjesno izvrsena dostava ,a postara nije bio uopce cijeli dan cak sam provijerio i kaslic,jer da me nije bilo morao mi bi mi ostavit zuti papir da podignem... pomozite sta da radim da cekam sutra da ponovo isporuce il da zovem postu ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 1:32 (peezg).

0 0 hvala 0
17 godina

Ajd prvo taj log kopiraj u notepad pa onda tu jel ovako nista nevidimo

11 godina
neaktivan

prepravio sam

11.11.2013. 17:51:00KOREA, REPUBLIC OF135731  Receive item from customer (Otb)

14.11.2013. 14:32:00KOREA, REPUBLIC OF SEOUL INTERNATIONAL POST OFFICE   Insert item into bag (Otb)

18.11.2013. 16:20:03CROATIAZAGREB 10003  Receive item at office of exchange (Inb)

19.11.2013. 9:36:59CROATIAZAGREB 10003  Insert item into domestic bag

19.11.2013. 17:57:46CROATIA10712 Zagreb PKP  Receive item at delivery office (Inb)

19.11.2013. 19:57:00CROATIA10712 Zagreb PKP   item to domestic location (Otb)

20.11.2013. 8:33:31CROATIAZagreb-Susedgrad  Receive item at delivery office (Inb)

20.11.2013. 12:41:52CROATIAZagreb-Susedgrad   Unsuccessful item delivery attempt (Inb)

20.11.2013. 19:10:09CROATIAZagreb-Susedgrad   Send item to domestic location (Otb)

20.11.2013. 20:06:31CROATIAZagreb *Receive item at delivery office (Inb)

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 1:34 (peezg).
17 godina

Sutra ce ti ga valjda donjet, ako ne donese imas tracking number pa nazoves postu i pitas sta je s tim tocno, mozda najbolje svoju lokalnu poslovnicu.

15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

pitanjce za ovaj item. trenutno sam na bnetu i internet preko kabela, koja je sema sa ovim itemom? spojim ga na ruter i on salje wifi signal i uredno se na mobitelu spajam preko toga wifi signala ili? 

Semper *Phobos Crew* Fidelis | LoL IGN: skaaaj (eu/west) | NFSW: skaj022 (apex.eu) | APB Reloaded: skajzak
15 godina
neaktivan
skajzak kaže...

pitanjce za ovaj item. trenutno sam na bnetu i internet preko kabela, koja je sema sa ovim itemom? spojim ga na ruter i on salje wifi signal i uredno se na mobitelu spajam preko toga wifi signala ili? 

Da, tako je, to mu je jedna od mogucnosti

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 4:05 (Haker_x).
16 godina
mbaksa kaže...
9090 kaže...

surfajući i čitajući nešto drugo (a vezano uz kupovinu preko neta) naletio sam na ovo -  Ako prodavač ne šalje u Hrvatsku ili ne prima karticu, dobra opcija je http://www.viaddress.com– oni ti besplatno osiguraju adresu u USA na koju ti stiže naručeno, a onda oni prosljeđuju na tvoju adresu u Hrvatskoj. Praktično i povoljno, osobito ako se kombinira više narudžbi. (E-bay, Amazon…) {#}

Takve stvari su dobre za američki Amazon za proizvode koji se ne isporučuju u Hrvatsku i ne mogu se kupiti na .uk ili .de domeni (ako se mogu kupiti na .uk/.de obično je bolje ih kupiti u Europi jer iako su u pravilu skuplji nećeš platiti carinu/PDV pa dođe skoro na isto, puno brže će paket stići, a i bit će lakša i brža reklamacija ako nešto ne štima).

Za eBay baš i nisu - prvo, platit ćeš poštarinu koju inače ne bi platio, a koja se mjeri u desecima dolara, a ako ćeš kombinirati pakete može ti se dogoditi to da onda platiš carinu/PDV na cjelokupni sadržaj paketa. Ako proizvođač ne isporučuje u Hrvatsku, onda ga treba kontaktirati i pitati bi li ipak poslao paket u Hrvatsku i koliko bi to koštalo, ili pronađeš drugog prodavača. {#}

Jel se smatra kupnjom unutar EU (nema carine) vrijedi i ako predmet dolazi izvan EU iako kupujem na ebay.it ili ebay.de ili ebay.uk?
Npr. zanima me jeftini 27" 1440p monitor ovog dobavljača, ali dolazi iz Koreje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 8:26 (Asta).
17 godina
Asta kaže...

Jel se smatra kupnjom unutar EU (nema carine) vrijedi i ako predmet dolazi izvan EU iako kupujem na ebay.it ili ebay.de ili ebay.uk?

Ajd razmisli još jednom što si napisao {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice