eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.394.593
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Da ne čitam sad cijelu temu, jedno pitanje

prije nekih 2 i pol mjeseca narucio sam 30 stvarčica s ebay-a, međutim nisu mi sve došle, konkretno 7 mi ih nije došlo, i nedavno sam kontaktirao prodavače i dva su mi vratila novac, a ovaj jedan kod kojeg sam kupio 5 stvari mi neželi odgovorit ništa smisleno na moje poruke (odgovori samo sa "." da ispadne da je nešto odgovorio); (kupio sam ko njega više stvari, ali 5 mi nije došlo). I sad me zanima dal mogu tu šta napravit da dobijem novac nazad ili da dabijem te proizvode, ili mi je već kasno za to s obzirom na vrijeme koje je prošlo od kupovine?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 15:27 (jure232).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori

A zasto si ceko 2 i pol mjeseca? Sad se mozes fino slikat, imas zastitu od strane paypla od 45dana al to ti je davno proslo. Mozes mu zaprjetit negativnim feedbackom ak ce ga dirat sta.

Inace mene zanima dal je moguce napravit ko neku privatnu kupovinu na ebayu, trazio sam jednog sellera da mi proda nesto sto nema na ebayu(pito sam ga jel ima koji potrgani proizvod) i reko je da ima tj dogovorili smo se oko toga i sad je reko da mu posljem novce preko paypla da mi moze poslat. Sad je problem sta nzn dal bi tako imao kakvu zastitu jer bi mu zapravo poslo novce i nebi imo nikakvu potvrdu da sam kupio nesto. Pa ako netko zna kako bi to bilo najbolje rjesit.

You got to lose to know how to win
15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...
Inace mene zanima dal je moguce napravit ko neku privatnu kupovinu na ebayu, trazio sam jednog sellera da mi proda nesto sto nema na ebayu(pito sam ga jel ima koji potrgani proizvod) i reko je da ima tj dogovorili smo se oko toga i sad je reko da mu posljem novce preko paypla da mi moze poslat. Sad je problem sta nzn dal bi tako imao kakvu zastitu jer bi mu zapravo poslo novce i nebi imo nikakvu potvrdu da sam kupio nesto. Pa ako netko zna kako bi to bilo najbolje rjesit.

Mislim da on moze napraviti invoice na paypalu, da bar pise za sta su mu poslao pare. Pitaj ga da napravi invoice

Edit:

Ide se na "Request money" i onda "Create invoice" i tu sve moze upisati, ime artikla, kolicinu, cijenu, porez, sve, sve...

Ima načina :D

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 17:11 (Haker_x).
17 godina

Ok, hvala. Znaci u tom slucaju sam pokriven od strane paypla?

15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Ok, hvala. Znaci u tom slucaju sam pokriven od strane paypla?

Da, tako dođe, jer imaš dokaz šta si i koliko platio

11 godina
neaktivan

Cerka i ja smo napunili korpu sa stvarima koje su se njoj svidele. Sada mi neki prodavci salju poruku da treba da platim. Kako da resim ovaj problem jer vec 4 prodavca traze da im platim a cini mi se da nisam isao na bay, samo sam stavio u korpu. Ako mi Ebay zabrani upotrebu da li mogu ponovo da se registrujem i da koristim istu karticu za plqcanje

Pozdrav

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bobang kaže...

Cerka i ja smo napunili korpu sa stvarima koje su se njoj svidele. Sada mi neki prodavci salju poruku da treba da platim. Kako da resim ovaj problem jer vec 4 prodavca traze da im platim a cini mi se da nisam isao na bay, samo sam stavio u korpu. Ako mi Ebay zabrani upotrebu da li mogu ponovo da se registrujem i da koristim istu karticu za plqcanje

Pozdrav

Ako ti prodavači traže da platiš onda si iteme kupio i nisi ih stavio samo u "korpu". Plati to ili se više nećeš moći registrirati s istom adresom i istom karticom.

When all else fails - crowbar the fucker
15 godina
neaktivan
username kaže...
bobang kaže...

Pozdrav

Ako ti prodavači traže da platiš onda si iteme kupio i nisi ih stavio samo u "korpu". Plati to ili se više nećeš moći registrirati s istom adresom i istom karticom.

Možeš ih tražit da ti otkažu narudžbu. Napiši da si se zafrkao, da nisi znao što radiš ili nešto slično.

Zdravi i veseli bili :)
15 godina
neaktivan

Ono što ne očekuješ obično dođe brzo, a ono sto željko iščekuješ ne stiže po 2 mjeseca i više.

Stigle plave LED vezice naručene 13.11.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bok,

stavio bi jedan artikl za prodaju na ebay i samo jedna stvar mi nije jasna

vrsta shipinga :\

šta tu moram odabrati?

evo vam i slika

12 godina
neaktivan

potrebna pomoc, narucio sam stavku iz kine sa tracking numberom, sta se sada desava sa ovom posliljkom mozete pogledati na slici

http://prntscr.com/27xgi4 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
felix87 kaže...

potrebna pomoc, narucio sam stavku iz kine sa tracking numberom, sta se sada desava sa ovom posliljkom mozete pogledati na slici

Znaci da ti je transportu da treba da stigne prati taj (tag-meil) kada bude u hr bice u pick up-deliverd tj da treba da je primis.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 13:34 (cardadule).
17 godina
neaktivan

Pozdrav.

Ovako, naručio bi si Numark mixtrack pro 2 miksetu. Našo sam na njemačkom ebay-u za nekih 1500 kn sa poštarinom. S obzirom da nisam nikad naručivao za toliku sumu novaca, interesira me da li ću platit još kakve dodatne troškove? S obzirom na eu i njemačku.

Hvala

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 14:24 (HBomb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
HBomb kaže...

Ovako, naručio bi si Numark mixtrack pro 2 miksetu. Našo sam na njemačkom ebay-u za nekih 1500 kn sa poštarinom.

Nije bitno na čijem eBayu si našao, nego je bitno gdje se proizvod nalazi, odnosno iz koje zemlje se šalje.

Inače, sve ti tu piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 15:09 (mbaksa).
17 godina

Kakva ce sad bit sutacija sa stvarima, bas sam kupio nesto pa me zanima dal ima kakve sanse da dode ove godine ili da se bar ne zagubi.

15 godina
neaktivan
felix87 kaže...

Pisati će ti na toj istoj stranici kada pošiljka bude stigla u BiH

cardadule kaže...

Znaci da ti je transportu da treba da stigne prati taj (tag-meil) kada bude u hr bice u pick up-deliverd tj da treba da je primis.

Neve stici u HR, jer pise da je odredišna država BiH

14 godina
neaktivan

Iz eu svi paketi do 150 eura nemaju ni carininu ni pdv to sam provjerio. Narucivao sam vec desetak paketa koji su bili vrijednosti oko 130eura i uvjek je proslo bez carine i pdv.

Sad me zanima ako prelazi tu vrijednost dali ce biti potrebno platit PDV ? Jer nasao sam par ljudi sto tvrde da i preko 150 eura nema pdv i carine jer sve spada u zajednicku robu u eu i jedan je pdv.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
12 godina
jel može malo pomoći oko prijevoda :

Kupio sam neke slušalice, i sad pošto nisu stigle, otvorio sam dispute i seller mi je obečao poslati druge, dao mi je i TN, ali izgleda da me mulja. Taj broj ne mogu pratiti nigdje. Pitao sam ga da mi potvdri da je stvarno poslao drugi paket, i onda mi pošalje ovo dolje, pa molim ako netko kuži o čemu melje da mi malo objasni :

Dear friend yes,we ship all your package with tracking number.you buy two times.the second time just buy one,we ship it to you later but you received fast.the first time you buy many,but it delay on the way.so you can track it and tell me your country post office website then i can track it for you.thanks

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
#GaMerr kaže...

Sad me zanima ako prelazi tu vrijednost dali ce biti potrebno platit PDV ? Jer nasao sam par ljudi sto tvrde da i preko 150 eura nema pdv i carine jer sve spada u zajednicku robu u eu i jedan je pdv.

Čitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

domeklija kaže...
Taj broj ne mogu pratiti nigdje.

Koliko je dana prošlo od trenutka kad ti je dao tracking number?

domeklija kaže...
Dear friend yes,we ship all your package with tracking number.you buy two times.the second time just buy one,we ship it to you later but you received fast.the first time you buy many,but it delay on the way.so you can track it and tell me your country post office website then i can track it for you.thanks

Nema se tu što objasniti. Monolog o praćenju pošiljke s komentarom da ako ti njemu pošalješ adresu domaće službe za praćenje, onda on može pratiti paket za tebe.

12 godina
mail mi je poslao 25.11.
Jedino mi je malo blesavo da mi je u tom istom mailu u kojem mi kaže da će mi poslati drugi paket odmah dao i taj TN koji ne mogu pratiti.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Svjestan si da često treba više od tjedan dana prije nego tracking number postane vidljiv u online servisima?

14 godina
neaktivan

Nigdje ne pise za europu ( narucivanje iz eu).

Za zemlje izvan eu, 22eur-150eur samo PDV, preko 150eur ide Carina + PDV.

A kako je za zemlje unutar eu ?

Jer ja sam narucivao pakete do 150eur, i nikad nije bilo PDV ni Carine. Pa me zanima do kojeg iznosa je tako.

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
moderator

Slabo čitaš. Što piše u 3. odlomku, pod napomena?

15 godina
neaktivan

pozdrav ekipa, zanima me vase misljenje za ovaj item
http://www.ebay.com/itm/321264589716

po naslovu i slici se da naslutit da su original 2controllera od ps3. da li je to moguce? cijena ispod 40$ a jedan controller u istog sellera dode oko 19$ dok u nas u ducanu od 300-400..

fejk ili moguce dobra stvar? feedbackovi se ne mogu vidjeti? 

Semper *Phobos Crew* Fidelis | LoL IGN: skaaaj (eu/west) | NFSW: skaj022 (apex.eu) | APB Reloaded: skajzak
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Ajde molim te nauci citat velkim crvenim slovima pise

What's Included:
2 x Bluetooth Wireless Controller for the PS3(Aftermarket goods, not Genuine Sony products)

16 godina
neaktivan
skajzak kaže...

slusaj postavio sam pitanje da mi netko pomogne a ne da mi procjenjuje jel znam citati. da dao je i odgovor ali kakav.. moglo se to i lijepo napisati i objasniti zasto je to tako ali ne, on je profesor i zakljucio je da ja ne znam citati {#} kad me to bude mucilo javit cu se ministru jovanovicu mozda on bude imao uljudniji odgovor. ajd pozdrav

Pazi, kod naručivanja MORAŠ pročitati description i onda se javiti ako ti nešto nije jasno. Ja npr shvaćam frustriranost kolege na tvoje pitanje i shvaćam zašto je dao takav odgovor. Koliko je samo vas naručivalo iteme koji su bili polovni (lijepo piše "used" ili "factory refubrished") i onda kada dođe kuku i pomagaj (htjeli su novi). U tvom slučaju je pisalo crvenim slovima, ne možeš fulat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 12:38 (username).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
a koji je doslovni prijevod onoga sta pise crvenim slovima? Jbg nit sam ekspert na ebaju niti u engelskom i neke stvari nekad nemozes razumit. a ovaj ispad jbg desi se kad se dignes na lijevu nogu iznerviran od samog jutra pa te takva recenica izbaci iz takta. ja se ispricavam
Semper *Phobos Crew* Fidelis | LoL IGN: skaaaj (eu/west) | NFSW: skaj022 (apex.eu) | APB Reloaded: skajzak
16 godina
neaktivan
skajzak kaže...
a koji je doslovni prijevod onoga sta pise crvenim slovima? Jbg nit sam ekspert na ebaju niti u engelskom i neke stvari nekad nemozes razumit. a ovaj ispad jbg desi se kad se dignes na lijevu nogu iznerviran od samog jutra pa te takva recenica izbaci iz takta. ja se ispricavam

kontoleri nisu original ali na kutiji piše PlayStation Official product. Nisam siguran hoćeš li imati problema na carini s ovim, također s njima ne dolazi kabel za napajanje. Morat ćeš upotrijebiti od starih kontrolera kabele.

15 godina
neaktivan

takav odgovor sam i trazio prvi put. znaci to me i muci sto na slikama se vidi uredno da je sony ambalaza a i na controlleru se vidi da pise sony. pa mi nije jasno ako item vec nije original kako mogu stavljati slike jednog itema a prodavati drugi item? za kabel lako, imam ih i dovoljno a ima i zamjenskih.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice