eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.395.790
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
skajzak kaže...
a koji je doslovni prijevod onoga sta pise crvenim slovima? Jbg nit sam ekspert na ebaju niti u engelskom i neke stvari nekad nemozes razumit. a ovaj ispad jbg desi se kad se dignes na lijevu nogu iznerviran od samog jutra pa te takva recenica izbaci iz takta. ja se ispricavam

http://translate.google.com/#en/hr/

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
17 godina
skajzak kaže...

takav odgovor sam i trazio prvi put. znaci to me i muci sto na slikama se vidi uredno da je sony ambalaza a i na controlleru se vidi da pise sony. pa mi nije jasno ako item vec nije original kako mogu stavljati slike jednog itema a prodavati drugi item? za kabel lako, imam ih i dovoljno a ima i zamjenskih.

Kinezi znaju čuda pakirati, kako piše Sony tako je moglo pisati i Milka.

Druga stvar koliki je to problem, evo ti primjer iz slične priče.

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
skajzak kaže...

takav odgovor sam i trazio prvi put. znaci to me i muci sto na slikama se vidi uredno da je sony ambalaza a i na controlleru se vidi da pise sony. pa mi nije jasno ako item vec nije original kako mogu stavljati slike jednog itema a prodavati drugi item? za kabel lako, imam ih i dovoljno a ima i zamjenskih.

Kinezi znaju čuda pakirati, kako piše Sony tako je moglo pisati i Milka.

Druga stvar koliki je to problem, evo ti primjer iz slične priče.

jednostavno objasnjeno sve jednim linkom. hvala mestre. nakon ovoga procitanoga vise mi i nisu napeti controlleri :) 

Semper *Phobos Crew* Fidelis | LoL IGN: skaaaj (eu/west) | NFSW: skaj022 (apex.eu) | APB Reloaded: skajzak
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav,

da li netko zna koliko košta shipping iz SAD-a u Hrvatsku sa ebay-a?(razmišljam o kupnji slušalica u vrijednosti od 100-120 dolara)

I koliko se dugo čeka taj proizvod?

0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
nuk3r kaže...

Pozdrav,

da li netko zna koliko košta shipping iz SAD-a u Hrvatsku sa ebay-a?(razmišljam o kupnji slušalica u vrijednosti od 100-120 dolara)

I koliko se dugo čeka taj proizvod?

Ovisi preko čega seller šalje proizvod. Pošalji mu poruku, on će ti sigurno znati odgovoriti na ovo pitanje.

Što se dostave tiče, paketi obično stižu 2 tjedna od slanja pošiljke (barem meni) ali dostava se može i odužiti. Ukoliko ti proizvod ne stigne u roku od 45 dana, moraš otvoriti case. Za skuplje proizvode dobiš tracking number (za jeftine ne, ali ga možeš kupiti) pomoću kojeg pratiš gdje se nalazi tvoj paket.

Pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 23:17 (Marko :D).
11 godina
neaktivan

Pozdrav! Zanima me mislim kupiti projektor preko ebaya , pa dali je ovo fake oglas ili je stvaran? http://www.ebay.com/itm/251393365339?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Darko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne vidim razlog zašto bi bio oglas fake. Lik nema ni jedan negativni feedbac već samo pozitivne, a i prodano je 9 komada.

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kupio sam Raspberry PI, platio paypalom, označen kao shipped i sutradan, autor zatvorio račun, i sad samo mogu ići u Resolve center.

Da li će mi vratiti novce? Da sačekam još neko vrijeme? 7.11 ga kupio

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Kupio sam Raspberry PI, platio paypalom, označen kao shipped i sutradan, autor zatvorio račun, i sad samo mogu ići u Resolve center.

Da li će mi vratiti novce? Da sačekam još neko vrijeme? 7.11 ga kupio

Imaš ebuyer protekt pa vidi ako ne dođe za određeni period otvori case i to ti je to, a on ako je i zatvorio račun tvoju lovu još nije dobio nego kada prođe onaj vremenski rok za žalbu od tvoje strane do tada ti i ebuy i payapal pokrivaju tvoju lovu, ali moraš imati sve što će te možda tražiti kao dokaz.

"Just A Dream ".
17 godina
moderator
Marko :D kaže...

Ne vidim razlog zašto bi bio oglas fake. Lik nema ni jedan negativni feedbac već samo pozitivne, a i prodano je 9 komada.

Prodano ne znači i isporučeno. Ima samo pozitivne feedbackove na uzorku od 34 prodana proizvoda unutar godine dana. I još k tome radi se o rinčicama i privjescima za ključeve od auta.

Ti ne vidiš razloga zašto bi bio fake. Ja vidim klasičnu pripremu računa za prijevaru. Već je bila hrpa takvih računa koji su "prodavali" tablete i diskove ultrajeftino.

11 godina
neaktivan
Darko
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Marko :D kaže...

Prodano ne znači i isporučeno. Ima samo pozitivne feedbackove na uzorku od 34 prodana proizvoda unutar godine dana. I još k tome radi se o rinčicama i privjescima za ključeve od auta.

Ti ne vidiš razloga zašto bi bio fake. Ja vidim klasičnu pripremu računa za prijevaru. Već je bila hrpa takvih računa koji su "prodavali" tablete i diskove ultrajeftino.

A vjeruj da je i meni odmah izgledalo čudno sto je projektor sa poštarinom samo 30$, projektori su pretežno 200-300€ novi...

17 godina
moderator
Haker_x kaže...
A vjeruj da je i meni odmah izgledalo čudno sto je projektor sa poštarinom samo 30$, projektori su pretežno 200-300€ novi...

Ode račun... Za ubuduće - brutalno jeftine stvari ili su:

• čista prijevara, poput ovog slučaja (otvaranje lažnog računa, prodavanje sitnica od po koji dolar da se skupe pozitivne recenzije i onda u jednom trenutku prodaja nepostojeće ultra jeftine robe)
  • ukradena roba
  • krivotnorena roba
  • aukcija, koju eBay-početnik zamijeni trenutni iznos aukcije za cijenu za koju bi kupio taj predmet.
12 godina
neaktivan

sta uciniti kada posiljka kasni trebala je doc do 26.11 a evo jos je nema :/

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Kolega ne kupuj to!!

Item je uvršten pod automobile, bicikle i ostala čudesa zato da se NE MOŽE OTVORITI CASE protiv dotičnog prodavača.

Isti problem sam imao kad sam kupio dvije baterije za bušilicu a stigla mi samo jedna, i naravno nisam mogao otvoriti case nego sam se snašao na način da sam zvao paypal (i to u Irsku) i jedva su mi vratili pola iznosa novca.

Zato obavezno kad kupujete nešto dobro obratite pažnju gdje je uvršteno!!

Posao oslobađa.
14 godina
neaktivan

Više se ni ne može kupiti.

Bili ste u pravu. Moja pogreška {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 23:02 (Marko :D).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav

Namjeravam kupiti jaknu iz kine, znam da su njihove oznake veličina nešto sasvim drugačije od naših,zanimaju me iskustva iz prve ruke , pošto nosim L koja bi bila njihova slična veličina.....

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Naručio sam ovaj projektor za 40$ i dobio sam tracking number http://www.ebay.com/itm/281220291173?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649  

Darko
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Ajde pa se javi kad dođe sa iskustvima da čujemo kakva mu je slika {#}

Prema specifikacijama moj mobitel (Nokia E52) ima takvu rezoluciju hihih!

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
moderator
Pero Dinamit kaže...

Ajde pa se javi kad dođe sa iskustvima da čujemo kakva mu je slika {#}

Prema specifikacijama moj mobitel (Nokia E52) ima takvu rezoluciju hihih!

Taj vrijedi 40 dolara (iako je to zapravo upitno), za razliku od onog prije koji nije vrijedio 30, nego daleko više. {#}

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Taj vrijedi 40 dolara (iako je to zapravo upitno), za razliku od onog prije koji nije vrijedio 30, nego daleko više. {#}

Ako ništa ovaj je u pravog kategoriji, pa bi i mogao imati pravo neke žalbe

11 godina
neaktivan
Javim vam kad stigne sa slikama , 40$ nečeš nači takav za jeftinije novce na ebayu. A rezolucija se može podesiti to je native rez. Kao tvoj mob.
Darko
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Prodavac se slozio i otkazao sam sve pogresne kupovine ali sada imam problem kada hocu da licitiram prijavi mi sledece :
Sorry, you are not allowed to purchase this item

This item is available to buyers who have not received 2 or more unpaid item strike(s) in the past 1 month(s).
You can contact the seiller for more information, or find simular items offered by other sellers.

Sta treba jos da uradim da mi se ovo ne pojavljuje?

Hvala

17 godina
moderator
Butro kaže...
Javim vam kad stigne sa slikama , 40$ nečeš nači takav za jeftinije novce na ebayu. A rezolucija se može podesiti to je native rez. Kao tvoj mob.

LOL! A što ti misliš što je to "nativna rezolucija"? To znači stvarna, realna, fizički ostvariva rezolucija! Nema se tu što "podešavati".

11 godina
neaktivan

bro 

suport rezol. nije tolika,...

Za šta ga mislim koristiti bit će taman, i da ga sjbem neće mi biti žao (mislim ga spojiti na akumulator od auta 12v i mili digitalni tv dvbh- povezati). Vani da ga furam...  Kod frenda na imanju...

Darko
13 godina
neaktivan
bobang kaže...
Prodavac se slozio i otkazao sam sve pogresne kupovine ali sada imam problem kada hocu da licitiram prijavi mi sledece :

This item is available to buyers who have not received 2 or more unpaid item strike(s) in the past 1 month(s).
You can contact the seiller for more information, or find simular items offered by other sellers.

Hvala

Drugi puta pazi kada nešto stavljaš u košaricu i kupiš ili kupuješ pa otkazuješ i ovo je omogućeno samo onima koji nisu otkazali dvije i više kupovina u vremenu od jednog mjeseca, a možeš kontaktirati sellera kod kojeg licitiraš ili licitirati kod drugih za isti proizvod.

Tako napravi nekoliko puta i više nećeš moći niti kupovati na e-buy ako se ne varam jer ćeš se smatrati neozbiljnim kupcem jer si se stavljanjem u košaricu obvezao na kupnju a onda ih otkazuješ.

Edit : Sve sam ti napisao, bez obzira što si dogovorio sa sellerom, ebuy ima zabilježeno i to ti je ogranićenje i tu ne možeš ništa osim ono što je podebljano.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 13:33 (Fero).
11 godina
neaktivan
Fero kaže...
bobang kaže...

Hvala

Drugi puta pazi kada nešto stavljaš u košaricu i kupiš ili kupuješ pa otkazuješ i ovo je omogućeno samo onima koji nisu otkazali dvije i više kupovina u vremenu od jednog mjeseca, a možeš kontaktirati sellera kod kojeg licitiraš ili licitirati kod drugih za isti proizvod.

Tako napravi nekoliko puta i više nećeš moći niti kupovati na e-buy ako se ne varam jer ćeš se smatrati neozbiljnim kupcem jer si se stavljanjem u košaricu obvezao na kupnju a onda ih otkazuješ.

Ali ja sam to resio sa prodavcima i dobio sam poruku od njih da je kupovina otkazana. Da li moram da cekam mesec dana ili postoji neko drugo resenje.

I da li samo ako stavim nesto u korpu moram i da kupim ili ne?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 13:32 (bobang).
13 godina
neaktivan

Trebaš vidjeti njihovu politiku stavljanja proizvoda u košaru da li si se stim obavezao na kupnju ili ih možeš deletati bez da ti bilježi.

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx evo ovo si malo pročitaj.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 13:52 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav nemam iskustva sa kupovinom preko interneta pa me zanima konkretno kupio bih neku tehnicku robu (aparati za laboratorij )iz amerike preko ebay u vrijednosti nekih 10000eura ,sad me zanima tvrde da su aparati ispravni i novi -kako mogu biti siguran da to sto mi nude da je tocno tako i koja je procedura sa kupnjom dostava -carina -pdv itd.

HVALA UNAPRIJED NA ODGOVORIMA

0 5 hvala 0
17 godina
moderator
Butro kaže...

bro

suport rezol. nije tolika,...

Bro - supported rezolucija je maksimalna rezolucija koju može primiti preko VGA kabela. Projicirana slika bit će njegove nativne rezolucije, dakle bit će rezolucije 320x240 piksela. Vidiš i na video koji si priložio da se vidi svaki piksel.

Ne kažem da ti taj uređaj neće biti OK, nego samo kažem da je taj uređaj igračka i nema veze s onim što si prvo naumio kupiti. {#}

marac1989 kaže...

Pozdrav nemam iskustva sa kupovinom preko interneta pa me zanima konkretno kupio bih neku tehnicku robu (aparati za laboratorij )iz amerike preko ebay u vrijednosti nekih 10000eura ,sad me zanima tvrde da su aparati ispravni i novi

Ne znam jesi li ozbiljan s ovim. Odgovor na to pitanje si možeš i sam dati - kako znaš kad od nekog iz oglasnika kupuješ proizvod koji će ti poslati poštom, da je taj proizvod ispravan i nov?

marac1989 kaže...

-kako mogu biti siguran da to sto mi nude da je tocno tako 

Inače, eBay/PayPal imaju zaštitu kupaca: http://pages.ebay.com/help/policies/buyer-protection.html

marac1989 kaže...

i koja je procedura sa kupnjom dostava -carina -pdv itd.

Dogovoriš se da ti pošalju dostavnom tvrtkom (DHL ili tako nešto) i ona će ti robu dati na špediciju, znači uz naknadu obaviti za tebe sve to što se tiče uvoza (znači, u tvoje ime platiti carinu, PDV, napisati i podijeti carinsku deklaraciju).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice