- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sony ne smije trenutno naplacivati jer ne pokazuju obje valute, tako da su odustali od placanja karticama izbjegnu krsenje zakona.
Rekao sam vam odmah da Sony nece mjenjati PS Store zbog nas kad postoji rješenje. Ocito im je to dvojno pokazivanje cijena dovoljan problem da odustanu od plaćanja, daju ljudima besplatan ps plus i ea play.
"Ono što je vrijedno istaknuti jest da Sony tehnički ne krši zakon iskazivanjem cijena u kunama sve dok na PlayStation Store ne prihvaća kartično plaćanje.
Prema nekim neslužbenim navodima, problem je taj što bi PlayStation Store za hrvatsko tržište trebao imati dvojno iskazivanje cijena (i u eurima i u kunama) sve do kraja 2023. godine. Pretpostavka je stoga da će se tranzicija na euro provesti upravo 2024. godine, kad dvojno iskazivanje cijena više ne bude obavezno."
-Drzavni inspektorat RH
Očito su na vrijeme pronašli rupu u zakonu da iskoriste staru valutu kao virtual currency, jer sad ne moraju oni imati dvojni prikaz, nego svi oni koji prodaju njihove HRK bonove :-)
Presmiješno. No dobro za nas. Iskreno uopće ne kužim zašt daju besplatno PS+, mogu nas komotno odignorirati i pustiti da kupujemo bonove kad nas i ovako već ignoriraju.
BTW, ne kužim uopće zašto onda nisu sve prebacili samo na EUR, i dali nam da kupujemo EUR bonove, a ne HRK i dalje.
Sony ne smije trenutno naplacivati jer ne pokazuju obje valute, tako da su odustali od placanja karticama izbjegnu krsenje zakona.
Rekao sam vam odmah da Sony nece mjenjati PS Store zbog nas kad postoji rješenje. Ocito im je to dvojno pokazivanje cijena dovoljan problem da odustanu od plaćanja, daju ljudima besplatan ps plus i ea play.
"Ono što je vrijedno istaknuti jest da Sony tehnički ne krši zakon iskazivanjem cijena u kunama sve dok na PlayStation Store ne prihvaća kartično plaćanje.
Prema nekim neslužbenim navodima, problem je taj što bi PlayStation Store za hrvatsko tržište trebao imati dvojno iskazivanje cijena (i u eurima i u kunama) sve do kraja 2023. godine. Pretpostavka je stoga da će se tranzicija na euro provesti upravo 2024. godine, kad dvojno iskazivanje cijena više ne bude obavezno."
-Drzavni inspektorat RH
Očito su na vrijeme pronašli rupu u zakonu da iskoriste staru valutu kao virtual currency, jer sad ne moraju oni imati dvojni prikaz, nego svi oni koji prodaju njihove HRK bonove :-)
Presmiješno. No dobro za nas. Iskreno uopće ne kužim zašt daju besplatno PS+, mogu nas komotno odignorirati i pustiti da kupujemo bonove kad nas i ovako već ignoriraju.
BTW, ne kužim uopće zašto onda nisu sve prebacili samo na EUR, i dali nam da kupujemo EUR bonove, a ne HRK i dalje.
Jer po zakonu za HR tržište NESMIJE biti samo EUR moraju napraviti dvojnu cijenu za HR store, neda im se to raditi i to je to.
Jer po zakonu za HR tržište NESMIJE biti samo EUR moraju napraviti dvojnu cijenu za HR store, neda im se to raditi i to je to.
Ne smije biti niti samo HRK (nepostojeća valuta) pa ipak je. Da li plaćaju prava HNB-u na korištenje HRK virtual currencya?
Piše gore da ne krši zakon ako ne prihvaća kartično plaćanje. Onda su mogli komotno i na EUR prebaciti i dati da kupujemo EUR bonove, kao što je sad u HRK i kupujemo HRK bonove.
Sjetimo se da nisu imali dvojni prikaz niti kad je bila još HRK, iako su imali zakonsku obavezu, a plaćanje karticama je uredno radilo. Tako da ne vjerujem da ih brine neko kršenje zakona, pogotovo ako i inspektorat kaže da ne krše ako nemaju plaćanje karticama.
Ali ok, tak svejedno. Imamo besplatni PS+, a igre ionako kupujemo po drugim storeovima gdje je jeftinije, isto sa bonovima :-)
Jer niti ne prodaju nista, u toj valuti, niti u nekoj drugoj.
Barem ne na takav nacin. No sve i da krse nemozes im apsolutno nista, negdje sam procitao da je dio zaduzen za prodaju na ovim prostorima registriran u uk, nisu dio eu, ne podlijezu zakonima. A nesto mimo ih sad istjerivati i utjerivati, niko se nece s time baviti.
Tako da, njihov store trenutno ima funkciju kao i letak plodina iz 2019. Mozes gledati slike, ali ne i kupiti.
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Jer niti ne prodaju nista, u toj valuti, niti u nekoj drugoj.
Barem ne na takav nacin. No sve i da krse nemozes im apsolutno nista, negdje sam procitao da je dio zaduzen za prodaju na ovim prostorima registriran u uk, nisu dio eu, ne podlijezu zakonima. A nesto mimo ih sad istjerivati i utjerivati, niko se nece s time baviti.
Tako da, njihov store trenutno ima funkciju kao i letak plodina iz 2019. Mozes gledati slike, ali ne i kupiti.
Pa zato i kažem, mogli su prebaciti u EUR i EUR bonove i dođe na isto.
Svejedno će to morati napraviti (i bez dvojnog prikaza). Samo odgađaju, ne znam zašto.
Prikazivanje stare valute ne krsi zakon jer se ona koristi do kraja godine.
Prikaz u eurima i placanje u eurima bi krsilo zakon.
Ja ne znam zasto smo uopce uvodili dvojne cijene, to je trebalo biti samo prvih par mj a ne citavu godinu.
Kakva korist od tog. Jos manje se naviknes na promjenu.
Sve je skupo i u eurima i u kunama.
Naravno da je to tako u godini kada sam ja uzeo baš premium i to na godinu dana.
Sad kad malo razmislim i kad podvučem crtu PS5 mi je uvjerljivo najgore/najnesretnije gaming ulaganje dosad. Prvo što sam ga kupio za 780 eura prije 6 mjeseci, a sada je 300 eura manje. Ne bi mi bilo žao da sam odigrao neku baš jebenu igru, ali sve te igre su zapravo konstantno iste i osim grafike nema ničeg novog. GoW 2 mi nije bio dobar kao prvi, a nijedna igra me nije zainteresirala da se baš bacim u nju. Sin mi zapravo najviše igra, i to Lego Batmana i takve stvari, ono igre sa PS3 i PS4. Jebeš mi sve još mi je onaj Astro playroom najzabavnija igra na PS5. I sad sam kupio Final Fantasy 16 koji mi se uopće ne igra. Jebiga.
Mislim sam sam si kriv naravno, da nemam PC vjerojatno bi i neke druge igre odigrao na PS5 pa bi mi bilo drugačija, ali ovako ćorak.
Tako je i kod mene, i meni je Astro daleko najbolja igra, a Horizon i Ragnarok sam vec i zaboravio, FF16 nikako dovrsiti, strasno duga igra.
Sve smo to vec vidjeli u igrama pa nam nije zanimljivo kao klincima.
Zato ja vise igram indie igre s zanimljivim mehanikama nego ove AAA naslove. Nema tu nista novo.
Naravno da je to tako u godini kada sam ja uzeo baš premium i to na godinu dana.
Sad kad malo razmislim i kad podvučem crtu PS5 mi je uvjerljivo najgore/najnesretnije gaming ulaganje dosad. Prvo što sam ga kupio za 780 eura prije 6 mjeseci, a sada je 300 eura manje. Ne bi mi bilo žao da sam odigrao neku baš jebenu igru, ali sve te igre su zapravo konstantno iste i osim grafike nema ničeg novog. GoW 2 mi nije bio dobar kao prvi, a nijedna igra me nije zainteresirala da se baš bacim u nju. Sin mi zapravo najviše igra, i to Lego Batmana i takve stvari, ono igre sa PS3 i PS4. Jebeš mi sve još mi je onaj Astro playroom najzabavnija igra na PS5. I sad sam kupio Final Fantasy 16 koji mi se uopće ne igra. Jebiga.
Mislim sam sam si kriv naravno, da nemam PC vjerojatno bi i neke druge igre odigrao na PS5 pa bi mi bilo drugačija, ali ovako ćorak.
Pa bome i ja da nisam dobio 8 mjeseci PS+ Extra za 20 kuna i na njemu odigrao hrpu igara, teško bih mogao reći da mi je baš bila sila kupovati konzolu s njuškala. Platio sam manje od tebe, ali opet puno više nego danas u dućanu. Daleko od toga da GoW 1 i Spidermani nisu drastično bolji u 60 FPS, ali i dalje su to iste igre. Demon Souls nisam igrao prije, ali to je najlošije od From Software što sam igrao. GoW 2 sam mogao i na PS4 odigrati, ali njega su i dosta usrali sa umjetnim odugovlačenjem samo da mogu napisati da traje 40h pa nije na toj razini ko prvi.
Nije mi žao radi Ghost of Tsushima jer to nisam ni htio igrati prije u 30 FPS i radi Returnala koji je još uvijek najbolja igra za PS5. I da, Astro je super zabavan i simpatičan. To bih igrao da naprave nastavak.
Je li netko napravio PS account preko Turske ili Argentine? Tipa Ragnarok tamo sad na akciji kosta 16EUR.
Ja imam extra, ali ću nadoplatiti za premium da isprobam neke stare igre.
Sad sam pročitao da je na Sonyjev zahtjev maknuta igra The Last Hope sa Nintendovog eShopa. Jerbo ok je kad Sony kopira, ali njih nitko ne smije.
...
...
Srećom, ja sam svoju kopiju od 99 centi ugrabio na vrijeme, i radi.
Malo me smeta što su promijenili sliku / ikonu igre, ali dobro.
Sad sam pročitao da je na Sonyjev zahtjev maknuta igra The Last Hope sa Nintendovog eShopa. Jerbo ok je kad Sony kopira, ali njih nitko ne smije.
...
...
Srećom? Riječ je o valjda najlošijoj igri koja je ikad izašla na bilo kojoj platformi. Toliko je loša da je Digital Foundry napravio poseban video o tome koliko je loša.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Vidiš po skrinšotu da sam tek upalio, ali ne vjerujem da je lošija od Life of Black Tiger
...
...
Dao si novce za to g*vno i još se hvališ?
Uživaj, video traje koliko i igra:
99 centi, da.
Hvala na linku, kolega. Ne bih znao sam naći. I to još od Digital Foundry-ja, onog istog kojeg su napali neki nakon što su rekli da Alien Isolation izgleda bolje na Switchu nego na PS4
Meni ps plus traje do studenog pa mi nisu produžili ps plus. Zato su mi dali godinu dana EA PLAY jer ga ne mogu plaćati, a uzeo jedan mjesec za 8kn
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Meni isto ne bi falilo kada bi neke igre koje sam odigrao "nestale". Probao sam igrati Forbidden West new game +, znači igra koju obožavam i nisam mogao igrati duže od dva sata jer mi mozak jednostavno ne dopušta da igram igru koju sam već prešao. Ali kužim ekipu koja skuplja i čuva igre. Sve jasno, drugačiji smo.
No glazba i filmovi. Tu je malo drugačija stvar. Ima filmova i glazbe za koje ne bi volio da nestane.
Jel i vama na webu piše "Pridružite se usluzi PlayStation Plus" u headeru desno ispod logina?
I ne nudi mi listu mjesečnih igara gdje je inače za poklikati.
Iako je pretplata aktivna i automatski produžena za mjesec dana.
Mislim isključivo na web, na konzoli nisam probao.
Tako je i kod mene, i meni je Astro daleko najbolja igra, a Horizon i Ragnarok sam vec i zaboravio, FF16 nikako dovrsiti, strasno duga igra.
Sve smo to vec vidjeli u igrama pa nam nije zanimljivo kao klincima.
Zato ja vise igram indie igre s zanimljivim mehanikama nego ove AAA naslove. Nema tu nista novo.
Ne slažem se s ovim, često ovakvo razmišljanje pročitam od onih koji hvale današnje ''odlične'' igre i kažu mi da je problem u meni a ne u igrama.
Usporedimo igre sa PS2 (mogu i ranije ali PS2 je najpoznatiji svima) i ponudu igara na PS5. Pa onda još usporedimo ekspluzive na PS5 i PS2.
Danas je glavni hit ili najprodavanija igra na PS5 remake, remaster ili reboot, čak im se neda više ni pošteni nastavak igre napraviti.
Fifa i Call of Duty se svake godine prodaju puno bolje nego Playstation Exclusive. GTA 5 se jos uvijek prodaje bolje nego nove igre.
Ne slažem se s ovim, često ovakvo razmišljanje pročitam od onih koji hvale današnje ''odlične'' igre i kažu mi da je problem u meni a ne u igrama.
Usporedimo igre sa PS2 (mogu i ranije ali PS2 je najpoznatiji svima) i ponudu igara na PS5. Pa onda još usporedimo ekspluzive na PS5 i PS2.
Danas je glavni hit ili najprodavanija igra na PS5 remake, remaster ili reboot, čak im se neda više ni pošteni nastavak igre napraviti.
Jedno i drugo ne mora biti međusobno povezano.
Možeš biti zasićen igranjem (klasični burnout ili pronalazak nečeg zanimljivijeg u životu), a mogu i igre istovremeno biti lošije nego ranije. To su dva problema.
I ja isto osjećam zasićenje igranjem. I kad se narajcam da kupim neku igru, počnem igrati i obično me pusti za par dana. Neću niti nabrajati.
Ragnaroka nisam još niti upalio, a klinci su ga kupili odmah na releaseu. Jednostavno mi se ne da hodati, gledati filmiće, tražiti switcheve, otvarati skrivene chestove i boriti se. Koliko god da je dobro.
Zato mi se neće niti Baldur's Gate 3 igrati. Bojim se da će mi dosaditi brzo i neće mi se dati dalje. A igru hvale poprilično. Tako da ima tu i efekata starenja, ali ne u smislu fizičkog starenja. Više zasićenje stalno jednim te istim mehanikama koje su u svim igrama.
Možeš biti zasićen igranjem (klasični burnout ili pronalazak nečeg zanimljivijeg u životu), a mogu i igre istovremeno biti lošije nego ranije. To su dva problema.
I ja isto osjećam zasićenje igranjem. I kad se narajcam da kupim neku igru, počnem igrati i obično me pusti za par dana. Neću niti nabrajati.
Ragnaroka nisam još niti upalio, a klinci su ga kupili odmah na releaseu. Jednostavno mi se ne da hodati, gledati filmiće, tražiti switcheve, otvarati skrivene chestove i boriti se. Koliko god da je dobro.
Zato mi se neće niti Baldur's Gate 3 igrati. Bojim se da će mi dosaditi brzo i neće mi se dati dalje. A igru hvale poprilično. Tako da ima tu i efekata starenja, ali ne u smislu fizičkog starenja. Više zasićenje stalno jednim te istim mehanikama koje su u svim igrama.
Ima nešto i u burnoutu, nekad jednostavno moram napraviti pauze i baviti se drugim hobijima, pa kad se vratim opet imam želju igrati nešto.
Ragnarok sam igrao i nikad završio. Stao sam u nekom trenutku i više se nisam mogao natjerati pokrenuti igru. Premda je još instalirana i teško da ću je ikad završiti.
Ali zato Baldur's Gate vraća nadu u gaming industriju i osmijeh na lice dok igram. Isto kao što je bilo s Divinity Original Sin 2. Nitko danas više ne radi igre kao Larian. Dok svi pričaju o Activisionu, Microsoftu, Sonyju, Bethesdi, Blizzardu, oni šute i rade i rasturaju.
Zašto ne bi probao Baldurs Gate? Navodno da je igra baš old school odlična
igrao je par sati i nije bas laka
ili nemam srece s rollanjem, ili trebam malo bolje rasporede/taktike raditi
zasada mi je super
Zašto ne bi probao Baldurs Gate? Navodno da je igra baš old school odlična
A ne znam, kupio sam i Divinity: Original Sin kad je izašao, i Divinity: Original Sin 2 nedavno i obje sam igrao 2-3 sata i jednostavno nemam strpljenja više to sve proučavati i baviti se hrpom sitnica.
Prespori mi je to gameplay i više mi je zamorno nego zabavno. Davnih dana sam guštao u Neverwinter Nightsu i ovakvim igrama, al danas mi nije više gušt.
To je onaj dio priče di je problem "u meni", a ne u igri.
igrao je par sati i nije bas laka
ili nemam srece s rollanjem, ili trebam malo bolje rasporede/taktike raditi
zasada mi je super
Nije lagana, ali nije ni D:OS2 bio. Čak mislim da je BG3 malo lakši u smislu da ovi početni mobovi nisu nešto posebno teški. Sjećam se u D:OS2 početak je bio baš zajeban, morao sam izbjegavati fightove i postupno se pojačavati kroz side questove.