Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.365
|
čitano: 6.913.866
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Sony PlayStation 5
Gogy7 kaže...
Nije točno, remake igre se ne prodaju bas toliko dobro, puno bolje se prodaju nove igre. Evo Hogwarts Legacy se prodaje puno bolje od Dead Spacea.

Naravno da se nove igre prodaju bolje nego remakeovi, ali i da si htio ne znam dal si mogao naći bezvezniji primjer.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
9 godina
Bitanga kaže...

Jedno i drugo ne mora biti međusobno povezano.

Možeš biti zasićen igranjem (klasični burnout ili pronalazak nečeg zanimljivijeg u životu), a mogu i igre istovremeno biti lošije nego ranije. To su dva problema.

I ja isto osjećam zasićenje igranjem. I kad se narajcam da kupim neku igru, počnem igrati i obično me pusti za par dana. Neću niti nabrajati.

Ragnaroka nisam još niti upalio, a klinci su ga kupili odmah na releaseu. Jednostavno mi se ne da hodati, gledati filmiće, tražiti switcheve, otvarati skrivene chestove i boriti se. Koliko god da je dobro.

Zato mi se neće niti Baldur's Gate 3 igrati. Bojim se da će mi dosaditi brzo i neće mi se dati dalje. A igru hvale poprilično. Tako da ima tu i efekata starenja, ali ne u smislu fizičkog starenja. Više zasićenje stalno jednim te istim mehanikama koje su u svim igrama.

E moj Bitanga, sva ta silna priča, a uletio si u Diablo 4, najveću dosadu i traćenje vremena od svih igara...i to na releaseu po punoj, što navodno inače ne radiš.

17 godina
NathanDrek kaže...

E moj Bitanga, sva ta silna priča, a uletio si u Diablo 4, najveću dosadu i traćenje vremena od svih igara...i to na releaseu po punoj, što navodno inače ne radiš.

Da, i?

I još uvijek ga igram. I igrat ću ga dok mi ne dosadi ili ne dođe nešto što me više zabavlja.

Pa neće mi valjda netko drugi govoriti što da igram i što da kupujem :-D

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
16 godina
NathanDrek kaže...
Bitanga kaže...

Jedno i drugo ne mora biti međusobno povezano.

Možeš biti zasićen igranjem (klasični burnout ili pronalazak nečeg zanimljivijeg u životu), a mogu i igre istovremeno biti lošije nego ranije. To su dva problema.

I ja isto osjećam zasićenje igranjem. I kad se narajcam da kupim neku igru, počnem igrati i obično me pusti za par dana. Neću niti nabrajati.

Ragnaroka nisam još niti upalio, a klinci su ga kupili odmah na releaseu. Jednostavno mi se ne da hodati, gledati filmiće, tražiti switcheve, otvarati skrivene chestove i boriti se. Koliko god da je dobro.

Zato mi se neće niti Baldur's Gate 3 igrati. Bojim se da će mi dosaditi brzo i neće mi se dati dalje. A igru hvale poprilično. Tako da ima tu i efekata starenja, ali ne u smislu fizičkog starenja. Više zasićenje stalno jednim te istim mehanikama koje su u svim igrama.

Kad uletiš sa nebitnim komentarom. 

XBOX: RENZOR GT 01
10 godina
Bitanga kaže...
Cansee kaže...

Zašto ne bi probao Baldurs Gate? Navodno da je igra baš old school odlična

A ne znam, kupio sam i Divinity: Original Sin kad je izašao, i Divinity: Original Sin 2 nedavno i obje sam igrao 2-3 sata i jednostavno nemam strpljenja više to sve proučavati i baviti se hrpom sitnica.

Prespori mi je to gameplay i više mi je zamorno nego zabavno. Davnih dana sam guštao u Neverwinter Nightsu i ovakvim igrama, al danas mi nije više gušt.

To je onaj dio priče di je problem "u meni", a ne u igri.

Naravno da je određeni faktor i do tebe i do mene osobno, ali ja mislim da je primaran problem inovacija u igrama koje stvarno nema. Igramo od 2013-2014 pa naovamo iste igre. Mrzim biti onaj tip koji kaže "prije je bilo bolje" jer generalno ne mislim tako, ali prije su se igre radile s nekim ciljem inovacije, a ne idemo ispoštovat kvotu, dajmo u igru onu mehaniku koju najveći postotak igrača voli i bog te veselio. Ja ne znam da sam vidio pravi napredak u samom singleplayer gamingu nakon Nemesis sustava iz Shadow of Mordor. To je bila prava ozbiljna inovacija, a danas je inovacija eye candy i da je što veća mapa. Glavna reklama Ubisofta prije svake igre je "biggest open world ever". I naravno mačke i psi da se mogu maziti, to sad svaka igra mora imati, jer evo ne znam što bi bez toga, pao bi u depresiju.

Da izađe prava, ozbiljno inovativna igra, onda bi ti se dalo učiti i sve mehanike i sitnice. Dobro, divinity original sin su odlične igre, ali bitan je naravno i faktor osobnog ukusa. 

Iskreno, ako od nekog očekujem neki pravi iskorak, to je Rockstar i GTA 6, vjerujem da će oni tu odskočiti od ostalih, ali primarno zbog AI-a svijeta i NPC-eva, odnosno barem se tome nadam. 

16 godina
Sony PlayStation 5

Imate nove odlične igre poput Control, Death Stranding, Deathloop itd 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
forumaš kaže...

Imate nove odlične igre poput Control, Death Stranding, Deathloop itd 

Control i Deathloop su mi bile ekstra bezveze.

Death Stranding mi je vrhunska igra (na kraju mi je malo već išlo na živce kad naletim na BT-eve). Htio sam samo gradit i prevozit poštu :-D

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
16 godina
Sony PlayStation 5

To su nove, inovativne i odlične igre. To kaj večina gamera voli poput selje orati istu brazdu jer ju najbolje poznaje, je opet skroz tipično. I to je OK, svakome njegovo sam ne vidim koja je fora kukati kak nema novih inovativnih igara 

Edit

Eto nam i Starfielda...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2023 17:31 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Bitanga kaže...

Da, i?

I još uvijek ga igram. I igrat ću ga dok mi ne dosadi ili ne dođe nešto što me više zabavlja.

Pa neće mi valjda netko drugi govoriti što da igram i što da kupujem :-D

Nisam ti ništa preporučio. Samo ti maži.

15 godina
forumaš kaže...

Eto nam i Starfielda...

Meni je smiješno to što svi predstavljaju Starfield kao da će biti neupitno remek djelo. Pa Bethesda ima više promašaja nego pogodaka i zadnjih par igara im je bilo katastrofa. Uništili i Fallout serijal.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
17 godina
NathanDrek kaže...

Da, nisi mi ništa preporučio nego si me mislio sprdati kako igram najveću dosadu i najveće traćenje vremena i da valjda ne bih trebao?!

Veće traćenje vremena je odgovarati na tvoje postove :-D

17 godina
Sony PlayStation 5

fallout serijal nije unisten, samo jer je f76 bio los kad je izasao, ili jer je online igra

prijasnji dijelovi su svi bili dobri ili odlicni, i vjerovatno ce i novi nastavci biti dobri

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2023 18:53 (Gemmy).
Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
Gemmy kaže...

fallout serijal nije unisten, samo jer je f76 bio los kad je izasao, ili jer je online igra

prijasnji dijelovi su svi bili dobri ili odlicni, i vjerovatno ce i novi nastavci biti dobri

Volio bih dijeliti tvoj optimizam, samo tko zna kada i dali cemo uopce docekati novi fallout?

A tek da bude u rangu 1,2 ili new vegasa..... bojim se, pravo bojim......

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
15 godina
Gemmy kaže...

Fallout 4 je bio čisti prosjek od igre. RPG elementi nepostojeći u usporedbi s prijašnjim igrama u serijalu. Išli su na to da je fokus više na napucavanju i oružjima, a samo napucavanje je bilo katastrofa u usporedbi s drugim igrama, čak i iz tog vremena. Dakle Fallout 4 kao igra je bila zamišljena da tu nabacaju od svega pomalo, a na kraju je u svakom smislu igra prosjek. Aj samo istraživanje je još i zabavno.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
16 godina

Igra je još uvijek aktivna

https://steamcharts.com/app/377160

Starfield će se igrati deset godina minimalno.

9 godina
Bitanga kaže...
NathanDrek kaže...

Da, nisi mi ništa preporučio nego si me mislio sprdati kako igram najveću dosadu i najveće traćenje vremena i da valjda ne bih trebao?!

Veće traćenje vremena je odgovarati na tvoje postove :-D

Pa po prikupljenim informacijama i tvojim pogledima na pojedine igre zadnje što bih rekao da ćeš se odlučiti igrati je Diablo 4 (Elden Ring - nemam ja vremena istraživati, pali Map Genie, God of War - nemam vremena gledati filmiće, boriti se, otvarati škrinje, neću ni probati, Diablo 4 - volim grindati 100h za 3% bolji roll kojeg će mi sa sljedećim patchem nerfati za 20%, zabavno je). Karikiram za Diablo, ali nije sprdnja, samo bi čovjek pomislio da ti bi bila zadnja na listi.

9 godina
forumaš kaže...

Igra je još uvijek aktivna

https://steamcharts.com/app/377160

Starfield će se igrati deset godina minimalno.

Ono što mene odvlači od Starfielda je što mi se čini kako su htjeli utrpati mehanika za 5 igara i na kraju neću ni sam znati što igram. Gunplay mi nije ništa posebno, razni RPG elementi nepotrebni za samo story prolaz, a više namjenjeni za grind, radije bi da ima 10 planeta na koje te odvede priča nego 1000 na kojima ću grindati materijale i graditi outposte za preradu materijala kako bi gradio brodove s kojim ću raditi što točno? Da je igra kompaktna sa ukupno 100h main i side misija tipa Witcher i zanimljive priče i više linearna meni bi bila više primamljiva, ali razumijem i one koji to žele igrati godinama, nadaju se ekspanzijama i zanimljivim modovima koji će držati igru na životu. Vama držim fige da bude ok, jer očito i sama igra puca na to da bude relevantna godinama.

17 godina
NathanDrek kaže...

Pa po prikupljenim informacijama i tvojim pogledima na pojedine igre zadnje što bih rekao da ćeš se odlučiti igrati je Diablo 4 (Elden Ring - nemam ja vremena istraživati, pali Map Genie, God of War - nemam vremena gledati filmiće, boriti se, otvarati škrinje, neću ni probati, Diablo 4 - volim grindati 100h za 3% bolji roll kojeg će mi sa sljedećim patchem nerfati za 20%, zabavno je). Karikiram za Diablo, ali nije sprdnja, samo bi čovjek pomislio da ti bi bila zadnja na listi.

Ma uopće ne patim na endgame niti promile statistika. Igram da se zabavim. Diablo je zabavan i igrao sam ih sve koji su izašli. Igram dok mi je zabavno. Ne planiram grindati 100h neki item, to me uopće ne zanima, niti u jednoj igri koliko god dobra bila. 

Pa nije mi igranje posao da moram igrati. Kad mi dosadi, a to može biti već sutra, prestat ću igrati. Ne vidim di je problem.

Diablo će se razvijati godinama, možda bude još bolji, možda ne bude, ali to je igra koja ima veliku razinu replayabilitya za razliku od većine današnjih igara.

Već se 2 mjeseca zabavljam uz njega po pol sata, sat dnevno, više nego što sam s bilo kojom drugom igrom u zadnje vrijeme.

Mozak na pašu i tarapana, kao Tetris, Dead Cells ili neka arkadica, možeš mu se uvijek vratiti ;-)

Što se Elden Ringa tiče, da, to je preogromna mapa da bi ju istraživao svaki kutak i svaki ćošak. Odigrao sam ju gotovo sve, ali bez mape bih propustio pola fora jer mi se ne bi dalo. Tak je, kak je :-)

Tko voli može si voditi dnevnik igranja, pisati u tekicu di je što vidio, slagati spreadsheetse i računati statistike, mene to ne zanima. Dovoljno to radim na poslu :-)

P.S. Ali drago mi je da pratite i pamtite što pišem pa mi onda spočitnete to kad se poserem sam sebi u usta :-) Pričat ćemo o tome kad kupim Baldur's Gate 3 i počnem pričati kako je odličan :-P

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2023 20:23 (Bitanga).
11 godina
Star Wars igra ce imati 3 rucno rađena, ogromna, detaljna planeta a starfield 1000 praznih random generated planeta. Mene više privlači Star Wars ideja nego Starfield. Napucavanje u Starfieldu mi djeluje bezveze kao i u Redfallu.
16 godina
Sony PlayStation 5

Eto ima izbor, za nekoga star wars za druge starfield a za treće oboje. Ak niš ne paše e onda je vrijeme za drugu zanimaciju, zašto se forsirati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

igrat ce se oboje.

nekada sam za malu linernu igru, a nekada se zelim gubiti u ogromnim mapama

svako ce si nac nes po volji

meni je drago da su konacno opet pocele izlaziti malo kvalitetnije igre

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

Znaci NE postoji veci tehnicki drlog od Diabla 4 na PS5,igra mi se rusi vise puta dnevno.Kaze frend da je i njemu ista stvar,takodjer PS5 verzija,e jadni najadniji Blizzardu.Ako ovo ne rijesi nadolazeci patch brisem igru 🥂

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Igrao sam Diablo 4 prvi dan oko 5h u komadu bez problema. Mozda su patchevi zapravo krivi? Igra je bila tako fluidna.
13 godina
Gogy7 kaže...
Igrao sam Diablo 4 prvi dan oko 5h u komadu bez problema. Mozda su patchevi zapravo krivi? Igra je bila tako fluidna.

Igra je fluidna i nema drugih problema osim rusenja,to mi se desava unazad desetak dana pa sam i ja pomislio da je nakon patcha.

11 godina
Final Fantasy 16 nije ispunio ocekivanja. Nakon 3 mil prodanih primjeraka u prvih tjedan dana, prodaja je pala za 80%. Square Enix krivi spor prelazak igraca na ps5 konzolu.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Pa da je igra bolja bi ljudi prešli na PS5.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
Bitanga kaže...

P.S. Ali drago mi je da pratite i pamtite što pišem pa mi onda spočitnete to kad se poserem sam sebi u usta :-) Pričat ćemo o tome kad kupim Baldur's Gate 3 i počnem pričati kako je odličan :-P

Sad ću te unfrendati. BG3 si trebao prije 3g kupiti. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.8.2023 17:16 (Gajotres).
17 godina
Gajotres kaže...

Hehe, do neki dan nisam niti znao da postoji :-D

13 godina
Bitanga kaže...
Gajotres kaže...

Gdje je unfriend button na ovom forumu? 

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
16 godina
Q-Tip kaže...
Bitanga kaže...
Gajotres kaže...

Gdje je unfriend button na ovom forumu? 

XBOX: RENZOR GT 01
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice