Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.145
|
čitano: 6.506.289
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Sony PlayStation 5
MEGATAMA kaže...

Ps5 ne mozes izvadit iz dzepa i stavit na stol u bircu.

Koliko se proda Nokie mjesecno?....

Nebitno, jedno ne isključuje drugo. Očekivao bih da svako kućanstvo ima jednu konzolu u današnje vrijeme, pogotovo obitelji s djecom, ali i sudeći po ljudima s kojima se družim očito nije tako.

Samo Njemačka bi mogla imati 40 mil. konzola cca da ju ima u prosjeku svako kućanstvo, ali nema. Cijena očito nije presudni faktor u kupovini konzole, jer inače bi ih bilo puno više prodanih pogotovo sad kad ih ima ko pljeve po normalnoj cijeni.

U odnosu na neke druge i skuplje luksuzne uređaje ovo je mali broj prodanih u skoro 3 godine.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2023 19:38 (Bitanga).
12 godina
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

Nebitno, jedno ne isključuje drugo. Očekivao bih da svako kućanstvo ima jednu konzolu u današnje vrijeme, pogotovo obitelji s djecom, ali i sudeći po ljudima s kojima se družim očito nije tako.

Samo Njemačka bi mogla imati 40 mil. konzola cca da ju ima u prosjeku svako kućanstvo, ali nema. Cijena očito nije presudni faktor u kupovini konzole, jer inače bi ih bilo puno više prodanih pogotovo sad kad ih ima ko pljeve po normalnoj cijeni.

U odnosu na neke druge i skuplje luksuzne uređaje ovo je mali broj prodanih u skoro 3 godine.

U ovom trenutku imas oko 300+ milijuna konzola koje su jos uvjek "aktualne".

Mobiteli pred izlazak nove serije "izgube" kapacitet baterije,fluidnost itd pa moras kupit novi htio ne htio 🥲

15 godina
PS4 je bio apsolutni hit a prodao se u 110 milijuna u evo 10 godina. PS5 će biti tu negdje do kraja ove generacije.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
E tu i je problem, konzola se kupuje za kućanstvo. Zato nintendo radi handheld konzole, njih moze biti puno vise unutar jednog kucanstva.
Microsoft je prodao 20 milijuna Series X i S konzola ukupno.
12 godina
Gogy7 kaže...
E tu i je problem, konzola se kupuje za kućanstvo. Zato nintendo radi handheld konzole, njih moze biti puno vise unutar jednog kucanstva.

Pa upravo to,ako imas u kuci troje tinedzera vrlo je izgledno da je u tom kucanstvu 5 mobitela ali naravno Bitanga to ne moze skuzit,prekomplicirano 🥲

Rijetka su kucanstva gdje ima 4-5 gaming sistema,vecinom je jedan sistem u pitanju...

Sony ce prodat i vise petica nego cetvorki jer je Xbox realno propao i prodaja mu je u padu,to je zadnji info...a kupili cjelu Bethesdu..sta uopce rec.Nece tu puno ni Acti pomoc 😐

15 godina
Nikome nebi bilo u interesu da Xbox (ili Sony) propadnu. Potpuni monopol bilo koje firme u tom svijetu bi bio katastrofa za igrače.

Stvar je u tome da je Microsoft ogromna firma i njima par rizika kod Xbox brenda ne znači puno, čak i ako to ne uspije. Dok je Sonyu PlayStation brend od prevelikog značaja i previše ovise o njemu.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2023 20:03 (antimadridista).
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
antimadridista kaže...
Nikome nebi bilo u interesu da Xbox (ili Sony) propadnu. Potpuni monopol bilo koje firme u tom svijetu bi bio katastrofa za igrače.

Stvar je u tome da je Microsoft ogromna firma i njima par rizika kod Xbox brenda ne znači puno, čak i ako to ne uspije. Dok je Sonyu PlayStation brend od ogromnog značaja.

Naravno ali jedno su zelje a drugo stvarnost,mislio sam na ovu generaciju Xboxa.

Od 2027 krece novi ciklus 🥂

Pad prodaje od 13%  u trecoj godini kada se tradicionalno krenu najbolje prodavat je blago receno abnormalno.

https://wccftech.com/xbox-sales-drop-13-percent-q4-2023-game-pass-hours-played-up-22-percent/

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2023 20:08 (MEGATAMA).
17 godina
MEGATAMA kaže...
Gogy7 kaže...

Pa upravo to,ako imas u kuci troje tinedzera vrlo je izgledno da je u tom kucanstvu 5 mobitela ali naravno Bitanga to ne moze skuzit,prekomplicirano 🥲

Rijetka su kucanstva gdje ima 4-5 gaming sistema,vecinom je jedan sistem u pitanju...

Sony ce prodat i vise petica nego cetvorki jer je Xbox realno propao i prodaja mu je u padu,to je zadnji info...a kupili cjelu Bethesdu..sta uopce rec.Nece tu puno ni Acti pomoc 😐

Ne vrijeđaj, stalno to radiš. Mislim mogu i ja vrijeđati, al nećemo daleko stići.

Da, u kućanstvu imam i ja 4 i više mobitela, nekoliko tableta skupljih od PS5, 2 switcha i PS5 i jedno vrijeme sam razmišljao da kupim i još jedan PS5 samo za sebe. Cijena PS5 je takva da se maltene sama prodaje.

Gdje je problem da svatko ima po 2-3 PS5 konzole u kući, ne mora biti samo 2-3 switcha. Dva tinejdžera, dvije sobe, dvije konzole. Sigurno imaju po dva TVa u svojim sobama, pogotovo u razvijenijim zemljama.

Kažem, ako ima toliko prodanih mobitela (samo jedne generacije i jedne firme) nevjerojatno je da nema i puno više konzola prodanih. 40 mil u 3 godine u globalnim razmjerima mi se čini jako malo. To je samo za stanovništvo EU kao da tek svaki dvadeseti stanovnik ima jednu. A di je ostatak svijeta.

Samo kažem da nema toliko konzolnih gamera koliko se misli da ima. Većina ljudi ako i gejma očito gejma na nečem drugom.

Pričamo o konzoli koja je vrh ponude i trebala bi se prodavati ko vrući bureci svaki mjesec. Očito sam u krivu i nije baš tako.

A to kolko će je se prodati za 7-8 godina je potpuno neka druga priča. Za to vrijeme ih možda pola prvih i crkne.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2023 20:15 (Bitanga).
12 godina
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...
Gogy7 kaže...

Ne vrijeđaj, stalno to radiš. Mislim mogu i ja vrijeđati, al nećemo daleko stići.

Da, u kućanstvu imam i ja 4 i više mobitela, nekoliko tableta skupljih od PS5, 2 switcha i PS5 i jedno vrijeme sam razmišljao da kupim i još jedan PS5 samo za sebe. Cijena PS5 je takva da se maltene sama prodaje.

Gdje je problem da svatko ima po 2-3 PS5 konzole u kući, ne mora biti samo 2-3 switcha. Dva tinejdžera, dvije sobe, dvije konzole. Sigurno imaju po dva TVa u svojim sobama, pogotovo u razvijenijim zemljama.

Kažem, ako ima toliko prodanih mobitela (samo jedne generacije i jedne firme) nevjerojatno je da nema i puno više konzola prodanih. 40 mil u 3 godine u globalnim razmjerima mi se čini jako malo. To je samo za stanovništvo EU kao da svaki dvadeseti stanovnik tek ima jednu.

Samo kažem da nema toliko konzolnih gamera koliko se misli da ima. Većina ljudi ako i gejma očito gejma na nečem drugom.

Pričamo o konzoli koja je vrh ponude i trebala bi se prodavati ko vrući bureci svaki mjesec. Očito sam u krivu i nije baš tako.

A to kolko će je se prodati za 7-8 godina je potpuno neka druga priča. Za to vrijeme ih možda pola prvih i crkne.

Ovaj tvoj post je zajebancija ili sta?....

Koliko kucanstava si moze priustit 2-3 ps5 konzole i isto toliko televizora?....

Daj mi prvo odgovor na ovo 🥂

17 godina
MEGATAMA kaže...

Koliko kucanstava si moze priustit 2-3 ps5 konzole i isto toliko televizora?....

Koliko kućanstava si može priuštiti 5 iPhonea?

Iznenadio bi se koliko.

Kladim se da i u HR ima puno takvih. Kroz nekoliko godina se nakupi hardvera, pa nije da se to kupuje od jedne plaće.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2023 20:24 (Bitanga).
2 godine
protjeran

Ako se tebi čini da konzola ima malo, onda PC gamera ima jos manje, jer ne zaboravi, na konzolama se proda više igara.

9 godina
Doduse, na pc se i puno igara piratizira, na konzolama jako malo (ps4) ili niti jedna (ps5), pa matematika bas i nije neka.....
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Rockstar Games web strainca je osvježena i ljudi su iskopali novi detalj o Red Dead Redemption (prva igra) remasteru. Vjerojatno će službena najava biti ubrzo.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Valjda će biti bolje od GTA remastera
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
MEGATAMA kaže...
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...
Gogy7 kaže...

Kažem, ako ima toliko prodanih mobitela (samo jedne generacije i jedne firme) nevjerojatno je da nema i puno više konzola prodanih. 40 mil u 3 godine u globalnim razmjerima mi se čini jako malo. To je samo za stanovništvo EU kao da svaki dvadeseti stanovnik tek ima jednu.

Puno njih..

XBOX: RENZOR GT 01
17 godina
Qui-Gon-Jinn kaže...

Ako se tebi čini da konzola ima malo, onda PC gamera ima jos manje, jer ne zaboravi, na konzolama se proda više igara.

Nisam siguran. To je teško reći jer onaj tko kupuje PC ne mora biti prvenstveno gamer, a i može povremeno gejmati. Prvo trebamo definirati tko je gamer, i koliko mora igrati da bi bio gamer.

Siguran sam da puno više ljudi ima računala i osobne laptope na kojima uvijek mogu odigrati i neke igre, ako ništa drugo onda starije ili nezahtjevnije igre, isto kao što je i preko 50% gaminga na mobitelima.

To što se na konzolama proda više igara to je neka druga priča, i teško provjerljiva, jer nemamo uvid u to tko ima koje uređaje i hrpu drugih podataka. I ja neke igre odlučim kupiti za PS, a neke za PC, ovisi o puno stvari. A jedan sam ”gamer” sa više uređaja.

No, nisam htio ulaziti u raspravu tko ima većega, nego sam samo napisao da mi se brojka čini dosta mala (i da, u skladu sa prethodnim generacijama) i da nabrijanih gamera na PS5 nema toliko, s obzirom na milijarde gamera koliko se procjenjuje da ih ima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2023 8:14 (Bitanga).
8 godina
goran022 kaže...

došao rift apart  na pc. kako to dobro izgleda, čudo. igrao sam prvi dio na ps4, al ovaj je level više. igram sa ds4 i super je, naručio sam si dual sense na akciji bio 50 eura pa da i to isprobam. al ovo je stvarno spektakl 

Rift Apart je meni s tehničke strane trenutno najbolja igra na PS5. Od početka do kraja igra radi bez najmanjeg trzanja bez obzira koliko stvari se istovremeno događalo na ekranu; tako sve fluidno ide da jednostavno ne možeš ne biti oduševljen. Ono "preskakanje" iz svijeta u svijet. Ma predobro. 

Ja inače nisam baš zagrijan za takav tip igara, ali Rift Apart sam odigrao s neviđenim guštom. 

11 godina
Ne znam dali znate ali evo sto predstavljaju Trokut, kvadrat, X i O

Trokut predstavlja stajaliste ili smjer
Kvadrat predstavlja dokumente (zato kupimo stvari s Kvadratom)
X i O sluze kao da i ne, zato su plavo i crveno obojeni. Zato u igrama potvrđujemo s X a s O idemo nazad ili odbijamo nesto u igri.
Moj PC  
4 5 hvala 5
17 godina
Gogy7 kaže...

X i O sluze kao da i ne, zato su plavo i crveno obojeni. Zato u igrama potvrđujemo s X a s O idemo nazad ili odbijamo nesto u igri.

Meni DA i NE predstavljaju zelena kvačica i crveni X.

X bi prije prestavljao NE, nego DA.

Nema potrebe objašnjavati logiku iza ovoga kad ne mora nužno uopće postojati.

U GTA V trčiš sa pritiskanjem X, a skačeš sa kvadratom, u RDR2 sa trokutom lootaš. Da li onda možemo konačno zaključiti da GTA i RDR serijali imaju najgore kontrole ikad.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2023 10:33 (Bitanga).
17 godina
Gogy7 kaže...

Uvijek sam mislio da predstavljaju gomilu nadrogiranih japanaca kojima je to bilo fora a kasnije su razvili neku pricu iz toga.

He who is brave is free.
17 godina
Sony PlayStation 5

japancima je x kao generalni znak za ne, a ne obrnuto. tako da mislim da si u krivu

Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
Dreams i Tren dolaze i na popis PS Plus Extra igara od 15.Kolovoza.
Dakle ne samo na Essential.
Moj PC  
6 6 hvala 4
17 godina
Gemmy kaže...

japancima je x kao generalni znak za ne, a ne obrnuto. tako da mislim da si u krivu

Pa svima je.

https://en.wikipedia.org/wiki/X_mark

An X mark (also known as an ex mark or a cross mark or simply an X or ex or a cross) is used to indicate the concept of negation (for example "no, this has not been verified", "no, that is not the correct answer" or "no, I do not agree") as well as an indicator (for example, in election ballot papers or in maps as an x-marks-the-spot). Its opposite is often considered to be the O mark used in Japan and Korea or the check mark used in the West.

Tako da X i O po značenju i u Japanu baš obrnuto od ovog kako je kod nas na plejkama.

Koliko vidim u Japanu na plejkama i jest tako, X je back, a O je continue, onako kako je i na Nintendo kontrolerima (i to mi je čak i bolje).

Samo je na zapadu promijenjena logika, buttoni su na istim mjestima, ali drugačije su akcije na pritisak kod navigacije u menijima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2023 12:56 (Bitanga).
15 godina
Ja se još dobro sjećam sve do PS2 ere je trokut bio kao tipka za natrag u igrama pa je to kasnije promijenjeno na krug. A boje na tipkama su bile iste. Tako da ne drži baš vodu.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2023 14:40 (antimadridista).
Moj PC  
5 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

Ja sam primjetio da dosta raje npr. svake godine kupuje novi mobitel i da 500-1000+ eura i to mu je ok iako osim sto ga je marketing nahajpo skoro nista nije toliko unaprijedjeno da vrijedi prelaska dok ti isti kada spomenes 500 eur za konzolu koja ti traje 6-7-8+ godina kazu da je skupa i tesko im se odvojiti para. Vjerovatno ovo sto su iznad spominjali sto konzola nije statusni simbol koji vade na stol.

Dosta raje je cak i danas zalupano tako sto smatraju gejming "igricama za djecu" i jos se cude da odrasli gejmaju i slicno. Filmovi, serije pa cak i ponekad mobilna igrica su oke :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2023 15:40 (gamex1423).
4 godine
neaktivan
Bitanga kaže...
Gemmy kaže...

Pa svima je.

https://en.wikipedia.org/wiki/X_mark

An X mark (also known as an ex mark or a cross mark or simply an X or ex or a cross) is used to indicate the concept of negation (for example "no, this has not been verified", "no, that is not the correct answer" or "no, I do not agree") as well as an indicator (for example, in election ballot papers or in maps as an x-marks-the-spot). Its opposite is often considered to be the O mark used in Japan and Korea or the check mark used in the West.

Tako da X i O po značenju i u Japanu baš obrnuto od ovog kako je kod nas na plejkama.

Koliko vidim u Japanu na plejkama i jest tako, X je back, a O je continue, onako kako je i na Nintendo kontrolerima (i to mi je čak i bolje).

Samo je na zapadu promijenjena logika, buttoni su na istim mjestima, ali drugačije su akcije na pritisak kod navigacije u menijima.

Niko nije rekao da je to nesto sto se mora pridrzavati, kolega je samo napisao informaciju koju je smatrao zanimljivom a vjerovatno negdje saznao.

Ne treba se na takve stvari trigerovat, a kad smo vec kod toga, ima mnogo situacija gdje se X koristi za potvrdu necega, npr. oznacavanje kvadratica potvrdno (za bilo sta) pa kakve sad veze ima s tim sto je covjek napisao sta navodno ti simboli oznacavaju. Pogotovo ne kontam zasto stvarati polemiku oko simbola jer tebi nemaju smisla a niti trebaju imati, jos simboli koji su postali zastitni znak prije toliko godina. Ž

Puno stvari se promijeni, mozda u to vrijeme i na tom mjestu bas jeste imalo smisla, ili jednostavno toj osobi, ali nije ni bitno.

"Teiyu Goto, the man responsible for saving us from that kidney-shaped disaster above and delivering us the splendid original PlayStation's controller, has sat down for a little chat with Famitsu over in Japan. Involved in the PlayStation project almost from its inception, the designer played a pivotal role in shifting Sony away from its Nintendo copycat ways and into the world of handle-equipped button pads. Moreover, his brainbox is the one responsible for coming up with the now legendary geometric button icons adorning the PS controller's buttons. Here's how Goto explains their meaning: the circle and x represent yes and no, respectively, the triangle symbolizes a point of view, and the square is equated to a sheet of paper, there to be used to access menus. Frankly, given the backlog of memories we have built up with those keys, this explanation leaves us a little high and dry, couldn't he have made up some dragon-slaying stories? Hit the source below for the whole interview, it's well worth the read."

Kako god, meni su ovi simboli super jer se izdvajaju i lahko zapamtiti. Bas me nervira kada koristim Xbox ili Nintendo layout koji imaju iste "simbole" pa kod jednih A, B, X, Y a drugih B, A, Y, X. Koliko god dugo koristio nikad mi nece biti nagodno bas zbog tog sto je ta kombinacija toliko cesta.

Imam prijatelje koji nikada licno nisu imali Playstation konzolu pa znaju layout napamet, jedan cak ima stariju xbosx 360 konzolu godinama i opet kad igra govori za tipke X, kocka (da, kod nas je kocka), krug i trokut.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2023 19:23 (gamex1423).
14 godina
Generalno mi je svejedno, kroz godine sam imao gamepade sa barem desetak raznih oznaka. Svemu se prilagodiš. Trenutno imam ps5 i xbox pa nisam primijetio probleme sa snalaženjem.

Ali na PS5 me definitivno smeta što su svi znakovi iste boje. To je baš bila glupa odluka i čim izbace kontroler koji to promijeni, kupujem ga.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
gamex1423 kaže...

Niko nije rekao da je to nesto sto se mora pridrzavati, kolega je samo napisao informaciju koju je smatrao zanimljivom a vjerovatno negdje saznao.

Ne treba se na takve stvari trigerovat, a kad smo vec kod toga, ima mnogo situacija gdje se X koristi za potvrdu necega, npr. oznacavanje kvadratica potvrdno (za bilo sta) pa kakve sad veze ima s tim sto je covjek napisao sta navodno ti simboli oznacavaju. Pogotovo ne kontam zasto stvarati polemiku oko simbola jer tebi nemaju smisla a niti trebaju imati, jos simboli koji su postali zastitni znak prije toliko godina. Ž

Puno stvari se promijeni, mozda u to vrijeme i na tom mjestu bas jeste imalo smisla, ili jednostavno toj osobi, ali nije ni bitno.

"Teiyu Goto, the man responsible for saving us from that kidney-shaped disaster above and delivering us the splendid original PlayStation's controller, has sat down for a little chat with Famitsu over in Japan. Involved in the PlayStation project almost from its inception, the designer played a pivotal role in shifting Sony away from its Nintendo copycat ways and into the world of handle-equipped button pads. Moreover, his brainbox is the one responsible for coming up with the now legendary geometric button icons adorning the PS controller's buttons. Here's how Goto explains their meaning: the circle and x represent yes and no, respectively, the triangle symbolizes a point of view, and the square is equated to a sheet of paper, there to be used to access menus. Frankly, given the backlog of memories we have built up with those keys, this explanation leaves us a little high and dry, couldn't he have made up some dragon-slaying stories? Hit the source below for the whole interview, it's well worth the read."

Kako god, meni su ovi simboli super jer se izdvajaju i lahko zapamtiti. Bas me nervira kada koristim Xbox ili Nintendo layout koji imaju iste "simbole" pa kod jednih A, B, X, Y a drugih B, A, Y, X. Koliko god dugo koristio nikad mi nece biti nagodno bas zbog tog sto je ta kombinacija toliko cesta.

Imam prijatelje koji nikada licno nisu imali Playstation konzolu pa znaju layout napamet, jedan cak ima stariju xbosx 360 konzolu godinama i opet kad igra govori za tipke X, kocka (da, kod nas je kocka), krug i trokut.

1. Dobri su PS simboli, to nikad nitko nije niti dvojio. Marketinški pun pogodak.

2. Nikad me nije bilo briga koja "velika ideja" stoji iza kojeg simbola. Zgodne su to informacije, ali nebitne jer su kontrole u modernim igrama toliko komplicirane da ta 4 buttona ne mogu pola toga pokriti sa nekom specijalnom logikom.

3. Igre na raznim platformama dijele uglavnom istu kontrolnu shemu, tako da je potpuno nebitno koje je značenje trokuta ili kvadrata, kad se na drugim platformama na poziciji trokuta nalazi Y ili X. Tko igra na više platformi ionako nije oduševljen tom Sonyevom inovacijom.

4. U slučaju X i O smo danas vidjeli da ta kombinacija nema logike jer odstupa od inicijalne japanske logike, što potvrđuje i Nintendova kontrolna shema koju je Sony inicijalno i kopirao. Sony je dodatno zakomplicirao japancima tako što su sa DualSenseom izbacili originalnu japansku verziju i sad postoji samo "obrnuta japanska verzija" (https://www.cbr.com/ps5-sony-swapping-x-o-button-functionality-japan/). X je u ITu već desetljećima simbol na zatvaranju prozora, Error, Delete i Cancel buttonima, a u realnom svijetu uglavnom kao znak zabrane, tako da nikad nije niti trebao biti zamišljen kao potvrda. Ne znam jel se sistemskim remapiranjem to može i u igrama promijeniti, da u UI ikonicama pokazuje druge tipke. Na Nintendu ne može. Tu onda dolaze i Nintendo i MS koji X button koriste za nešto sasvim deseto od svega ovoga :-)

5. Ljudi koji ne razmišljaju logički generalno vole zakomplicirati stvari i sad imamo potpuno ista 3 kontroler layouta, a Nintendov je drugačiji za najbitniju stvar, a to je OK i Cancel. Svaki drugi button je potpuno nebitan jer svaka igra ionako ima svoje kontrole (iako postoje neki uvriježeni standardi), no navigacija kroz menije bi bilo super da je na svima na isti način. Ali ne. Tko ima PC/PS5/Xbox i Switch zna koliko je iritantno prebacivati se stalno s jednog na drugi. O Nintendo emulatoru na npr. Steam Decku da i ne pričam :-) Baš me zanima da li će i Nintendo imati muda zamijeniti svoje A i B tipke. Čisto sumnjam. Jer oni su i izmislili taj layout.

6. I sad ono najbitnije, različiti simboli i kontrole su tu da nas podijele i da se svađamo tko je bolji i čije je bolje. Podijeli pa vladaj!! That's how they get you. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2023 23:06 (Bitanga).
8 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

Kako funkcionira taj besplatni produžetak pretplate do prelaska na euro? Ako si uzmem bon dovoljan za jedan mjesec i pretplatim se na jedan mjesec da li će produžiti automatski ili ako se odlučiš na recimo tri mjeseca a imas na racunu za jedan hoce li produžiti oni?

0 0 hvala 0
8 godina
Platiš mjesec i ostaviš aktivno i produže ti oni bez naknade automatski, koliko znam.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice