Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.419
|
čitano: 6.968.814
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Sony PlayStation 5
Hexfire kaže...
arnes_king kaže...

Gledam komentare na tom artiklu i smijesno mi sto su se xbox fanovi nasli uvrijedjeni i pisu mnostvo nekih "protivargumenata" 

Pa brat bratu, ti argumenti se prezentiraju kao puno jači nego jesu. Veli lik da će si radije kupiti novu grafičku za 500$ umjesto Xboxa što mora podrazumijevati ne samo da imaš i ostatak kompa nego da su dijelovi dovoljni za moderne naslove. Po meni je to argument za kupnju Xboxa u odnosu na gaming PC, a ne obrnuto. 

A i mogli bi jednom za svagda riješiti to pitanje famoznih PS4 ekskluziva. Znači ovako. Imamo Bloodborne i God of War. Dvije bez dileme, god tier must play igre. Sitno ispod, ako ne i na toj razini su Spiderman i Horizon Zero Dawn. I onda par stepenica ispod je Uncharted 4 i to je sve što je vrijedno spomena. Ništa od ostalih igara nije ni blizu statusa system sellera. Samo solidne igre, ništa više. Znači u 8 godina imamo 4 igre zbog kojih se konzola stvarno isplati kupiti. Uskoro 3 jer HZD dolazi na PC. Na Xboxu je takvih igara 0 , ali opet, nekad kad čitaš te članke ispada ko da PS4 ima desetke vrhunskih igara koje ne možeš igrati nigdje drugdje, a ustvari su ti dovoljni prsti jedne ruke da ih nabrojiš.

Očekujem da HZD bude prvi test "prođe" PS4 ekskluzive na PC-u i da bi i oni mogli krenuti putem Xboxa koji trenutno stvarno razvaljuje u "bang for buck" pogledu. Neće možda baš sve PS5 only igre doći na PC, ali definitivno očekujem da velik dio bude nakon određenog razdoblja ekskluzivnosti. HZD dolazi na Steam, ali ne bih se čudio da i Sony ubuduće nudi PC igre preko PS storea. Prvo te navuku da koristiš njihovu platformu pa tek onda razmišljaš da možda nabaviš i njihovu konzolu.

The Last of US? Uncharted nije samo 1 dio nego ih ima vise. The Last Guardian, GT, Bloodborne, Spiderman, Detroid Become Human, Death Stranding (za ove znam da dolaze i za PC) i ima ih jos koje su jako popularne ali ili ih nisam odigrao. Kada pogledam listu svih igara koje sam odigrao od kada imam PS4 mogu reci da sam najvise bas u tim eksluzivama uzivao i da su mi one u top igrama, dok ove ostale povremeno naleti nesto sto mi se bas svidi. To sto ce pokoja Sony eksluziva nakon godinu dana izaci na PC za mene nista ne mijenja.

Nisam ja napisao taj clanak niti rekao da konzolu treba kupiti samo radi eksluziva, naravno da tu ima mnogo drugih faktora koji uticu. Trenutno je sve to sto meni treba i odgovara kod Sonia. Ne osporavam mikrosoft niti xbox, odlicna konzola, i za nas korisnike je jos bolje kada ima jaka konkurencija. Samo se smijem fanboysima i kako oni pokusavaju osporiti bilo sta na PS sto valja i umanjiti njegovu vrijednost iz svake perspektive kao da je Xbox space shuttle a PS kanta 

Nisam ni potvrdio da se slazem da su ovo neki jaki argumenti sa clanka, ako si to pomislio, samo mi je smijesno kako se xbox fanbojsi osjecaju napadnuti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2020 15:41 (arnes_king).
15 godina
Hexfire kaže...

A i mogli bi jednom za svagda riješiti to pitanje famoznih PS4 ekskluziva. Znači ovako. Imamo Bloodborne i God of War. Dvije bez dileme, god tier must play igre. Sitno ispod, ako ne i na toj razini su Spiderman i Horizon Zero Dawn. I onda par stepenica ispod je Uncharted 4 i to je sve što je vrijedno spomena. Ništa od ostalih igara nije ni blizu statusa system sellera. Samo solidne igre, ništa više. 

Ponovit ću se opet, ali zbilja Persona 5 zaslužuje malo više respekta. Nikad se ne spominje u ovom kontekstu ali ta igra je remek djelo. A može se igrati samo na PS4.

Dakle PS4 ima 6-7 predobrih ekskluziva. To ti je prosjek od jedne  bolesno dobre ekskluzive po godini postojanja konzole. Da ne govorim da još uvijek dolaze TLoU 2 koji će bez dileme ući u tu kategoriju. I za Ghost of Tsushima ćemo vidjeti. Dakle završit će na 8 ili više igara koje su system selleri i koje se mogu igrati samo na PS4. Nema tu nikakvih mitova ni pretjerivanja nego je činjenica da je Sony predobro odradio ovu generaciju. 

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2020 15:52 (antimadridista).
11 godina

Jedini relevantan komentirati koja je dobra igra te koja je console seller je Bitanga ...ne čitam stranice dok se ne pojavi sa mišljenjem 

Steam ID: MasterG ; Origin ID: MasterGCro
15 godina
MasterG kaže...

Jedini relevantan komentirati koja je dobra igra te koja je console seller je Bitanga ...ne čitam stranice dok se ne pojavi sa mišljenjem 

Neće se javiti Bitanga jel njega jebe 30 FPS-a kupio novu grafičku i ne jebe više PS4.

15 godina
Može Persona biti remek djelo, ali čim nitko o toj igri ne priča ne vidim kako spada u system sellere. To ne ide jedno s drugim.

Ajd čak i da računam da ima 8 igara koje su top tier (a nema :)), to mi ne zvuči baš tako puno kroz tako dugo razdoblje. Možda da smo svake godine dobili jednu bi bio drugačiji dojam, ali ok, teško je utjecati na relese dateove. Doduše, možda ja očekujem više nego je "normalno" jer mi je to prva konzola.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
10 godina
Hexfire kaže...
Može Persona biti remek djelo, ali čim nitko o toj igri ne priča ne vidim kako spada u system sellere. To ne ide jedno s drugim.

Ajd čak i da računam da ima 8 igara koje su top tier (a nema :)), to mi ne zvuči baš tako puno kroz tako dugo razdoblje. Možda da smo svake godine dobili jednu bi bio drugačiji dojam, ali ok, teško je utjecati na relese dateove. Doduše, možda ja očekujem više nego je "normalno" jer mi je to prva konzola.

Mozda nije bomba za prodaju konzole.. ali

Iz svakog žanra po malo i eto ti. Uz to Persona se prodala u vise od 3 milijuna komada kaj nije lose za tu vrstu igre.

Kaj ima Xbox ? Halo, Gears, Forza ? Uopce me to ne zanima, no to ne znaci da nisu system selleri :)
Tamo fali raznovrsnosti.

Ak me zanima JRPG sigurno necu xbox kupit.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2020 19:37 (Santana).
10 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2020 10:55 (Barracuda727).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Da, u pravu si. Nek bude i Persona na listi.

Što se xboxa tiče, Forza je dosta dobar paket za casual utrkivanje. Ima mnoštvo kvlitetnog sadržaja. Osim toga eventualno Ori and Will of the Wisps. Sve drugo je srednja žalost.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
God of War, HZD, Uncharted serijal - prva 3 remake, (puno ljudi iz nije igralo na PS3, a fantastične su igre), četvorka (definitivno jedna od najboljih igara općenito), pa čak i lost legacy, Spiderman, HZD. To su sve eksluzive koje sam odigrao, te zbog kojih sam više manje kupio konzolu. Unchartede sam uzeo svih 5 komada odmah s konzolom. Čak sam i više nego uživao u Ratchet and Clank ekskluzivi. Fale mi šareni platformeri. Infamous također eksluziva u kojoj sam uživao. Shadow of Colossus - nije mi ostavila wow efekat, ali nekima je to vrhunska eksluziva.
Dodao bi još neke eksluzive, koje su vrijedne pažnje: TLOU, Days gone, GT, until dawn, yakuza, persona, D:BH, the last guardian, bloodborn...
To su neke iz glave, a relativno sam nov u ps svijetu. Znači, ima pregršt kvalitetnih eksluziva za svakoga. Glupo je pričati o par naslova.
Evo, čitam ovu temu, spama se puno o bloodborn igri, a meni ne pada na pamet igrati takav žanr. Jednostavno, to nije za mene - što ne znači da ću pljuvati zato igru i neću ju staviti u system seller, ako vidim da je fan base ogroman.
Nisam fanboy, ne padam na spec. na papiru - ono što mi je bolje za mene, to uzimam.
Ovu generacija je to bila PS4 - dovoljno govori da 10 godina nisam ništa igrao (x360 zadnje), a pošto sam pratio forum i yt, želio sam odigrati gore navedene naslove.
Znači, da ih nije bilo, ja ne bih uzeo PS4.
Da su ti naslovi bili na konkurenciji, uzeo bi nju.
Da ih nije bilo uopće, prošlo bi još xy godina da zaigram nešto.
Kako sada stvari stoje, ps mi se čini kvalitetniji igrama, a igre su što prodaje konzolu.
Čekam kraj 2021. Pa ću vidjeti što ću uzeti od nex gena. Do onda mene čeka još brdo naslova za odigrati.
12 godina
odjavljen
Nije potrebno pedeset 90/100 ekskluziva da bih se covjek odlucio kupiti konzolu. Meni osobno God of War i Bloodborne su igre koje se naprosto moraju zaigrati, samo sa te dvije ja smatram investiciju konzole isplativom.

5 0 hvala 1
10 godina
Sony PlayStation 5

ma bezveze rasprava

vidi se kolko se koja konzola prodala.

Vidio sam Hex da si uzeo X1X i ja sam razmisljo o tome jer je zbilja cijena odlicna, no nisam mogo nac pravi razlog pravu igru da kupim tu konzolu

Rađe bi uzo switch da igram animal crossing...

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

meni bi recimo persona 6 i novi last of us bili dovoljan razlog za uzet ps5. eventualno gt serijal ako bude dobar SP, a ne fokusiran na samo MP.

ne na startu ali eventualo.

kod playstationa mi pase sta su digitalne igre stalno na salovima i ubodu se za 50% of nakon par mjeseci.

kod xboxa mi se svida ona njihova pretplata za igrat naslove, posto ih ne moram odmah igrat. i izgleda izvrstno rijeseno hladenje, kod ps4 je buka tako losa da moras igrat s slusalicama.

na kraju ce odlucit igre i ekipa s kojom igram. ako vecina igara izlazi na ps5 i s ekipom igram online na ps5 uzimam njega.

ako bude xbox imao neke wow naslove uzet cu i nju eventualno i prec i prodat dalje. vjerovatno samo par mjeseci.

isto kao i nintendo. kupljeno samo radi naslova i prenosivosti. kada predem sve sta me zanima planirao prodat dalje. ali sve vise igram na njemu tako da cu  je zadrzat duze vrijeme :D

bila je dilema novi komp za 10k ili telka i ps5 i odlucio se za tv/konzolu. pred 10 godina nikad nebi tako razmisljao, ali ostarilo se :(

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
hummer0 kaže...
MasterG kaže...

Neće se javiti Bitanga jel njega jebe 30 FPS-a kupio novu grafičku i ne jebe više PS4.

Evo me momci, hvala na tagu i pozivu, nisam ni znao da ima ova grupa :-P

Nisam popratio raniju diskusiju :-)

Ovih dana igram najviše na PCu naravno. Ne pušim te vaše soulsbourne i japanske mambo jumbo igre.

Guštam u Heroes of the Storm, Hearthstone, Division 2, F1 2019 i Project Cars 2 sa G29 volanom, na PCu, na tri monitora (dofurao dva obična non-gamerska s posla radi rada od kuće).

To ne bude nikad na konzoli :-)

Tu i tamo Forza Horizon 4, i malo Dead Cells.

Playstation i Nintendo su definitivno bolje platforme po ekskluzivama od Xboxa. Trenutno ne vidim nijedan razlog zašto bi netko kupio Xbox osim ako mu se baš jaaaako jaaaako igra Forza. A to vjerojatno može i na nekom jeftinijem PCu za igranje. 

Nadam se da velika većina ovdje ipak ima neke pristojne PCe stare par godina, da ne pišete tu sa PS4 konzole ili mobitela.

Ustvari ima jedan dobar razlog, a to je Xbox Game Pass, ako ti se da gnjavit sa njihovim storeom. No, tko će igrat sve te igre, gledat sve te serije, čitat sve te Indexe...

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2020 1:09 (Bitanga).
16 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

Gdje ti je zvuk motora na videu? :P

Koristis li neke modove za force feedback kod Project Cars za G29? Cuo sam da imaju neki koji dosta poboljsaju iskustvo. Ja sam na konzoli bio, pa nisam mogao probati :D Iako mi je i defaultni odgovarao sa malo tweakanja.

17 godina
Hambrle kaže...
Bitanga kaže...

Gdje ti je zvuk motora na videu? :P

Koristis li neke modove za force feedback kod Project Cars za G29? Cuo sam da imaju neki koji dosta poboljsaju iskustvo. Ja sam na konzoli bio, pa nisam mogao probati :D Iako mi je i defaultni odgovarao sa malo tweakanja.

Ma snimao sam s mobom i vozio s jednom rukom, a žena je u pozadini urlala na djecu pa sam to morao izbacit :-)

Nisam isprobavao dodatne modove, nekako to uvijek izbjegavam. Ok mi je i ovako.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
10 godina
Bitanga kaže...
hummer0 kaže...
MasterG kaže...

Ovih dana igram najviše na PCu naravno. Ne pušim te vaše soulsbourne i japanske mambo jumbo igre.

Guštam u Heroes of the Storm, Hearthstone, Division 2, F1 2019 i Project Cars 2 sa G29 volanom, na PCu, na tri monitora (dofurao dva obična non-gamerska s posla radi rada od kuće).

Jebeš mi sve, i ja pičim HOTS, pa da sam znao mogli smo skupa igrat 

15 godina
Santana kaže...

ma bezveze rasprava

vidi se kolko se koja konzola prodala.

Vidio sam Hex da si uzeo X1X i ja sam razmisljo o tome jer je zbilja cijena odlicna, no nisam mogo nac pravi razlog pravu igru da kupim tu konzolu

Rađe bi uzo switch da igram animal crossing...

Brat bratu, nemaš baš neki preveliki razlog što se igara tiče. Cijena konzole je trenutno odlična, ona fora s Ultimate game passom i dalje funkcionira, a i dopada mi se što brat u drugoj kući može igrati na PC-u preko te moje pretplate bez ikakvih gnjavaža.

Moj razlog je prvenstveno što planiram skroz napustiti PC gaming i slijedeće 3 godine u pravilu igrati samo igre na Xbox game passu i ovih par PS4 ekskluziva koje dolaze. Trenutno imam šta za igrati do kraja godine s obzirom na hrpu stvari koje sam propustio. Uz to i računam da će Ninja Theory, Obsidian i inXile u te 3 godine izbaciti svatko po jednu igru, a s obzirom na renome tih studija sigurno će mi biti na play listi. A i game pass se non stop nadopunjava te dobivam mjesečne igre od xbox game livea. I onda tamo za koju godinu taman kad će PS5 imati dovoljno dobrih igara, uzeti njega. 

8 godina
Bitanga kaže...

Cijenim kad se resursi firme maksimalno koriste. 

Predobar ti je setup. San snova za svakog ljubitelja racing igara. Kontam si da je PC2 odmah užitak za igrati, sa kontrolerom je igra praktički neigriva. 

17 godina
Vandit kaže...
Bitanga kaže...

Cijenim kad se resursi firme maksimalno koriste. 

Predobar ti je setup. San snova za svakog ljubitelja racing igara. Kontam si da je PC2 odmah užitak za igrati, sa kontrolerom je igra praktički neigriva. 

Hehehe.

Da, odlično je. PC2 baš ima pravi triple-screen support, većina igara ima samo ultrawide rezoluciju pa je izobličeno na side monitorima.

Problem je jedino što monitori nisu iste rezolucije, ali jesu iste veličine... no iskreno nemam pojma kako radi to sve, ovaj srednji je 27'' 1440p 165Hz g-sync, side monitori su isto 27'' 1080p, ali nisu g-sync. Teram sve na 60Hz i ok je.

Al da je zahtjevno za grafičku, je.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2020 12:20 (Bitanga).
15 godina
Očekivano s obzirom na trenutnu situaciju.
13 godina
protjeran

Ako se u Bosni na launch date bude mogla nabaviti bar 1 konzola onda cu morati da je nabavim nekako 

10 godina
arnes_king kaže...

Ako se u Bosni na launch date bude mogla nabaviti bar 1 konzola onda cu morati da je nabavim nekako 

Budes preko ebaya za 5x vecu cijenu

11 godina
Mislim da ce nakon predstavljanja konzole (u lipnju?!) veliku ulogu igrati prednarudzbe. Pri izlasku ce se tesko naknadno nabaviti
13 godina
protjeran
Gogy7 kaže...
Mislim da ce nakon predstavljanja konzole (u lipnju?!) veliku ulogu igrati prednarudzbe. Pri izlasku ce se tesko naknadno nabaviti

Svakako sam mislio uraditi prednarudzbu u sancta domenica cim budu dostupne pa mi je to jedina nada ako i oni budu imali odredjeni broj konzola od starta.

5 godina
protjeran

Ja cu pricekati sa kupnjom jer zelim pricekati da isprave one "djecje bolesti" koje budu na samo izlasku

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2020 15:01 (HunterXHunter).
15 godina
Bitanga kaže...
hummer0 kaže...

Bitanga

O nisi izdržao ponovo si kupio volan.

Ja sam svoj morao spremiti u ormar jer je klinac non-stop visio na njemu škola 0 bodova.

17 godina
hummer0 kaže...
Bitanga kaže...
hummer0 kaže...

Bitanga

O nisi izdržao ponovo si kupio volan.

Ja sam svoj morao spremiti u ormar jer je klinac non-stop visio na njemu škola 0 bodova.

Ma da, više ga ne prodajem. Uvijek požalim dok nešto prodam :-)

Bolje da stoji u ormaru :-) Klince na sreću ne zanima previše.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2020 17:09 (Bitanga).
5 godina
protjeran

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice