PowerColor Radeon 4850 Dobar Za Igranje?

poruka: 48
|
čitano: 6.287
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozz...Doslo je vrijeme da zamjenim svoju staru grafu xD.To je ATI HD 4350 sa 512MB DDR2...Uz konfu koju sada imam,najbolji izbor grafe koju sam nasao na netu je PowerColor Radeon 4850...Moju konfu mozete vidjeti na Moj PC...Zanima me jeli PowerColor Radeon 4850 sa svojim 1GB memorije DDR5 256bit dovoljno dobra i jaka za pokretanje novih naslova,jer mi se grafa svidjela zbog svoje niske cijene i visokih performansi.Molim vas da date svoje misljenje i da ne pisete imena drugih grafa jer sam temu otvorio samo zbog PowerColor Radeona 4850.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: PowerColor Radeon 4850 Dobar Za Igranje?
Dovoljno je jako za igranje svih igara na nekoj normalnoj rezoluciji, iste je jacine kao i hd 4870. Ja imam 4850 ddr3 i nema igre koju ne mogu pokrenuti.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
neaktivan

Hvala ti za misljenje,ali bih volio cuti jos nekih misljenja o PowerColor Radeon 4850...

15 godina
neaktivan

dobar izbor, za taj procesor i vise nego dovoljna... moci ces sve pokrenuti, ne bas na max. ali gurati ce medium postavke...

trenutno ti nije bitno je li to powercolor, sapphire ili nesto drugo jer ta grafa se ne grije previse (frend ima xfx 4850, necujna je)...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 15:18 (rebelsy).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Dobar je izbor za gejmanje i na 1.920x1.080, malo klokneš jezgru i imaš punokrvnu HD4870 sa odličnim hlađenjem. Ako igraš na manjim rezolucijama procesor će biti mali bottleneck, clockaj ga dokle ide na stock naponu.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 15:33 (donator_bubrega).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Znaci: PowerColor Radeon 4850 je dobra grafa za igranje modernih naslova sa narmalnom rezolucijom...Ah, sad,ovo ce vam pitanje biti glupo,ali ja neznam bas mnoge pojedinosti u vezi racunala s obzirom na to da imam 12 godina...Ali mene zanima kako da clockam graficku ili procesor(ako se to tako kaze)....Ako neko moze nesto vise da mi objasni o tome...Ako postoji kakav program za to ili slicno.

15 godina
neaktivan
BLaDe75 kaže...

Znaci: PowerColor Radeon 4850 je dobra grafa za igranje modernih naslova sa narmalnom rezolucijom...Ah, sad,ovo ce vam pitanje biti glupo,ali ja neznam bas mnoge pojedinosti u vezi racunala s obzirom na to da imam 12 godina...Ali mene zanima kako da clockam graficku ili procesor(ako se to tako kaze)....Ako neko moze nesto vise da mi objasni o tome...Ako postoji kakav program za to ili slicno.

moj savjet je da ne diras nista jer mozes samo nesto s?ebati, pa ce tata biti ljut ...

clockanje ti je poput sexa, tako da ces saznati vise o tome kad za to dodje vrijeme... jasno?

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 16:59 (rebelsy).
13 godina
neaktivan
BLaDe75 kaže...

Tak' je. Za sve do HD rezolucija ta grafa je za tvoj procesor OK, kad ti se jače ionako ne isplati zbog procesora, tzv. uskog grla.

Procesor, ako baš želiš dobiti veće performance u enkodiranju i sl. (jer ti je na stocku procesor dostatan za 4850) clockaš iz BIOSa, ovdje imaš "tisuću" tutoriala tak' da ćeš se lako snaći. Uglavnom, samo polako i gledaj na stabilnost.

Grafu možeš clockati iz MSI Afterburnera, RivaTunera, AMD Catalysta ili pak iz njezinog BIOSa, što ipak ne bih preporučio zbog dostupnosti navedenih programa.

15 godina
BestOne kaže...
BLaDe75 kaže...

Tak' je. Za sve do HD rezolucija ta grafa je za tvoj procesor OK, kad ti se jače ionako ne isplati zbog procesora, tzv. uskog grla.

Procesor, ako baš želiš dobiti veće performance u enkodiranju i sl. (jer ti je na stocku procesor dostatan za 4850) clockaš iz BIOSa, ovdje imaš "tisuću" tutoriala tak' da ćeš se lako snaći. Uglavnom, samo polako i gledaj na stabilnost.

Grafu možeš clockati iz MSI Afterburnera, RivaTunera, AMD Catalysta ili pak iz njezinog BIOSa, što ipak ne bih preporučio zbog dostupnosti navedenih programa.

Taj procesor nikako nemože ispratit tu grafu 100%, pogotovo na nižim rezolucijama. Znam iz osobnog iskustva.

Šalalallalalalalallalaa.
13 godina
neaktivan

Teoretski ne znamo ni koji je to procesor...

No, po poznavanju Intel arhitekture, recimo da znamo u principu kakav je to procesor i on bi kao takav na 2.4GHz trebao pogurati tu grafu.

No, nećemo se lagati, taj procesor jest blago usko grlo. (blago, kažem)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BestOne kaže...

Teoretski ne znamo ni koji je to procesor...

No, po poznavanju Intel arhitekture, recimo da znamo u principu kakav je to procesor i on bi kao takav na 2.4GHz trebao pogurati tu grafu.

No, nećemo se lagati, taj procesor jest blago usko grlo. (blago, kažem)

Pretpostavimo da je dual core starije generacije (C2D ili neki drugi 775) koji radi na 2.4 ghz. Moj procesor koji radi na 3.0 ghz iskorištava grafu u novijim igrama od 80-90%. To je blago usko grlo. Njegov procesor je na 20% nižem taktu, znači da to baš i nije blago usko grlo. Ali možda se i varam, možda je to pentium novije generacije (s1155).

Šalalallalalalalallalaa.
13 godina
neaktivan

Posto nisam sada kuci(na putu sam),pa neznam napamet...Ali mislim da je to Intel Core(dual core je)....

17 godina
odjavljen
leobugi kaže...

Taj procesor nikako nemože ispratit tu grafu 100%, pogotovo na nižim rezolucijama. Znam iz osobnog iskustva.

Tebi je slika avatara zalman hladnjak na 4850-ki, ne? {#}

Nego, za autora teme - jesi siguran da je na toj grafi ddr5? Nisam čuo za te modele pa me zanima.

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran

Powercolor je jedini manufacturer koji je napravio HD 4850 sa GDDR5 memorijom, zato je ATI otkazao ikakvu suradnju sa njim.Jer se HD4870 nisu radi toga prodavale, na 750MHZ su te 4850 bile identicne Radeonu 4870.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

100% je DDR5 jer je izasla nova verzija sa 1gb i ddr5 256 bitna,dat cu ti link na pp

14 godina
Vegeta kaže...

Powercolor je jedini manufacturer koji je napravio HD 4850 sa GDDR5 memorijom, zato je ATI otkazao ikakvu suradnju sa njim.Jer se HD4870 nisu radi toga prodavale, na 750MHZ su te 4850 bile identicne Radeonu 4870.

Nije jedini.Ima i VTX3D GDDR5 HD 4850

robimarko@gmail.com
13 godina
protjeran

Radi ih ista firma, to jest radila je.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
17 godina
odjavljen
BLaDe75 kaže...

100% je DDR5 jer je izasla nova verzija sa 1gb i ddr5 256 bitna,dat cu ti link na pp

Hvala!

Nego, kreteni su na linku zamjenili brzine memorije i GPU-a. Stvarno idiotarija...

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan

Znam,Znam vidio sam...

13 godina
neaktivan

Sve u svemu,po komentarima mogu zakljuciti da je PowerColor ATI HD 4850 dobar izbor,tako da je kupujem...Hvala svima :D

17 godina
odjavljen

Jel postoje negdje testovi za usporedbu tih kartica sa 4870-kama? Kontam da je to bilo dosta brzo sa tom memorijom. Imao sam gigabyte 4850-ku i radila je dosta dobro. Sa ddr5 memorijom i dobrim hladnjakom mislim da može pojesti 4870-ku bez je*emti...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Po ovome procesor je malo veče usko grlo.

Izdržat če to ako se procesor malo clocka.

13 godina
protjeran
Friday kaže...

Jel postoje negdje testovi za usporedbu tih kartica sa 4870-kama? Kontam da je to bilo dosta brzo sa tom memorijom. Imao sam gigabyte 4850-ku i radila je dosta dobro. Sa ddr5 memorijom i dobrim hladnjakom mislim da može pojesti 4870-ku bez je*emti...

Nemoze pojesti jer ima stock takt od 650MHZ, sa GDDR5 memorijom je jednaka HD 4870 na 650MHZ.Sve im je isto osim core clocka koji je kod HD4870 na 750MHZ.

Dakle kupis tu HD4850 GDDR5, clocknes ju sa 650 na 750MHZ i imas HD 4870 glavom i bradom.

clock2much
13 godina
neaktivan

Imam starijeg prijatelja xD (starijeg oko 20 godina)...Sredio mi je ovaj komp i stavio taj dual core i maticnu i tako to....Pa cu njega pitati za overclockiranje...Samo me jos zanima dali ova PowerColor Radeon 4850 moze na 400w napajanje?Nezz sada ili je 400w ili 450w...

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 19:45 (BLaDe75).
17 godina
odjavljen
BLaDe75 kaže...

Imam starijeg prijatelja xD (starijeg oko 20 godina)...Sredio mi je ovaj komp i stavio taj dual core i maticnu i tako to....Pa cu njega pitati za overclockiranje...Samo me jos zanima dali ova PowerColor Radeon 4850 moze na 400w napajanje?

A nemoj baš ako ne moraš. Ona povuče oko 115 W ako se ne varam a za lošija napajanja to zna biti dosta izazovno.

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
BLaDe75 kaže...

Imam starijeg prijatelja xD (starijeg oko 20 godina)...Sredio mi je ovaj komp i stavio taj dual core i maticnu i tako to....Pa cu njega pitati za overclockiranje...Samo me jos zanima dali ova PowerColor Radeon 4850 moze na 400w napajanje?Nezz sada ili je 400w ili 450w...

Pitanje je koje 400w napajanje.

13 godina
protjeran

Koje napajanje, FSP400?CX400?Ako je MS(ne rebrand FSP400) nebih ti preporucio da ju stavljas sa njim.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nezz...Vec sam napiso da sam na putu...Vidit cu jer se vracam sutra...Sve cu vidit.

13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Koje napajanje, FSP400?CX400?Ako je MS(ne rebrand FSP400) nebih ti preporucio da ju stavljas sa njim.

Mislim da je CX400...Ali nije mi tesko uzet drugu napojnu jedinicu....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice