Pomoc oko Graficke....HITNO

poruka: 16
|
čitano: 2.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem sa Grafickom Karticom
ovako radi se o tome ukratko:grficka kartica je ATI radeon 5850 HD Sapphire 1 gb....i sad znaci radi sve pet kad je windows dignut tiho i normalno....a kad udzem u neku igricu tipa battlefiled bad company 2 nakon par minuta igre pocne ventilator brujat ko pomahnito....ko u starim kompovima obican ventilator,sto je najtuznije prije 2 dana sam podigo iz linksa komp sa popravka jer je to prije brujalo i jos neceg oko napajanja...znaci sad su oni to kao trebali rijesit a opet isto sranje....mislim sta da ih opet zovem i opet im nosim komp a meni lik je reko da je sa grafom sve pet samo kao da je bilo prasine u njoj....sta mi je radit to mene interesira.....ovako sto se tice drivera sve bi trebalo bit updateano jucer sam ih instaliro na verziju ja mislim 10.12.Prije nikad nisam imo takvih problema a sve sa igro i radio isto....i jos mi se sad pocelo desavat da kad palim komp ili resetiram da isto ventilator pomahnita i bruji....Pomazite ko kod zna....evo i linka od grafe:

ne znam sta jos rec jebo ja radeon...da nije do njihovih drivera cuo sam bio svega da su se ljudima znale sprzit graficke zbog losih drivera i takve price...ili bio sam prcko nesto po onom ati overdriveu al tamo mi je sve normalno 725/1000 Mhz i fan control je iskljucen

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 12:51 (PTE_Cro).

0 0 hvala 0
15 godina
inace grafa ubrza vent kad ude u 3d nacin rada. a ako bas nepodnosljivo bruji imas dva rjesenja. servis ili pojacaj zvuk u igrici :D
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoc oko Graficke....HITNO
Lacko kaže...
inace grafa ubrza vent kad ude u 3d nacin rada. a ako bas nepodnosljivo bruji imas dva rjesenja. servis ili pojacaj zvuk u igrici :D

Ili kupi drugi hladnjak i miran si {#}

Jest da se treba trošit lova, ali tako ćeš se riješit problema. 

15 godina

Prvo : Ja imam 2 Radeon-a (HD 3850 AGP / HD 6870) svaki puta kad restartam PC ventilatori se pocnu jako okretat i jako su glasni , to traje jedno par sekundi i onda se smanji.

Drugo : Ako ti smeta buka s ovim programom smanji sebi ventilator na razinu koja ti odgovara http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bis mi mogao malo pojasniti kako jer sam instalirao taj program ali mi nije jasno di mogu podesti to za ventilator
15 godina

dolje pri dnu imas FAN SPEED (%)  i odma do toga pise ti AUTO iskljuci AUTO i nastat ce ti mala zelena kocka.Tu kocku povuci koliko ti mislis da je dobro.Kad nades neku normalnu vrijednost koja tebi odgovara stisni APPLY (isto dolje)

Svaki put kad zelis probat dali si dobro namjestio vrtnju ventilatora moras stisnut apply inace ce ostat isto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Skini si i instaliraj MSi Afterburner i lijepo si podesi profil za ventilator kak ti odgovara i neće biti više problema.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hvala frende....probat cu pa cu vidjet namijestio sam na najmanje to jest na 25 posto....samo reko mi jedam lik da moze bit do drivera samo sta kad sam sve ih jucer pobriso i stavio najnoviju verziju..da nije mozda do toga?
15 godina
pazi ti si stavio na 25% i tako ce ostat uvijek I U 2D i u 3D nacinu pa da vidis kada kartica zakuha :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lacko kaže...
pazi ti si stavio na 25% i tako ce ostat uvijek I U 2D i u 3D nacinu pa da vidis kada kartica zakuha :D

Vent na 25% će ohladiti karticu i u 3D

15 godina
pa hladiti ce slazem se. ali neka igra 3 ili 4 sata pa cu ga pitat.
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina

ako ti toliko smeta buka podesi ra rućno s nekim od proghrama koje su dećki dali ali  nikako na 25% pogotovo dok igraš nešto.....jedino mi pada na pamet da ga smanjiš dok neigraš i pojaćaš na neki 70-80% dok se igraš i to je to.....

i am the night rider im a fuel injected suicide machine
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dečki, ako nemate pojma radije šutite jer ispadnete pametniji.

Imam istu tu grafu i vent na 25% će je sasvim dobro ohladiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Dečki, ako nemate pojma radije šutite jer ispadnete pametniji.

Imam istu tu grafu i vent na 25% će je sasvim dobro ohladiti.

jesi siguran? ne ovisi temperatura GPU-a samo o tim parametrima, jel tako? Možda je loša cirkulacija zraka u kućištu, loše posloženi kabeli, dodatni ventilatori, sto stvari...

@PTE: prati temperaturu kartice (možeš i na CCC-u) pa provjeri koliko se kartica grije prije nego odlučiš spuštati brznu ventilatora

iddqd
15 godina
neaktivan

Siguran sam. U kućištu baš i nemam najbolji protok, no svejedno je grafa ispod 75c, ljeti nešto toplija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ajde dobro... ali ipak prije smanjenja brzine ventilatora treba provjeriti temeperaturu grafičke, idle i pod punim opterećem; nije puno posla i vremena, a svakako jeftinije od metode odokativnog zajeba

iddqd
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice