Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 951.868
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Gtx 9xx Club
The_Fichek kaže...

a +2 cijevi za hladjenje si zaboravio?

Ma može imati 6 cijevi, kad su temperature opet iste. Imam osobno wf3 i nisam ju s stock clockom mogao nategnuti više od 60°C, a po rezultatima na netu, gaming g1 verzija radi čak i na 64°C (veći OC), što znači da su temperature podjednake.

prilikom registracije na http://www.myprotein.com upišite referal code MP24804619..bodove za popust dobijemo i vi i ja..
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 16:27 (Rasho).
12 godina
Gtx 9xx Club
Nemojte racunat ove zimske temperature....moja grafa sad prosjecno radi na 64c u loadu ali preko ljeta ode do 74c.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@rasho

kaj te ne smeta plastični kuler za razliku od metalnog,sad malo zvučim ko jabučar sa premium feel

također guglaj gpu gauntlet sorting i sve će ti biti jasno.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
15 godina
Ikarus01 kaže...

@rasho

kaj te ne smeta plastični kuler za razliku od metalnog,sad malo zvučim ko jabučar sa premium feel

također guglaj gpu gauntlet sorting i sve će ti biti jasno.

U taj gpu guantlet sorting uopće ne vjerujem da je istinito, tko će svaku grafu provjeriti da li se može dobro clockati? A čak i da je to istina, zar nebi onda razlika u cijeni trebala biti ogromna, a ne 19€? U tih 19€ dodatno ćeš platiti backplate i plavi led windforce logo, što izgleda sick, ali meni ne potrebno..

EDIT

Što se tiče plastike ili aluminija, da je mobitel, razumio bih te dileme.. ali za grafičku gledati da li je cooler metalni ili plastični mi se čini totalno ne važno. Kada je instalirano u kompu, nećeš ju maziti ili nešto drugo raditi (xD) dok je pod naponom 

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 17:54 (Rasho).
16 godina
Gtx 9xx Club

Gainward Phantom GTX 970
Imam je već nekih mjesec dana, nikako da stavim fotke.
Nisam clockao, coil wine nisam čuo, možda zato što sam postavio vsync na on u postavkama.

Prede mačka samo tako, temp. idle 26-30 C ovisno o temp. u sobi, dok u igrama max 65 C.

Izrada plastika ne baš neka kvaliteta, takav ostavlja dojam, lagana kao perce, zauzima 2 slota.

Hlađenje bakar i aluminij, ventilatori se jednostavno vade za čišćenje. 

http://www.geeks3d.com/20141210/gainward-geforce-gtx-970-phantom-review/

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 14:22 (milanji).
Moj PC  
10 0 hvala 3
13 godina
4mal kaže...

Ja imam MSI-ke oko 3.mj  i nikakvih problema sa coolerom nemam niti sam ih imao , da pokucam u drvo , ali mislim da su samo prve revizije imale taj problem.

tj . da kod ovih kasnijih je to ispravljeno 

p.s vidio sam na stranim forumima da si je ekipa si slozila kao neki profil tj. tko je imao problem sa istim ( iako su necujne i na 40,50%) , tj stavili su da ima forsa fan stalno na 40,50% 

i tako im je u idleu oko 30-ak a load ne prelazi 60,  iako to nije rjesenje naravno 

Tako sam i ja (privremeno) rjesio problem - u Afterburneru rucno postavio krivulju rada ventilatora. Al to funkcionira nazalost samo ako je komp 24/7 on (meni je), kad god se ugasi i prestanu se vrtit ventici, postoji sansa da ce opet zastekat. Zato moram kuciste drzat izvan stola za svaki slucaj ako moram opalit ventic da proradi :)

Necu jos slat na reklamaciju, moram prvo Dragon Age preci :)

Jos samo par komentara u vezi postova sa zadnje 2 strane:

DA:I mi radi konstantno na 60 fps sa vsync, sve na ultra, max AA, 1080p... tako da mi je def cudna situacija covjeka od pred par strana kojem nejde DA:I i jos nekoliko igara tolko dobro...

a sto se tice Inno3D, frend je kupio tu karticu i ima prilicnih problema sa grijanjem. Grije mu se na 80ak stupnjeva pod loadom (i to ne maksimalnim), s tim da nije uopce OC. A uzeo je tu karticu jer je bila 500 kn jeftinija nego ostale, pa eto... Kolko para tolko muzike I guess, bar u ovom slucaju

12 godina
Minneyar kaže...
4mal kaže...

Ja imam MSI-ke oko 3.mj  i nikakvih problema sa coolerom nemam niti sam ih imao , da pokucam u drvo , ali mislim da su samo prve revizije imale taj problem.

tj . da kod ovih kasnijih je to ispravljeno 

p.s vidio sam na stranim forumima da si je ekipa si slozila kao neki profil tj. tko je imao problem sa istim ( iako su necujne i na 40,50%) , tj stavili su da ima forsa fan stalno na 40,50% 

i tako im je u idleu oko 30-ak a load ne prelazi 60,  iako to nije rjesenje naravno 

Tako sam i ja (privremeno) rjesio problem - u Afterburneru rucno postavio krivulju rada ventilatora. Al to funkcionira nazalost samo ako je komp 24/7 on (meni je), kad god se ugasi i prestanu se vrtit ventici, postoji sansa da ce opet zastekat. Zato moram kuciste drzat izvan stola za svaki slucaj ako moram opalit ventic da proradi :)

Necu jos slat na reklamaciju, moram prvo Dragon Age preci :)

Jos samo par komentara u vezi postova sa zadnje 2 strane:

DA:I mi radi konstantno na 60 fps sa vsync, sve na ultra, max AA, 1080p... tako da mi je def cudna situacija covjeka od pred par strana kojem nejde DA:I i jos nekoliko igara tolko dobro...

a sto se tice Inno3D, frend je kupio tu karticu i ima prilicnih problema sa grijanjem. Grije mu se na 80ak stupnjeva pod loadom (i to ne maksimalnim), s tim da nije uopce OC. A uzeo je tu karticu jer je bila 500 kn jeftinija nego ostale, pa eto... Kolko para tolko muzike I guess, bar u ovom slucaju

Dzizus....nakon ovoga vise ne uzimam za ozbiljno nista sto napises.

Sa postavkama koje si naveo si daleko ispod lockanih 60 fps.

17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pozdrav

I ja sam postao vlasnik gtx 970 g1 gigabyte,sve super osim jedne stvari,imam cx 750w i kada udjem u igru ili benchmark,napajanje pocne zujiti/cvrciti,e sada poslao sam ga na servis,ali sa starom gtx 760 taj problem sam jako rijetko cuo,e sada uzeti neko kvalitetnije napajanje ili sto?

Znam da ta serija ima problem sa coil whine,ali kartica je apsolutno tiha,samo me psu zeza.

Intel i5 3350p 3.1ghz,12gb ddr3 1600mhz,ssd intel 330 120gb,2x 640gb WD,msi gtx 650 ti boost oc 2gb,asrock b75 pro3,corsair cx 430w
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
chingy-os kaže...

Pozdrav

I ja sam postao vlasnik gtx 970 g1 gigabyte,sve super osim jedne stvari,imam cx 750w i kada udjem u igru ili benchmark,napajanje pocne zujiti/cvrciti,e sada poslao sam ga na servis,ali sa starom gtx 760 taj problem sam jako rijetko cuo,e sada uzeti neko kvalitetnije napajanje ili sto?

Znam da ta serija ima problem sa coil whine,ali kartica je apsolutno tiha,samo me psu zeza.

Ja uzimam FORTRON S RAIDER, 550W, 80+ SILVER ovih dana za novu konfu tako da to ti je okej napajanje za cijenu od 450kn.

PS. Isto tu grafičku G1 ugrađujem

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 15:48 (Magibagi).
12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

ajem meni  ovih idiota, koji ce im kurac  2xMSAA na 4k rezi!!!! kad je potpuno nepotrebno nema nazubljenjaaaaa a reze perfe. samo tako  !  i odna ekipa kaj to cita i nema iskustva sa istim brije da

za 4k moras ima 4 tintilinice z npr za 4k/60 lock a ja skoro svaku AAA  igru sa minimalinm AA om dobim lock 60! 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 17:57 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
Gtx 9xx Club

Postao vlasnik Msi GTX970.

Na prvi dojam teška pun kufer,ko da bildam s nekim utegom. :D Naspram lagane 6950 ovo je prava mrcina.

Jedino što mi se nije svidjelo je naljepnica koja je bila zaljepljena preko prvog venta,koja se treba skinuti. Doslovno sam je jedva odljepio,bilo me je strah da ne isčupam ventilator koliko se je jako zaljepila.

Još jedino moram stavit nove windovse,jer u wotu imam isto fpsa kao s 6950,a na ultra je neigrivo -.-

Neznam jel do procesora ili grafe ili nečega trećega :(

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Da nisu driveri u pitanju? Jesi maknuo stare i stavio nove?

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
andrej01114699 kaže...

Da nisu driveri u pitanju? Jesi maknuo stare i stavio nove?

jesam,obrisao stare Catalist,al nema pomaka.

Čini se da je problem u procesoru,WoT radi na nekom starome enginu koji koristi samo jednu jezgru. Intel je majka za WoT,dok je AMD pušiona.

Bar sam tako čitao.

Igrao sam Rift,isto sve na full,i imam oko 20ak fps-a.Čini mi se malo,ali isto piše da je Rift jako loše optimaliziran...

10 godina
neaktivan

Da, znam to da Intelovi procesori imaju jaču per core snagu, ali opet trebao bi se vidjet pomak. Pričekaj da ti se ostala, iskusnija ekipa javi.

14 godina

najbolje čista instalacija Windowsa 8,1 pa onda vidi. Isto tako prvom prilikom si kupi neki cooler od oko 300- tinjak kuna i clockni FX-a na 4.4 do 4.5Ghz da to bude što bolje može. Do tih taktova ide u prosjeku vrlo lako s srednjim razredom hladnjaka i ploča pa na više.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 22:42 (itomic009).
11 godina

zašto win8? Trenutačno sam na win7,na koji sam se naviknuo.imam Hyper 212 evo hladnjak,te mi je proc malo kloknut na 4GHz(kopirao sam postavke s neke druge teme za OC).Stabilniji i veći OC ću raditi sutra ili prekosutra.

također,skinuo sam unigine,te dobio sljedeći score

22:33:05 Time:   260.747
22:33:05 Frames:   12119
22:33:05 FPS:   46.4779
22:33:05 Min FPS:   7.22534
22:33:05 Max FPS:   92.1596
22:33:05 Score:   1170.78

imao sam super drop FPSa kada su se scene mjenjale.

14 godina

Nešto tebe zeza očito. Čista instalacija pa vidi. Zato što je bolje optimiziran za višejezgrene procesore i zato što je uvijek bolje imati up to date software jer se sve optimizira za trenutni OS. Taj hladnjak je OK sve dok se ne treba puno dizati napon. Moj savjet ti je da staviš napon na 1.4 do 1.425V (ovisno kakav je leakage chip-a) pa vidi koliko možeš dobiti s time.

12 godina
Gtx 9xx Club
kroz par dana mi dolazi gtx 970, dali je potrebno stavljat nove windowse ili moze ovak proci, i koje drivere instalirat za grafu,najnovije ili neku stariju verziju
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Ja osobno nikad nisam radio novu instalaciju Winsa,jedino kad bih mjenjao matičnu,i nikad nisam imao problema!Cleen instal u safe modu sa drive sweperom je uvjek bila sasvim dovoljna!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Windowsi 8 su super po tom pitanju, ja sam prije par dana samo izvadio fx-a i am3 plocu i uvalio i5 + z97 i sve radi savrseno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
chingy-os kaže...

Pozdrav

Riješio sam problem,naišao sa na povoljnog Enermaxa 1000w revolution 87+,nikakvih zvukova više nema,znaci bilo je do corsaira cx750w,ocito nije bilo dovoljno kvalitetno za ovu karticu.

Evo nakon duzeg ispitivanja,primjetio sam coil whine na PSU samo pri lodiranju far cry 4,to je trajalo 10 tak sek i kasnije normalno,u drugim igrama,furmarku normalno radi.

Kako kod vas?

Intel i5 3350p 3.1ghz,12gb ddr3 1600mhz,ssd intel 330 120gb,2x 640gb WD,msi gtx 650 ti boost oc 2gb,asrock b75 pro3,corsair cx 430w
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 17:50 (chingy-os).
17 godina
Gtx 9xx Club
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 23:02 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Napravi temu već skidam

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 23:50 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

I kod mene sporo ide još sam poćeo skidati prije nego si ti postavio ovaj link

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pozdrav, da ne pravim novu temu, zanima me dali neko zna jel ima igdje u hrvatskoj kupit ili narucit MSI GTX970 golden edition http://www.msi.com/product/vga/GTX-970-GAMING-4G-Golden-Edition.html#hero-overview.

Trazim al nemogu nac nigdje, ili ako je neko narucio od vanka dali zna koju stranicu da je cijena OK po mogucnosti free shipping i da uopce salju za hrvatsku do jedno 400 eura, hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club

pogledaj ovdje, nema goldena ali ima drugih bolesnih modela

http://www.computeruniverse.net/list.asp?searchname=gtx+970

Prodajem Logitech G700 i G110
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Gtx 9xx Club

limited modele teško i izvana dobavit,a kamoli ovde

najeftinije  iz Praga alzashop pa vidi šta ti se svidi

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 19:43 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice