Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 951.386
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo da se pohvalim i ja sam ponosni vlasnik gigabyteove gtx 970.

Kupio iz protisa.

Moram odmah reći da sam pomalo zabirnut.

Kutija nije bila zaljepljena i iznutra je prvljava kao da je već netko otvarao. 

Pogledao sam unboxing videe i čini se da je to normalno...

Grafička se čini nova i neoštećena.

Budem je instalirao jedan od sljedećih dana. 

SoSlI' bopummeH motlhbogh val.
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ljudi već mjesec dana imam MSI verziju i pre pre zadovoljan sam. Igre rade odlično, nema toga što se ne može povuć na max u HD. DSR me oduševio, veliku većinu igram u tome, pa i ove novije. u 25-30 FPS al neka, bitno mi je da super izgleda. Možda površno znam, ali nemogu si pomoč :D

Driveri su malo smrdani pa se igre znaju rušit, dobro poznat problem s driverima od nedavno pa se nadam ispravku kroz neko skorije vrijeme

Nego, htio sam pitati, na kojim OC postavkama držite katice? Pogotovo oni koji imaju msi. Meni su na 110 power target, 200+ na core i 400+ na mem. Na 500+ mem znaju mi se u furmarku javit pokoji artifact. Ništa strašno ali opet... To je bez dizanja napona, iako i uz podiizanje nisam primjetio razliku, opet na 500+ zna se avit određeni flickering

Definitivno vrijedno svake kune. Jako, malo troši i uber hladno. Sve sumnje koje sam imao u vezi 450W HX, nestale su. To napajanje drži OC karticu i cpu, probao sam oboje i radi bez beda

Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Gtx 9xx Club

Neki dan sam komp čistio i neugodno sam se iznenadio kad sam ugledao masni hladnjak na grafi. Nije nešto strašno bilo ali ispljuckala je i ulja malo po matičnoj. Čuo sam već a i pisalo se ovdje na forumu što se tiče tog problema s MSI grafama ali nisam se nadao da će se i meni to dogoditi pa me zanima da li je tko naišao na sličan problem i išao na reklamaciju radi toga. Po logici imam elemente za to, ne?

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
vrinho kaže...

Neki dan sam komp čistio i neugodno sam se iznenadio kad sam ugledao masni hladnjak na grafi. Nije nešto strašno bilo ali ispljuckala je i ulja malo po matičnoj. Čuo sam već a i pisalo se ovdje na forumu što se tiče tog problema s MSI grafama ali nisam se nadao da će se i meni to dogoditi pa me zanima da li je tko naišao na sličan problem i išao na reklamaciju radi toga. Po logici imam elemente za to, ne?

Što prije ga odvedi na servis na garanciju, vrijeme košta!

CoolerMaster Support
14 godina
Gtx 9xx Club

Problem je što sam ju očistio jer ju nisam mogao takvu gledati i vraćati unutra. Moram sad onda čekati da se opet zamasti pa da oni mogu vidjeti problem.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Gtx 9xx Club

danas sam se malo igrao s svojom GTX 970, te sam otkrio da se da jebeno overclockati :D

max. temperatura je bila 71°C

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Rasho kaže...

danas sam se malo igrao s svojom GTX 970, te sam otkrio da se da jebeno overclockati :D

max. temperatura je bila 71°C

odvrti koji bench, stock i oc vrijednosti da se vidi razlika 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
Gtx 9xx Club

evo, kao što je i traženo :D

stock rezultat stock rezultat
prilikom registracije na http://www.myprotein.com upišite referal code MP24804619..bodove za popust dobijemo i vi i ja..
Moj PC  
0 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Daj nesto konkretno, tipa heaven, 3d mark i itd.

multi-gpu 4 ever
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
Leopard_st kaže...

Daj nesto konkretno, tipa heaven, 3d mark i itd.

želje uslišene

prilikom registracije na http://www.myprotein.com upišite referal code MP24804619..bodove za popust dobijemo i vi i ja..
14 godina

Zašt si isključio teselaciju i zašt nije na extreme ?? Svi tako vrte pa da se može uspoređivati .

15 godina
Gtx 9xx Club

bilo je po defaultu, nisam uopce gledao to.. stavit cu onda na extreme

edit: dodane slike od extrema

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 21:18 (Rasho).
Moj PC  
0 2 hvala 2
12 godina
Rasho kaže...

bilo je po defaultu, nisam uopce gledao to.. stavit cu onda na extreme

edit: dodane slike od extrema

Drug imaš ovdje teme kako bi to trebalo da izleda http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/unigine-heaven-benchmark-40--bughr/180444.aspx?jumpto=4475821&sort=asc&view=flat

A ovo su postavke koje trebaš namjestiti pa da se može usporediti sa ostalim grafama

API - DirectX 11

Quality - Ultra

Tessellation - Extreme

Stereo 3D - Disabled

Multi-monitor - Disabled

Anti-aliasing - x4

Fullscreen - On

Resolution - 1920x1080

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 21:51 (mirzet1976).
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Kupio sam novi komp sa GTX 970 Inno3D u Protisu i sve radi dobro, ali me čudi fps drop u nekim igrama.
Probao sam Far Cry 3 na makasimalnim postavkama, ali bez AA na 1080p i igra se drži iznad 60 fps, ali u nekim scenama pada na 40-50 fps. Ako uključim AA onda ubije performanse i dobivam 30-40 framea.
U Skyrimu mi na početnoj sceni (prije napada zmaja) fps padne na 45 framea.
Just Cause 2 radi na 60 fps konstantno, ali se igra ruši svakih par minuta.

Imam i5 4690 CPU i 8 GB ram.

Možda sam picajzla, ali očekivao sam konstantnih 60 fps bez padova.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Jesus kaže...

Kupio sam novi komp sa GTX 970 Inno3D u Protisu i sve radi dobro, ali me čudi fps drop u nekim igrama.
Probao sam Far Cry 3 na makasimalnim postavkama, ali bez AA na 1080p i igra se drži iznad 60 fps, ali u nekim scenama pada na 40-50 fps. Ako uključim AA onda ubije performanse i dobivam 30-40 framea.

Nije ti to do kompa imam isti takav komp samo drugi proizvođač grafičke kartice. To ti je do neoptimiziranosti igre (imam i ja taj problem) znam da far cry 4 ima trzajeve, ali ako imaš orginal igru to su popravili sa zadnjim updateom, a za ove druge igre moraš shvatitida je a grafa nova tek je malo više od 3 mjeseca vani i treba čekati da dođu oni "pravi" driveri za nju. Bilo kako bilo to će ti tjerati 60 fps na 1080p narednih godinui pol možda i više ovisi o optimiziranosti igre a i samih drivera jer ove kartice 970 su bolesni overklokeri.

12 godina
Jesus kaže...

Nvidia je nedavno izbacila onaj fix za drivere dali imas tu verziju?

Sto se tice performansi ekipa ocekuje daleko previse,uzmi vecinu novijih igara postavi na "ultra" uz osrednji AA i mozes zaboravit 60 fps lock...naprimjer AC U,Dragon Age I,Mordor,WD,itd itd itd.

13 godina
protjeran
Kaj je vama, ja s prastarom 280x imam u svim tim igrama bez Aax4 zakucanih 60fps-a! Lol!???
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
10 godina
Gtx 9xx Club

Jel ima iko ovu gtx970: http://www.inno3d.com/products_detail.php?refid=122 ?

Zanimaju me iskustva pošto vjerojatno nju uzimam jer je najjeftinija iz 970 serije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Magibagi kaže...

Zanimaju me iskustva pošto vjerojatno nju uzimam jer je najjeftinija iz 970 serije.

navodno ima jako prisutan coil whine,ali to se da lako riješiti,samo overvoltaš i s tim podigneš frekvenciju(moraš da bude stabilna) i induktori iliti chockes rezoniraju na višoj frekvenciji koja je nečujna.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
10 godina
Ikarus01 kaže...
Magibagi kaže...

navodno ima jako prisutan coil whine,ali to se da lako riješiti,samo overvoltaš i s tim podigneš frekvenciju(moraš da bude stabilna) i induktori iliti chockes rezoniraju na višoj frekvenciji koja je nečujna.

zahvaljujem, uzet ću ju, nadam se da će sve bit u redu :)

voltažu dignem samo malo na msi afterburn il koji program?

13 godina
protjeran
Magibagi kaže...

Taj model se pregrijava na 80+ stupnjeva, ako ikako mozes uzmi bilo koju drugu!lp

13 godina
neaktivan
Magibagi kaže...
Ikarus01 kaže...
Magibagi kaže...

zahvaljujem, uzet ću ju, nadam se da će sve bit u redu :)

voltažu dignem samo malo na msi afterburn il koji program?

nemoj je uzeti,ima problem s temp i bukom kolega tonči ju je vratio,napisao bi ti prije ali pisao sam par drugih postova pa nisam stigao.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
12 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Sto se tice performansi ekipa ocekuje daleko previse,uzmi vecinu novijih igara postavi na "ultra" uz osrednji AA i mozes zaboravit 60 fps lock...naprimjer AC U,Dragon Age I,Mordor,WD,itd itd itd.

Da? Stara je to igra sada.
Mislim, imam zadnje drivere, ali se igra ruši što god da pokušao. Probao sam savjete koje sam našao na netu, ali ne pomaže.

Ali kako? Gledam ovaj video i vidim kako glatko se Far Cry 4 vrti na 970 (

).
A meni FC3 ne može držati 60 fps-a, BEZ MSAA.
I da, imam legalni FC3 na Steam-u.

13 godina
neaktivan
Jesus kaže...
MEGATAMA kaže...

Da? Stara je to igra sada.
Mislim, imam zadnje drivere, ali se igra ruši što god da pokušao. Probao sam savjete koje sam našao na netu, ali ne pomaže.

Ali kako? Gledam ovaj video i vidim kako glatko se Far Cry 4 vrti na 970 (

).
A meni FC3 ne može držati 60 fps-a, BEZ MSAA.
I da, imam legalni FC3 na Steam-u.

gledaj cpu usage u task manageru i gledaj gpu usage u gpuz

Pa javi savjetujem da s time odvrtiš heaven bench extreme

12 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

Jesam, provjerio sam CPU usage sa MSI Afterburnerom.
Zanimljivo je da od 4 jezgre, "CPU3" je na 100% gotovo cijelo vrijeme, dok ostatak varira na nekih 40-60%.
GPU je na gotovo 100% opterećenja, ovisno o situaciji (Znači nije CPU bottleneck).
Temperature su zadovoljavajuće, sa adaptivnim V-syncom je oko 65*C GPU. CPU ne prelazi 60*C.

Možda glupa pretpostavka, ali da li bi "Unparking" jezgri na CPU pomogao?
Navodno bi se na novim CPU-ima to trebalo automatski događati.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

http://www.bug.hr/forum/user/ikarus01/57830.aspx

nije Tonci imao tu karticu vec najbolju gtx tj onu boss ediciju s bocnim hladnjakom koja slovi za najbolji zracni gpu na svijetu, ovaj najeftiniji model od inno3d se pregrijava! Inace njemu je smetala najvise "buka" prilikom pokretanja ventova nakon 60 stup. A i prodao ju je za vise nego sto je platio!:)lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Gtx 9xx Club

Izgleda da ću onda ipak izdvojit 400kn više i uzet MSI gaming gtx 970 ako već kažete da je ova šrot :D 

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Jesus kaže...
Ikarus01 kaže...

Jesam, provjerio sam CPU usage sa MSI Afterburnerom.
Zanimljivo je da od 4 jezgre, "CPU3" je na 100% gotovo cijelo vrijeme, dok ostatak varira na nekih 40-60%.
GPU je na gotovo 100% opterećenja, ovisno o situaciji (Znači nije CPU bottleneck).
Temperature su zadovoljavajuće, sa adaptivnim V-syncom je oko 65*C GPU. CPU ne prelazi 60*C.

Možda glupa pretpostavka, ali da li bi "Unparking" jezgri na CPU pomogao?
Navodno bi se na novim CPU-ima to trebalo automatski događati.

unpark navodno samo pomaže kod bf,ne znam valjda je takav softverski pipeline,iako ne bi škodilo probati

doslove par sekundi posla

No ovo za 3. jezgru me zaintrigiralo,jel tako i na idle.

Skini si sysinternal process explorer pa vidi ima li kakvih sumnjivih procesa

Stjepanj kaže...

http://www.bug.hr/forum/user/ikarus01/57830.aspx

nije Tonci imao tu karticu vec najbolju gtx tj onu boss ediciju s bocnim hladnjakom koja slovi za najbolji zracni gpu na svijetu, ovaj najeftiniji model od inno3d se pregrijava! Inace njemu je smetala najvise "buka" prilikom pokretanja ventova nakon 60 stup. A i prodao ju je za vise nego sto je platio!:)lp

U pravu si on je imao onu s bočnim ventovima,zaheho sam se.

13 godina
neaktivan
Magibagi kaže...

Izgleda da ću onda ipak izdvojit 400kn više i uzet MSI gaming gtx 970 ako već kažete da je ova šrot :D 

nisam ni za nju siguran,minneyar je ima i kaže da,ima problema s ventovima di ih treba ručno pokretati.

Po meni najbolja kupnja je gigabyte g1 jest da,je skupa ali s njom nikakvih problema.

Ako ti je to skupo uzmi asus strix,najsporiju 970 no to je samo jel nije tvornički oc

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice