Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 965.795
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

iako sam imao samo crossfire opet radje biram single gpu nego vise njih. Meni je i 970 ili 980 sasvim dovoljna.

http://g.bf4stats.com/5x9DH6mr/pc/53COP-ceco.png
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ima manji min-FPS, ali ne toliko da se vidi uopće na 1440. S 970 SLI ja sam BF4 gurao na 3440x1440 preko 90-100 FPS i bez ikakvog micro-stuttera. Nekome tko se igra 1080-1440 to je itekako dobra opcija. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club
Ukoliko će 980ti koštat kao 2 970, znači oko 6000 kn, onda je bolji izbor. Vidim da se OC-a ko blesava, dođe blizu r9 295x2, što je impresivno za 1 karticu.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
zuper kaže...
Ukoliko će 980ti koštat kao 2 970, znači oko 6000 kn, onda je bolji izbor. Vidim da se OC-a ko blesava, dođe blizu r9 295x2, što je impresivno za 1 karticu.

Pa znamo već po TitanuX da se OC dobro, ali OC se i 295X2, pogotovo jer je na vodi. Ne može se uspoređivati stock kartice s OC karticama. Po stocku je jedna priča, po OC-u druga, jer se i 970 OC-a "k'o blesava", a košta upola cijene 980Ti koja je sporija od dvije 970, dakle nikako omjer performansi i cijene nije na strani ni 980, 980Ti ili TitanaX (još manje).

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ima manji min-FPS, ali ne toliko da se vidi uopće na 1440. S 970 SLI ja sam BF4 gurao na 3440x1440 preko 90-100 FPS i bez ikakvog micro-stuttera. Nekome tko se igra 1080-1440 to je itekako dobra opcija. 

Nema manji nego kako u kojoj igri, u linkanom review-u u vise navrata 980Ti ima bolji nizi fps nego 970 sli. Micro stuttera i te kako zna bit, to sta ga ti nisi imao u BF4 dokazuje da ne postoji? 

Posto je cijena ista, mislim da je 980Ti bolji izbor od 970 sli... Titan X je sad obsolete za veliku vecinu "entuzijasta"...

I kad se vec daje 6k kn za karticu/ce, 3,5+0,5gb jednostavno nije prihvatljivo...

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 9:16 (ansha).
12 godina
ansha kaže...

Posto je cijena ista, mislim da je 980Ti bolji izbor od 970 sli... Titan X je sad obsolete za veliku vecinu "entuzijasta"...

I kad se vec daje 6k kn za karticu/ce, 3,5+0,5gb jednostavno nije prihvatljivo...

sli je dobra opcija za one kojima je 970 trenutno dovoljna, pa se još jednu odluče uzeti za recimo dvije godine i poduplati perfomanse za relativno jeftinu cijenu

a do tada će i dx12 doći do izražaja, pa će i sli biti kvalitetniji, a i memorija bi tada s dvije 970 trebala biti 7+1 (obzirom da dx12 omogućuje korištenje rama jedne i druge grafe)

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

ja bas sebi gledam 970. Ali ne kuzim razlike izmedju nekih modela unutar sami proizvodjaca. Po slikama su iste a cjena i do 500Kn razlike Tipa gigabyte i MSi

http://g.bf4stats.com/5x9DH6mr/pc/53COP-ceco.png
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 9:25 (ceco22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

evo je na prednarudžbu u popularnom alzashopu za 942 eurića

https://www.alzashop.com/asus-gtx980ti-6gd5-d2645702.htm

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

Gigabyte ima dvije verzije, jedna je WINDFORCE OC, druga G1 GAMING, izgledaju isto, ali G1 GAMING ima metalno kućište i backplate (onaj metal da se ne vidi PCB) te malo bolje performanse. Kod MSI-a si vjerovatno gledao 4G Gaming verziju samo, a razlika između istih kartica jednostavno može biti do toga što postoje različiti dobavljači za isti proizvod. Dakle jedna trgovina može imat 10 različitih cijena za isti proizvod jer nabavljaju od 10 dobavljača. 

13 godina
picajzla0707 kaže...

Vec pala cijena 

Nego zar ova grafa nije trebala doci krajem ljeta? Zbog cega sad izbacuju? Mozda sto amd izbacuje seriju za 15 dana ili?
Nekako mi se cini da nema potrebe za ovom grafom trenutno, trziste je pretrpano 

lel lel
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

S obzirom da se navodi da će cijena na početku prodaje biti u americi 650 dolara i ovih 912 eure je debelo previše.

12 godina
chaselol kaže... 

Nego zar ova grafa nije trebala doci krajem ljeta? Zbog cega sad izbacuju? Mozda sto amd izbacuje seriju za 15 dana ili?

ovo je pritisak na amd, a očito je da su dobili informacije o 390x grafi koje im daju sigurnost da 980ti izbace upravo sad i nametnu cijena/perfomanse uvjete, uz prednost 6 giga memorije prema 4 gige - a tu bandwith teško može nadoknaditi manjak u količini rama kad već sad neke igre uzimaju i preko 4 gige

ne vidim zašto bi tvoja ili moja financijska nesposobnost za uzeti ovakvu grafu trebala značiti da nema mjesta za nju na tržištu

to je grafa koja je 3 posto slabija od titana x, a 35 posto jeftinija - itekako ima za nju mjesta i prodavat će se ko blesava

14 godina
picajzla0707 kaže...

sli je dobra opcija za one kojima je 970 trenutno dovoljna, pa se još jednu odluče uzeti za recimo dvije godine i poduplati perfomanse za relativno jeftinu cijenu

a do tada će i dx12 doći do izražaja, pa će i sli biti kvalitetniji, a i memorija bi tada s dvije 970 trebala biti 7+1 (obzirom da dx12 omogućuje korištenje rama jedne i druge grafe)

Za dvije godine ni g od gtx 970 i 980, kao što je sada s gtx 780 ( danas nekoliko modela po paprenoj cjeni ).

O drajverima to je posebna priča, pogle kako skalira gtx 780 u Witcheru 3 ( doduše izašli novi drajveri ) koji nadam se malo podižu skalitanje 7XX serije.

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Nema manji nego kako u kojoj igri, u linkanom review-u u vise navrata 980Ti ima bolji nizi fps nego 970 sli. Micro stuttera i te kako zna bit, to sta ga ti nisi imao u BF4 dokazuje da ne postoji? 

Iz mog iskustva, u svakoj igri će 970 SLI imati manji min-FPS nego 980Ti, zato što je minimalni FPS gotovo u potpunosti ovisan o performansama jedne kartice, odnosno najgoroj mogućoj situaciji kad SLI (AFR) ima najgore performanse. To je sasvim OK. BF4 je važan kao test jer ima kvalitetno izrađen renderer pa performanse i kvaliteta ovise u najvećoj mjeri o samom hardveru i driverima, a problemi enginea imaju minimalan utjecaj jer su rijetki ili ih nema.

Cijena 980Ti i 970SLI je teorestki ista (ako 980Ti nađeš za 650 eura, što ne vjerujem da hoćeš neko vrijeme, ali..). 

TitanX nije obsolete, jer je i dalje jači čip i kartica od 980Ti, pogotovo za 4K/5K zbog bitne razlike (100%) u VRAM-u te kvalitetnijeg binninga. 980Ti su čipovi s greškom kojima je, zbog tih grešaka, ugašen dio. U pravilu takav čip ima manji OC potencijal od bilo kojeg TitanX čipa.

Naravno, govorimo o entuzijastima kojima cijena nije bitan faktor, jer je 980Ti s cijenom od 650 dolara u odnosu na 999 dolara definitivno bolji izbor sve dok je novac faktor i ako se ne igra na 5K. Problem za 980Ti će eventualno biti 4K/5K kod igara kojima treba velika količina video memorije, ali broj onih koji si mogu priuštiti dobar 4K ili 5K ekran već je ionako jako mala. Što se video obrade, computinga i renderinga tiče, TitanX stoji gdje je i bio, najjeftinija opcija.

Ako prebaciš dolare u eure i dodaš PDV, da, 6500 kn... i to je najbolji scenarij. No, srećom u SAD-u koštaju 4500kn i do 10% poreza pa je situacija bitno drugačija za bogatije Amere (efekt standarda kao da kod nas košta 1500kn).

No, 4GB (3.5+0.5 ništa bitno ne znači za 1080/1440) jest lošija opcija od 6GB za onoga tko cilja 4K igranje ili u budućnosti želi kupiti još jednu karticu da malo produlji životni vijek.

chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...

Vec pala cijena 

Ima, konkurencija 390X koji bi trebao koštati 800-850.

itomic009 kaže...

S obzirom da se navodi da će cijena na početku prodaje biti u americi 650 dolara i ovih 912 eure je debelo previše.

LOL

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
chaselol kaže... 

ovo je pritisak na amd, a očito je da su dobili informacije o 390x grafi koje im daju sigurnost da 980ti izbace upravo sad i nametnu cijena/perfomanse uvjete, uz prednost 6 giga memorije prema 4 gige - a tu bandwith teško može nadoknaditi manjak u količini rama kad već sad neke igre uzimaju i preko 4 gige

ne vidim zašto bi tvoja ili moja financijska nesposobnost za uzeti ovakvu grafu trebala značiti da nema mjesta za nju na tržištu

to je grafa koja je 3 posto slabija od titana x, a 35 posto jeftinija - itekako ima za nju mjesta i prodavat će se ko blesava

Da, ovo je odličan poklon da dobiješ gotovo pa TitanX za manje od 2/3 cijene.

Iako, gledam 295X2 - ta kartica je mnogo bolja (iako je dual-GPU) za taj novac, a bit će i 390X.

16 godina
odjavljen
14 godina
Tonči kaže...

Ako bude ispod 1000€...

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Guru3D review: GTX 980 Ti

Techpowerup review: GTX 980 Ti

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 11:25 (Vojnik).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Vojnik kaže...

Guru3D review: GTX 980 Ti

Techpowerup review: GTX 980 Ti

Pametna odluka: kupi 295X2 :)

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

P.S. Posljednja dva drivera su teško smeće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Pričaš o nvidia driverima ili?

EDIT: Skužio sam da pričaš o nvidia driverima, zanemari pitanje. I ja sam primjetio da su smeće ovi predzadnji (witcher 3 gameready). Recimo čim u 3D settingsima za witchera stavim neke svoje tweakove igra se ruši u roku od minutu. Također kod overclocka najmanjeg odma rušenje. Zadnje drivere nisam probo, ali ću ti vjerovat na riječ da su oni isti 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 12:05 (Magibagi).
16 godina
odjavljen
Magibagi kaže...

Pričaš o nvidia driverima ili?

EDIT: Skužio sam da pričaš o nvidia driverima, zanemari pitanje. I ja sam primjetio da su smeće ovi predzadnji (witcher 3 gameready). Recimo čim u 3D settingsima za witchera stavim neke svoje tweakove igra se ruši u roku od minutu. Također kod overclocka najmanjeg odma rušenje. Zadnje drivere nisam probo, ali ću ti vjerovat na riječ da su oni isti 

Još su gori, ruše se u desktopu.

12 godina
Tonči kaže...

TitanX nije obsolete, jer je i dalje jači čip i kartica od 980Ti, pogotovo za 4K/5K zbog bitne razlike (100%) u VRAM-u te kvalitetnijeg binninga. 980Ti su čipovi s greškom kojima je, zbog tih grešaka, ugašen dio. U pravilu takav čip ima manji OC potencijal od bilo kojeg TitanX čipa.

koliko sam vidio prema reci na anandtechu, 980ti bez obzira na nekvalitetniji binning, imaju jak dobar oc potencijal (kod njih čak i bolji od titana x)

GTX Titan X by comparison ended up being a good overclocker, and while we'd expect GTX 980 Tis to use slightly lower quality chips as part of the binning process, it should still overclock rather well.

...Meanwhile interestingly enough, this is actually a slightly better overclock than what we saw with the GTX Titan X; the Titan was only able to get another 200MHz out of its GPU and 800MHz out of its memory. So GTX 980 Ti ends up being the better overclocker by 50MHz.

vjerojatno je pregrijavanje problem i kod titana x i kod referentne 980ti, pa ćemo vidjeti kad stave bolje hladnjake kakav je ustvari oc potencijal

16 godina
odjavljen

To nije točno prema mom iskustvu... ja sam bez ikakvih problema TX clockao preko 1300 baznih i u praksi preko 1460 boosta.

12 godina
Tonči kaže...

To nije točno prema mom iskustvu... ja sam bez ikakvih problema TX clockao preko 1300 baznih i u praksi preko 1460 boosta.

oni to objašnjavaju ovako:

Ultimately the higher clockspeeds are a result of the increased power and thermal headroom the GTX 980 Ti picks up from halving the number of VRAM chips along with disabling two SMMs. With those components no longer consuming power or generating heat, and yet the TDP staying at 250W, GTX 980 Ti can spend its power savings to boost just a bit higher

no, na kraju se to ipak svodi na lutriju, kao i obično 

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

oni to objašnjavaju ovako:

Ultimately the higher clockspeeds are a result of the increased power and thermal headroom the GTX 980 Ti picks up from halving the number of VRAM chips along with disabling two SMMs. With those components no longer consuming power or generating heat, and yet the TDP staying at 250W, GTX 980 Ti can spend its power savings to boost just a bit higher

no, na kraju se to ipak svodi na lutriju, kao i obično 

A da, no jasno je - ja imam modificirani BIOS koji nema limite na potrošnju jer me potrošnja ne interesira. U uvjetima kad je potrošnja nebitna, stvar i radi sasvim očekivano.

Ta lutrija je limitirana već činjenicom da je 980Ti čip, a ne TitanX - čip dovoljno dobar za TitanX postane TitanX, a čim je stigao na 980Ti, već je niže kvalitete.

Sumnjam da mnogo entuzijasta vrti TitanX sa stock BIOS-om, to nema baš smisla.

Vidiš:

http://imgur.com/cHZ73OP

Ovo je moj max stabilno na zraku s Accelerom IV na tihoj postavci, gdje imam oko 1505 boosta. http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=nhe72

Više od toga mora jako zujati, a to ne želim pa je ovo gdje držim stalno 24/7.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 14:04 (Tonči).
17 godina
Gtx 9xx Club

Ok sto da dns gamer kupi za 4k/60p no aa titan x,295x2 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Gtx 9xx Club

Tonči, jel se isplati stavljat modani bios na gtx 970? Čisto da se izvuče max performance all the time 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

Ok sto da dns gamer kupi za 4k/60p no aa titan x,295x2 ?

DNS gamer? Hmm, ne znam, ali nisam siguran da svaki DNS server ima hardver adekvatan igranju.

Ali ovisi o igri, zaista. Diablo 3 i na 970 leti preko 100 FPS na 4K. ;)

IMHO, 295X2 je fantastičan value for money, kao i 970 SLI. Doduše, 4K... to ide s redukcijom kvalitete u 90% slučajeva. Čekaj Pascala :)

Magibagi kaže...

Tonči, jel se isplati stavljat modani bios na gtx 970? Čisto da se izvuče max performance all the time 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice