Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 966.064
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Gtx 9xx Club

Očekivo sam odgovor, jer ima dosta VBIOS-a online (techPowerUp baza npr). Ali mislim da mi je smijeh dovoljan odgovor 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Gtx 9xx Club

Ma tonchi ne DNS lol nego danas kapish 

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

IMHO, 295X2 je fantastičan value for money

Je, krasan, i onda kad ispljunes tolko novaca imas performance u Witcheru ovakve ispod...

Cinjenica je da ko ima para uzima intel/nvidia. Nazalost...

12 godina
odjavljen
ansha kaže...

Je, krasan, i onda kad ispljunes tolko novaca imas performance u Witcheru ovakve ispod...

Točno tako, nažalost...i sramotno.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
neaktivan
ansha kaže...
Tonči kaže...

Očigledno je da CF ne radi kako treba kad jedna 290x ima više fpsa od CF 290x, jel to benchano sa novim driverima ili kad je tek izašla igra?

Na anandtechovom review-u 295x2 je poprilično jača i od titana i od 980ti a cijena joj je 600 dolara.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 16:17 (kenan.M).
14 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
ansha kaže...

Točno tako, nažalost...i sramotno.

Slazem se i ja, tako je postalo nalost, amd je u zestoko losoj poziciji, nvidia je mnogo agresivnija u radu sa develeporima, a intel ih jede doslovno.

17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

složio prošli tjedan novi komp šohiju ( FX6300, 8 GB rama i  R9270X) i čovjek igra sve ko blesav na full hd rezoluciji. Ne igra sve na max ali parktički sve na visokim detaljima i prezadovoljan je. S obzirom da je želio sve novo ne vidim koja bi mu to druga kombinacija bila bolja s obzirom na uloženo. Ne vidim baš nikakv problem u AMD kombinaciji...super stroj za te novce. Dam se kladit da ima više sati igranja od ekipe koja pljune po 5-6 soma kn samo na grafu pa 50% vremena vrti čmarove.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 16:38 (XXX).
Moj PC  
9 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

Ma tonchi ne DNS lol nego danas kapish 

Ma zezam te. :)

ansha kaže...
Tonči kaže...

kenan.M kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Očigledno je da CF ne radi kako treba kad jedna 290x ima više fpsa od CF 290x, jel to benchano sa novim driverima ili kad je tek izašla igra?

Na anandtechovom review-u 295x2 je poprilično jača i od titana i od 980ti a cijena joj je 600 dolara.

Netko je zločesto testirao 295X2 s uključenim HairWorksom i bez drivera profilom za SLI

Doduše, nisam nigdje vidio 295X2 ispod 800 eura.

12 godina
odjavljen
XXX kaže...

složio prošli tjedan novi komp šohiju ( FX6300, 8 GB rama i  R9270X) i čovjek igra sve ko blesav na full hd rezoluciji. Ne igra sve na max ali parktički sve na visokim detaljima i prezadovoljan je. S obzirom da je želio sve novo ne vidim koja bi mu to druga kombinacija bila bolja s obzirom na uloženo. Ne vidim baš nikakv problem u AMD kombinaciji...super stroj za te novce. Dam se kladit da ima više sati igranja od ekipe koja pljune po 5-6 soma kn samo na grafu pa 50% vremena vrti čmarove.

Komp koji si složio je odličan i za takve novce se teško može nać bolja Intel - Nvidia opcija. No ako netko želi igrat novije zahtjevnije naslove na ultra detaljima ili na 120/144hz... tad amd teško može ponudit neku opciju uopće. A to da netko troši novce na skup hw pa onda igra "čmarove" kako kažeš - ništa čudno, ljudi isto tako kupuju auta od 500konja pa se vozikaju po gradu 90% vremena. Hebiga, netko voli pa ide glavom kroz zid (džep), a drugi je umjeren i kulira na takve i slične stvari :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

A jeste popljuvali 295x2 a kartica u 99% igara (link gore) razvaljuje sve na sastavne djelove od nvidie...i to kartica od "samo" 6500kn...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

i to sada a di nece kad dx12 dojde 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 17:49 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

AMD-ov CrossFireX je bitno bolji i napredniji od Nvidije, profili su bolji i radi dobro. Kartica je nekad koštala preko 1400 eura, ali je cijena sada ispod 800 eura i zaista je vrhunsko rješenje. Šteta što prevladava ta mržnja prema AMD-u, posve nezasluženo.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

i sav cf je popatchan i pokrpan kaj se nje tiche za aaa igre unazad godinu dana

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

AMD-ov CrossFireX je bitno bolji i napredniji od Nvidije, profili su bolji i radi dobro. Kartica je nekad koštala preko 1400 eura, ali je cijena sada ispod 800 eura i zaista je vrhunsko rješenje. Šteta što prevladava ta mržnja prema AMD-u, posve nezasluženo.

Ako si iščitao hejt prema AMD-u u mom postu - moram se "opravdat" i naglasit da sam prvenstveno mislio na Cpu + gpu kombo od amd-a. 295x2 je bomba od kartice, 290ka je dan danas vrhunski komad hw-a i best buy dugo vremena, a i svaka serija im ima dobre modele... No, kao što je netko gore natuknuo - riječ je o ogromnim svotama novca koje Intel i Nvidija jednostavno mogu trošit jer ga imaju, a troše na dobar marketing i suradnju sa devovima. Puno puta se spomenulo, al opet ću - čudo je da AMD uopće ovako dobro konkurira takvim firmama i zapravo želimo svi da jedna takva kompanija poput AMD-a živi "long and prosper".

16 godina
odjavljen

Hvala na objašnjenju, ali mislim da je "hejt" prema drugim izvorima (ne samo ovdje) jednostavno prevelik bez razloga; to pokazuje i tržišni udio. Ja također trenutno imam TX, ali samo zato što ga nisam platio. Da kupujem nešto od svojih novaca samo za kućnu upotrebu, to bi bio 295X2 (odnosno, ne bi više, dok ne vidim 390X).
Što se suradnje tiče, eno AMD-ova propuštena prilika - imali su priliku na Witcheru 3 pa su se sjetili tek malo prije releasea da bi mogli možda TressFX ubaciti u igru, a bilo je već kasno. Nitko im nije branio i igra bi imala obje tehnologije. Mogli su barem drivere i CF profil imat' spremne, a ne čekati tjednima za driver. Da ne govorim o tome da su, kad već nisu ubacili svoj pandan HairWorsku, mogli podesiti driver ili javiti recenzentima i igračima da se performanse "fixaju" ručnom postavkom teselacije na 4-16.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 19:09 (Tonči).
13 godina
ansha kaže...
Tonči kaže...

Witcher nikad realno nije bio iz one grupe igara koje su se benchale realno, ponajvise sto pati od lose optimizacije (prethodnik) a i novi je pusten sa cf problemima i bog zna sta jos.

295x2 i dalje ostaje best buy high end bez razmisljanja, valjda je taj bench od prije ovih drivera sto su izasli neki dan, bilo bi lijepo vidjeti ako imamo korisnika na forumu sa dvije doticne grafe da baci koji test da vidimo malo :)

A da amd recimo kaska za konkurencijom, ali znam kakva je situacija kod nas, na brdovitom balkanu. Lik kupuje gaming masinu i ubacuje i7 i grafu tipa gtx 960/280, umjesto da uzme "slabiji" amd i ubaci dosta jacu grafu, imao bi dosta jace performance u igrama, ali to ti nasem narodu ne mozes objasniti, dok je ovaca bice i sisanja. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
Za one koji se mogu kontrolirati uvjek je bolje uloziti u jaci cpu jer je daleko dugotrajniji naspram gpu-a, pogotovo ta prokleta i7, cijena mu s godinama neopada drasticno naspram nekog high-end gpu-a di se cijena doslovno prepolovi, cak i vise! A da negovorim da taj isti gpu nakon cca 3g-5g nasljednici pregaze...no i7 i dalje recimo rula:)!lp
17 godina
Gtx 9xx Club

Ista stvar kao i sa brand napajanjem , uvijek se moze dobro prodat a i garancije su mu oko 5 godina...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...
Za one koji se mogu kontrolirati uvjek je bolje uloziti u jaci cpu jer je daleko dugotrajniji naspram gpu-a, pogotovo ta prokleta i7, cijena mu s godinama neopada drasticno naspram nekog high-end gpu-a di se cijena doslovno prepolovi, cak i vise! A da negovorim da taj isti gpu nakon cca 3g-5g nasljednici pregaze...no i7 i dalje recimo rula:)!lp

Super, i7 ne pada cijena ali realno, zasto uzeti i7 pored i5 to mi objasni?
Ne zelim odgovor tipa "i7 ce raditi pod manjim opterecenjem" to je stvarno smijesno. Sta to i5 ne moze a da i7 moze u gamingu?
(Pricam naravno za neke osrednje konfiguracije, bez suludih cf/sli sistema, ko ima za to novce uzece sigurno i jaci cpu)

Evo primjer i7 2600k i i5 2500k, druga generacija, vrhunski procesori i dan danas, izgurace sve grafe i igre bez problema.

i7 ima HT, veci clock i cache.

Sad mi reci kakve to veze te 3 stvari imaju sa gamingom danas?
(100mhz razlike je zanemarivo)

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 21:01 (chaselol).
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Jesi ti svjestan sto govoris?

Molim te ne lupetaj..

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 6 hvala 0
13 godina
drakula789 kaže...

Jesi ti svjestan sto govoris?

Molim te ne lupetaj..

Ajde gospodine pametni objasni mi jer ne znam 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 21:56 (chaselol).
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...
Stjepanj kaže...

Super, i7 ne pada cijena ali realno, zasto uzeti i7 pored i5 to mi objasni?
Ne zelim odgovor tipa "i7 ce raditi pod manjim opterecenjem" to je stvarno smijesno. Sta to i5 ne moze a da i7 moze u gamingu?
(Pricam naravno za neke osrednje konfiguracije, bez suludih cf/sli sistema, ko ima za to novce uzece sigurno i jaci cpu)

Evo primjer i7 2600k i i5 2500k, druga generacija, vrhunski procesori i dan danas, izgurace sve grafe i igre bez problema.

i7 ima HT, veci clock i cache.

Sad mi reci kakve to veze te 3 stvari imaju sa gamingom danas?
(100mhz razlike je zanemarivo)

pa realni odgovor bi ti trebala dati svaka osoba individualno koja kupi i7, ja bi ti osobno mogao tu bibliju napisati zasto meni treba bas i7, kao i onaj koji je kupio prije 3g 2500k/2600k i nemisli ga mjenjati jos toliko samo iz jednog razloga!LP

edit.

a i ti ga tonci sad bubnes i5 za 4 titana

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 23:01 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Clock za clock u igrama će i5 biti jednako brz kao i7. Još nisam vidio igru koja može koristiti 4 jezgre kako treba, a one "dodatne 4" koje mislite da imate na i7 ionako nisu stvarne, nego logičke koje nemaju iste performanse, već su iskorištene rupe i zapravo neće puno pomoći. One igre koje mogu iskoristiti 4 jezgre (vidio sam valjda dvije) ionako sve jezgre iza prve koriste toliko malo da razlike ne bi bilo ni da mogu koristiti njih 10 s obzirom da su na quadu sve osim prve u pravilu ispod 30%.

Puno je bolje uzeti najbrži i5 i clockati ga koliko ide, nego i7. Što se tiče GPU-a i CPU-a, ne znam baš. Kartice bitno napreduju svake godine i svaki djelić performansi možemo iskoristiti, a uvijek je malo. i5 CPU još iz serije Sandy Bridgea bez ikakvih problema saturira i 4-way SLI Titana X. CPU je "nebitan" dok je dovoljno brz, ali zato za GPU se isplati svaka kuna, barem dok je cijena razumna.

Moj PC  
5 1 hvala 2
13 godina
drakula789 kaže...

Kako danas mladi znaju reci

Nebitan si, fejk i smaras.

Ocekivao sam ovaj odgovor od tebe, jer ne znas objasniti dok ne pitas google i traziti youtube link. 
@stjepanj pitao sam direktno vezano za igre i ti si mudro izbjegao odgovor 

Razlike nema u gamingu, glavne razlike sam vam vec naveo ali samo sam htio da vidim vase misljenje, a vidim da je nula bambija 

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

a kaj bi ti da ti nabrajam igre koje igram i u kojima doticni i7 razvaljuje i5...dosadno i nebitno za bilo kakvu kvalitetnu raspravu! niti je tema za to! tko zeli bilo sta usporedivati samnom samo nek me prozove u doticnim temama o tomenovo je uvjek bolje (aleluja:)!lp

Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

a kaj bi ti da ti nabrajam igre koje igram i u kojima doticni i7 razvaljuje i5...dosadno i nebitno za bilo kakvu kvalitetnu raspravu! niti je tema za to! tko zeli bilo sta usporedivati samnom samo nek me prozove u doticnim temama o tomenovo je uvjek bolje (aleluja:)!lp

Možeš li navesti koju takvu igru? Lako ja to provjerim u par rebootova.

13 godina
Stjepanj kaže...

Ne pricam o razlicitim generacijama, poredjenje dva procesora iste generacije samo jedan je i5 drugi i7.
Daj te igre.

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Clock za clock u igrama će i5 biti jednako brz kao i7. Još nisam vidio igru koja može koristiti 4 jezgre kako treba, a one "dodatne 4" koje mislite da imate na i7 ionako nisu stvarne, nego logičke koje nemaju iste performanse, već su iskorištene rupe i zapravo neće puno pomoći. One igre koje mogu iskoristiti 4 jezgre (vidio sam valjda dvije) ionako sve jezgre iza prve koriste toliko malo da razlike ne bi bilo ni da mogu koristiti njih 10 s obzirom da su na quadu sve osim prve u pravilu ispod 30%.

Puno je bolje uzeti najbrži i5 i clockati ga koliko ide, nego i7. Što se tiče GPU-a i CPU-a, ne znam baš. Kartice bitno napreduju svake godine i svaki djelić performansi možemo iskoristiti, a uvijek je malo. i5 CPU još iz serije Sandy Bridgea bez ikakvih problema saturira i 4-way SLI Titana X. CPU je "nebitan" dok je dovoljno brz, ali zato za GPU se isplati svaka kuna, barem dok je cijena razumna.

E sad ga pretjera.

Licno sam iskusio usko grlo davno sa dvije hd 7870 i i5 3570K na 4.5 GHz u bf3 mp, cpu bi otisao na preko 95% a gpu usage bi padao ispod 80%, tako da ti ta prica ne drzi vodu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 11:21 (Leopard_st).
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
drakula789 kaže...

Kako danas mladi znaju reci

Nebitan si, fejk i smaras.

Ocekivao sam ovaj odgovor od tebe, jer ne znas objasniti dok ne pitas google i traziti youtube link. 
@stjepanj pitao sam direktno vezano za igre i ti si mudro izbjegao odgovor 

Razlike nema u gamingu, glavne razlike sam vam vec naveo ali samo sam htio da vidim vase misljenje, a vidim da je nula bambija 

Nisam gluglao vec sam vidio prije taj video i htio sam ti samo nabacit video.Razlike u gamingu ima i to po 10 i vise fpsa.

cYa

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice