GTX 7XX Club

poruka: 1.474
|
čitano: 209.342
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
GTX 7XX Club

temp u heavanu 4.0 je 74 max..660ti je bila 70,a 670 kaj sam imao je bila 72..tak da je ovo super...necujem ju..jedino moram odvrtit 3d mark 11 kad ima prek 1200 fps da vidim jer se cuje coil wine..na 660ti nije na 670 se malo cuo..kak ste zadovoljni s 770 vi koji ju imate?

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
GTX 7XX Club
770 gainward Phantom.
Od prije 3 dana (vece vanjske temperature) u BF4 mi dolazi do 95 stupnjeva.
Glasnocu ni ne moram opisivati...
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: GTX 7XX Club
CyberDemonVZ kaže...
770 gainward Phantom.

uff, fail by Gainward 

15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Ja drzim otvoreno kuciste trenutno,sa strane nemam otvore za ventilaciju pa se toplina previse zadrzava unutro po ovom toplom vremenu. U far cry 3 max temp 78c a vent je na 90%. Coil vine necujem, na Msi 760 je bio umjeren tako da sam jako zadovoljan za sad sa Asus-om sto se akustike i hladenja tice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
CyberDemonVZ kaže...
770 gainward Phantom.

Reklamacija,ovako ti nece izdrzat ljeto nazalost.............

13 godina
GTX 7XX Club
95c su dosta velike temperature,jesi clockao ili je na stock frek,!?
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
GTX 7XX Club

Ta grafa je u rangu 77-78c pri loadu tako da nazalost ako ode na 95c nesto nije ispravno.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
mariolla79 kaže...

temp u heavanu 4.0 je 74 max..660ti je bila 70,a 670 kaj sam imao je bila 72..tak da je ovo super...necujem ju..jedino moram odvrtit 3d mark 11 kad ima prek 1200 fps da vidim jer se cuje coil wine..na 660ti nije na 670 se malo cuo..kak ste zadovoljni s 770 vi koji ju imate?

EVGA GTX 770 ACX, ne prelazi 63C, zamijenio sam i pastu. Fabricka pasta je bila uzasna. Moja preporuka da zamijenite paste, meni temperature pale cca 8 do 9 stepeni.

12 godina
GTX 7XX Club

i izgubit garu..ova msi moja ima na serafu waranty void if removed nalju

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mariolla79 kaže...

i izgubit garu..ova msi moja ima na serafu waranty void if removed nalju

hmm,MSI tvrdi da skidanjem hladnjaka ne gubimo garanciju, u slučaju mijenjenja paste npr, moja recimo uopće nema tih naljepnica 

13 godina
MEGATAMA kaže...
Reklamacija,ovako ti nece izdrzat ljeto nazalost.............
volegradele kaže...
95c su dosta velike temperature,jesi clockao ili je na stock frek,!?
MEGATAMA kaže...

Ta grafa je u rangu 77-78c pri loadu tako da nazalost ako ode na 95c nesto nije ispravno.

Hvala decki.

Overclock +100MHz, memorija +170MHz, voltage +0. Nista posebno strasno da bi temperaturu diglo za 20 stupnjeva.

Da Temp. limit nije 95, tko zna do koliko bi isla {#}

Jos jedno pitanje, da li uskoro stize serija 8xx, i da li onda iz ducana izbacuju 7xx seriju? Samo pitam {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
12 godina
GTX 7XX Club

pa 8xx bi trebale doc..a 7xx brijem bu jos godinu dana na policama,moja na seraficu ima malu okruglu bijelu nalju di pise w v if removed

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2014 22:22 (mariolla79).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
GTX 7XX Club
I meni isto piše na saraficu! :(
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Kod moje nije nista naljepljeno preko sarafica. {#}

Salu na stranu.. i kod vasih grafa problem je pasta 99%. Ne moze hladnjak biti toliko los i tvornicka pasta nikada ne moze dobro provoditi toplinu na hladnjak kao ova koju frisko nanesemo u maloj kolicini. Mozete li ikako skinuti naljepnicu, zamijeniti pastu, zatim je ponovo vratiti na mjesto ?

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
GTX 7XX Club

Jedini minus grafe je taj sto su okrenuli kontra za napajanje..na 660 ti i 670 su se super ustekavali..a sad na 770 smeta heatpipe pa to ide malo teze:(...i sto je tf4 na 660 ti pe oc i 670 pe oc bio aluminijski a ovdje mi se cini da je od plastike ak se nevaram

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2014 6:53 (mariolla79).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mariolla79 kaže...

Jedini minus grafe je taj sto su okrenuli kontra za napajanje..na 660 ti i 670 su se super ustekavali..a sad na 770 smeta heatpipe pa to ide malo teze:(...i sto je tf4 na 660 ti pe oc i 670 pe oc bio aluminijski a ovdje mi se cini da je od plastike ak se nevaram

ne varas se, od plastike je{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
CyberDemonVZ kaže...
Overclock +100MHz, memorija +170MHz, voltage +0. Nista posebno strasno da bi temperaturu diglo za 20 stupnjeva.

Ovako izgleda taj horror:

12 godina
GTX 7XX Club

Mogli su naoravit od metala..mislim da 780 i lightning imaju metalne..jedino kaj cu si napravit od bijelog carbona one crvene trake da bu bijele

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CyberDemonVZ kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Pa reklamiraj to ili čekaj dok krepa pa ti onda moraju uvažiti reklamaciju. Ne smije grafa biti na 95C sa full ventovima ako je ispravna.

13 godina
CyberDemonVZ kaže...
CyberDemonVZ kaže...

smanji power limit pa vidi kakve su temperature

15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

zelim si dobrodoslicu :P

budem vidio u petak kak se drze temp pa postam kad dode i ssd pa stavim neku igru

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. http://db.tt/0iXs5Cx
Moj PC  
7 0 hvala 1
14 godina
GTX 7XX Club

Eto i mene u zelenom taboru {#}

Moj PC  
10 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
drahic kaže...

Eto i mene u zelenom taboru {#}

Ne znam zasto me se ne svidja izgled ove lightning grafe. Prijasnje verzije su mi vise godile oku.

14 godina
GTX 7XX Club

Sve je to stvar ukusa...

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
thabigjc kaže...

zelim si dobrodoslicu :P

budem vidio u petak kak se drze temp pa postam kad dode i ssd pa stavim neku igru

Odkud si uzeo i koliko je koštala?

Ako ćeš imati volje, daj malo overclockiraj pa zaigraj neku igrau na max (Npr BF4 na ultra)

Gle moje rezultate tri poruke prije tvoje.

Sad sam smanjio overclock i Power limit, i temp. je pala za skoro 15 stupnjeva. ALI, vani je dosta hladnije nego prije 4-5 dana...

11 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

Pratim danas kada je vruće vani temperaturu kartice preko HW monitora i instalirao sam gainward expert tool. Samo radi paralelne usporedbe.

(kartica je gainward GTX 770 2GB)

Expert tool kaže za CORE 1045 a podignuto je na 1162.Otišlo u ono crveno polje.Zašto? 

Ništa nisam dirao, jel moguće da expert tool sam podiže CORE?

(laik sam za razumjevanje rada jezgre u novijim grafičkim)

Odmah sam uninstalirao Expert Tool.

Kada je hladnije vrijeme temp je 30 stupnjeva, a danas konstana radna temp je 70 stupnjeva.A ne igram se.Tokom dana internet,Word i Excel.

Koliko čitam to je normalno.Samo me ovaj Expert tool zabrinuo, trebam li brinuti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.6.2014 18:10 (MacolaToni).

0 0 hvala 0
14 godina
MacolaToni kaže...

Kada je hladnije vrijeme temp je 30 stupnjeva, a danas konstana radna temp je 70 stupnjeva.A ne igram se.Tokom dana internet,Word i Excel.

Koliko čitam to je normalno.Samo me ovaj Expert tool zabrinuo, trebam li brinuti?

Radi ovoga se zabrini jer nije normalno da je tijekom surfanja tolika temperatura. Instaliraj MSI Afterburner i prati tamo temperature, poigraj se i sa fan krivuljom pa javi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.6.2014 18:41 (vrinho).
12 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

Evo samo da javim ljetne temperature na grafama... Podigle su se solidno no manje nego sam očekivao. Nakon sat krize 3, gornja se vrti oko 67-68, peak na 70. Donja je išla max na 65 a vrti se uglavnom oko 60-62. Zadovoljan sam. Očekivao sam nešto više temp.{#}

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Zašto ne popustiš malo clockove, barem sad ljeti? Evo par rezultata obične Gainward GTX770:

TDP - Powerlimit u Afterburneru (Temp limit je na 80C al nebitno pošto ne dolazi do te temp)

FPS i SCORE - rezultati u heaven benchu

TEMP - max temp do koje je došla u benchu

POWER - max potrošnja cijelog kompa iz zida tokom bencha

GPU CLOCK i MEM CLOCK - takt na kojem je uglavnom vrtio bench

Ovo nisu vršne vrijednosti, nisam tražio dokle ide mem i gpu već stavio otprilike zaokružene brojke i vidio jesu stabilne. Znači za razliku od 1FPS temp je manja 10C, napon 0.1v a potrošnja 40W. 

EDIT: Evo update tablice pošto sam malo tražio limite GPU-a, uglavnom, Power limit 60% +130MHz mi se čini kao sweet spot. Performanse mrvicu bolje nego default, temperatura 10C niža i potrošnja skoro 50W niža. Napon primjetno utječe na potrošnju i temperaturu bez obzira na takt.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2014 19:09 (Penryn).
14 godina
GTX 7XX Club

Ovako, htio bih promjeniti pastu na svojoj grafi ali ima onu naljepnicu na šarafu. Čitao sam negdje da MSI dopušta da se naljepnice maknu i da se pritom ne gubi garancija osim ako se ustanovi da ju je korisnik nestručnim rukovanjem oštetio. Ali što ako ju šaljemo u naš servis i kako naši na to gledaju ako ima tko tu informaciju? Trenutno mi grafa ide do 80°C pod punim opterećenjem uz ventove na 70% a kučište je dobro prozračeno, nije nešto strašno zabrinjavajuće ali mislim da bi joj promjena paste dobro došla.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 0:29 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice