Ak igraš njeme igre ili ak nesmiješ upaliti zvuk onda možda i ćuješ tu razliku . Ne poklanjaju monitre ali ni ne naplaćuju poput nvidije sličnu stvar
Monitor ionako moras uzeti, a fora kod freesynca je da ne podize cijenu monitorima koji ga imaju, iskustvo s druge strane je vrhunsko, padovi u FPS-u su neprimjetni.
Tak da nastavite se udarat haha.
Ali fakat nez sta da kupim a meni ovo postalo zanimljivo sa vama.
Ja nisam ni znao da se to vodi bitka izmedju rx 480 i gtx 1060, bas vidim i na yt pobise se sa komentarima haha.
Ovdje si pogledaj detaljnu recenziju svih modela jedne i druge:
gtx 1060 custom modeli recenzija
rx 480 custom modeli recenzija
Uglavnom MSI GAMING X GTX 1060 - 920RPM 64 stupnja (stock) 1056RPM 66 stupnja (OC), MSI GAMING X RX 480 - 945RPM 73 stupnja (stock), 1210RPM 73 stupnja (OC)
Znaci, gtx 1060 modelu mozes ventove stavit na 500RPM i imat temperature kao na rx 480 na 1000RPM, mozes cak igrat i sa ugasenim ventovima konstantno ako imas dobar airflow u kucistu
Hebo igranje bez freesynca, druga liga gaminga a još skuplje u toj kategoriji
Ma uglavno da ti objasnimo amd je inace dobra grijalica ako ti zimi treba da ugrijes sobu.Zato preporuke stoje za gtx 1060 sad ce ljeto a treba ti nesto hladno i tiho
Iz mog kompa izlazi hladan zrak, nekaj si fulao.
700 kn je pola freesync monitora....znači amd ipak besplatno dijeli i monitore i to sa freesyncom
Ja nevidim ni jedan freesync monitor za 700kn, uostalom freesync na 1080p je onak, vise neka reklama i navlakusa posto na toj rezi sa grafom tipa gtx 1060 6gb bez problema naguras 60FPS i nemas tearinga uopce.
Cekaj seriju 500 radeona koja dolazi za cca 10 dana
Zato kupiš za 1500 rx 470 i za 1200 freesync monitor, stari prodaš i metneš pare u džep. U toj kombinaciji guštaš u glatkom igranju na 50-74 fpsa bez trganja slike uz glatko igranje. Za silu izdrži i do 30-75. Za par godina sve prodaš i nadoplatiš za novo bez osjećaja da si za glupi gaming investirao kao u polovni auto ...uči se to sa godinama.
ma gtx 1060 netrebas se puno misliti ali stvarno vec kad imas tako dobar pc radije se prebaci na gtx 1070 jer sigurno neces snjom pogrijesiti ovaj srednji segment netreba ni gledati
Javio se pametnjakovic koji sa i7 6700k i gtx gtx 1070 igra na 1080p i 60 Hz monitoru, to treba biti majstor.
PS šta nije bila nekakva najava o "upgreadeu" na 7700K?
Cekaj seriju 500 radeona koja dolazi za cca 10 dana
Nema šanse da budu u prodaji tako brzo, sjetimo se RX480ke i koliko su se čekala aftermarket riješenja.

Serija Rx500, prema izjavi AMD partnera ce odmah po izlasku imati vise ne-referentnih modela u ponudi.

Ajd da budemo fer pricalo se ipak o rx 480 protiv gtx 1060 i u tom slucaju je gtx 1060 definitivno hladnija kartica, ali s druge strane temperature rx 480 cu cisto ok i ne predstavljaju neki problem.
Ti si jos gori od njega, lupas TD na testove u kojima je sve relano pokazano i testirano, tvoj fanbojizam je jos gori od njegovog.
Da mi je znat samo odakle se stvarate u tolikom broju...
imao provjerio i odustao od amd jel ti sad jasno
imao provjerio i odustao od amd jel ti sad jasno
Aj sad fino napisi koju si to tocno karticu imao pa ce ljudima sve biti jasno.
Tako je, malo veci tdp a dosta vise zagrijavanje. Ne mozes usporedjivat skroz razlicite cipove.
Gtx mi se uzima radi shadowplay.
Inace uzimam zbog stream/ i recordanje videa na hd ili ultry za youtube.
I inace igram samo Rust, najvise zbog te igrice!
Pa me sad zanima vase misljenje?
Ako je zbog stremanja onda definitivno idi na gtx framedropa imas nekih 1-5 fps sa amd ima fps drop izmedju 10-15 fps na tebi je sad da se odlucis
Koja fora je sa tim zagrijavanjem, imam XFX 480 4GB i ne ide preko 70 stupnjeva u najzahtjevnijim igrama. MSI su još bolje kartice. U kompu sam imao i Gaming X GTX 1060 na probi i razlika je 5 stupnjeva, tko to uopće primjeti? Treba gledat šta se dobije za koju lovu, razlika između 1060 i 480 je par fps-a u korist NVIDIA-e ali je i cijena veća. Neki ljudi previše šire te "fanboy" fore pogotovo u Hrvatskoj gdje 400 kn nije mala razlika. Iskreno best buy je RX 470 kako je i napisano par postova iznad. Nema te igrice koja ne radi na najjačim detaljima (bez AA) sa par fps-a manje od 480 a cijena je opet dobrih 300 kn manja. Tako dobijete skoro 800,900 kn razlike u odnosu na 1060 6gb a malo slabije performanse a sve tri grafičke imaju vijek trajanja 2 godine ukoliko igrate na high ili ultra detaljima te će se morat promijenit. Jeftinije proći pa za dvije godine promijenit na novo i tako u krug.
Koja fora je sa tim zagrijavanjem, imam XFX 480 4GB i ne ide preko 70 stupnjeva u najzahtjevnijim igrama. MSI su još bolje kartice. U kompu sam imao i Gaming X GTX 1060 na probi i razlika je 5 stupnjeva, tko to uopće primjeti? Treba gledat šta se dobije za koju lovu, razlika između 1060 i 480 je par fps-a u korist NVIDIA-e ali je i cijena veća. Neki ljudi previše šire te "fanboy" fore pogotovo u Hrvatskoj gdje 400 kn nije mala razlika. Iskreno best buy je RX 470 kako je i napisano par postova iznad. Nema te igrice koja ne radi na najjačim detaljima (bez AA) sa par fps-a manje od 480 a cijena je opet dobrih 300 kn manja. Tako dobijete skoro 800,900 kn razlike u odnosu na 1060 6gb a malo slabije performanse a sve tri grafičke imaju vijek trajanja 2 godine ukoliko igrate na high ili ultra detaljima te će se morat promijenit. Jeftinije proći pa za dvije godine promijenit na novo i tako u krug.
Donekle da i ne, imas Gigabyte kartice koje su apsolutni shit u trenutnoj ponudi AMD-a gdje su referentne hladnije ali sve ostale su sasvim ok pa cak i single fan XFX modeli :)
Ukratko, to ti je pojam fanboyizma i zatucanosti od pojedinaca koje kad blokiras na ovom forumu stvari postanu dosta bolje
Sve su to neki profesionalci, pro gameri (60hz 1080p), znalci, koji ne stede ni na cemu a jedina original igra im je Microsoft Solitaire Collection
Ja uopce nisam ni ulazio u raspravu da predlazem nekome sta da kupi, ja sam usao u raspravu nakon prica kako je gtx 1060 slabija od rx 480 i jos zanimljivije kako se vise grije. Nakon toga sam stavio konkretne linkove i snimke na kojima sam dokazao daje gtx 1060 jaca kartica i da se manje grije i trosi i da je samim time tisa u radu (a isto si ti potvrdio jer si isprobao jednu i drugu i vidio koja je bolja) uglavnomo se nije svidjelo nekim zagrizenim spamerima i fanbojevima koji su odlucili lupat palac dole na te precizno odrađene linkove i snimke koje dokazuju suprotno od njihova misljenja i tu se oteglo.
To sve je vec odavno receno, ali dobro da je ovdje ponovljeno da se covjek, a mozda i netko drugi, moze lakse odluciti.
Zasto je to problem od kada je stavljen koji video? sta samo AMD grafe napreduju?
Kako mogu bit podjednake ako gtx 1060 vodi u vise naslova, i prestani spominjat cijenu ona me uopcene zanima, ja samo komentiram koja je grafa jaca, ispaltivost kupnje je druga tema.
Pa problem je jer je rx480 imala puno veci skok sa driverima nego gtx1060
. Ti si pokazao video gdje je 3 igre nosi rx 480, 5 igara nosi gtx 1060, a u dvije igre su jednake, evo ja pokazujem gdje rx 480 nosi 5 igara, gtx 1060 nosi 4 igre, a u 4 igre su jednake, ak to nije podjednako onda ne znam sta je. Cijena je itekako tema jer se covjek raspituje koju da uzme, da mu cijena ne igra ulogu uzeo bi 1080ti i sve super.Ja kazem da izmedu 480 i 1060 uzme 470 i ostavi si novce za freesync monitor. Tesko da će primjetit razliku spram 480. Lako ju malo klokne ako treba.