Kada se nešto uspoređuje onda se gleda sve, a ne jedna stvar.. Da datum je jako bitan jer čovjek kupuje karticu sada, a ne prije 10mj.
Joj luci jesi se i ti nasao skim ces se prepucavati svi ovi koji su postali, imaju rx 470 ili rx 480 narvano da moraju opravdati taj proizvod.Kolega jack8profile je pita koju da mu preporucimo rx 480 ili gtx 1060 i jedna i druga su dobre graficke kartice samo sto je zelena malo skuplja vjervatno i opravdano iz vec 100 puta nabrojanih razloga.Moja osobna preporuka je gtx 1060 6gb ako vec zeli stremati i koristit shadowplay jer po dosad viđenom relive mi se nije nesto pokazao.Eto ljepo bi bilo da mi netko suprotno pokaze da je mozda rx 480 bolja kupovina.Ja stojim iza da nvidia ima bolje rijesnje sto se tice stremanja igara sa shadowplayome za razliku od AMD-a i njegovog reliva.
GTX 1060 je jača od RX 480 za 50-100 kn nikako za 300-400kn koliko trenutno ta razlika iznosi, od najjeftinije RX 480 i 1060. Imao sam i jednu i drugu, ima par igrica gdje igra preferira GTX 1060 kao što je GTA 5 i Tomb Raider (pričam o +5fpsa u te dvije igre) koji sam igrao u to vrijeme ali ovo ostalo da mi netko stavi jednu ili drugu a da ne znam šta je u računalu i kaže upali igru iskreno ne bi imao pojma šta se nalazi unutra jer su previše slične performanse. Imam XFX RX 480 4GB (što sam već naveo) ali sam testirao Gaming X serije RX 470 8GB i 1060 6GB. Dakle ako novac nije problem tj. 400 kn onda GTX 1060 6GB ako se gleda i dobiveno plaćeno RX 480.
Ja nisam ni usao u raspravu da njemu preporucujem sta da kupuje niti sam se uopce obracao na njegov post, ja sam usao u raspravu u vezi odnosa snaga između gtx 1060 i rx 480, performanse i cijenu moze vidjeti i sam na temelju pokazanog pa odluciti sta da kupi i koliko moze platiti za svoje potrebe.
Inace ako nisi primjetio tih istih 4-5 naslova gdje je rx 480 malo bolja od gtx 1060 se vrte u svakom videu, a gtx 1060 je bolja u sirem spektru igara, a price o nekom povecanju FPS-a u igrama nakon vremena mozes okacit macku o rep, jedina moigucnost je da bude bolja je u nadolazecim igrama na kojima jos nije testirana u starima se nema sta mijenjat.
Imao sam rx 480 8gb i sada bih uzeo gtx 1060 (samo zato sto je nisam imao).
No prije svega vidjeti koliko love imaš.. jer realno već su rekli rx 470 je best buy.
Sa ocom dostignes nivo rx 480 (ne ocekivati to od svakog modela) ali moze se..
1080p gaming meni radi super i s r9 380 2gb 60hz monitor.
Btw za one koji ne znaju monitor se da ocat ja sam ovog svojeg puknuo na 75hz, maks je 80hz. Stavis Vsync i bok isto je dobro.
Freesync je ovdje ipak prevaga s druge strane ali iskreno imao sam 144hz monitor s freesync off i on razliku vidis ali nije deal breaker - ne meni. (vecu prevagu igra vise hz, cak se lijepo osjeti 60 vs 75hz)
Jbga Freesync monitori su jeftiniji a Gsync kosta dosta, ali je nesto i bolji.
Ja sam recimo imao problema s pucanjem drivera s rx 480 a imao sam ih dvije. Dakle iako nisam koristio Wattman cesto mi je krešalo igru iz nepoznatog razloga, preporuka je korisitti drivere koji su izasli prije redizajna.
S fury X pak s druge strane nisam imao taj problem a evo imam ga opet s r9 380 2gb.
Kako god okrenes sto god da odaberes neces pogrijesiti.
Moj glas rx 470 8gb + blagi oc
Zasto 8gb? Zato jer ti neke igre na 4gb nece dati maxati texture - bez obzira sto grafa realno to moze vrtit na 4gb igra ne daje. Npr doom ili titanfall cak mislim i cod, a vjerujem da ih ima jos.
Treba uzeti u obzir oboje.
Apsolutne vrijednosti, kao primjer, 5 testova, zbroj slicica tih testova se podjeli s 5. Tako usporedite apsolutne vrijednosti proizvoda.
Relativne vrijednosti na slican nacin, zbrojite ukuoan broj slicica i podjelite ih sa cijenom proizvoda.
I dobvena suma je vrijednost slicice po €.
Ako u oba slucaja jedna kartica dominira, onda je to bolji proizvod.
Ako je jedna bolja u apsolutnim vrijednostima, a druga u relativnim, onda je jedna "grand prix" a druga "best buy".
Dreadmoore sam sebe pokopas kada izvalis tu glupost, jedini tko ovdje preporučuje 1060 ste vas dvojica, a vidi čuda isto sve nvidia u PC. Obadvije kartice gube oko 5% fps tijekom streamanja tako da tu nema nikakve razlike.
Ja nisam ni usao u raspravu da njemu preporucujem sta da kupuje niti sam se uopce obracao na njegov post, ja sam usao u raspravu u vezi odnosa snaga između gtx 1060 i rx 480, performanse i cijenu moze vidjeti i sam na temelju pokazanog pa odluciti sta da kupi i koliko moze platiti za svoje potrebe.
Inace ako nisi primjetio tih istih 4-5 naslova gdje je rx 480 malo bolja od gtx 1060 se vrte u svakom videu, a gtx 1060 je bolja u sirem spektru igara, a price o nekom povecanju FPS-a u igrama nakon vremena mozes okacit macku o rep, jedina moigucnost je da bude bolja je u nadolazecim igrama na kojima jos nije testirana u starima se nema sta mijenjat.
Da i dosli smo do toga da ti meni stavis gdje gtx 1060 vodi u dvije igre od 10, a ja gdje rx 480 vodi u dvije igre od gtx 1060. Sto se tice ponavljanja istih igara, ponavljaju se ama bas uvijek i one koje idu u korist gtx 1060, ekipa testira aktualne igre, nece valdja stavit donkey kong land 3 i gledat koja je bolja. Povecanje FPS-a ima smisla jer su vec u startu razlike bile malene pa nije bio problem sustici tih par FPS-a, osim ako cijeli internet ne laze po tom pitanju.
Te svoje tetove nemozes uspoređivat sa mojima, ja sam ti dao testove sa kompletnim monitoringom i gdje gledas u razlike na ekranu, a ti meni testove gdje su samo napisane brojke, ne kazem da nemoraju nuzno bit krivi ali debelo vise povjerenja imam u oblik testova koje sam ja poljepio, tamo nema mogunsoti da me neko slaze jer sam gledam razlike na ekranu, uz grijanje, taktove, RPMi ostalo.
Kazem u starim igrama se nema kaj promjenit po pitanju FPS-a jer se drajveri vise ni ne updejtaju za njih, iz toga razloga na vecini tih igara koje su iz 2014, 2015 i pocetka 2016te se nema kaj mijenjat fps jer su za njih drajverske optimizacije odavno gotov, to moze bit slucaj jedino u tek izaslim naslovima koji nisu dobili sve drajverske optimizacije i updejte do kraja.
Dreadmoore sam sebe pokopas kada izvalis tu glupost, jedini tko ovdje preporučuje 1060 ste vas dvojica, a vidi čuda isto sve nvidia u PC. Obadvije kartice gube oko 5% fps tijekom streamanja tako da tu nema nikakve razlike.
Pa kod mene je nvdia zato sto amd nema nista za ponuditi za ove novce a da je novo jedino imaju r9 fury koja je cak skuplja od gtx 1070 a losija 10%
Bilo bi savrseno da je svaki test odraden sa monitoringom kakav si ti stavio, ali na zalost vecina nije, ako cemo odmah krenuti od pretpostavke da svi muljaju onda jbg. Vecina tih videa se na kraju dosta dobro poklapa, ako npr pogledamo onaj tvoj video sa monitoringom i ovaj jokerov sto sam ja stavio iste igre se zapravo poklapaju po pitanju koja kartica vodi a da nije par FPS.
Dobro to za stare igre vrijedi, a sad kako se te igre ponasaju sa kojom karticom nemam pojma.
Pa Witcher 3, GTA V, Crysis 3, Metro, to su sve 2014-2015 naslovi a i dan danas nezaobilazni game benchevi za testiranje, nemas bas nesto igara iz 2016 koji su nesto dobri i posebni.
Pa Witcher 3, GTA V, Crysis 3, Metro, to su sve 2014-2015 naslovi a i dan danas nezaobilazni game benchevi za testiranje, nemas bas nesto igara iz 2016 koji su nesto dobri i posebni.
ha?
BF1, Titanfall 2, Resident Evil 7, Forza Horizon 3, Dishonored 2, CIV , Deus Ex, WD 2, Hitman, Division, DS 3, Doom, Gears of War, Dead Rising 4, Steep, Quantum Break
To su sve naslovi itekako vrijedni spomena i izasli od 01.01.2016 do 31.12.2016.
Da al ja pricam o standardima za testiranje, vecina njih se slabo uzima u obzir kod testiranja.
EDIT:
Meni osobno od tih sta si nabrojao prolaze samo BF1, Dishonored 2, Deus Ex, Division, DS 3, Doom
Da al ja pricam o standardima za testiranje, vecina njih se slabo uzima u obzir kod testiranja.
Ovisi gdje gledaš i sto hoces gledat, na kraju ces dati link kak tebi paše zar ne ?
Dakle Deus EX, Doom i Hitman ti recimo ne odgovaraju? a vrlo cesto se uzimaju za test.
PS. ne dajes preference osobnom ukusu i stavu.
Uzmi 5 Nvida naslova i 5 amd naslova.
Vidi razliku, zbrojis prosjek i amen.
Pa naravno da ne ocjenjujem testove po osobnom stavu, meni pun kufer tih igara kaj se testira nije nes, al to nema veze kaj s emneni sviđa od igara sa time kako koja grafa kaj hendla
Pa naravno da ne ocjenjujem testove po osobnom stavu, meni pun kufer tih igara kaj se testira nije nes, al to nema veze kaj s emneni sviđa od igara sa time kako koja grafa kaj hendla
Je a isto tako ti linovi s razno raznim youtuberima su totalno nepouzdani ma koliko god ti pratio grafove.
Svatko moze izvuci tocno onako kako njemu najvise pase i to je jedina cinjenica.
Stvar je u tome sto na FHD rezi 60hz nece imati problem niti s jednom navedenom.
Dakle vecina igara ce biti zakucana na 60 fpsa, neka oca monitor na 75 i mirna bosna, uzivat ce. Pa ja s r9 380 ali pazi 2gb igram titanfall 2 novi cod i sve igre danasnjcie s vrlo dobrim detaljima i to na 75hz FHD a di nece ove dvije.
Svoj osvrt sam vec dao gore pa nek si procitaju ljudi.
Neće li cijene 4xx-ica pasti kada krenu s novom 5xx serijom?
Je a isto tako ti linovi s razno raznim youtuberima su totalno nepouzdani ma koliko god ti pratio grafove.
Svatko moze izvuci tocno onako kako njemu najvise pase i to je jedina cinjenica.
Stvar je u tome sto na FHD rezi 60hz nece imati problem niti s jednom navedenom.
Dakle vecina igara ce biti zakucana na 60 fpsa, neka oca monitor na 75 i mirna bosna, uzivat ce. Pa ja s r9 380 ali pazi 2gb igram titanfall 2 novi cod i sve igre danasnjcie s vrlo dobrim detaljima i to na 75hz FHD a di nece ove dvije.
Pa nece bit nekih problema, tu i tamo manje rezanje na pokojem detalju, al moji koentari ni nemaju veze sa isplativosti jedne ili druge, vec cista usporedba performansi i koja je jaca.
Pa nece bit nekih problema, tu i tamo manje rezanje na pokojem detalju, al moji koentari ni nemaju veze sa isplativosti jedne ili druge, vec cista usporedba performansi i koja je jaca.
niti jedna, ovdje nema pobjednika i cim prije to nekolicna shvati tim bolje.
Pobjednik je RX 470 za 1500 kn uz besplatni freesync
po vec 10-ti put, slazem se :D
Čovik gore se potrga da ti sačuva pare al đaba. Nemaš kaj razmišljat rx 470 i kvit.
ja imam nevidiju u kanti i tipujem na 470 u ovom izboru, po mogućnosti msi gaming x verziju, koju ocaš bez problema na razlinu 480 i ostaje tiha i hladna
ako mu je nebitno par fps-a gore-dolje, a razlika u cijeni je veća ili mu buka ne igra ulogu, može uzeti i neku drugu osim te, npr. msi armor koja je, koliko se sjećam, najpovoljnija i neloša sveukupno
Ama ljudi 500 serija za par dana dolazi, nista sad ne uzimati
Pasce im cijene bar 5% ako nista uzeces RX 570 bice novije i sigurno ce biti bolji clockeri/temperature i bolje hladjenje od svih
Sinko sve ti je to isto samo gledaj da ima 4 gb i da je najeftinija a to ti je rx470, ova moja malo ocana ista rx480, ne slušaj one poput lucidusa koji imaju šminkeraj u kompu od 20000kn nego slušaj nas koji imamo ovo šta tebe zanima.
Treba vidjeti cijene, ne sumljam da će biti skupe kod nas samo zato što su nove.
Cijena racunara sa gtx 1060 3gb oc i i5 7540 i 8gb ram ddr4 + kuciste (bez napojne i hdd) to dvoje imam napojnu od 600 i hdd od 1tb i na njemu win 10 orginal)
540eura. (sve novo i garancija 2godine)
To sam nasao u jednom shopu.
Eh sad mogu uzet 1060 oc sa 6gb ali vjerovatno ce mi reci cijena onda oko 650eura.
Ah sta je sad drugo zanimljivo.
Rx 480 sam bio kontao uzet ali posto vise vuce struje a ja sam neko ko ne gasi racunar inace onda mi je isplatnije dodje rx 470.
Eh sad zanimljivo je to sto kad gledam na piku koji god shop cijena je slicna kao ova gore za gtx 1060 3gb, ili cak veca ili je gori cpu, sto je meni malo smijesno i tuzno.
Jer gtx 1060 po meni jede ovu 470 u svim segmentima, dok 480 i 1060 su slcine ali et zbog potrosnje energije uzeo bi 1060 i zbog rusta, ima bolju optimizaciju.
Et bio sam kontao 470 ali ne dobijam nista sa njom. u cijeni barem kod nas u bosni.
Tak da sam to sve kontao i onda nakon par mjesec /2/3 uzet 144hz i jos rama stavit.
Pa poslije ima se vremena za novi cpu, kad izadje i ddr5 i dobije novi posao i tak to.
Tak ja nekako razmiasljam i gledam na sve to :S
Nisam onaj tip ko zeli da odjednom ima sve zivo. Vec za pocetak to bi bilo i vise nego dovoljno po meni i za moje svrhe. Jer ja pogotov nisam neko ko voli singleplayer mode igrice pa da skidam sad svaku, to su max 2/3 igrice koje igram i to je to.
Rust, csgo i paladins, (mozda gta v) sve ostalo manje vise.
Treba vidjeti cijene, ne sumljam da će biti skupe kod nas samo zato što su nove.
GTX 1060 6GB 2000+kn
https://www.nabava.net/search.php?q=GTX+1060+6GB
RX 480 8GB 2000+kn
https://www.nabava.net/search.php?q=RX+480+8GB
GTX 1060 6GB VS RX 480 8GB
http://www.anandtech.com/bench/product/1771?vs=1748
Bez ljutnje, al meni je smijesno.
Potkralo se, nema frke.
Poanta i dalje stoji - ako je 480 2000kn sad, 580 će biti bar 300kn više samo zato što je "nova" bez obzira što se radi o klokanoj 480.