Naime, radi se o NFS: Prostreet. Framerate u njoj mi je uzasno mali, a mislim da je graficka kartica ( HD 4670 512 MB ) dovoljno jaka da bi mogao odigrati igru Maxed out na nekom pristojnom frameu. No na default grafickim postavkama u igri ( 1024x768, Detalji off ) igra mi se vrti u nekih 15tak FPSa ako i toliko. Problem je u tome sto mi se isto to ponavlja i u naslovima NFS: Shift 1, 2 Unleashed, u cemu bi mogao biti problem?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jesi instalirao zadnje dobre drivere za svoj grafu i patch za igu te na kojem os-u igras ?
p.s popuni komp rubriku ...
pa imam zadnje drivere, sad koji su dobri to nezz :S Imam Win7
e to moras googlat nisu uvijek zadnji dobri za sve genracije a i znaju zeznut starije igre ;)
npr za 4850 su bili idealni ATi CCC 9.4
hmm, a progooglat cu onda, ako nades prije mene nes, javi ;)
Probaj deinstalirati te drivere, rebootaj komp i onda čekaj da ti windowsi sami detektiraju hardver (sedmica to radi) i instaliraju.
Ako to ne pomogne onda stavi drajvere sa CD-a koji si dobio uz karticu.
U svakom slučaju možda su catalyst 8.9 najbolja solucija?
Hmm jel moze link za 8.9 drivere, nemrem ih nac
A dali vrijede ti od viste i na win 7? :D te sam i ja nasao :)
Da:)
Sad cemo i njih probat, nadam se da ce srediti stvari :)
Ako si instaliral druge drivere i ne pomaže, onda instaliraj patch .
nadam se da ce on rijesiti stvar! :) zanimljivo je to da se pad FPSa ocituje samo na NFS serijal tocnije Shift, Shift 2 Unleashed i Prostreet :) dok su mi navedene igre ( osim Shift 2 Unleashed ) isle glatko na medium/high postavkama na jednoj 7800 GT
Problem u Prostreetu je rijesen, patch je sve rijesio, sada ide na maxed out u prek 60 FPSa, e sad, vrlo slican problem je u Shift 1, FPSi su utra mali i ono na granici su igrivog i neigrivog, no problem je jos veci time sto su mali FPSi i nakon instalacije 1.02 patcha :S Ima li netko rjesenje i za taj problem ??
Probaj pokrenut taj NFS i izađi iz igre sa Ctrl-Alt-Delete, otvori Task manager i pogledaj memory usage? Mislim da je do RAM-a!
Ima 4gb rama i to mu mora bit dovoljno za igre, tak da ja sumnjam da je do toga ali naravno nek provjeri !
Po ovoj slici bi trebalo bit dovoljno rama!
Pa da, jednostavno nerazumijem u cemu je problem, igra je original, a i igrao sam je u pristojnom FPSu i na starijoj konfi
Eto, to ti je to. Mimimum sys requirements za Win7 za ovu igru ti je 1,5GB RAM.
Kod tebe ke očito da ti windowsi su 32-bitni i da prepoznaju samo 2GB a imaš 4GB RAM-a.
Dok igra koristi manje od 1,5!
Ne ne, ja imam 2 GB Rama, otkud ti to da imam 4?? Nego, sumnjam da je i u Ramima, jer sam na staroj grafi 7800 GT isto s 2 GB Rama na Win 7 32bit Pa je islo sve glatko, a vidio sam da inace ljudi s Ati/AMD grafama imaju problema s igrom
netko?
kolko se sjecam, kad je u pitanju nfs (PS i kasniji) obicno ATijevci izvise i ceka se pomoc programera da bace finkcionalne drivere dok nevidijasi igraju bez po muke.
Pa da, to sam i ja citao, ali nisam mogao naci niti jedan takav driver :S pa ako znas ili nades, molim te postaj ovdje :) hvala