Framerate problem

poruka: 25
|
čitano: 2.028
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Framerate problem

Naime, radi se o NFS: Prostreet. Framerate u njoj mi je uzasno mali, a mislim da je graficka kartica ( HD 4670 512 MB ) dovoljno jaka da bi mogao odigrati igru Maxed out na nekom pristojnom frameu. No na default grafickim postavkama u igri ( 1024x768, Detalji off ) igra mi se vrti u nekih 15tak FPSa ako i toliko. Problem je u tome sto mi se isto to ponavlja i u naslovima NFS: Shift 1, 2 Unleashed, u cemu bi mogao biti problem?

P: Koliko programera treba da se promjeni žarulja? O: Nijedan - to je čisto hardverski posao:
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Framerate problem

jesi instalirao zadnje dobre drivere za svoj grafu i patch za igu te na kojem os-u igras ?

p.s popuni komp rubriku ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2011 17:20 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Framerate problem

pa imam zadnje drivere, sad koji su dobri to nezz :S Imam Win7

P: Koliko programera treba da se promjeni žarulja? O: Nijedan - to je čisto hardverski posao:
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Framerate problem

e to moras googlat nisu uvijek zadnji dobri za sve genracije a i znaju zeznut  starije igre ;)

npr za 4850 su bili idealni ATi CCC 9.4 

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2011 17:24 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Framerate problem

hmm, a progooglat cu onda, ako nades prije mene nes, javi ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Framerate problem

Probaj deinstalirati te drivere, rebootaj komp i onda čekaj da ti windowsi sami detektiraju hardver (sedmica to radi) i instaliraju.

Ako to ne pomogne onda stavi drajvere sa CD-a koji si dobio uz karticu.

U svakom slučaju možda su catalyst 8.9 najbolja solucija?

When Youre Talking To YourSelf And Nobodys Home..
15 godina
neaktivan
Framerate problem

Hmm jel moze link za 8.9 drivere, nemrem ih nac 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Bazen21 kaže...

Hmm jel moze link za 8.9 drivere, nemrem ih nac 

Klik

LP

15 godina
neaktivan
Framerate problem

A dali vrijede ti od viste i na win 7? :D te sam i ja nasao :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Da:)

15 godina
neaktivan
Framerate problem

Sad cemo i njih probat, nadam se da ce srediti stvari :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Framerate problem

Evo rezultata: 
Main menu: 60 FPS

In Game: 15-25 FPS

Details: 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Framerate problem

Ako si instaliral druge drivere i ne pomaže, onda instaliraj patch .

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Framerate problem

nadam se da ce on rijesiti stvar! :) zanimljivo je to da se pad FPSa ocituje samo na NFS serijal tocnije Shift, Shift 2 Unleashed i Prostreet :) dok su mi navedene igre ( osim Shift 2 Unleashed ) isle glatko na medium/high postavkama na jednoj 7800 GT 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Framerate problem

Problem u Prostreetu je rijesen, patch je sve rijesio, sada ide na maxed out u prek 60 FPSa, e sad, vrlo slican problem je u Shift 1, FPSi su utra mali i ono na granici su igrivog i neigrivog, no problem je jos veci time sto su mali FPSi i nakon instalacije 1.02 patcha :S Ima li netko rjesenje i za taj problem ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Framerate problem

Probaj pokrenut taj NFS i izađi iz igre sa Ctrl-Alt-Delete, otvori Task manager i pogledaj memory usage? Mislim da je do RAM-a!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Framerate problem

Ima 4gb rama i to mu mora bit dovoljno za  igre, tak da ja sumnjam da je do toga ali naravno nek provjeri !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Framerate problem

Evo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Framerate problem

Po ovoj slici bi trebalo bit dovoljno rama!

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 10:10 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Framerate problem

Pa da, jednostavno nerazumijem u cemu je problem, igra je original, a i igrao sam je u pristojnom FPSu i na starijoj konfi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Eto, to ti je to. Mimimum sys requirements za Win7 za ovu igru ti je 1,5GB RAM.

Kod tebe ke očito da ti windowsi su 32-bitni i da prepoznaju samo 2GB a imaš 4GB RAM-a.

Dok igra koristi manje od 1,5!

15 godina
neaktivan
Framerate problem

Ne ne, ja imam 2 GB Rama, otkud ti to da imam 4?? Nego, sumnjam da je i u Ramima, jer sam na staroj grafi 7800 GT isto s 2 GB Rama na Win 7 32bit Pa je islo sve glatko, a vidio sam da inace ljudi s Ati/AMD grafama imaju problema s igrom

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Framerate problem

netko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Framerate problem

kolko se sjecam, kad je u pitanju nfs (PS i kasniji) obicno ATijevci izvise i ceka se pomoc programera da bace finkcionalne drivere dok nevidijasi igraju bez po muke.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Framerate problem

Pa da, to sam i ja citao, ali nisam mogao naci niti jedan takav driver :S pa ako znas ili nades, molim te postaj ovdje :) hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice