Mislim kupiti novu graficku,gleda sam i vidia da je 280 najbrza,pa mislim uzet nju ali se tu nasla i 4890-ica pa sad ne znam.gledam i 285 molim savijet
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uzmi HD5850.
Uzmi HD5850.
ili 5770 ako nemas/ne zelis dat love za 5850 :)
Lijepo ti ostani na toj dual-gpu koji imaš. Dosta je jaka. GTX285 je high-end grafička što vidiš i po cijeni i 512-bit. Radeon 4890 je slabiji od tog tvog što imaš. I onda je kako si ti rekao GTX280 jača još... Zašto želiš mijenjati?
nekad znade zezati nije da je pogreska u grafickoj nego je takva kava je
ne znam za te 5770 graficke inace sam uvijek uzima jace (mislim ako ima vec jaca od te firme nisam uzima slabiju seriju) sta kazete da prcekam nvidiju
mozes pocekat nvidiu al ce grafe bit skupe na pocetku tako barem tvrde forumasi... inca ja bi ti preporucio 5850 il ak imas para slobodno i bilo bi najbolje 5870 i bio bis miran za jedno dugo vrijeme...
glavni razlog mi je sta ova grafulja po meni spada u visu klasu onih za 3d modeliranje i sl nego za igranje
ti covjece neznas sta ces od dosade....ova grafa koju imas sasvim ti je dovoljna za iduce 2 godine,kupnja nove ti je neisplativa..pogotovo te dvije iz naslova,ili bar pricekaj neku jacu dx11 karticu,,,
ti covjece neznas sta ces od dosade....ova grafa koju imas sasvim ti je dovoljna za iduce 2 godine,kupnja nove ti je neisplativa..pogotovo te dvije iz naslova,ili bar pricekaj neku jacu dx11 karticu,,,
Da, stvarno netrebas mjenjat sad grafu, cekaj jos bar godinu dana i kupi neku zvjer od dx11 grafe! Skupljaj novce dok cekas.
ha dobro vjerovat cu vam,ove pare cu potrosit na stastavljanje home entertament center-a sta kazete nesto ki ovo samo za gledanje filomova slika muzike mozda koju aplikaciju i internet
Asrock G31M-S, Intel G31, Intel ICH7,mATX, FSB 1600/1333/1066
Frontier Venus VE17M, Desktop, 400W, mATX, USB on front, 440x140
Procesor Intel Pentium Dual-Core E6300 , 2.8GHz, socket 775, 2MB
HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3
DDR2 2048MB ( 2GB ) PC6400 Kingmax, 800MHz, CL5, KLDE88F-B8KB5
LG Blueray & HD DVDRW CH08LS10 SATA, 8x BD-R, SATA LightScribe
sve ukupno 2500 kn
Vjeruj mi da sam ja imao HD4850x2 sada ne bih je mijenjao niti sam trebao ovu slabiju HD4870 koju sam prodao skoro. Samo radi cijene sam uzo novog radeona jer je cijena starog opala za preko 1000 kuna i eto sam dodo 900 i nova grafa!
ta tvoja je dobra još 2 godine i ne trebaš brinuti za ništa drugo. btw čemu ti taj novi komp za media center ili HTPC? Koji imaš sada? Radje ušparaj svih 2500 pa dodaš neš u tu konfu koju imaš već za gaming? Šta kažeš? Ne trošiš ili baš moraš?
pa ovu konfu koju imam ako necu sad napunit necim novim necu nikada ,a novi konfu cu slagat za godinu dvi,pa ako sad necu potrosit te pare one ce nestat na sitnice koje necu ni primjeniti tako posto imam dva kata ovaj ce mi biti dolje i odlicno posluzit za gledanje filmova i sl,necu potrosit sve nesto djelova vec imam hdd,cpu i ram.fala vam
glavni razlog mi je sta ova grafulja po meni spada u visu klasu onih za 3d modeliranje i sl nego za igranje
nijedna od tih kartica nema veze sa 3D modeliranjem ako mislis na ozbiljne programe poput Maye, 3d Studia..
danas je svaka graficka dovoljno jaka za prikazivanje Wireframe-a ili neki slabasni hardware shading u programima za modeliranje,
a renderiranje obavlja za sada iskljucivo procesor
najbolje ti je uzeti kao sta je netko rekao 5770 ili 5850, prva je slabija nesto, a druga dosta jaca od 4890
ha dobro vjerovat cu vam,ove pare cu potrosit na stastavljanje home entertament center-a sta kazete nesto ki ovo samo za gledanje filomova slika muzike mozda koju aplikaciju i internet
sve ukupno 2500 kn
Athlon II x4 610 + 785G, barem 3x bolje od tog.
rekao sam da ce imam cpu pentium dual core
mozes pocekat nvidiu al ce grafe bit skupe na pocetku tako barem tvrde forumasi... inca ja bi ti preporucio 5850 il ak imas para slobodno i bilo bi najbolje 5870 i bio bis miran za jedno dugo vrijeme...
po benchmarkima koje sma pogledao
hd5770 x2 dere i 5870 ...
kupi dvije i baci u cross...po mom osobonom subjektivnom misljenju je to isplativije...
sve ukupno 2500 kn
Athlon II x4 610 + 785G, barem 3x bolje od tog.
svasta
odusta sam od kupnje nove grafulje
odusta sam od kupnje nove grafulje
pa štosi uopče otvara temu kad i onako neš kupit nikakvu grafu
zato jel sam mislia kupit ali su me savijetovali da ne kupim
zato jel sam mislia kupit ali su me savijetovali da ne kupim
pa bio bi lud kad bi se riješio ove dvoglavke za 5% poboljšanja performansi
za te fine novce odj.sad komp i to kad ga vec imas vec gledaj u budučnost...kupi si neki fullhd monitor plasmu ili lcd...roknes na zid i toje to...onda ciljas samo na neku zvijerku od kompa
za te fine novce odj.sad komp i to kad ga vec imas vec gledaj u budučnost...kupi si neki fullhd monitor plasmu ili lcd...roknes na zid i toje to...onda ciljas samo na neku zvijerku od kompa
tako je..
Ja bih mu preporučio da i ne gleda na neku veliku zvjerku još barem godinicu dana jer ima quada na 3GHzi tu grafu glava boli ATI 4850x2. Pa Bog dragi što će ti više. Ja se na slabijem procesoru naigrao ko' lud godinu i pol i još bar tolko ne mijenjam quada. E sad grafu sam ionako imao slabiju od tvoje pa eto sam i nadogradio iako ni to ne bih napravio da nije cijena rapidno pala na 1000 kuna sa onih početnih 2100+ KN i još volim sad samo najzahtjevnije igrice na PC-ju na koje sam se i navukao zbog ovakve konfe glava boli. Inače da se mene pitalo uzelo bi se za doma lijepo naš dual core i 8800GT koje ni ne bih apgrejdao 2-3 godine jer inače ne brijem na full detalje kao sad
i na neke max rezolucije na monitoru. Čak i Crysis igram na 1280x1024 reda radi jer sam takav. I radi par frejmova više u igri. Čak niti quada nisam clockao kako su mi preporučili na barem 3GHz iako se dobro clocka ovaj moj q6600 sa g0 steppingom!
I sad grafu opet imam najaču i best buy danas i tako to ide dalje jer sam uzeo mrcinu od kompa koju inače organski baš i ne podnosim jer sam jednostavan previše da bih takvo što zapravo trebo imat uz sebe na radnome stolu. Eto sam se raspisao da odmorim malo dušu i glavu kad mi baš i nije bila na mjestu kad sam kupovo komp za 1000EUR lani dok inače sam uvijek imo neke od 500EUR-kućište samo naravno! sry ako sam počeo pisati Bibliju