Asus gtx 670 ili Msi 7970 lightning?

poruka: 34
|
čitano: 4.945
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Mogla bi se uskoro uzet nova grafa i za oko su mi zapele ove 2.

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-msi-r7970-lightning-3gbdvihdmiminidp/57251

ili

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-gtx670dc22gd5/57110

Cijene su im tu negdje, ali me zanima kako se nose jedna s drugom po pitanju performansi?

...i kako se ponašaju ako se kojim slučajem upiknu u Crossfire/SLI :)

koja je po vama bolji izbor? Hvala

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/ZETAEFFE][img]http://g.bf3stats.com/pc/M4Nxixpc/bravko_raznjic.png[/img][/url] Um caruje, DOK SNAGA NE POPIZDI :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Asus gtx 670 ili Msi 7970 lightning?
HD7970 po meni daleko bolja od 670... Vise FPS-a u igrama za par posto a mozda je ipak razlog to sto sam cijeli svoj zivot na ATI-ijevim grafama...
Samo je jedno u mom životu vrijedno, da pustim suzu s oka jer tebe volim ja.. Život mi dala, baš kao da je znala, da nikad neće nestat' sa mojih usana.. HRVATSKA!!
14 godina
neaktivan

Ja bi išao na 7970. Jača od GTX 670 i kloka se u nebesa. Jedini plus za GTX 670 što se mene tiče je upravo Asus DirectCU II verzija. Dosta su niske temperature. Kod mene je 7950 DirectCU II (koja se ne razlikuje se puno od 7970, taktovi su sniženi za nekih 80-100 MHz), i temperature su u idle-u 35°C a u load-u 54°C, s tim da je vent podešen na 10%. Dakle ja bih kupio tu MSI 7970.

Što se tiče CF | SLI, nisam upućen u to, a i sumnjam da će ti trebati.

Evo ti anketa da ti je lakše:

34 MSI 7970 Lightning
12 Asus GTX670 DirectCU II
Dafuq I just read?
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Pucaj AMD 7970

evo ti compare lista

http://www.gpureview.com/show_cards.php/show_cards.php?card1=669&card2=663

i ovaj compare

http://www.anandtech.com/bench/Product/508?vs=598

uz to po mojem mišljenju/pravilu ide ono ako je CPU, MBO od AMD-a (AMD chipset) onda neka bude i VGA AMD.

iako neki govore da nema veze koji je CPU, MBO ja volim imati iste,....

uz to preferiram AMD-ove proizvode jer su jeftiniji, a ne patim od nekih aplikacija za koje je bolji Intel CPU.

[M|C] LuX_CROATIA
15 godina

Moj izbor bi bila MSI HD7970 Lightning, plus jedna nemala stvar , jamstvo od 36 mj .naspram ASUS-ovih 24 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ja preferiram nVidia kartice, tako da bih isao na Asus GTX 670 dcII. Performanse su joj u rangu referentne GTX 680 (fabricki je naklokana), hladnija je i tisa od MSI (modifikovani dcII hladnjak, necujna i sad zauzima dva slota umjesto tri), manje trosi.. razliku u performansama neces ni osjetiti, a i dcII se moze fino klokovati. Inace je mislim jedina kartica na TechPowerUp sajtu koja je dobila 10.0 ocjenu.

Mislim da nema potrebe za SLI/CF ako igras na 1920x1080/1200. Ali ako si se odlucio da igras na vecim rezolucijama i na vise od jednog monitora, onda preporucujem CF MSI 7970 Lightning.
14 godina
neaktivan

Lighting.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za tvoju informaciju - imaš dva modela te Asus DirectCu II 670 kartice - "običnu" i malo jaču koja ima u nastavaku TOP. Identične su po svemu, samo što je TOP modelu core clock 1058 MHz/1137 MHz dok običnoj verziji radi na 915 MHz/980 MHz. Inače cijene ne bi trebale da su im baš slične - Asus dcII 670 je u odnosu na MSI 7970 Lightning jeftinija sigurno nekih 100 $. Osim ako u međuvremenu nisu pale cijene AMD kartica, ali znam da su Lightning kartice uvjek držale jaču cijenu. Ali na Balkanu izgleda ljudi vole da uzimaju masne pare, proguglaj malo (na newegg, asus je 429$ a msi lightning 519$).

Asus dcII 670 TOP model  je zbog toga na zapadu best buy kartica - za uloženi novac nudi ubjedljivo najbolje performanse (iste ili bolje nego MSI lightning u igrama poput Batman:AC, Battlefield 3, Crysis 1&2, Shogun 2, Skyrim, Dragon Age 2..).

U nastavku su ti testovi sa technopowerup sajta, čisto da stekneš neku sliku.

Asus Gtx 670 dcII TOP
MSI 7970 Lightning

U suštini - par fps gore/dolje nećeš osjetiti razliku u igranju koju god da uzmeš. Lightning ima malu prednost na većim rezolucijama zbog 3GB memorije, i isto tako je bolja ako planiraš da upariš 2 iste kartice i igraš na 3 il više monitora. Ali 7970 troši više struje i pod opterećenjem je mnogo bučnija (asus je nečujan kao prepelica). Preporučujem directcu II 670 zbog toga što mislim da ti je za 1920x1200 sasvim dovoljan za fin budući period + nVidia + proizvođač je Asus.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Osobno niti jedna. Uzeo bi po meni trenutno najbolju nama dostupnu GTX670 - Zotac GTX670 AMP!

Jeftinija od Asusice a brža. Kartica ima custom tiskanu pločicu i hlađenje kakvo je i na GTX680 AMP!

Hlađenje je genijalno a već tvornički radni taktovi su poprilično visoki.

Kada bi sada uzimao karticu tog cjenovnog ranga ne bi dvojio ni sekunde.

review / cijena

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 11:23 (Wolverine_pce).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ajme Wolverine se slaže samnom {#}

Uglavnom, ja sam uzeo zadnju iz Microlinea prekjučer; slijedeći batch stiže za nekih 2-3 tjedna. Par opaski samo; bolje je hladjenje na nego na 680AMP! (izgleda da su shebali nesto sa krivuljom i PWMom na 680), bila je (ili još uvijek je) najbrža tvornički OCana GTX670, 3ple slot cooler je ogroman {#}

Idle 35, BF3 na 99% opreterecenja 62-65C, neklimatizirana soba u dobro prozračenom kućištu.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
17 godina
neaktivan
Jovanka kaže...

Ajme Wolverine se slaže samnom {#}

Uglavnom, ja sam uzeo zadnju iz Microlinea prekjučer; slijedeći batch stiže za nekih 2-3 tjedna. Par opaski samo; bolje je hladjenje na nego na 680AMP! (izgleda da su shebali nesto sa krivuljom i PWMom na 680), bila je (ili još uvijek je) najbrža tvornički OCana GTX670, 3ple slot cooler je ogroman {#}

Idle 35, BF3 na 99% opreterecenja 62-65C, neklimatizirana soba u dobro prozračenom kućištu.

Imao sam prilike istovremeno probati oba modela (GTX 670 i 680 u AMP! izvedbi) i temperature su bile praktički iste kod oba modela. Problem je kad ih staviš zajedno na stol nemaš pojma koja je koja :D

U biti, lažem, GTX680 je generirala neki glupi zvuk, tj ležaj jednog ventilatora je valjda prosvirao pa je na niskim okretajima proizvodio pomalo iritantan zvuk. Ali to je stvar konkretnog primjerka.

Pogled na bilježnicu kaže kako su temperature bile:

GTX670 AMP!

Idle = 36 °C

Igre = 65 °C

Furmark = 70 °C

GTX680 AMP!

Idle = 37 °C

Igre = 63 °C

Furmark = 70 °C

Razlike u potrošnji kompletnog stroja su se kretale također oko 10-15 W.

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
13 godina
neaktivan
Wolverine_pce kaže...

Osobno niti jedna. Uzeo bi po meni trenutno najbolju nama dostupnu GTX670 - Zotac GTX670 AMP!

Jeftinija od Asusice a brža. Kartica ima custom tiskanu pločicu i hlađenje kakvo je i na GTX680 AMP!

review / cijena

Zotac je jeftinija u Protis-u za 120 kuna {#} Ima 4 faze (Asus 8), zauzima 3 slota (Asus 2) i bučnija je. Temperature su skoro iste, overklokuju se isto. Zotac jedino ima prednost out-of-box sa većim fabričkim frekvencijama u odnosu na Asus. Odatle i prednost od par fps po igrici, ali ako se maksimalno klokuju rezultati su isti. Samo što je Asus kartica nečujna, zauzima 2 slota i jači je brend nego Zotac (bolji kvalitet izrade).

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 11:50 (pharmakon).
13 godina

Wolverine, ovo moje gore napisano o 680 je izvučeno iz čini mi se Techpowerupovog reviewa 680AMP; a bo... {#}

Imaš u black booku možda i RPMove venta? {#}

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 11:56 (Jovanka).
13 godina
pharmakon kaže...

Zotac je jeftinija u Protis-u za 120 kuna {#} Ima 4 faze (Asus 8), zauzima 3 slota (Asus 2) i bučnija je. Temperature su skoro iste, overklokuju se isto. Zotac jedino ima prednost out-of-box sa većim fabričkim frekvencijama u odnosu na Asus. Odatle i prednost od par fps po igrici, ali ako se maksimalno klokuju rezultati su isti. Samo što je Asus kartica nečujna, zauzima 2 slota i jači je brend nego Zotac (bolji kvalitet izrade).

3 slota, da ima

Bučnija, možda; ja ju osobno ne čujem  u utišanom računalu u sobi koja nema drugih izvora buke osim PCa (ustvari čujem Scythe 120 ispred koji će trebati biti još tiši ;D)

Iskreno, što običnom korisniku znači više faza na tvornički OCanim karticama sa limitiranim mogućnostima čačkanja po voltaži? BTW trenutačno najviši rezultat koji sam našao za memoriju kod GTX670 je bio na Zotacu i to oko 7500-7600 MHz.

Bolja kvaliteta izrade, sigurno... Toliko bolji da daju čak 2 godine garancije, a Zotac 5! (2 godine kod uvoznika, i još 3 kod Zotaca). Ja ću je drage volje reklamirati za 3 godine (i to platiti 500 kn shippinga) da bi se omastio o jedan GTX 870 {#}

17 godina
neaktivan
pharmakon kaže...
Wolverine_pce kaže...

review / cijena

Pa sad je li bučnija? Ne znam. Znam samo da je poprilično tiha i da je u idleu nećeš čuti. U loadu se lagano čuje protok zraka no IMHO tada će ti i igre nadglasat karticu što opet nije problem. Meni je osobno puno važnije da je kartica u idleu izrazito tiha, a u loadu da se ne dere baš ko da je na izdisaju :D

Triple slot jest problem ali barem ima temperature koje su i više no odlične za toliko snažnu karticu. Imao sam prilike isprobati i triple slot verziju Asusove GTX680 i ta je imala gotovo iste temperature i razinu buke kao i AMP!

A koji je brand jači? OMG kaj smo u osnovnoj pa ćemo se sad igrat čiji je tata jači i ko ima večega? :D

Zotac nije ništa manje vrijedan brand od toliko razvikanog Asusa.

14 godina
neaktivan
pharmakon kaže...
Wolverine_pce kaže...

review / cijena

Sve to stoji, ali daj mi reci kako bi se SLI 670 ponašao na 990 FX Asus crosshair V Formuli budući da je kartica Nvidia a chipset Amd?

Kakve bi to performanse davalo i kako bi se njih 2 ponašale zajedno, jer imam podršku za sli....

i mene nešto puca ovaj 670, jer bi gubija 3 slota po grafi tako da bi morao izbacit zvučnu a to mi nije ni u najluđim planovima...

i dali bi taj sli moga gonit na 3 24" monitora bf3 n ultri?

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/ZETAEFFE][img]http://g.bf3stats.com/pc/M4Nxixpc/bravko_raznjic.png[/img][/url] Um caruje, DOK SNAGA NE POPIZDI :)
13 godina
neaktivan
Wolverine_pce kaže...
A koji je brand jači? OMG kaj smo u osnovnoj pa ćemo se sad igrat čiji je tata jači i ko ima večega? :D

Zotac nije ništa manje vrijedan brand od toliko razvikanog Asusa.

Ne bih sad da ovo svodimo na nivo osnovne škole. Zotac proizvodi dobre grafičke kartice, ali je Asus ipak bez sumnje u samom vrhu. Meni je dovoljno da vidim kako im je dizajniran i urađen PCB, pa onda i modifikovani dcII kuler koji sada uzima slot manje + nečujan je i hladi karticu fenomenalno.

Moguće da je razvikan i precijenjen, eno samo pitajte Vladu što misli o njemu i sve će vam biti jasno {#} Ali moje dosadašnje iskustvo je pozitivno, i smatram ga garancijom kvaliteta. Ali bože moj.. Zotac me pozitivno iznenadio sa ovom garancijom od 5 godina, tako da ni to ne treba skrenuti sa uma pri nabavci grafičke.

14 godina
neaktivan
Pr3dat0r kaže...
pharmakon kaže...
Wolverine_pce kaže...

review / cijena

Sve to stoji, ali daj mi reci kako bi se SLI 670 ponašao na 990 FX Asus crosshair V Formuli budući da je kartica Nvidia a chipset Amd?

Kakve bi to performanse davalo i kako bi se njih 2 ponašale zajedno, jer imam podršku za sli....

i mene nešto puca ovaj 670, jer bi gubija 3 slota po grafi tako da bi morao izbacit zvučnu a to mi nije ni u najluđim planovima...

SLI GTX 670 ili HD 7970 CFX je bacanje para s tim procesorom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 13:57 (Leopard_st).
13 godina
neaktivan
Pr3dat0r kaže...

Nikakvih problema sa pločom, podržava nvidia 3-way SLI :) Možeš se uvjeriti na zvaničnom sajtu.

A što se tiče SLI Asus 670 i BF3 na tri monitora (5760x1080 rezolucija) - mogao bi da igraš BF3 na ultra bez problema, samo ne znam da li bi mogao da pališ MSAA jer on baš guta resurse (FXAA bi sigurno išao bez problema, računam u prosjeku 50-60fps). Ali malo pročitaj po internetu, imaš brdo testova.

Nego ako ideš na tri monitora, moj je savjet da kupiš onda dvije MSI 7970 Lightning. 7970 ima 3GB memorije koja dolazi do izražaja na tim većim rezolucijama u odnosu na 2GB koliko imaš u 670.

14 godina
neaktivan

Ljudi sta je vama?

Kakav GTX 670 SLI i HD 7970 Lighting CFX sa FX procesorom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Leopard_st kaže...

Ljudi sta je vama?

Shvatili smo već da imaš najbolji proc....

Šta bi se desilo da stavi gtx670 u sli sa fx procesorom?? Pogotovo ako je multi monitor setup = apsolutno ništa gpu bi bio na 100%

Ono gdje fx mozda gubi je min fps koji bi bio zanemarivo manji nego sa tvojim cpu

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 14:01 (toxic).
13 godina
Leopard_st kaže...

I?

Pa nije FX Celeron 333....

13 godina
neaktivan

Mislim da procesor neće biti usko grlo (FX-8120), ali mora baš dobro da ga klokuje.

Neki i5/i7 je bolji izbor, al što je tu je. Ako ima para za SLI/CF i 3 monitora, neka proda ploču i CPU pa fino uloži u kakav intel setup.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 14:10 (pharmakon).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Leopard_st kaže...

Ljudi sta je vama?

Šta bi se desilo da stavi gtx670 u sli sa fx procesorom?? Pogotovo ako je multi monitor setup = apsolutno ništa gpu bi bio na 100%

Ono gdje fx mozda gubi je min fps koji bi bio zanemarivo manji nego sa tvojim cpu

Da imam najbolji imao bi 3960X, ali to je druga prica.

Ali nije bitno, nek kupuje sta hoce, jos je sjecam testova sa GTX 580 SLI na tripple monitoru, 2600k u odnosu na i7 920 je davao 10-15% bolje perfomanse u igrama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 14:14 (Leopard_st).
17 godina
Leopard_st kaže...
toxic kaže...
Leopard_st kaže...

Ljudi sta je vama?

Ali nije bitno, nek kupuje sta hoce, jos je sjecam testova sa GTX 580 SLI na tripple monitoru, 2600k u odnosu na i7 920 je davao 10-15% bolje perfomanse u igrama.

Joj daj molim te..... pfff... tak su ljudi pricali da npr i7920 daje bolje performanse sa sli/cfx setupom od phenoma II 955 pa sam ih oprvgnuo i to tu na forumu, osobno sam testirao.. cak sam imao i min fps bolji u pitanju je bilo 2 x 4890 u to vrijeme.. Ali opet razlika je bila mizerna isto tako mizerna kakvu bi ti imao sa i5 xxxx nasprem fx-a i to pogovoro na multi monitor setupu..

Sve je to marketing dečec ništa drugo.. i pitanje je što krajni korisnik treba.. tebi je zbog n razloga trebi i5 3570k jel?

To je ona fora koju sam ja prodavao sa 15 godina e imam bolji proc od tebe tvoje ništa nevalja ma kme jbte.. pa nisu ljudi ovdje ovce.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 14:30 (toxic).
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Leopard_st kaže...
toxic kaže...
Leopard_st kaže...

Ljudi sta je vama?

Joj daj molim te..... pfff... tak su ljudi pricali da npr i7920 daje bolje performanse sa sli/cfx setupom od phenoma II 955 pa sam ih oprvgnuo i to tu na forumu, osobno sam testirao.. cak sam imao i min fps bolji u pitanju je bilo 2 x 4890 u to vrijeme..

A sta bi bilo sa dvije HD 5970 npr. ko bi tu po tvojoj procijeni bio winner.

I da i5 3570K je jeftiniji od FX-a. Ali mislim da ne bih trebali vise pricu nastavljati, ti imas svoja uvjerenje, ja svoja i kraj price.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 14:32 (Leopard_st).
17 godina
Leopard_st kaže...

Kakan winner? pa tu se prica od 2-5 fps-a.. pa nebih sada dao opet 1000+ više kuna za 2 fpsa da je od zlata razumiješ?

imo sam jednu hd5970 nebih opet, imao sam 2 x gtx295 nebih opet.. izbjegavam dual gpu u širokom luku..

14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Leopard_st kaže...

Kakan winner? pa tu se prica od 2-5 fps-a.. pa nebih sada dao opet 1000+ više kuna za 2 fpsa da je od zlata razumiješ?

imo sam jednu hd5970 nebih opet, imao sam 2 x gtx295 nebih opet.. izbjegavam dual gpu u širokom luku..

Ok, kako ti kazes.

17 godina
Leopard_st kaže...
toxic kaže...
Leopard_st kaže...

Ok, kako ti kazes.

Ma ovako imaš 2 monitora? dofuram do tebe svoje hebeno kučište i roknemo 2 monitora simultivno i vidjet ces koja je razlika tako sam ja testiro u svoje vrijeme.

Vidjet ces da tih par tisuca kn vise koje si dao za pc nije bilo potrebno ako se radi o igranju.. Vidjet ces da tvoje racunalo nece biti niti malo fluidnije ocemo tako da se više ne raspravljamo ovdje u temi?

U suprotnom placam cevape

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 14:42 (toxic).
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Leopard_st kaže...
toxic kaže...
Leopard_st kaže...

Ok, kako ti kazes.

Ma ovako imaš 2 monitora? dofuram do tebe svoje hebeno kučište i roknemo 2 monitora simultivno i vidjet ces koja je razlika tako sam ja testiro u svoje vrijeme.

Vidjet ces da tih par tisuca kn vise koje si dao za pc nije bilo potrebno ako se radi o igranju.. Vidjet ces da tvoje racunalo nece biti niti malo fluidnije ocemo tako da se više ne raspravljamo ovdje u temi?

Prihvatam izazov, samo sto sam je daleko u Sarajevu, pa nece ici.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice