Moj tata sada radi nesto duzi most (za moj grad), zanima me, koji je najlaksi i najjeftiniji nacin da ga snimim ili uslikam (trazim prijedloge i za jedno i drugo), tako da dobijem onaj rast mosta kakav bude u emisijama o mostovima na Discovery-u?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moj tata sada radi nesto duzi most (za moj grad), zanima me, koji je najlaksi i najjeftiniji nacin da ga snimim ili uslikam (trazim prijedloge i za jedno i drugo), tako da dobijem onaj rast mosta kakav bude u emisijama o mostovima na Discovery-u?
Fixna IP kamera, slika svako minutu jednu sliku, kasnije samo sastaviš slideshow.
A jel se to može možda preko nekog programa za izradu 3D slika?
Pa napraviš cijeli taj most u tom programu pa možda nekako možeš nastajanje napravit.
A jel se to može možda preko nekog programa za izradu 3D slika?
Pa napraviš cijeli taj most u tom programu pa možda nekako možeš nastajanje napravit.
Projekte vec imam, u 3D-u takodje, ali mi treba bas taj most, u stvarnom svijetu.
To sto bi ti radio se zove timelaps. Pitaj tatu koliko će gradnja mosta točno trajati. Zatim moraš znati kolko će ti trajati filmić. To će ti odrediti broj slika koliko ti je potrebno ( znači pomnožiš broj sekundi filmića s 25 ili 30). Nako toga podjeliš dužinu gradnje mosta s brojem slika i ispadne ti vremenski razmak između svake slike. Nađi neki fotoaparat ili možda čak bolje web kameru, jer ta gradnja će vjerojatno dugo trajati, odredi toćno mjesto na kojem će ti oprema stajati, i svaki dan snimaj tatu kako radi.
Evo ti jedan link, možda ti pomogne:
http://content.photojojo.com/tutorials/ultimate-guide-to-time-lapse-photography/