DSLR fotoaparat za društvena događanja

poruka: 5
|
čitano: 7.740
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
DSLR fotoaparati do 1000 eura

Pozdrav,

evo imam par pitanja vezano za odabir dslr fotoaparata. Fotoaparat bi bio namjenjen za slikanje vjenčanja, krizma, pričesti itd.

Planiram uzeti 550d ili nešto u rangu sa njim. Dobra je cijena, samo ne znam koji obijektiv da uzmem uz njega? Jer onaj najčešći u prodaji 55-18 i nije za neko zumiranje. Slikao sam sa njim i stvarno je strašan fotoaparat. Jedino me to muči što mu je zumiranje premalo, a ne znam koji obijektiv moram kupiti. Dali canon-ovi objektivi imaju stabilizaciju u sebi ili su u kučištu od fotoaparata.

I sad koj nikon bi bio u rangu sa ovim 550d? I koja je razlika u cijeni? d90? d5000? nemam pojma...

Nemam neka bajna iskustva sa slikanjem manualno. Nebi ni koristio ovaj dslr to bi radio netko drugi. Do sad sam koristio sony-ev h7 fotoaparat koj mi je služio kao obiteljski fotoaparat. Jako mi je napet hx -100 v novi sony-ev stroj. To bi uz DSLR imao da mogu i ja malo slikati a tek zumirati... uf

svaki savijet bi mi dobro došao

{#}

0 0 hvala 0
17 godina
DSLR fotoaparat za društvena događanja

Jako puno pitanja a dao si jako malo informacija.

Kako mislis kupio bi DSLR a neko drugi bi fotkao s njim? Bolje nemoj.

Savjet:kupi DSLR samo ako volis fotkati i zelis se time baviti bilo ameterski ili profesionalno i racunaj da ces u tom slucaju uloziti poprilicno love.Do tada fotkaj s kompaktom i kad vidis da te pocinju ogranicavati njegove mogucnosti razmisli o kupovini DSLR-a.U meduvremenu se potrudi savladat osnove fotografije,sto vise fotkaj i shvatit ces bez dodatnih savjeta sta ti treba od opreme.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: DSLR fotoaparat za društvena događanja
što se tiče zoom-a

normalno je da nemoš imat na dslr-u toliki zoom kao na kompaktu...kompakti imaju u 35mm formatu žarišnu duljinu 500mm pa čak neki i do 700mm..ali imaju barem 5x fokalni množitelj...

npr kompakt nek ima objektiv 5.2 - 100 mm to kad pomnožiš sa 5 dobiješ : 26-500mm
dslr nek ima objektiv 18-55mm (onaj kit objektiv), ti aparati obično imaju 1.5 ili 1.6 fokalni množitelj to ispada cca : 27-82 mm
evo ti i primjer objektiva 200-500mm za dslr : http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.c42b7e4b10384296aa378d91031e0b73.objektiv-tamron-af-sp-200-500mm-f-5-6-3-di-ld-if-canon.aspx
s tim da ti tu fali dio raspona ispod 200mm

dslr ima svaki objektiv zasebno zato se i nosi više objektiva da pokriju raspon...pogledaj samo cijenu za 500mm objektiv za dslr pa mislim da će cijela ideja past u vodu...osim naravno ako imaš sredstava..

nadam se da ti to daje malo jasniju sliku
samo krupno, ništa sitniš
15 godina
neaktivan

Za sad sam se odlučio za nešto jeftiniju izvedbu i kupio sam sony hx100v. Fotoaparat je odličan, ali naravno da nije kao DSLR. Cura mi je inaće fotograf i ona misli kupiti dslr 550d ili 600d još nije sigurna.  Uglavnom samo me zanima koji dslr bi vi uzeli da imate 6000,00 kn... samo fotić sa najobičnijim objektivom...

15 godina

Evo ja prodajem 550D sa opremom i odlazim na nesto ispod, tocnije idem uzet hx100v a sa razlikom u cijeni idem putovat u 8mj, kasnije kad posao sjedne u 9mj ionako prelazim na full frame dslr. 

Moj savjet, kupi polovan 550d ili novi samo body ali nemoj davat lovu na 60d jer je znatno skuplji od 550d a nema nist bolje, apsolutno nista, ima ga frend i isti je to fotic, jedino je razlika u lcdu koji se mice, bljak!

GAMER
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice