Pozdrav,
Kao što piše u temi, imam jedan čudan problem što se tiče auto-muzike.
Radi se o Audiju A3 8L, ima tvorničku muziku za subwooferom i 4 zvučnika, od kojih prednja dva su povezana direkt na radio
a zadnja dva su preko subwoofera, tj taj auto ima takozvani "aktivni sistem" muzike, eh sad, ja se ne razumijem baš u to.
Nadalje, muzika radi i sve to, ali prilikom paljenja radija, zadnji lijevi zvučnik napravi "POP", kao da pukne a prilkom toga zvučnik se povče unutra,
tj. ona membrana se povuče unutra i to rezultira u slabijoj glasnoći zvučnika naspram desnog koj radi normalno.
Kupio sam i druge zvučnike, spojil ih i ista stvar, lijevi zadnji opet napravi "POP" i povuće se unutra a desni radi normalno, znači nije do zvučnika.
Možda ima veze za pojačalom, jer zadnja dva zvučnika su spojena preko njega tj. preko subwoofera.
Onda sam i zamijenio žice tj. polove, u tom slušaju zvučnik napravi suprutno, opet ide "POP" ali napukne se van, i malo bolje se čuje ali opet slabije od desnog.
U bilo kojem slučaju, bilo da se membrana povuće van ili untra, onda je kao "fiksirana" i neda zvučniku da "radi" te se zato slabije čuje, ali koj je razlog da membrana to radi??
Naravno, kad se radio isključi, membrana se opet vrati u prvobitni položaj, tj. "labava" je.
Ako je neko imao takva ili slična iskustva, zamolio bih da pomogne, jer mislim to nije normalna stvar da tak zvučnik radi.
Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
provjeri subwoofer