Zagrijavanje pojacala

poruka: 15
|
čitano: 5.063
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Zagrijavanje pojacala

pozdrav ljudi.. novi sam ovdje   .

moj problem je imam 2 CVR kicker 2ohm  800w max 400w rms

pojacalo panassonic  1000w max power..

i znaci pojacalo se grije kad je jace pojacano.

moze pomoc ???

hvalaa.. :D

0 1 hvala 0
17 godina
Re: Zagrijavanje pojacala

Koji je točan model pojačala?

S obzirom da su zvučnici impedancije 2 Ω, i pojačalo mora biti predviđeno za rad s takvim teretom. Ako je pojačalo impedancije recimo 4 Ω, onda je to razlog pregrijavanja pri većoj glasnoći.

KaeR
12 godina
neaktivan

Panasonic CY-PA4003N 

4 kanalno pojacalo 

17 godina

Prema uputama, ako se pojačalo koristi s 4 zvučnika, dopuštena je minimalna impredancija zvučnika 2 Ω,  a ako se koriste 2 zvučnika u bridge spoju, onda moraju zvučnici biti minimalno 4 Ω.

Provjeri način spajanja; upute sam našao ovdje: link

KaeR
12 godina
neaktivan

znaci ova dva basa sto imam  od 2 ohm ne  smijem spajat na ovo pojacalo? :O

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 9:37 (tonća ba).
13 godina
Zagrijavanje pojacala

Stari moj, šta se čudiš :D mora se grijati, to ti je sasvim normalno, grije se njegovo napajanje, izlazni tranzistori. Ako ti je impedancija preniska onda bi ti izbacivala zaštita ;) isto tako vjerojatno ima termalnu zaštitu pojačalo.

Dok možeš držati ruku na njemu onda je uredu

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ne smiješ ih spajati u bridge načinu spajanja - probaj ih spojiti kao da se radi o sustavu s 4 zvučnika (spoji ih recimo kao 2 stražnja - lijevi i desni; uz prekidač u 2ch načinu rada), iako je moguće da u tom slučaju pojačalo neće dati zvuk (ovisi o načinu na koji je pojačalo interno konfigurirano).

KaeR
12 godina
neaktivan

to sam tek kupio pa da se informiram-- inace slabo znam o tome... hvala ti na odgovoru . 

a kako bi bilo da stavim ventilator od kompa na 12v radi da hladi pojacalo? 

17 godina

Pojačano hlađenje neće škoditi, ali moraš računati da ti je pojačalo preopterećeno, pa to dugoročno nije dobro.

Još nešto, nije mi po modelu zvučnika najjasnije jesu li oni obični ili DVC (dual voice coil, tj. s 2 zavojnice koje se mogu spojiti paralelno ili serijski). Ako su model koji je dual voice coil, onda bi se vjerojatno mogli prespojiti tako da na svakom pojedinom zvučniku zavojnice budu serijski spojene - dobio bi na taj način 8 Ω po zvučniku, naravno manju snagu, ali pojačalo bi to moglo normalno pogoniti.

Ako je to standardni model zvučnika (tj. nije DVC), onda nemaš sreće...

KaeR
12 godina
neaktivan

pa sad koliko bi vremenski mogao slusat da mu nista ne bude. jer nikad ne slusam muziku  duze od 30 do 60 min u kompletu .. 

znaci ostaje mi  ta opcija ili prodat ovo pojacalo i kupit neko koje je stabilno na 2Ohm? 

hvala ti na odgovorima puno si mi pomogao :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 10:16 (tonća ba).
13 godina

Nemoj forsirati pojačalo, možeš samo štetu napraviti, ako ti imaju zvučnici dvostruku zavojnicu, spoji ih serijski i onda imaju impedanciju 8 ohma i onda ih možeš koristiti sa ovim pojačalom.

12 godina
neaktivan

ok.. vidit cu s ovim elktricarom ako on zna da im to uradii. hvala vam na odgovorima puno ste mi pomogli.. pozz {#}

ako nista prodat cu ovo i kupit drugo stabilno na 2ohm. :(

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 10:35 (tonća ba).
13 godina
Zagrijavanje pojacala

Nemre ti električar puno pomoć ako je pojačalo tako građeno, ili novo pojačalo ili novi subwooferi

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ne ne. mislio sam na zvucnike da  ako on zna da uradi na 8ohm jer ja to neznam nista.

a najprije ce biti novo pojacalo .. ::$

13 godina
Zagrijavanje pojacala

Čuj, zvučnici se mogu premotati na 8 ohma, ali gubiš dosta snage takvim potezom

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice