Blu ray disc 25gb

poruka: 40
|
čitano: 8.388
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Blu ray disc 25gb

ovako neznam ako pisem u dobroj temi ali bi kupio ovo http://www.ebay.com/itm/10-Taiyo-Yuden-blu-ray-dvd-25GB-bd-r-LTH-printable-bluray-6X-speed-Made-Japan-/130575589597?pt=BI_Blank_Media&hash=item1e66e960dd

naci bluray disc jedan cd ima 25gb.dali ja mogu sprzit filmove koje skidam preko torenta na taj disk jer bi mi dosta filmova stalo na jedan cd od 25gb

pOtPiS
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Blu ray disc 25gb

Možeš ali...

16 USD = ~153kn

10x25GB = 250 GB

Obični DVDi

250/4,7 = 54 DVDa. 2x http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_252&products_id=3735 = 100kn

Dakle, ispadne ti jeftinije kupiti 2x 25kom u ADMu i spržiti sve to. Sa blue-rayom ako se dogodi kakva havarija (nestanak struje tijekom prženja), ostaješ bez 25gb a ovdje bez 4.7gb.

[edit] i ostane ti još 50kn za 25kom tj. dodatnih 125GB.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 16:23 (Sum_of_all_fears).
16 godina
Blu ray disc 25gb

mozes, i nemoj govorit jedan cd ima 25 gb jer ako je blu ray nije cd OMG dajte naucite da se okrugla stvarcica na koju se snimaju podaci naziva medij, moze bit cd medij, dvd medij, blu ray medij.

Moj PC  
10 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
marino15 kaže...

ovako neznam ako pisem u dobroj temi ali bi kupio ovo http://www.ebay.com/itm/10-Taiyo-Yuden-blu-ray-dvd-25GB-bd-r-LTH-printable-bluray-6X-speed-Made-Japan-/130575589597?pt=BI_Blank_Media&hash=item1e66e960dd

naci bluray disc jedan cd ima 25gb.dali ja mogu sprzit filmove koje skidam preko torenta na taj disk jer bi mi dosta filmova stalo na jedan cd od 25gb

to nije cd od 25gb. to se zove blu-ray disc. i treba ti poseban citac i przilica!

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Možeš ali...

16 USD = ~153kn

10x25GB = 250 GB

Obični DVDi

250/4,7 = 54 DVDa. 2x http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_252&products_id=3735 = 100kn

Dakle, ispadne ti jeftinije kupiti 2x 25kom u ADMu i spržiti sve to. Sa blue-rayom ako se dogodi kakva havarija (nestanak struje tijekom prženja), ostaješ bez 25gb a ovdje bez 4.7gb.

da jeftinije ali ce imat 54 diskova umjsto njih 10 sto je potpuno neprakticno.

16 godina
odjavljen
mar123 kaže...

Pomalo nepraktično ali... Jeftinije je, sigurnije, DVDovi su manje osjetljvi na neoprezno rukovanje i na kraju krajeva, ako ga netko shebe do nečitljivosti, ode samo 4.7GB dok ako netko uništi blu-ray medij, ode 25GB.

Staviš tih 50 komada u 2 spindla, složiš/spržiš po abecednom redu i to je to. Ako netko ima problema sa hrpama DVDova i spindlovima, neki mi se javi na PP, radim C# programčić baš za to ;)

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan
Blu ray disc 25gb

ček sta mi treba posebna przilica za blu ray?Kupio bi blu ray zato jer imam na laptopu oko 60gb filmova pa to sprzim na 3 blu raya,a kad bi isao na cd trebalo bi mi preko 10cd-a.Naravno ako treba posebna przilica kupujem cd.

pOtPiS
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa šta si ti mislio? Dal možeš spržit DVD u CD pržilici? Ne. Isto tako ti za blu-ray treba posebna pržilica.

E da. TO SE NE ZOVE CD!!!!!!!!!!1 {#}

17 godina
neaktivan

Treba ti OVO da bi mogao przit na Blue-ray medij.

14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Blu ray disc 25gb

ne to je citac za 460 kn, ali ima i za 690 kn snimac u adm-u zasto onda kupit skuplji?

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Blu ray disc 25gb

uzet cu tog od 600kn.Kad budem przio sve je isto kao kod dvd-a preko nerota?

pOtPiS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
marino15 kaže...

uzet cu tog od 600kn.Kad budem przio sve je isto kao kod dvd-a preko nerota?

Ti si na post udaljenosti da budes u h.o.s. rubrici ;) No, samo da upozorim, bluray se jako dugo snima, tih 25gb se snima oko pola sata na najbrzim snimalicama, a ako zapne, jednostrukom brzinom Cese snimati i do 3sata. Pritommnogi imaju problema sa citanjem podataka sa br snimljenog diska. Imho, eksterni hd jei brzi i nema problema sa Ostecenjem medija i citljivoscu. Jasno sve se moze pokvariti, ali u funkcionalnom stanju... Hdd je u prednosti, pa je i to razlog sto u biti br nikad Nije Zazivio.
15 godina
neaktivan
Stasno, htio bih nesto komentirat al bolje sa sutim lol

Uglavnom, ja sam odavno prestao sa kojekakvim kolekcioniranjem gluposti i popunjavanja hardova i trosenja para na diskove. Kada pogledam obrisem, ako hocu pogledat ponovo opet skinem i bok..jeftinija investicija je flat, ne moras kupovat diskove, hardove i stickove nego uz vecu brzinu dobijes i jedan veliki hdd zvan world wide web ;)
The best way to be boring is to leave nothing out.
15 godina
Blu ray disc 25gb
Uzmes dual layer dvd od 9 gb sjecam se kada sam ih ja koristio za przenje xbox igrica

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
mar123 kaže...

Pomalo nepraktično ali... Jeftinije je, sigurnije, DVDovi su manje osjetljvi na neoprezno rukovanje i na kraju krajeva, ako ga netko shebe do nečitljivosti, ode samo 4.7GB dok ako netko uništi blu-ray medij, ode 25GB.

apsolutno se slažem - disc (DVD, CD, blu ray) je daleko pozudanij za čuvat podatke nego što neki preporučuju  HDD.

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
16 godina
cassini kaže...

disc (DVD, CD, blu ray) je daleko pozudanij za čuvat podatke nego što neki preporučuju  HDD.

LOL.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
17 godina

To "daleko sigurnije" je opet relativan pojam ... meni se pak čini da je kvaliteta DVD medija prilično opala u zadnje vrijeme.

Imao sam par problematičnih dok npr. CD mediji iz 90-tih rade bez problema (stariji se vjerojatno sjećaju "zlatnih" Traxdata :)).

Što se tiče DVD-a, eventualno DVD-RAM, oni su dosta robusniji ali i sporiji.

Šteta da blu-ray nije zaživio ... 25,50 ili 100GB na jednom mediju zvuči primamljivo.

Ali i dalje je hard disk praktičniji od svih tih optičkih medija zbog dimenzija i brzine pristupa, a bez obzira na medij, "daleko sigurnije" jedino može biti višestruki backup.

16 godina
Mladen kaže...
Šteta da blu-ray nije zaživio ... 25,50 ili 100GB na jednom mediju zvuči primamljivo.

Pogotovo je primamljivo platiti 100 kn jedan disk, uz vrijeme zapisa od 5 sati...

Blu-ray = fail! Zakasnio je jedno 3 godine...

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
Blu ray disc 25gb

Za te pare što češ dat za pržilicu i BD-ove kupiš vanjski disk 500GB.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Blu ray disc 25gb

Ili gle ovo

Ja takav isti kupio u Intersparu ali za 180 KN.

Kuda ces prakticnije i sigurnije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DamageHigh kaže...
Mladen kaže...

Pogotovo je primamljivo platiti 100 kn jedan disk, uz vrijeme zapisa od 5 sati...

Dobro, ne treba sad pretjerivat ... "obični" (25GB) su 15-16 Kn, dual-layer su već nesuvislo skupi.

Naravno, fail je očit ... tržište se već pobrinulo za to :)

13 godina
odjavljen
DamageHigh kaže...
Mladen kaže...

LOL 

Bluray je odlican ,ali ne za przenje nekakvih ripova ,piratskih igara ili gluposti 

Ja kupujem filmove na blurayu i super sam zadovoljan sa njim (iako to je sve BD50)

To kaj ga se ne  isplati koristit za navedene svrhe ne znaci da nije zazivio 

je ,ali tamo gdje treba 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 19:27 (Arnold Layne).
17 godina
Arnold Layne kaže...
Bluray je odlican ,ali ne za przenje nekakvih ripova ,piratskih igara ili gluposti 

Ja kupujem filmove na blurayu i super sam zadovoljan sa njim (iako to je sve BD50)

je ,ali tamo gdje treba 

Ok, ali bez obzira da li su gore filmovi ili neki drugi podaci, dosta kritika se odnosi na robusnost i trajnost zbog tankog zaštitnog sloja.

Ne koristim pa ne mogu reći iz iskustva, ali meni su optički mediji prije bili 2. ili 3.backup tek toliko da pokriju i onu jedinu slabu stranu hdd-ova, osjetljivost na strujno-magnetske nedaće :).

13 godina
odjavljen
Mladen kaže...
Arnold Layne kaže...

je ,ali tamo gdje treba 

Ok, ali bez obzira da li su gore filmovi ili neki drugi podaci, dosta kritika se odnosi na robusnost i trajnost zbog tankog zaštitnog sloja.

Ne koristim pa ne mogu reći iz iskustva, ali meni su optički mediji prije bili 2. ili 3.backup tek toliko da pokriju i onu jedinu slabu stranu hdd-ova, osjetljivost na strujno-magnetske nedaće :).

pa mozda oni koje kupis za 5kn ,ali orginali rabe dosta dugo npr. imam dosta starih ps2 igara iz 2005. koje jos i sada rade bez greske ,a ja ti to nista ne przim 

mislim kad vec imam bluray onda cu gledat i bluray filmove ,a ne neke usrane ripove 

16 godina
Arnold Layne kaže...

LOL 

je ,ali tamo gdje treba 

Ne, nije nikada zaživio niti će ikada zaživjeti kao svojevremeno DVD i to ako u obzir uzimamo samo filmsku industriju.

I da...upoznaj se s pojmom "rip".

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina
odjavljen
cassini kaže...

apsolutno se slažem - disc (DVD, CD, blu ray) je daleko pozudanij za čuvat podatke nego što neki preporučuju  HDD.

Ja nisam rekao da je optika sigurnija od HDDa. Optički mediji su podložni svakakvim benastoćama od topline, prašine, ogrebotina pa sve do samog "prirodnog" starenja. Pokušaj očitat neki audio CD star 10+ godina. Mogao bi se neugodno iznenaditi. Ne sad potpuno nov medij već onaj koji se malo češće koristi.

Po meni (znate ono, mišljenja itd.), BD mediji su očajni po pitanju osjetljivosti. Thanks but no thanks. DVD je odličan omjer kapacitet/cijena za optiku.

16 godina
Blu ray disc 25gb

zna li netko gdje ima za kupit kutije za bluray?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
DamageHigh kaže...
Arnold Layne kaže...

LOL 

je ,ali tamo gdje treba 

Ne, nije nikada zaživio niti će ikada zaživjeti kao svojevremeno DVD i to ako u obzir uzimamo samo filmsku industriju.

I da...upoznaj se s pojmom "rip".

pa niti nemora bit kao dvd 

vremena se mijenjaju i internet je uzeo svoj danak ,a to da nije zazivio je cista glupost 

ja vise nebi gledao dvd da me ubijes (osim ,ako nije dostupno na blurayu)

Svi novi filmovi se danas vecinom kupuju na blurayu

mislim malo je bezveze da gledamo film 720x480 na televizoru 82" sa 1920x1080  rezolucijom ? 

to je steta televizora 

16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
cassini kaže...

Ja nisam rekao da je optika sigurnija od HDDa. Optički mediji su podložni svakakvim benastoćama od topline, prašine, ogrebotina pa sve do samog "prirodnog" starenja.

Pokušaj očitat neki audio CD star 10+ godina. Mogao bi se neugodno iznenaditi. Ne sad potpuno nov medij već onaj koji se malo češće koristi.

imam ih iz 1999 i SVI rade!! ali riječ je o TDK mediju koji je bio prilično skup onda, a ne kojekakvim "budget" Traxdatama i sl sranjima.

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 12:17 (cassini).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice