Sinoć sam lega jutros...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sinoć sam lega jutros...
Taj problem nije do Chrome-a već do Windowsa 10 jer su mi jučer startali svi programi koji su bili pokrenuti neposredno prije gašenja računala. Microsoft je već jednom bug potvrdio i u postavkama izmjenio tekst postavke koja to isključuje.
Drugo, što vidim u Chrome-u? Odličan web preglednik, hrpu funkcionalnih dodataka, podršku za Chromecast i slično.
na win 8.1 chrome radi besprijekorno... 👍
Ja nemam problema sa Chromom na Win.10
Some people are so poor... all they have is money!
Ni ja, ne koristim ga 
Pomalo, šegavo i vajka!
Ja imam samo jedan problem sa chromom, stuttering na videu (youtube i twitch), uglavnom na 60fps. Zbog toga sam primoran koristiti mozillu.
Taj problem nije do Chrome-a već do Windowsa 10 jer su mi jučer startali svi programi koji su bili pokrenuti neposredno prije gašenja računala. Microsoft je već jednom bug potvrdio i u postavkama izmjenio tekst postavke koja to isključuje.
Drugo, što vidim u Chrome-u? Odličan web preglednik, hrpu funkcionalnih dodataka, podršku za Chromecast i slično.
Ne palim se baš na Chromecast. Kodi uparen s MPC BE, pokreće se na TV-u, daljinsko wifi upravljanje preko mobitela aplikacijom Vectir, baza omiljenih filmova i to je to. Mrzim dan kad se u TV počeo ukopčavati LAN kabel.
I za to moraš imat televizor spojen s računalom. Chromecast je jednostavniji, uštekaš u TV i samo castaš s mobitela, tableta ili računala.
ovo nema veze sa chromeom, meni se firerfox, utorrent..bilo sto samo pokrece kad se podignu windowsi..stvarno glup i iritantan bug. a pojavio se mislim kod ovog jesenjeg updatea.
to se desava samo ako se neposredno prije gasenja windowsa ugase aplikacije, ako se saceka par minuta onda se ne podignu.
Ja taj "feature" imam od kada koristim win 10, a to je oko godinu i pol. Meni to cak i odgovara tako da nisam nista prckao oko toga.
Ima li netko ideju zašto mi se volume automatski pojača, ali to ne prikazuje?
Upalim pjesmu, video što god i primjetim da mi se volume automatski pojača. Ista stvar i prilikom pauziranjem pjesme/videa i ponovnog nastavljanja.
Radi se o laptopu Dell E6540.
ovo nema veze sa chromeom, meni se firerfox, utorrent..bilo sto samo pokrece kad se podignu windowsi..stvarno glup i iritantan bug. a pojavio se mislim kod ovog jesenjeg updatea.
to se desava samo ako se neposredno prije gasenja windowsa ugase aplikacije, ako se saceka par minuta onda se ne podignu.
Ja taj "feature" imam od kada koristim win 10, a to je oko godinu i pol. Meni to cak i odgovara tako da nisam nista prckao oko toga.
Da li imate ovo isključeno? Ako da, a aplikacije se i dalje pokreću pri startu, to je bug u Windowsima.
Da li imate ovo isključeno? Ako da, a aplikacije se i dalje pokreću pri startu, to je bug u Windowsima.
bilo je ukljuceno..ali stvar je u tome da ja pogasim aplikacije i one se svejedno podignu..toga prije zadnjeg velikog updatea nije bilo...mozda su promijenili neku vrijednost pa aplikacije ostaju ocitane u memoriji nesto duze nakon sto se ugase.
bilo je ukljuceno..ali stvar je u tome da ja pogasim aplikacije i one se svejedno podignu..toga prije zadnjeg velikog updatea nije bilo...mozda su promijenili neku vrijednost pa aplikacije ostaju ocitane u memoriji nesto duze nakon sto se ugase.
Jesi li pokušao napraviti full shutdown iz command prompta?
shutdown /s /f /t 0
Pogledaj si jos postavke pod "Privacy" postavke > Backgroud Apps
To mi je uključeno, ali samo za Dynamic Theme; sve ostalo je onemogućeno. Nekako sumnjam da to ima veze s tim što ne zatvorene aplikacije startaju s Windowsima.
shutdown /s /f /t 0
Ja nisam. Nemam nekako preveliku želju tipkati to svaki puta u CMD kada gasim računalo (ili dodati ikonu na desktop za gašenje). U stvari, da želim kompletno gašenje, isključio bi Fast Startup.
shutdown /s /f /t 0
Ja nisam. Nemam nekako preveliku želju tipkati to svaki puta u CMD kada gasim računalo (ili dodati ikonu na desktop za gašenje). U stvari, da želim kompletno gašenje, isključio bi Fast Startup.
Ne shvaćam zašto ti je problem napraviti shortcut. Otvaranje aplikacija je novi "feature". Koliko vidim, za to nema drugog rješenja.
Zato što je nepotrebno i bez veze bi mi ikone zauzimale mjesto na radnoj površini. Gašenjem Fast Startupa možeš postići isti rezultat i bez izrade ikona na desktopu/tipkanja te komande u CMD. Pošto mi je Fast Startup koristan i želim ga imati uključenog, nije mi problem ugasiti Chrome i potom ugasiti računalo (to ionako radim).
Pogledati ću malo po Redditu, možda je u međuvremenu ekipa pronašla način kako riješiti taj bug. 😉
Zato što je nepotrebno i bez veze bi mi ikone zauzimale mjesto na radnoj površini. Gašenjem Fast Startupa možeš postići isti rezultat i bez izrade ikona na desktopu/tipkanja te komande u CMD. Pošto mi je Fast Startup koristan i želim ga imati uključenog, nije mi problem ugasiti Chrome i potom ugasiti računalo (to ionako radim).
Pogledati ću malo po Redditu, možda je u međuvremenu ekipa pronašla način kako riješiti taj bug. 😉
Kod mene je Fast Startup isključen, pa mi svejedno ne radi full shutdown. Ikonu ne moraš staviti na desktop, može ona i na Start.
Rekoh sebi ajd da uključim ovu postavku u winsima...rekoh sebi biti ću sigurniji...
...rekoh sebi budalo!!!
Nakon uključivanja te opcije sam morao Refreshat Winse i naravno izgubio sve postavke i programe koje sam instalirao a dobio sve one defoltne gluposti koje sam deinstalirao!
Rekoh sebi ajd da uključim ovu postavku u winsima...rekoh sebi biti ću sigurniji...
...rekoh sebi budalo!!!
Nakon uključivanja te opcije sam morao Refreshat Winse i naravno izgubio sve postavke i programe koje sam instalirao a dobio sve one defoltne gluposti koje sam deinstalirao!
Ti si neki radoznali 
Tak mi i treba kad pokušavam iskoristiti MS-ove opcije "zaštite" 
Imam jedno pitanje. Naime kupio sam SSD i imam Windows 10 Professional i ne znam čemu služi ona opcija "defragmenter tool". Taj naziv stoji samo u imenu aplikacije a unutar nje je opcija za optimizaciju. Uredno je prepoznat SSD disk i automatski je uključena tjedna optimizacija. Budući da znam da se ne smije defragmentirati SSD, to sam odmah isključio. Sad me zanima da li ta opcija zaista defragmentira SSD ili je riječ o nekoj drugoj optimizaciji? Nekako mi je neshvatljivo da Windows 10 ne isključuje tu opciju automatizmom. Kad otvorim "disk defragment tool" piše da je potrebna optimizacija ali ja ne znam šta se podrazumjeva pod tim?
Da li je sigurno da odaberem optimizaciju ili ne?
Pozdrav,
Radi se o defragmentaciji i to bi trebalo biti isključeno ukoliko imaš SSD.
Radi se o defragmentaciji i to bi trebalo biti isključeno ukoliko imaš SSD.
Marko, oprezno sa izjavama koje nisi prije provjerio.
Windows10 ima ugradjeni alat koji će na hdd raditi defragmentaciju a na ssd će raditi optimizaciju ( obična trim funkcija ). Nespretnost u prevodima sučelja može biti zbunjujuća no zato postoje ovakve razmjene iskustava.
Za hdd treba raditi povremenu defragmentaciju a za ssd treba povremeno raditi trim kroz tu funkciju optimizacije. Dali će biti na schedule ili ćete to pokretati sami periodično je stvar osobnih preferenci i navika...
....
Govorim o defragmentaciji jer je forumaš rekao da se aplikacija zove "defragmenter tool", a tako se ne naziva Windowsova aplikacija. Točnije, Windowsova aplikacija se zove Optimize drives. Forumaš može imati i neku aplikaciju trećih strana koja ne radi na isti način kao i Microsoftova službena jer nigdje nije napisano da se radi baš o Microsoftovoj aplikaciji. 😉
Govorim o defragmentaciji jer je forumaš rekao da se aplikacija zove "defragmenter tool", a tako se ne naziva Windowsova aplikacija. Točnije, Windowsova aplikacija se zove Optimize drives. Forumaš može imati i neku aplikaciju trećih strana koja ne radi na isti način kao i Microsoftova službena jer nigdje nije napisano da se radi baš o Microsoftovoj aplikaciji. 😉
Da, sada si potpuno u pravu.
Kod prvog odgovora si mu savjetovao da bi taj tool trebao biti ugašen , a u biti se taj kolega neprecizno izjasnio iako mislim da govori o tom defaultnom toolsu koji dodje unutar winsa... Zato ti i rekoh da oprezno sa izjavama i savjetima dok nisi jako siguran o čemu se točno radi. Manje zlo je nikaj nereći ( tada kolega nebu valjda nikaj poduzimao ) nego na osnovu pretpostavki dati krivi savjet koji bi kolega mogao i provesti u djelo....
Nego, ima kaj po parkovima...?
😀
....