Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.406
|
čitano: 4.442.496
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
Windows 10 - općenito

Bug ili feature......?

Ive lived in darkness a long time, over the years my eyes adjusted, until the dark became my world, I could see.?
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2018 14:30 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 10 - općenito

-nemaš permisione.. za neke foldere, tad je njihov size=0 dok ne uđeš.. (dobiješ permision, ono, ok-admin..bla-bla), npr win-temp folder, prvi ulazak te odbije-traži dozvolu admina, winbaclup itd..

+ nije isto kojim alatom, filemanagerom gledaš i što gledaš.. tj da je sav soft isti, tad ne bi bpostojale razlike.. postoje razlike, pa i u tome, kako će juzer kojim alatom vidjeti što..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2018 15:42 (ihush).
8 godina
protjeran
Hornet_93 kaže...

pozz, gdje mogu jeftinije kupiti legit aktivacijski ključ za windows 10 home? da nije sad 400-500 kn? 

https://windowspro.co.uk/

ovdje sam sebi uzeo dva, i treci mi je poklonio netko sa bug foruma...

preporucam da kupis win 7 key, jeftiniji je i trebao bi raditi i na desetci (nemam nacina provjerit, ali netko je napisao da radi)

ako znas nekog studenta, on ti ga moze dat mukte...

mene tuđi životi ne interesuju, ja sam i od moj u šok
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2018 16:26 (Gorstak79).
14 godina
Hvala, a je imam kakva ogranicenja po pitanju broja instalacija? Npr hoce radit ak napravim reinstall winsa?
What could possibly go wrong?
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

samo jedanput ga tribas ukucat...win naprave aktivaciju, nakon toga win sami povuku broj tvoje maticne svaki reinstall i aktiviraju se automacki...sve dok imas tu maticnu, miran si...

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2018 19:13 (Gorstak79).
Moj PC  
1 1 hvala 0
18 godina
Uvale broj u BIOS od matične???
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
18 godina
neaktivan
Hornet_93 kaže...

pozz, gdje mogu jeftinije kupiti legit aktivacijski ključ za windows 10 home? da nije sad 400-500 kn? 

Jučer sa na eBay-u kupio ključ za 2,5 €. E, sada, uvijek postoji opasnost. Pri prvoj kupovina za 2€ nisam dobio kjuč, tako da sam p****u 15 kuna. Pri drugoj kupovini sam dobio ispravan ključ u sekundi. Vjerovatno je moja greška jer nisam dobro proučio prodavača, ali pokrenuo sam povrat. Nadam se da ću dobiti natrag svojih 15 kn, ali ako i ne dobijem, malo ću se stegnuti ovaj mjesec i biti će sve u redu. Nadam se...s novcem nikada dosta opreza...   

私は考える時間が必要です
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

da, takva neka spika je bila, ne znam detalje, u UEFI valjda...

To je netko drugi izjavio, nije moja provala :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2018 16:48 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

samo jedanput ga tribas ukucat...win naprave aktivaciju, uvale broj u bios tvoje maticne i to je to, nakon toga win sami povuku broj iz biosa svaki reinstall i aktiviraju se automacki...sve dok imas tu maticnu, miran si...

Ne, nego ID matične ostane pohranjen na Microsoftovim serverima.

9 godina
Windows 10 - općenito

Nekada davno...na novim laptopovima i picijevima sa predinstaliranim Win 8 i 8.1 (OEM key) neki striček ili teta je uvalila ključ u BIOS (nestalo im valjda onih lijepih naljepnica sa verzijom i ključem).Kažu da se to zove BIOS-based product key

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

original

ispravak

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
total kaže...

original

ispravak

https://streamable.com/eak0h 

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2018 20:21 (Marko :D).
17 godina
Gorstak79 kaže...

samo jedanput ga tribas ukucat...win naprave aktivaciju, nakon toga win sami povuku broj tvoje maticne svaki reinstall i aktiviraju se automacki...sve dok imas tu maticnu, miran si...

-da.

djigibao kaže...

-ne, id je na msovom serveru ..

igzgd kaže...

Nekada davno...na novim laptopovima i picijevima sa predinstaliranim Win 8 i 8.1 (OEM key) neki striček ili teta je uvalila ključ u BIOS (nestalo im valjda onih lijepih naljepnica sa verzijom i ključem).Kažu da se to zove BIOS-based product key

-key u biosu je bio samo za w8.. i to oem-predinstaliran.. odustalo se od tog. MS je promijenio sve, pa i oem-retail razliku.. koje često nema, keyevi rade, ms dozvoljava. (pa i clean install korištenjem keya w7-8, ili upgrade mada je freeofer godina odavno prošla).

16 godina
ihush kaže...
djigibao kaže...

-ne, id je na msovom serveru ..

Ajd primjeti interpunkcijske znakove nakon Djigijeve rečenice i poveži ih sa tvrdnjom na koju on odgovara pa češ shvatiti da je njegov odgovor sarkazam  

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2018 22:58 (andi.cro).
7 godina
protjeran
andi.cro kaže...

Ajd primjeti interpunkcijske znakove nakon Djigijeve rečenice i poveži ih sa tvrdnjom na koju on odgovara pa češ shvatiti da je njegov odgovor sarkazam  

Lako za interpunkcijske znakove. Neki su propustili divno 'čašćenje' koje su moderatori obrisali

16 godina
Windows 10 - općenito

Ufff... kaj je bila neka makljaža???

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

čizis krajst!

Sinoć sam lega jutros...
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Pendula kaže...
Nadam se da ću dobiti natrag svojih 15 kn, ali ako i ne dobijem, malo ću se stegnuti ovaj mjesec i biti će sve u redu. Nadam se...s novcem nikada dosta opreza...  

Škoti su za tebe male bebe.,,,,,,,

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
17 godina
andi.cro kaže...
..

-ovo je opća tema, koju (osim nas stalnih..) možda čita i neki slučajni prolaznik.. i tad zaključi svašta.

-bio sarkazam ili interpunkcije, postoji i bios based key, nije potrebno zbunjivati (ne mene, meni ta info nije potrebna, tema ne služi meni-nama, nego 'njima'..). Zato, treba ponekad napisati nešto točno-konkretno-jasno, ne samo spamati jer ne pomaže.. :)

15 godina
neaktivan
Pendula kaže...

Jučer sa na eBay-u kupio ključ za 2,5 €. E, sada, uvijek postoji opasnost. Pri prvoj kupovina za 2€ nisam dobio kjuč, tako da sam p****u 15 kuna. Pri drugoj kupovini sam dobio ispravan ključ u sekundi. Vjerovatno je moja greška jer nisam dobro proučio prodavača, ali pokrenuo sam povrat. Nadam se da ću dobiti natrag svojih 15 kn, ali ako i ne dobijem, malo ću se stegnuti ovaj mjesec i biti će sve u redu. Nadam se...s novcem nikada dosta opreza...   

Ja bih još tražio i naknadu za duševne boli.

Šalu na stranu; većina prodavača šalje ključ u roku od 24 ili 48 sati od kupovine, tako da je potrebno malo pričekati (sve ti piše u opisu proizvoda). Ako ni nakon 24 sata, odnosno, 48 sati ti prodavač nije poslao ključ, javi mu se preko poruka. U slučaju da se ne javlja ni preko poruka, onda tek pokrećeš povrat sredstava.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2018 11:25 (Marko :D).
18 godina
neaktivan
Marko :D kaže...
Pendula kaže...

Ja bih još tražio i naknadu za duševne boli.

Šalu na stranu; većina prodavača šalje ključ u roku od 24 ili 48 sati od kupovine, tako da je potrebno malo pričekati (sve ti piše u opisu proizvoda). Ako ni nakon 24 sata, odnosno, 48 sati ti prodavač nije poslao ključ, javi mu se preko poruka. U slučaju da se ne javlja ni preko poruka, onda tek pokrećeš povrat sredstava.

Nisam dobio nakon 24 sata, ali sam dobio svoja dva eura nazad. Sada sam sretan kao mala beba...

私は考える時間が必要です
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

mogo's večeron počastit :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Ekipa kakav je win10 sa starijim komponentama. Konkretno me zanima kako bi isao na hp6710b. Driveri i to
i nogom u guzicu je korak naprijed

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Ako ispunjava minimum requirement, ide...mislim da ti triba 2gb rama minimum i proc na 1ghz...za drajvere nemam pojma, samo znam da stari windowsi nemaju drajvere za novi hardver, obrnuto valjda nije slucaj....ali ako imas ravno 2gb rama i uzmes 64 bitnu desetku, to ce ti bit na knap...za sve sto budes pokretao ce se kopat po swap fajlu na disku i rad ti moze biti dobrano usporen zbog toga...ako budes imao problema, imas ovdje na forumu par likova koji rade drajvere bas za takve slucajeve, genericke mislim...softwaremaniac je jedan od njih, ako se ne varam...

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2018 23:53 (Gorstak79).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Ima 3gb rama al stavit cu 4. Proc je 2 ghz tak da s te strane bi trebalo stimat. Znaci samo su driveri upitni
i nogom u guzicu je korak naprijed
13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Koje su najbolje postavke vezano za Windows Update. Ovaj 1809 mi je izgledao sje*ao totalno, CS GO igram normalno, kad pocinje lag kao da je ping visok, a zapravo nije, FPS konstantno 45+, na sve to i CS 1.6 sa prijateljima koju rundu odigramo, slučaj isti.

Sreca pa nisam obrisao Windows.old folder, pa se mogu vratiti na raniju verziju. Dakle, koje su najbolje postavke da izgbjegnem ovakve zaje*ancije u budućnosti, tek poslije da mogu birati hoću li instalirati update...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Pricekaj jos malo, danas bi trebali patchevi...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MrRango kaže...

Koje su najbolje postavke vezano za Windows Update. Ovaj 1809 mi je izgledao sje*ao totalno, CS GO igram normalno, kad pocinje lag kao da je ping visok, a zapravo nije, FPS konstantno 45+, na sve to i CS 1.6 sa prijateljima koju rundu odigramo, slučaj isti.

Sreca pa nisam obrisao Windows.old folder, pa se mogu vratiti na raniju verziju. Dakle, koje su najbolje postavke da izgbjegnem ovakve zaje*ancije u budućnosti, tek poslije da mogu birati hoću li instalirati update...

Ti bar možeš ući u CS 1.6 na 1809, ja ne mogu ni to. 😀

18 godina
neaktivan
crodrot kaže...
Ekipa kakav je win10 sa starijim komponentama. Konkretno me zanima kako bi isao na hp6710b. Driveri i to

Neki dan sam instalirao zadnje win10 na prastari Lenovo office kompjuter (otuda priča o kupovini ključa). Uglavnom, taj je kompjuter originalno došao s Vistom, ima Core2 procesor (zaboravio sam koji) i 2 GB  memorije. Mislim da je iz 2006 godine. Iznenadio sam se kako radi. Kompjuter je namjenjen babi pa nisam instalirao na njega ništa osim Office 365 paketa, Chromea i codeca. Nikave dodatne drivere nisam morao instalirati.  Kompjuter leti kao avion.

私は考える時間が必要です
17 godina
Windows 10 - općenito

-svi OSevi već +desetljeće imaju identične minimum requiremetnse.. : 512MB RAM, SSE2-cpu, nx, .. dok se za grafiku uzima npr aero=dx90c ili ogl1.2(jedan nešto).. pošto je HW identičan za windows, linux, mac-osx.. ista osnova, bios, isti su requirementsi, kompatibilnost itd.

-korisnik koristi aplikacije, npr browser, tad je za korištenje npr 512MB jednostavno premalo za današnje potrebe-appse/bahatost, app određuje realne requirementse, browser, igra, mso-acad.. i kad vidimo da mobitel ima npr 4core/2gbram i više.. tad je jasno što je danas minimum za normalno korištenje.

-drugi problem je support, npr XP je mrtav (mada je soft vječan, XP može raditi diućih milijardu godina.. i koji dan duže), beskoristan ako ne radi nešto što korisnik treba, npr browser, igra, poslovno bankarstvo itd. Pošto je MS vlasnik koji nikad neće izbaciti npr dx11+ za xp .. jasno je da je za takvu igru/app neupotrebljiv. Jednako bi bio motor auta za koji nemamo gorivo. Win7 je upotrebljiv, jer pokriva period polovnog-starijeg računala i 99% postoji driver, ali za novi HW je problem/upitno, tad preostaje w10. Linux, OSX.. ista stvar. Izuzetci za neke specifične potrebe su izuzetci (ne vrijede kao pravilo za većinu/prosjek/normalno korištenje... ili kućni&poslovni juzeri kao Perica&Štefica).

-na računalo staro recimo 10g može se instalirati bilo koji OS, jer ima drivere.. i osim par procesora (npr atom) zadovoljava requirementse, dok je količina rama izmjenjiva (može se dodati do potrebnog minimuma, tj malo je matičnih koje ne podržavaju +2-4GB.. ako i postoji to je izuzetak i neće još dugo ostati ispravna dok je u laptopu problem fizičko mjesto-utor i kapacitet pojedinog modula). Pošto su mbo-cpu-ram ugl zadovoljavajući kriterij, pošto su svi hdd sata, lako je čak ugraditi ssd i osjetno ubrzati 'disanje' (više nego s jačim cpu..) to znači da 99% računala može manje-više zadovoljiti pa čak i iznenaditi 'kako dobro radi'.. kao primjer iznad.. :)

ali, računalo s preslabom grafikom je preslabo.. danas browser koristi GPU, laptopi su u pravilu najslabija kategorija za GPU.. (osim 'gamerskih'.. a vijek trajanja-kvarenja im je već istekao..) dok se na prosječnom desktopu može dodati (ovinso koja verzija chipseta+bios.. kompatibilnost pciex i napajanje..) za laptop to nije izvedivo (ok, može i to, ext.gpu.. spada pod izuzetak). Tad je većina poluupotrebljiva, npr za gledanje YT klipića.. ili ovisi kako koji, za gaming nisu bili ni u ono vrijeme, još manje za današnje igre.. ali ako se pravilno podesi i ako su očekivanja-želje realne (znati što može, koja igra, surfanje..) tad je moguće koristiti. Može i prosječna linux distra, još manje problema jer je 90% da će raditi sve outofbox (driveri) i lako je probati neku live distru pa odabrati no većina se ipak vrati na win. .. i tad je samo dilema w7-10?.. trebalo bi biti stvar izbora, ''ali''.. ipak je tad logičnije probati w10, jer je noviji, supprot (dok se za w7 gasi..) pa i licenca-key/cijena.. jer w10 može normalno raditi i bez aktivacije, pa ako radi tad korisnik može kad poželi pribaviti key i aktivirati. Problem koji je tad s nekim starijim (time i slabijim, već istrošenim) računalom je npr disk, napajanje.. koje u trenucima installa, defraga, updatea.. kao stari auto, crkne.. jer je previše od jednom. Zato starije-slabije treba 'znati' dozirati opterećenje, obaviti jedno po jedno, ne sve od jednom (što novo može, jer ima resurse kao ram i snagu.. i novo je). Često se npr hdd raspadne upravo nakon installa novog OSa, tako bi se i stari auto na dugom putu.. ali ako se stane i odmori može .. laptope treba paziti, hlađenje-napajanje, jer sve stari, gubi efikasnost, time manja snaga uz veću potrošnju a potrošnja je temperatura.. i tad se disk 'skuha'.

-pa sad ohrabreni ... :)) krenite u install starih računala, mogu ona još, ali ne čudite se ako nakon tog imate kvar, jer kad nešto radi tad se i kvari, stari. Ako ne radi, tad je beskorisno. Ako radi i korsnik može nešto koristiti tad je korisno-upotrebljivo uz realna očekivanja čak i OK. S druge strane, novo je od 2000kn (jače, novo-garancija..) pa pripaziti koliko se isplati ulagati u pojačavanje kao ram i disk.. jer lako sve završi u smeću ili neće zadovoljiti potrebe.

-zato prije nego se tog primite, provjerite requirementse appsa koje planirate koristiti, ne OSa jer to je 'isto'. + dodajte neku zalihu ne baš minimum, jer zahtjevi rastu (ne padaju). Requirementse za svaku app možete izgooglati.. i kod izbora OSa računajte da se support za staije kad-tad gasi, npr od ovog ljeta za banking je minimum ie11 (to eliminira svaki stariji OS kao npr XP, ako npr banking u neko vrijeme postavi minimum npr ie12.. koji OS je tad izbor? To će npr ubiti w7 ili možda više ne možete pronaći driver na str.proizvođača..). Često je w10 (jer MS to želi, forsira) lakši izbor tj nema izbora.. nego jedini izbor :))

1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice