Inslacija windowsa 7 se smrzne nakon load sreena

poruka: 5
|
čitano: 1.353
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Inslacija windowsa 7 se smrzne na loading sreena

Dobar dan. Imam problem u vezi instlacije win7.   Pokušavam instalirati win7 preko dvd-a. Ubacim dvd unutra, bootam,učita se "windows is loading files" i nakon toga dođe mi slika kao ova dolje i kao nešto se loada na početku i tako se prestane loadati i ja nemogu ništa. Mogu micat mišem po ekranu i sve al instalacija nikako da se pojavi. Već sam instalirao win7 par puta prijateljima sa istog dvd-a. Probao sam skinut ponovo win7 i instalirat ga na dvd te pokrenut al ista stvar. Pogledao sam malo po internetu i probo sam napravit sve ovo navedeno:

1. stavite bios settings na default
  2. promijenite tipove diska u biousu (sata/ide/ahci)
  3. iskljucit sve sto je prikljuceno na komp osim miša i tipkovnice

Stvarno više neznam šta bi napravio pa bi vas molio za pomoć ako neko zna rješenje?

Koristim ovaj hardware:

amd athlon X2 6000+ proc

nvidia gtx 260

3gb kingmax ddr2 rami

i koristim windows 7 i već sam 2 puta formatirao pc bez problema (jedina sam tada imao 4 gb rama ako to išta znaći)

lol [eu]east: Xz0mbieX

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pricekaj 10-15 min i pojavit ce se ono za install.

Dečo mešalica je v morju.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

U biosi isključi flopy,tj, stavi da ga nemaš.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Re: Inslacija windowsa 7 se smrzne na loading sree

nforce i via chipset su čest uzrok problema. Ponekad je rješenje spojiti HDD na drugi SATA-port (0-1-2-3..).

-IDE-SATA-AHCI (osim RAID) je svejdno za sedmicu. To su upute za XP-compatability mod ako nema SATA driver ili slipstream.

-drugo rješenje, samo biti strpljiv, ponekad 15tak minuta da prođe...

-dobro je napraviti memtest, desetak minuta je dovoljno.

-ispravnost snimljenog medija i playera. Install se uvjek snima na (naj)nižoj brzini, zbog ovakvih problema. Ako na jednom PCu prolazi to ne znači da je na svim playerima jednako čitljiv.

-sve upute su za čistu verziju, slipstrimane ili modificirane (loader-aktivator) su specfične, ovisi o izmjeni. Moguć razlog. Jedino je untouched relevantna verzija (ili slipstrimana za tvoj chipset).

-BIOS treba podesiti, default je različit za različite MBO.. ništa ne znači. Potrebno je npr NX, VT, AMD64.. pravilno podesiti, default je samo tvornička 'sigurna' postavka za tadašnje standarde (XP).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 20:02 (ihush).
16 godina
neaktivan

evo malo sam još nešto prčkao po biosu i onda opet pokrenuo i nakon nekih 10min pokrenuo se setup i evo na novim windowsima :D . Svima hvala na pomoći

lol [eu]east: Xz0mbieX

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice