Prva NFC usluga u RH

poruka: 4
|
čitano: 2.432
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Prva NFC usluga u RH

Stigla je prva NFC usluga u lijepoj našoj i to u Osijek.

Poznati BuTra (bus i tramvaj) servis osječkog gradskog prijevoza izdaje NFC SIM karticu za mobitele uz pomoć Vipa i njihovog mPrijevoza.

Korisnici će moći plaćati putem njega, a uređaji koji podržavaju NFC bez dodatnog čipa/naljepnice ne trebaju dodatnu karticu.

Uslugu trenutno testira 20 korisnika, a javno će biti dostupna 30. svibnja.

http://www.vidi.hr/Non-Tech/Hrvatska/Napokon-prva-NFC-usluga-u-Hrvatskoj

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Prva NFC usluga u RH
Mitch kaže...

Stigla je prva NFC usluga u lijepoj našoj i to u Osijek.

Poznati BuTra (bus i tramvaj) servis osječkog gradskog prijevoza izdaje NFC SIM karticu za mobitele uz pomoć Vipa i njihovog mPrijevoza.

Korisnici će moći plaćati putem njega, a uređaji koji podržavaju NFC bez dodatnog čipa/naljepnice ne trebaju dodatnu karticu.

Uslugu trenutno testira 20 korisnika, a javno će biti dostupna 30. svibnja.

http://www.vidi.hr/Non-Tech/Hrvatska/Napokon-prva-NFC-usluga-u-Hrvatskoj

Drago mi je da Hrvatska pokušava ne zaostajati za svijetom no stvarno čemu to.Dugova već u zemlji ima da nam i već iz oba uha vire posuđujemo novih skoro dvije milijarde,ništa ne izvozimo od kuda nam novac za taj projekt.Sad sam nešto pročitao da se do 2020 planira u potpunosti iskorijeniti kartice kao i gotovina i uvesti mobilno plaćanje.

Ne znam čemu to.Preko tog NFC-a netko ti može uzimati i više novaca kao i razne postotke i porezi i prireze da tek kasnije vidiš.Također član moje obitelji već neko vrijeme testira NFC s POS aparatima u kantini firme i istinu na riječ više štete nego koristi.Na kraju mjeseca dođe odjednom račun i evo panike koji ću sad račun platiti,a koji ignorirati.Draži mi je ipak papirnati low-tech novac jer ga ipak lakše pravilno raspoređujem.

Također vjerujem da je ovo jedan veliki sigurnosni propust,jel u biti samo ti netko mobitel ukrade ili se "sudari" s tobom na cesti i skenira ID.

Ovo je raj neuhvaćenim dečkima s bivšeg Dark Marketa jel sad više ne moraju nositi nekoliko stotina dolara skupe naprave do bankomata poslije žrtvine transakcije.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 14:09 (Ikarus01).
16 godina
neaktivan
Prva NFC usluga u RH

A da su objavili kako neće koristiti NFC za ovu namjenu jer je implementacija teška vjerujem da bi bio prvi koji bi počeo pljuvati kako se ništa novo ne uvodi kod nas nego sve stoji na starom. Ideja je odlična, još samo da si nabavim NFC mobitel i jedna kartica manje u novčaniku :) 

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Prva NFC usluga u RH
SebaOS kaže...

A da su objavili kako neće koristiti NFC za ovu namjenu jer je implementacija teška vjerujem da bi bio prvi koji bi počeo pljuvati kako se ništa novo ne uvodi kod nas nego sve stoji na starom. Ideja je odlična, još samo da si nabavim NFC mobitel i jedna kartica manje u novčaniku :) 

Ko pljuvao ti ili ja?Nisam shvatio.

Ne treba ti novi mobitel samo si nabavi onu karticu zakelji je na mob i kupi eksterni plastični kejs da ti ne ispadne ili da je netko ne zdipi.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice