jučer sam instalirao ms office 2007 i u woedu sam primjetio da kada napišem bilo koju rečenicu i kliknem enter onda mi je razmak više od 8mm a samo jedamput kliknem enter.
sutra pišem referat iz kemije i treba mi word
molim brze odgovore
hvala.
jučer sam instalirao ms office 2007 i u woedu sam primjetio da kada napišem bilo koju rečenicu i kliknem enter onda mi je razmak više od 8mm a samo jedamput kliknem enter.
molim brze odgovore
hvala.
Page layout -> pod Spacing neka ti sve s desne strane bude na 0.
Razmak ti je pretpostavljam defautni za Word 2007 - ne znam točno koliko je - mozda 10 točaka ili tako nešto. Rješenje imaš ovdje napisano. Iako to rješenje ne valja - trebaš editirati stil Normal pa onda u njemu Spacing - After staviti na 0 pt.
Međutim, zašto bi to uopće činio? Mislim da je Microsoft s tim "pogodio u sridu" - ne znam zašto već prije nisu stavili da defaultni razmak između odlomaka bude nekoliko točaka - tekst je daleko pregledniji kad imaš mali razmak između odlomaka. Ako ti svaku rečenicu završavaš Enterom, onda griješiš - već sam vidio takve nebuloze kod pisanja radova i mogu reći da je to glupo. OK ako vam je tako propisano pravilnikom, ali i u tom slučaju je glupo i pokazuje (informatičku) nepismenost osobe koja je pisala pravilnik. Ako već hoćes prijeći u novi red, a ne želiš napraviti novi odlomak, onda umjesto Entera stisneš kombinaciju tipki Ctrl+Enter. Ali kažem - zna se što je odlomak i nema smisla da svaka rečenica bude drugi odlomak. Zato i imamo različite riječi za to - odlomak (paragraf) i rečenica.
hvala na pomoći!
može lock
Da sad ne otvaram novi topic za ovu banalnost: kako u wordu 2007. dodati punu liniju ispod nekog naslova/teksta?
Dakle, upišem neki tekst, i cijelom dužinom ispod njega (od zaglavlja do zaglavlja) želim liniju.
Hvala! :)
Da sad ne otvaram novi topic za ovu banalnost: kako u wordu 2007. dodati punu liniju ispod nekog naslova/teksta?
Dakle, upišem neki tekst, i cijelom dužinom ispod njega (od zaglavlja do zaglavlja) želim liniju.
Hvala! :)
1.shift minus
2.umetni tablicu pa samo gornji obrub
Ma ima opcija za umetanje linije, samo je ne mogu pronaći. To me zanima. No svakako, hvala ti! :)
Da ne otvaram novu temu :)
Povremeno koristim word 2007 i imam problem, rezultat ispisa liči kao da nedostaje crne boje, da je isprljan dio za ispis. Kada dokument pretvprim u pdf, ispis je normalan.
napomena, ms office je skinut sa neta zajedno sa sn.
Ima li ko slično iskustvo?
gdje ima za nabaviti word 2007??