Par pitanja vezano za Google Docs spreadsheetove

poruka: 7
|
čitano: 2.373
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Prvo pitanje, ako imam jedan spreadsheet, mogu li napraviti drugi koji će sinkronizirati sve promjene prvog u svoj? Trebao bih imati dva identična spreadsheeta, ali sakriti par stupaca u drugom, pa me zanima može li se to automatizirati da ne moram copy-pasteati sve promjene u drugi spreadsheet. Najbliže što sam došao je ImportRange funkcija, ali to kopira samo sadržaje ćelija, dok meni treba i formatiranje.

Drugo pitanje, imam situaciju da, ako, primjerice, upišem u ćeliju B3 brojku 2, ćelija A1 se ofarba u zeleno. Opet, najbliže što sam došao je Conditional Formatting, ali to farba samo ćeliju u kojoj je postavljen uvjet, znači ako upišem brojku 2 u ćeliju B3, mogu ofarbati samo istu tu ćeliju u neku boju, a ne neku drugu.

~
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

znači, sam sebi si odgovorio.

sve se može, jedino što aati ne mogu znati tvoje želje unaprijed, tj. ti moraš postaviti conditional formatting u sve ćelije koje želiš da budu obuhvaćene.

isto vrijedi i za povezivanje (a.k.a. linkanje) ćelija

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Par pitanja vezano za Google Docs spreadsheeto

S conditional formattingom? Ja želim unijeti tekst u jednu ćeliju, i onda da se neka deseta ofarba. Ono što conditional formatting nudi jest da unesem tekst u ćeliju i onda se ista ta ofarba. Povezivanje ćelija povezuje samo tekst, a ne formatiranje, to je ono što mi treba, a ne znam kako ostvariti. Isprike unaprijed ako sam te krivo shvatio. 

~
16 godina
neaktivan

Takvo uvjetno formatiranje (još) nije moguće u Google Docsima. Jedino rješenje je primjerice, unijeti =IF(A1=2;1;0) u ćeliju koju se želi obojati i postaviti uvjetno formatiranje da se ćelija oboja kada se u njoj nalazi 1 - rješenje je vjerojatno nezadovoljavajuće, ali dok Google ne ubaci formatiranje bazirano na rezultatu formule, drugog jednostavnog pristupa nema. Jedno složenije rješenje, korištenjem Google Apps Scripta je ovdje.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 9:59 (hrx).
16 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

S conditional formattingom? Ja želim unijeti tekst u jednu ćeliju, i onda da se neka deseta ofarba.

Nisam GD nikada koristio ali probaj u toj "desetoj" ćeliji postaviti Conditional uvjet a za formulu upiši:

- ako je izvorna ćelija A1

- "deseta ćelija" formula conditional=> =IF(A1<>"";true;false) i postavi boju formata

rezultat (u Excelu) je obojana ćelija ako je u A1 unešen podatak

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
16 godina
neaktivan

Hvala na pomoći, no trebalo bi mi više slučajeva, znači ako je u nekoj ćeliji 1, onda se ova oboji u zeleno, ako je 2, u crveno itd. Zasad su izgleda rješenje skripte. Hvala!

~
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

Hvala na pomoći, no trebalo bi mi više slučajeva, znači ako je u nekoj ćeliji 1, onda se ova oboji u zeleno, ako je 2, u crveno itd. Zasad su izgleda rješenje skripte. Hvala!

IF funkcija može sadržavati više uvjeta

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice