Pozz ekipa. Imam seminarski rad u kojem moram pisati o Excelu, točnije sta moram je: prozor programa, radne tablice, vrste podataka, tekst, brojčani podaci. Guglam vec pol sata i nikako da nađem malo opsirnije za prozor programa, pa bi vas molio da mi date neke stranice na kojima pise o navedenom :) HVALA.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa upali Excel i gledaj što ima u njemu -.-
Eh sad, bas mi se da gledat i pisat -.-
Onda kao i svi ostali srednjoškolci (osnovnoškolci? ne da mi se gledati koje si godište) kopiraj sa Wikipedije.
Joj da, i za to ste lijeni. Ovo nije forum za domaće zadaće i seminare, ovo je informatički forum gdje će ljudi pomagati oko inf. problema sa konkretnim pitanjima a ne pisati zadaće o tome što ima u glavnom frickin prozoru od Excela!
Imaš blogove i ostale sajtove, za 50kn ti ljudi napišu što želiš. Evo, radim u Excelu već 5-6 godina i znam 70% njegovih featurea. Za 50kn ti napišem seminar.
Onda kao i svi ostali srednjoškolci (osnovnoškolci? ne da mi se gledati koje si godište) kopiraj sa Wikipedije.
Joj da, i za to ste lijeni. Ovo nije forum za domaće zadaće i seminare, ovo je informatički forum gdje će ljudi pomagati oko inf. problema sa konkretnim pitanjima a ne pisati zadaće o tome što ima u glavnom frickin prozoru od Excela!
Imaš blogove i ostale sajtove, za 50kn ti ljudi napišu što želiš. Evo, radim u Excelu već 5-6 godina i znam 70% njegovih featurea. Za 50kn ti napišem seminar.
Ma nisam lijen, nego nema bas puno sadrzaja :(
Kak nema sadržaja?! Ima svega i svačega, nema da nema. Upiši u tražilicu 'Excel tutorials' i čitaj. Evo ti jedan primjer i primjer za 2003.
Eh sad, bas mi se da gledat i pisat -.-
A što bi ti, da drugi to uradi za tebe?
- Kako izgleda radni prozor u Excelu
- Primjeri formula i funkcija u Excelu 2007
evo jedan problem iz excela:
napravio sam dropdown listu sa nekim vrijednostima i sada zelim da stupac ispod izabrane opcije(ispod polja sa dropdown listom) ima razlicite funkcije ovisno o tome sta je izabrano npr.
ako na dropdown izaberem Hourly zelim da mi u stupcu dolje formula koja se referencira na druge celije racuna iznos/h, a ako u dropdown izaberem daily, da sve vrijednosti u tom stupcu se racunaju po drukcijoj formuli
nadam se da je moguce, tnx unaprijed
Data validation za napraviti listu
a za uvjet.... a1 je ćelija sa listom
=if(a1="hourly";a2/60;if(a1="daily";a2/1440......