Koji software?

poruka: 2
|
čitano: 686
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koji software?

pozdrav

pošto ne koristim uredski software ne znam koji mi je alat potreban za ovo, pa bi molio pomoć..

znači imam bazu podataka u accesu koja sadrži ime, datum rođenja, krštenja, mjesto, roditelji itd. i zanima me da li je moguće skenirati npr. krsni list i zatim na njega ubacivati podatke određene osobe iz baze podataka kako ne bi morao ručno upisivati za svaku osobu, nego samo odabrati podatke koji će biti ubacivani na odabrano mjesto skeniranog dokumenta i onda printati

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Koji software?
svemirac kaže...

pozdrav

pošto ne koristim uredski software ne znam koji mi je alat potreban za ovo, pa bi molio pomoć..

znači imam bazu podataka u accesu koja sadrži ime, datum rođenja, krštenja, mjesto, roditelji itd. i zanima me da li je moguće skenirati npr. krsni list i zatim na njega ubacivati podatke određene osobe iz baze podataka kako ne bi morao ručno upisivati za svaku osobu, nego samo odabrati podatke koji će biti ubacivani na odabrano mjesto skeniranog dokumenta i onda printati

hvala

tebi treba nešto što se zove skupno pismo.

to se radi u wordu na način da otvoriš word, podesiš domenzije sranice prema stvarni mdimenzijama rodnog lista te s epovežeš na bazu podataka u accessu.

kolega sa foruma IvanC ti ima  svoj tutorial pa pogledaj - link.

on je koristio tablicu u excelu ali isto ti vrijedi i za tablicu u accessu

javi ako zapnes

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice