Dali se može u wordu?

poruka: 17
|
čitano: 5.052
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dali se može u wordu?

Pravim ugovor koji je standardan, a mijenjaju se 3-4 stavke... htio bi ako je moguce nekako odvojiti te stavke... da ne scrolam i trazim svaki put mjesta za popunit, nego da ma jednom mjestu imam kućice koje cu popunit.. a one ce se prenjeti u text...

dali je to moguće, i kako to učinit?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dali se može u wordu?

ovo mi se cini kao neki VBA...

bez programiranja nista...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Dali se može u wordu?

jesi probao s tablicom iz exela, kad uneseš tekst staviš da ti granice bez ispune i kad printaš uopće ti se ne vide

mislim prebaciš u word tablicu, a možeš ju i nacrtati u wordu, ali mislim da je jednoostavnije copy paste iz exela

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 12:57 (livadasb).
17 godina
neaktivan
livadasb kaže...

jesi probao s tablicom iz exela, kad uneseš tekst staviš da ti granice bez ispune i kad printaš uopće ti se ne vide

mislim prebaciš u word tablicu, a možeš ju i nacrtati u wordu, ali mislim da je jednoostavnije copy paste iz exela

njemu treba forma koja ce onda ubaciti podatke iz forme na neko mjesto u Wordu (to se moze preko polja)
ali forma ide preko VBA..
17 godina
neaktivan
Dali se može u wordu?

Mislim da bi to mogao napraviti preko opcije skupno pismo.Ideš  tools - mail merge, i odabereš tablicu iz exela i mijenjaš podatke i stavke

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dali se može u wordu?

mislim da ne, jer on ima neku ugovor koji na raznim mjestima u tekstu ima neki detalj...

e sada taj detalj moze biti polje koje ce se popuniti sa neke lokacije... samo je pitanje kako tu lokaciju definirati???

ili sam ja krivo nesto sebi poslozio u glavi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dali se može u wordu?

dakle da pojasnim... da nebi bilo zabune...

imam standardni ugovor koji potpisuju pomorci prije odlaska na brod... tekst svakog ugovora je isti ali mijenja se osnovna plaća, ime prezime, broj putovnice, i ovisno o ragu pomorca neke stvake osiguranja odgovornosti i obaveza...

sad, da bi olaksao posao sebi i drugima i kako nebi bilo propusta jer sam negdje ostavio stari podatak htio bi na odvojeno mijesto imat tablicu (ili neku slicnu formu) koju popunjavam, koja će mi automatski unjet podatke u ugovor tako da nebi dolazilo do neželjenih grešaka.

da naglasim.. nemora biti word dokument.. ako postoji neki sličan programčić rado ću ga isprobat...

unaprid hvala na pomoći

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dali se može u wordu?

nemam toliko iskustva u tome zasad, ali meni se čini da tebi treba neki DBMS sustav, jer pomorce kategoriziraš, i radiš od njih baze podataka, tj. ugovorom ih stavljaš u neki međuodnos...

dakle, pomoću microsoft accessa je najlakše izgraditi formu, a za nešto naprednije tu su clarion(Neodlučan), i oracle XE, kojeg toplo preporučam, stoga jer je moćan, ali i besplatan...

kod formi je najbolja stvar što možeš njih više napraviti, pa ispunjavaš one koje želiš... a kod izrada aplikacija, što su kompleksnije, to ćeš biti sretniji...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
reefreemind kaže...

nemam toliko iskustva u tome zasad, ali meni se čini da tebi treba neki DBMS sustav, jer pomorce kategoriziraš, i radiš od njih baze podataka, tj. ugovorom ih stavljaš u neki međuodnos...

dakle, pomoću microsoft accessa je najlakše izgraditi formu, a za nešto naprednije tu su clarion(Neodlučan), i oracle XE, kojeg toplo preporučam, stoga jer je moćan, ali i besplatan...

kod formi je najbolja stvar što možeš njih više napraviti, pa ispunjavaš one koje želiš... a kod izrada aplikacija, što su kompleksnije, to ćeš biti sretniji...

probat cu oracle.... thx

javim kako ide
17 godina
neaktivan

možda da probaš prvo s accessom, a onda da prijeđeš na oracle... access je puno lakši i "ljepše" izgleda... oracle je moćan, ali uz tu moć ide i znanje, ipak se zahtijeva neko znanje... samo ti javi kako ti ide...

16 godina
neaktivan

najbolji ti je pdf format za to

skini si Adobe acrobat profesional

17 godina
neaktivan
Dali se može u wordu?

ili to mozes i u Excelu.

slozis tablicu da izgleda onako kako zelis na printu, a pomocu obrazaca (koji postoje i koje mozes definirati) unosis podatke....

ili mozda kombinacija infopatha (koji je dobar za lijep i jednostavan dizajn) i accessa u kojem bi se cuvali podaci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dali se može u wordu?

Da li tko zna kako u Wordu 2003 brojčani tekst( konkretno: iznos računa u kunama npr.:155,05 kn) prevesti automatski u tekstualni oblik(primjer gore 155,05 kn zamijeniti tekstom :stopedesetpetkunaipetlipa)?

poletarac u duši i još sasvim zelen

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možeš s pomoću ovog makroa:

Converting Numbers to Text

Sub BigCardText()
  Dim sDigits As String
  Dim sBigStuff As String

sBigStuff = ""

' Select the full number in which the insertion point is located
  Selection.MoveLeft Unit:=wdWord, Count:=1, Extend:=wdMove
  Selection.MoveRight Unit:=wdWord, Count:=1, Extend:=wdExtend

' Store the digits in a variable
  sDigits = Trim(Selection.Text)

If Val(sDigits) > 999999 Then
  If Val(sDigits) <= 999999999 Then
  sBigStuff = Trim(Int(Str(Val(sDigits) / 1000000)))
  ' Create a field containing the big digits and
  ' the cardtext format flag
  Selection.Fields.Add Range:=Selection.Range, _
  Type:=wdFieldEmpty, Text:="= " + sBigStuff + " \* CardText", _
  PreserveFormatting:=True

' Select the field and copy it
  Selection.MoveLeft Unit:=wdWord, Count:=1, Extend:=wdExtend
  sBigStuff = Selection.Text & " milijun "
  sDigits = Right(sDigits, 6)
  End If
  End If
  If Val(sDigits) <= 999999 Then
  ' Create a field containing the digits and the cardtext format flag
  Selection.Fields.Add Range:=Selection.Range, _
  Type:=wdFieldEmpty, Text:="= " + sDigits + " \* CardText", _
  PreserveFormatting:=True

' Select the field and copy it
  Selection.MoveLeft Unit:=wdWord, Count:=1, Extend:=wdExtend
  sDigits = sBigStuff & Selection.Text

' Now put the words in the document
  Selection.TypeText Text:=sDigits
  Selection.TypeText Text:=" "
  Else
  MsgBox "Number too large", vbOKOnly
  End If
End Sub

17 godina
Dali se može u wordu?

Da ne otvaram novu temu bezeze moze li se nekako u wordu ili eventualno u nekom drugom officeovom programu napisati neki tekst naopako.

Znaci da izgleda nes kao ovo:   ¡ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq

Ovo sam nasao na netu pa sam uradio copy - paste....

Unaprijed hvala........

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dr. Vicko kaže...

Da ne otvaram novu temu bezeze moze li se nekako u wordu ili eventualno u nekom drugom officeovom programu napisati neki tekst naopako.

Unaprijed hvala........

mozes u svim office alatima koristenjem text boxa... njega mozes rotirati

17 godina
neaktivan
Dr. Vicko kaže...

Unaprijed hvala........

http://www.cheesygames.com/upside-down-text

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice