WD 5000AAKX temperatura!

poruka: 34
|
čitano: 4.957
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
WD 5000AAKX temperatura!

Pozdrav, Naime, istoimeni HDD je bio reklamiran, jer je izdahnuo nakon 3 tjedna, a zamjenski(isti model) ima povisoku temperaturu od 45-50 u odnosu na stari 28-33 oC.

Šta da radim? 

PLUS:

HDD prilikom gašenja proizvodi zvuk nallik cirkularu koji reže drvo(zariba), takava prolem imao sam i na prethodnom, ali zvuk je bio malo izraženiji, te je to na kraju dovelo do krckanja i potpunog kolapsa.

Je li to normalno s ovom serijom(mislim na zvuk prilikom gašenja)?

Iz ADM-a

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 9:45 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: WD 5000AAKX temperatura!

To su normalne temperature.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
WD 5000AAKX temperatura!

Neće mu ništa biti. Ja imam dva takva,mislim da se radi o Blue caviar-u...jedan mi je 37 a drugi 41 stupanj.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
WD 5000AAKX temperatura!

Naspram moga Samsunga F3 ovo je dosta toplo no ipak u granicama normale, možda si u kučištu svinjac napravio pa ti strujanja zraka fali.

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Anphonic kaže...

Naspram moga Samsunga F3 ovo je dosta toplo no ipak u granicama normale, možda si u kučištu svinjac napravio pa ti strujanja zraka fali.

Sve sređeno što se kablova tiče, bočna stranica je otvorena.

Na HDD starom 9 god koji posjedujem također WD takve temperature su uobičajene, ali masa starog HDD je osjetno veća od novijeg, pa bi temp. mogla, ali i ne mora ne znam imati utjecaj, jer je površina znatno manja na novom HDD(novije generacije).

16 godina
WD 5000AAKX temperatura!

Evo ti temperature utrobe moje kante. U stanu mi je 28°C i ne radi klima jer nemam novaca platiti struju...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Topliji disk je iznad i bliže je grafičkoj kartici. Eto, to je sve OK.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
BlackMoon kaže...

Evo ti temperature utrobe moje kante. U stanu mi je 28°C i ne radi klima jer nemam novaca platiti struju...

ok su ti temperature diskova , btw lijepo ti 6850-ka kuha na idleu

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 1:07 (athlon64).
14 godina
WD 5000AAKX temperatura!

Ma to su ti velke temp 45-50. Nebi ja to imao, a ne. :D Meni su sad temp 30 i 32.

@Don Kihoty: Ma nema to veze, moj 2TB je dolje i topliji je uvijek, a ventovi pušu po njima, jedan vent po jednom, a drugi po drugom hardu. 500 rpm je dosta za protok zraka.

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 3:12 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
athlon64 kaže...
BlackMoon kaže...

ok su ti temperature diskova , btw lijepo ti 6850-ka kuha na idleu

Na 100% ne ide preko 47°C tako da nema panike.

www.hrphotocontest.com
15 godina
neaktivan
WD 5000AAKX temperatura!

Kvalitete danas NEMA, a ni kontrole kvalitete, npr. 10 HHD-ova, 10 različitih temperatura(ne mislim na razlike od 1-2 stupnja već 10-15), završna obrada poklopca tj. rubni dijelovi nisu savršeni, ukupna masa je smanjena( štedljivi po debljini stijenki itd.).

A SSD-ovi su ista priča pa čak i gora, prenaplaćuju svaki SSD+ stopa neispravnosti je kao i kod klasičnih)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Wuk19 kaže...

Kvalitete danas NEMA, a ni kontrole kvalitete, npr. 10 HHD-ova, 10 različitih temperatura(ne mislim na razlike od 1-2 stupnja već 10-15), završna obrada poklopca tj. rubni dijelovi nisu savršeni, ukupna masa je smanjena( štedljivi po debljini stijenki itd.).

A SSD-ovi su ista priča pa čak i gora, prenaplaćuju svaki SSD+ stopa neispravnosti je kao i kod klasičnih)

Ima kvalitete kontrole.

Ali znaš šta je problem? Problem je to što su svi prerazmaženi.

Kvaliteta diskova je danas super, i duže drže nego prije. Em su lakši (kvalitetnija i čvršća, a opet lakša legura),

samim time se i manje griju, a o buci koja je smanjena zahvaljujući lakšim legurama, te samim time potreba za slabijim elektromotorima,

da ne govorim.

Pa u čemu je problem? Za 500kn kupiš ogroman disk.

Moj WD Caviar ATA 133 od 12GB je koštao 1400kn.

Gdje je problem? Tada je izrada bila skuplja, bilo je više škarta i moralo se više kotrolirati proizvodni proces.

Danas se više ne mora, i to je dobro, jer strojevi su točniji i točniji.

Ne kužim što je problem ako je disk 10 stupnjeva topliji? Pa nisu svi diskovi u istim uvjetima. U mojoj sobi je uvjek cca 30 stupnjeva,

temperatura mojih WD Greenova je različita, jer na jednog puše vent, a drugog ne.

Jedan je 33°C, drugi 35°C, što je super. No moj Seagate je pod istim uvjetima imao 49°C, nikad ispod.

SSD mi je 31°C, što je super s obzirom da je stalno u uporabi.

15 godina

SSD mi je 31°C, što je super s obzirom da je stalno u uporabi.

zar ssd-ovi uopce proizvode toplinu i imaju temp senzore?

15 godina
protjeran

Zar RAM memorija ne proizvodi temperaturu?

17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Lol, meni su G.Skill Phoenix Pro i OCZ Vertex 2 imali fiksiranu temperaturu na 30C.

Možda sam negdje griješio, treba pitat Vexx-a, u njega je sad vertex 2.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2011 20:47 (Penryn).
15 godina
protjeran

Meni temperatura raste i pada, ovisno o temperaturi sobe i kućišta.

16 godina
neaktivan
Wuk19 kaže...

Ovaj isti HDD stavljaju u konfiguraciju od 1499 u Interparu. Možda su dobili neki količinski popust zbog pregrijavanja  {#}

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
17 godina
neaktivan
Random. kaže...

Ovaj isti HDD stavljaju u konfiguraciju od 1499 u Interparu. Možda su dobili neki količinski popust zbog pregrijavanja  {#}

Cijena proizvodnje je niska pa i prodajna cijena može bit takva.

Što se kvalitete tiče - slažem se sa Kihotyem da su kvalitetni diskovi danas, ali da su kvalitetniji od onih prije 5-10 godina i ne baš.

Evo imam Maxtora sa 33 000 radnih sati i još uredno radi.. baš me zanima hoće li mi ijedan od diskova koje imam u kući toliko izdržati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2011 21:06 (Penryn).
15 godina
Don Kihoty kaže...

a znam da je ali onda oni lazu kad kazu da se ssd-ovi ne griju i da trose 1-2w struje , jer ta kolicina ne moze nista zagrijat , meni corsair xms3 varira , zna bit vruca na dodir a zna bit hladna kad je 100% puna , ne ovisi o popunjenosti nego necemu drugome , a temp senzor nema..

Don Kihoty kaže...

Meni temperatura raste i pada, ovisno o temperaturi sobe i kućišta.

15 godina
protjeran
Penryn kaže...
Random. kaže...

Ovaj isti HDD stavljaju u konfiguraciju od 1499 u Interparu. Možda su dobili neki količinski popust zbog pregrijavanja {#}

Što se kvalitete tiče - slažem se sa Kihotyem da su kvalitetni diskovi danas, ali da su kvalitetniji od onih prije 5-10 godina i ne baš.

Evo imam Maxtora sa 33 000 radnih sati i još uredno radi.. baš me zanima hoće li mi ijedan od diskova koje imam u kući toliko izdržati.

Taj Maxtor ima brzinu čitanja i zapisivanja 20x manju nego današnji disk,

po tome, habanje će biti 20x veće na današnjem disku.

Ako je tako, značilo bi da bi današnji disk trebao durati 70 radnih dana,

što nije točno.

Po tome su i izdržljiviji od starijih diskova, jer bez obzira što rade

sa gušćim zapisom (dakle veća mogućnost pogreške), bez obzira što je brzina zapisivanja

i čitanja veća, nije se smanjio MTBF.

15 godina
Don Kihoty kaže...
Penryn kaže...
Random. kaže...

Ovaj isti HDD stavljaju u konfiguraciju od 1499 u Interparu. Možda su dobili neki količinski popust zbog pregrijavanja {#}

Taj Maxtor ima brzinu čitanja i zapisivanja 20x manju nego današnji disk,

po tome, habanje će biti 20x veće na današnjem disku.

Ako je tako, značilo bi da bi današnji disk trebao durati 70 radnih dana,

što nije točno.

Po tome su i izdržljiviji od starijih diskova, jer bez obzira što rade

sa gušćim zapisom (dakle veća mogućnost pogreške), bez obzira što je brzina zapisivanja

i čitanja veća, nije se smanjio MTBF.

a cujes cinjenica je da se kaze da su wd greenovi pouzdaniji od blackova jer su sporiji , zato cu u greena  za storage uzest , iako sve je to za popiydit pouzadno.

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

a cujes cinjenica je da se kaze da su wd greenovi pouzdaniji od blackova jer su sporiji , zato cu u greena  za storage uzest , iako sve je to za popiydit pouzadno.

Hmm.. činjenica je da WD za Blackove daje 5 godina garancije a za Green 3 godine.

Sad ne znan koji je pouzdaniji..{#}

Najbolje ti je da uzmeš RE4 od WD-a. Oni se stavljaju u sigurnosne sustave, di su nadzorne kamere itd.

Dao bi se kladit da je to u biti black sa par dodatnih funkcija.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2011 21:21 (Penryn).
15 godina
Penryn kaže...
athlon64 kaže...

Hmm.. činjenica je da WD za Blackove daje 5 godina garancije a za Green 3 godine.

Sad ne znan koji je pouzdaniji..{#}

Najbolje ti je da uzmeš RE4 od WD-a. Oni se stavljaju u sigurnosne sustave, di su nadzorne kamere itd.

Dao bi se kladit da je to u biti black sa par dodatnih funkcija.

istina neznam zasto uz greenove ide 3 godine xd , a ti RE4 su vjerojatno skupi

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Ma Greenovi su isto pouzdani, al eto. RE4 su malo skuplji od Blackova ja mislim.

15 godina
Penryn kaže...
athlon64 kaže...

Ma Greenovi su isto pouzdani, al eto. RE4 su malo skuplji od Blackova ja mislim.

ma skupo je to za storage , 2tb green mi je 600kn sa postom to mi je idealno

14 godina
protjeran

I ja mislim da je to 5-10C preko temp normalnih. To je hdd koji sam ja zamislio za komp da uzmem. Ostace mi WD Blue 500 SATA II za raspakivanje i filmove a instalacija igrica ce ici na taj.

Ako jos neko ima mogao bi da napise svoje temp. 

A ako se toliko greje sto ne ubacis neki onaj hladnjak za HDD na njega. To je ispod 5e koliko ja znam. Najobicniji onaj da ga rashladi malo.

Pa to i postoji za to. A nisam znao da se taj SATA III toliko greje. 

Meni je to bolje nego da jednom delim na dve particije. 

Kolike su temp drugih. 

Meni je WD Blue 37C, SDD je 32C. 

Zimi je SDD 27 a ovaj oko 30-31C. Ali leti da kazemo da ide do 40-45C.

Mada ja imam napred fan koji duva na njih.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 0:06 (Vlada011).
15 godina
Vlada011 kaže...

E vo mene zanima. To je hdd koji sam ja zamislio za komp da uzmem. Ostace mi WD Blue 500 SATA II za raspakivanje i filmove a instalacija igrica ce ici na taj.

Ako jos neko ima mogao bi da napise svoje temp. 

A ako se toliko greje sto ne ubacis neki onaj hladnjak za HDD na njega. To je ispod 5e koliko ja znam. Najobicniji onaj da ga rashladi malo.

Pa to i postoji za to. A nisam znao da se taj SATA III toliko greje. 

Meni je to bolje nego da jednom delim na dve particije. 

sta se tice hladenja dobro kuciste i jedan ventilator zlata znace , meni seagate barracuda 120 u smecu od kejsa pasivno hladen radi na 50 u mom coolermasteru sa ventom na 38 max , tako da jedan vent zlata vrijedi

14 godina
protjeran

Jeste, jeste napred ventilator za HDD je osnovno za svaki komp. Pa bez toga ne prave sada kucista. To sva imaju. 

Moj je 37C samo zbog tog 120mm napred.

http://i.imgur.com/3LrW2.jpg

Evo temp moje. CPU i grafiku ne gledajte jel je CPU na 3.9GHz a HD5870 sam klokovao na 955/1300 posto igram Crysis 2 trenutno. Da bi igrao nesmetano na Extreme podesavanjima sa High texture Enable na DX 11 na 1920x1080 morao sam da je klokujem.

Na Ultra nema teorije. Kao da sam ukljucio VSync tako mi leluja mis. Ali zato HD 5870 2GB na tom kloku kida. To je najveci klok koji su fabrike klokovale 5870 najace modele. A moaj je 850/1200. Najvise sam joj izvukao 1030/1310 sa stock hladjnjakom. Imala je 100 poena manje u 3D Mark 11 nego EAH6970 na fabrickom kloku koju sam vratio. Znate sta je to za kartu jednu generaciju pre. Da klokovana stigne naslednika. To je fail potpuni za naslednika. To nije 560-570. Nego generacija prethodna i 3D Mark 11 Updejtovan za nove karte 2 puta.

A sada stavim na 45% ventilator i u Crysis 2 71C. 955/1300. Cayman bi riknuo CCC-om da ga klokujem ili bi ogluveo. Sta je Cypress covece, bas mocna karta.

Ako Cayman 6970 u Srbiji kosta 240E negde onda ova moja bi joj dao cenu 300-340e novoj. Novija karta i 5% bolji HD prikaz Caymanu ne znace nista kada je min i avg fps manji nego na mom primerku Cypressa koji ima vise shadera (1600), hladniji, stabilniji, optimizovaniji sta hocete. Ali to je druga tema.

Ako ti je stari reklamirami HDD imao 10C nize temp na istom kompu u istom radu a te temp koje sada ima novi su visoke najbolje da ga RMA ili trazis pare nazad i kupis na drugoim mestu.

Ti mozes da smanjis temp njemu ventilatorom jakim ali zasto bi smanjio temp necemu takvom.

Meni su govorili napadali me sto necu da stavim hladnjak od 60e na neispravni Cayman koji je radio na 95C. Kada su u servicu rekli da je nesipravan cutali su strucnjaci sa foruma kao MULCI. 

Zato sto se kurvaju sa prodavnicama a ja bi platio neispravni Cayman kao GTX580.

Mesec dana sam bio kreten ja sto hocu da RMA kartu koja radi na tim temp a ispali su budalchine oni posle.

Tako i ti, mozes da ga rashladis ali su to visoke temp za HDD.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 0:32 (Vlada011).
14 godina
neaktivan
WD 5000AAKX temperatura!

Pozdrav. Na službenom sajtu WD-a piše temperaturni raspon u kojemu disk normalno radi...ako tvoj disk nije u tome rasponu nosi ga na reklamaciju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WD 5000AAKX temperatura!

PLUS:

HDD prilikom gašenja proizvodi zvuk nallik cirkularu koji reže drvo(zariba), takava prolem imao sam i na prethodnom, ali zvuk je bio malo izraženiji, te je to na kraju dovelo do krckanja i potpunog kolapsa.

Je li to normalno s ovom serijom(mislim na zvuk prilikom gašenja)?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 10:02 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice