HDD pitanje

poruka: 5
|
čitano: 1.008
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
HDD pitanje

imam jedno pitanje. Trebalo mi je prostora na HDD-u a pojma nisam imao sta izbrisat pa sam skinio NTFSRatio i skuzio zapravo da imam masu sakrivenih mapa koje zauzimaju hrpu ne mb-a,nego gb-a. E sad,nasao sam i ova dva fajla koji zajedno uzimaju skoro 2 gige,a mogu ih nac samo pomocu ovog programa jer su i oni sakriveni.Muci me sto nezz je li ih mogu brisat jer nezz cemu sluze i sluze li uopće icemu osim da mi uzimaju prostor.Pa ako neko zna neka kaze jel mogu to maknit i oslobodit prostor ili da ne cackam nista

Evo slika

http://img710.imageshack.us/f/screenshot009si.png/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HDD pitanje

Pagefile.sys nemoj dirat to ti je virtualna memorija, a fajl od hibernacije možeš slobodno ak je ne koristiš

Control Panel - Power options - Hibernate i tamo makni kvačicu

Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished?
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 20:50 (Flying Dutchman).
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Re: HDD pitanje
ćićo_pivac kaže...

imam jedno pitanje. Trebalo mi je prostora na HDD-u a pojma nisam imao sta izbrisat pa sam skinio NTFSRatio i skuzio zapravo da imam masu sakrivenih mapa koje zauzimaju hrpu ne mb-a,nego gb-a. E sad,nasao sam i ova dva fajla koji zajedno uzimaju skoro 2 gige,a mogu ih nac samo pomocu ovog programa jer su i oni sakriveni.Muci me sto nezz je li ih mogu brisat jer nezz cemu sluze i sluze li uopće icemu osim da mi uzimaju prostor.Pa ako neko zna neka kaze jel mogu to maknit i oslobodit prostor ili da ne cackam nista

Evo slika

pagefile.sys - datoteka u kojoj se nalazi sadržaj tzv. "virtualne memorije"

hiberfil.sys - datoteka u koju se spušta sadržaj memorije ako odabereš opciju Hibernate prilikom gašenja računala

A da kvalitetno odgovorim na tvoja pitanja, imam i ja 2:

a) Koliko RAM-a imaš u računalu?

b) Koristiš li Hibernate prilikom gašenja računala?

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina
Re: HDD pitanje
ćićo_pivac kaže...

Evo slika

Ostavi to na miru. To su sistemske datoteke koje se koriste za spremanje podataka kod premalo rama i za hibernaciju. Ako ipak želiš mrdati po tome pogledaj ovo i ovo. Prije ikakvog prčkanja napravi puni back-up i po mogućnosti ghost diska.

Ako neštio shebeš, gledaj to s pozitivne strane, nešto novo si naučio.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
14 godina
neaktivan
HDD pitanje

ok,hvala vam na brzim odg ;)

necu nista cackat to,bitno mi da znam da nije nesto bezze samo da uzima prostor ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice