HARD DISK - spor prijenos podataka

poruka: 17
|
čitano: 7.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kupio sam prenosivi hard disk od 640 gb i stavio na njega 200gb serija i filmova i sada mi za jednu sezonu neke serije od nekih 4 gb treba sat vremena da se prebaci,prije 2 dana mi je trebalo 5 min, u čemu je problem?Imam serije na dvd- ima i prebacujem ih na prenosivi hard.Probao sam oba usb utora i opet isto.Sa tog prenosivog harda kad prebacujem na komp brzina je normalna,a kada prebacujem sa sprženog dvd-a na komp ili prenosivi hard pokazuje mi da će mi trebat ne znam nekih 140min i tome sl.Moje pitanje glasi je li to do prenosivog harda ili do pržilice?Probat ću na nekom drugom kompu,a do tada molim vaše sugestije i pomoć.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možda ga možeš skenirati na bed sektore i sl. čisto da izuzmeš to kao mogućnost

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ajde daj mi to malo pojasni, zaboravi sam napisati da mi to jako uspori komp.Pobao sam prebaciti sezone serija koje su već na hardu(prije im je trebalo 5 min,a sada toliko treba da se jedna epizoda serije prebaci)Slušam glazbu na Youtube-u i počne mi pjesma štekat,toliko mi uspori komp.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HARD DISK - spor prijenos podataka

spojiš prijenosni hard. odeš na moj kompjuter i klikneš desnom tipkom na sličicu prijenosnog harda. odeš na properties, pa tools. Stisneš gumb check now. čekaš rezultate.

nije bitno koju vrstu podataka prebacuješ. hardu je svejedno.

17 godina
neaktivan

Jel taj prijenosni hard ima Y kabel?

Brzina prijenosa preko usb-a je nekih 30mb/s ali meni je znala bit i jadnih 1,5 jer sam zaboravio uštekat dodatno napajanje za externi hard.

Novi Zewa Deluxe 3-slojni papiri u od sada u dvije varijante: žuti i breskva papiri su deluxe kvalitete, još mekši i elegantniji.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jesam.Mislim da je do pržilice,prebacujem sezonu serije sa kompa na hard i gotovo za 5 min,a kad prebacujem sa dvd-a na hard ili komp onda traje li ga traje.Probat ću sutra na dr. kompu pa da vidimo je li do pržilice ili harda ili nešto treće.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nema, napaja se samo preko običnog usb-a i to je jedini utor u hardu.Radi se o tome da je prije 2 dana radilo sve normalno,a sada problemi.

17 godina
neaktivan

Koji Windowsi? Ako je XP, moguće da su Windowsi prebacili pržilicu u PIO mod umjesto UDMA.

0 0 hvala 0
15 godina
igy81 kaže...

Jesam.Mislim da je do pržilice,prebacujem sezonu serije sa kompa na hard i gotovo za 5 min,a kad prebacujem sa dvd-a na hard ili komp onda traje li ga traje.Probat ću sutra na dr. kompu pa da vidimo je li do pržilice ili harda ili nešto treće.

Nije problem u hardu onda nego u DVDovima. Ili su ti ti dvdovi oštećeni ili pržilica zezne pri prženju Je li ti tako sa svim DVD-ovima ili samo sa tom određenom serijom, odnosno tim određenim dvdovima?

14 godina
neaktivan

I što mi je onda činiti?Brat bi ih ionako trebao brisati, zato i pržim na hard.Prijašnje programe i igrice koje su bile na starim windowsima ne možemo igrati na ovima,to su jedni te isti windowsi,samo stare nije brisao nego stavio nove i mislio da će se tako stari obrisat.Windows xp profesional version 2002.Trebam na taj hard prebacit sve sa kompa da ih može obrisat i ponovo instalirat.

14 godina
neaktivan

Upravu si mislim da je do pržilice,sada sam uzeo dvd koji sam prije 2 dana bacio na hard i pokazuje mi da mu treba 42 min da ga baci na komp ili hard.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pogledaj u Device manageru kako stoje stvari, mora biti Ultra DMA.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dođem do hardware kliknem na device manager i idem na disc drives ili DVD drives?Gle ja ti nisam sa kompom na ti.

14 godina
neaktivan

Jesam skužio sam i opet piše da mu treba 40 min i postane jako spor,bio si u pravu pisalo je pio.

17 godina
neaktivan
igy81 kaže...

Jesam skužio sam i opet piše da mu treba 40 min i postane jako spor,bio si u pravu pisalo je pio.

Jesi restartao računalo nakon što si promjenio iz pio u ultra dma mod?

Novi Zewa Deluxe 3-slojni papiri u od sada u dvije varijante: žuti i breskva papiri su deluxe kvalitete, još mekši i elegantniji.
14 godina
neaktivan

Sada sam skinuo sezonu Sopranosa i pokušao ih kopirati sa torentove liste skinutih serija na desktop.Piše mi da mu treba opet nekih 40 min tako da mislim da je u windowsima problem.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Brzine su uvijek sporije kada se kopira na jednom fizičkom disku sa jedne na drugu particiju. Zato nebi smjelo biti problema sa drugog disca ili roma na sistemski i obrnuto.

OS isto utiče na brzinu kopiranja. XP najbrži, pa sedmica,pa Vista sa već poznatim problemom kopiranja.

Dosadilo mi čitati forum 3 godine onako na OFF,pa sam se pridružio. :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice