Okej tko zna kako ovo riješiti-probao sam spojit moj PC sa grafom ATI RADEON 9500 na moj LG32LH3000 telkač preko standardnog vga kabla za monitore. E ta grafa podržava visoke reze i bez problema mi je stavila irezoluciju u full hd, 1920x1080, a i na niže reze isto nije bila frka. Najljepše mi je izgledalo u 1280x800. Međutim koju god rezu da sam izabrao na tv mi se javljalo ono titranje vidljivo, čak i na običnih 1024x768 koje koristim na mom katodnom monitoru.Čak nije ni toliko gadno, kao da kratki val pređe po dužini, ko blago titrjuća linija. Stalno sam mislio da je riječ o refresh rateu, ali u opcijama u ati catalyst centru nisam mogao naći bolji refresh rate od 60. TV mi ne daje bolji izgleda, kad sam pročito upute. Ne bi to trebalo biti, a koristio sam 2m dugi 15 pinski kabel za monitore.na monitoru katodnom (flat), mogu dići reze samo do 1280x768, a obično mi najbolje izgleda u 1024x768, i na njemu nikad nemam taj titraj.
To me čudi jer sam recimo na isti način kod starca spajao laptop istim kablom bez problema na njihov lcd iste veličine, al druge marke, koji i nije full hd-max reza mu je 1366x768, i fino je izgledala slika u 1024x768. Baš fino za gledanje, a namjestio sam da mi to bude monitor jedini. I tu recimo nije bilo titranja.
Da li je problem u tom što imam na pc-ju stariju karticu, na laptopu je integrirana Intelova, ili je razlika u telkačima(vjerojatno je, ali LG je puno bolji i ne bi trebalo to biti.). Da li da probam sa DVI na HDMI kablom, bi li to riješilo problem? U uputama na cd-u za moj LG piše da mi je maximalan refresh rate 60Hz. Ili bi bilo dobro da upgreadam moju grafičku s novijim driverima...možda je u njima frka.