Spajanje pc-a sa ati radeon 9500 na lg32lh3000

poruka: 16
|
čitano: 5.652
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Spajanje pc-a sa ati radeon9500 na lg32lh3000 help

Okej tko zna kako ovo riješiti-probao sam spojit moj PC sa grafom ATI RADEON 9500 na moj LG32LH3000 telkač preko standardnog vga kabla za monitore. E ta grafa podržava visoke reze i bez problema mi je stavila irezoluciju u full hd, 1920x1080, a i na niže reze isto nije bila frka. Najljepše mi je izgledalo u 1280x800. Međutim koju god rezu da sam izabrao na tv mi se javljalo ono titranje vidljivo, čak i na običnih 1024x768 koje koristim na mom katodnom monitoru.Čak nije ni toliko gadno, kao da kratki val pređe po dužini, ko blago titrjuća linija. Stalno sam mislio da je riječ o refresh rateu, ali u opcijama u ati catalyst centru nisam mogao naći bolji refresh rate od 60. TV mi ne daje bolji izgleda, kad sam pročito upute. Ne bi to trebalo biti, a koristio sam 2m dugi 15 pinski kabel za monitore.na monitoru katodnom (flat), mogu dići reze samo do 1280x768, a obično mi najbolje izgleda u 1024x768, i na njemu nikad nemam taj titraj.

To me čudi jer sam recimo na isti način kod starca spajao laptop  istim kablom bez problema  na njihov lcd iste veličine, al druge marke, koji i nije full hd-max reza mu je 1366x768, i fino je izgledala slika u 1024x768. Baš fino za gledanje, a namjestio sam da mi to bude monitor jedini. I tu recimo nije bilo titranja.

Da li je problem u tom što imam na pc-ju stariju karticu, na laptopu je integrirana Intelova, ili je razlika u telkačima(vjerojatno je, ali LG je puno bolji i ne bi trebalo to biti.). Da li da probam sa DVI na HDMI kablom, bi li to riješilo problem? U uputama na cd-u za moj LG piše da mi je maximalan refresh rate 60Hz. Ili bi bilo dobro da upgreadam moju grafičku s novijim driverima...možda je u njima frka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 15:52 (marik7).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jel neko oće šta napisat?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da, da bi prenio hd signal treba ti dvi-hdmi kabel, postavi rezoluciju na nativnu rezoluciju lcd-a i isključi overscan da dobiješ sliku unutar okvira tv-a. Ja sam tako spajao komp sa plasmom koja je 720p i stavio rezoluciju 1280x720 (720p) a frekvenciju osvježavanja na 60 hz jer kod drugih nisam dobio ispravnu sliku (iako bih morao dobiti). Imam isto staru grafičku 9600xt i uspjevam vrtiti 720p mkv, ali misil da ti ne budeš mogao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a hvala, onda kad malo skupim para...

0 0 hvala 0
16 godina

imam isti taj tv i spajam ga običnim vga kablom na 1080p rezoluciji sa radeonom 4350(prije toga integrirana nvidia) i sve radi savršeno, bez ikakvog "štelanja".

možda si promijenio neku postavku na TV-u ili ti je grafička kriva.

Apple rulz!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sa vga kabelom ne možeš prenjeti 1080p signal, jednostavno nema kapaciteta, ide do 576p što se tiče videa, znači ne rezolucije slike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Spajanje pc-a sa ati radeon 9500 na lg32lh300
marik7 kaže...

a hvala, onda kad malo skupim para...

Ne znam jesi li shvatio što želim reći, možeš spojiti komp sa tv-om, gledati video koji komp može vrtiti ali vjerovatno ne mkv 720p i 1080p.

16 godina
neaktivan
steeleye kaže...

Sa vga kabelom ne možeš prenjeti 1080p signal, jednostavno nema kapaciteta, ide do 576p što se tiče videa, znači ne rezolucije slike.

Kako ne bi mogao? http://en.wikipedia.org/wiki/VGA_connector

Zapravo VGA kabel nema ograničenje rezolucije, barem tako kaže internet. Ograničenje može biti zbog RAMDAC-a na grafičkoj ili ograničenja monitora/TV-a.

15 godina
neaktivan

kako nebi mogao spojit s vga kablom da ti bude full hd

ja imam isto taj tv i picim full hd rezoluciju bez ikakve frke

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 21:36 (bgojic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da niste shvatili da je jedno rezolucija slike a drugo rezolucija videa koji kabel može prenjeti na tv, iznad 576p ide samo sa dvi ili hdmi kabelom, zato se hdmi i koristi da bi mogli gledati video 720p ili 1080 p jer inače tv skalira video na svoju nazivnu rezoluciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
steeleye kaže...

Mislim da niste shvatili da je jedno rezolucija slike a drugo rezolucija videa koji kabel može prenjeti na tv, iznad 576p ide samo sa dvi ili hdmi kabelom, zato se hdmi i koristi da bi mogli gledati video 720p ili 1080 p jer inače tv skalira video na svoju nazivnu rezoluciju.

Mislim da si ti to krivo pokapirao malo... Na monitoru imaš refresh rate od 60 Hz i rezoluciju od 1920x1080 piksela... Onaj refresh rate znači da se slika izmjeni 60 puta u sekundi. Video je na 24, 25 ili 30 sličica u sekundi, a preko kabela ide 60. Kako onda ne možeš prenijeti taj video?

16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
steeleye kaže...

Mislim da si ti to krivo pokapirao malo... Na monitoru imaš refresh rate od 60 Hz i rezoluciju od 1920x1080 piksela... Onaj refresh rate znači da se slika izmjeni 60 puta u sekundi. Video je na 24, 25 ili 30 sličica u sekundi, a preko kabela ide 60. Kako onda ne možeš prenijeti taj video?

Da, ja sam zabrijao na scart umjesto vga (d-sub). Izvinjavam se. Inače, neki tv imaju ograničenje u rezoluciji koju dopuštaju preko vga ulaza (tako sam načuo i nešto našao na forumima). Ukoliko je moguće ipak je bolje koristiti dvi-hdmi ili hdmi-hdmi kabel jer nema pretvorbe digitalnog u analogni pa opet iz analognog u digitalni signal (ako je tv lcd ili plasma). Još jednom isprike.

16 godina
neaktivan
steeleye kaže...

Da, ja sam zabrijao na scart umjesto vga (d-sub). Izvinjavam se. Inače, neki tv imaju ograničenje u rezoluciji koju dopuštaju preko vga ulaza (tako sam načuo i nešto našao na forumima). Ukoliko je moguće ipak je bolje koristiti dvi-hdmi ili hdmi-hdmi kabel jer nema pretvorbe digitalnog u analogni pa opet iz analognog u digitalni signal (ako je tv lcd ili plasma). Još jednom isprike.

Ma ne trebaš se izvinjavat, pa svatko pogriješi s vremena na vrijeme ;)

Ovo za ograničenja je istina, i u pravilu je bolje izbjeći tu DA-AD pretvorbu, tako da si u pravu što se tiče toga.

16 godina
neaktivan

fala ljudi na odgovorima, al sam odusto od tog spajanja kad imam aktiviran usb port na mom tv-u, nije ni bio problem sa prikazom slika ni u najvećoj full hd rezi-lako je kartica stavljala 1920x1080, pa na niže reze. Nego se uvijek vidio nekakav vodoravni titrajni val uzduž ekrana koji mi se činio kao greška u refresh rateu ali to je bilo nemoguće jer mi je bio na 60Hz što je normalno za taj tv. S druge strane ista kartica na 19 inča crt monitoru to nije radila, ali je neš čudno izvodila sa slikom, naime malo bi je prerastegla a onda nakon nekog vremena opet suzila u normalu pri najboljoj rezi za tu veličinu ekrana 1024x768.Općenito isto sam vidio u svim rezama. Mislim da mi je neš krivo s karticom, a ne znam baš što. Možda bih trebao upgrejdat njen software s novijim driverima, no to mi opet nije izgledno rješenje jer inače sasvim lijepo radi.

Dakle, na lcdu taj vodoravni titrajni val ko crta posred ekrana ovak _____________, a na crt-u mi izvodi to širenje slike, pa sužavanje(vrlo malo, tek krajevi desktopa malo pobjegnu preko ruba, dok gledam filomove to se ne vidi. Mislim da je frka u sinkronizaciji signala....

0 0 hvala 0
17 godina

marik, probaj sa DVI-HDMI kablom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ufff, koje razočaranje...kupio sam DVI-HDMI kabel od Hame dužine metar i pol, koji podržava HDMI 1.3, i spojio moju kantu sa moji lcd tv-om i ništa...prvi spoj je bio ono malo se pojavila slika da se windowsi dižu i nestao video signal. Nikako mi nije kabel mogao prenijet sliku na televizor, ili tv nije htio primiti signal....u korisničkom vodiču pisalo da moj tv podržava minimalno hdmi 1,3 pa ne znam šta nije valjalo.

A tv lako prima signal s divx playera Quadro 966 preko najobičnijed hdmi-hdmi kabla 1.0., znači da nije problem u tv-u- i  ne znam kaj da smislim. Pomozite!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice