Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.240
|
čitano: 23.612.550
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

A dobro meni je najvažnija slika nego par više priključka. 

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi :) 
Trebao bi mi savjet oko kupnje televizora jer ja bas nemam neko veliko znanje o njima.Ako mi netko moze objasniti na sto najvise treba obratiti paznju.
Imam budžet od 3500-4500kn ,udaljenost za gledanje je oko 3m.Htio bih neku televiziju koja je kvalitetna i nece se brzo pokvariti, a da sadrzi svu noviju tehnologiju.Televiziju ce koristiti cijela obitelj ali bih naglasak stavio na gledanje utakmica,filmova i spajanje sa laptopom.Unaprijed hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 19:24 (Mamic).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
12 godina

Super ponuda za takvu dijagonalu i još 5 god. jamstvo, imaš i dodatnih 5% popusta za keš, svakako prije otiđi u Elipso i neka ti trgovac dozvoli da testiraš kako taj tv radi u praksi. Pogotovo SD signal i dinaminku u brzim scenama a to je jako bitno za tekme {#} 

12 godina
Yovitssa kaže...
Pozdrav!

Kupujem tv od najmanje 150cm dijagonale.

Zapeo mi je za oko ovaj LG: http://www.technomarket.hr/products/09128346/lg-60la620s

Molio bih Vas da prokomentirate malo moj izbor, eventualno dopišete alternative i pomognete mi u odabiru pošto nisam baš "potkovan" najbolje što se tv-a tiče...

Također, kupnja mi nije hitna pa me zanima da li se isplati pričekati World Cup u lipnju zbog eventualnih popusta..?

Hvala!

Ima li netko da mi pomogne??? :-(

Osobno mislim da je 55" top granica za Full HD tako da u tvom slučaju bi izbjegnuo slab IPS panel i gledao Samsung 55F6500 i fino si ostatak love pospremio u đep ili uzeo kvalitetan audio sistem.

14 godina
roby27 kaže...
Yovitssa kaže...
Pozdrav!

Kupujem tv od najmanje 150cm dijagonale.

Zapeo mi je za oko ovaj LG: http://www.technomarket.hr/products/09128346/lg-60la620s

Molio bih Vas da prokomentirate malo moj izbor, eventualno dopišete alternative i pomognete mi u odabiru pošto nisam baš "potkovan" najbolje što se tv-a tiče...

Također, kupnja mi nije hitna pa me zanima da li se isplati pričekati World Cup u lipnju zbog eventualnih popusta..?

Hvala!

Ima li netko da mi pomogne??? :-(

Osobno mislim da je 55" top granica za Full HD tako da u tvom slučaju bi izbjegnuo slab IPS panel i gledao Samsung 55F6500 i fino si ostatak love pospremio u đep ili uzeo kvalitetan audio sistem.

U novom stanu bude mi udaljenost od tv-a do kutne garniture skoro 6 metara. Pa sam zato po onoj tablici odmah počeo 150cm gledati...

Ne znam, koliko je tih 10cm manje/važnije na toj udaljenost?

Jel gubim puno ili..? Jer 140cm tv-i su fakat puno povoljniji i veći je izbor...

A ovaj "slab IPS panel"? Jel možeš to objasniti malo? {#}

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Yovitssa-2302/hero/17304910
17 godina

6metara? Tebi bi trebao 75"+ ekran {#}

Meni je 46" na 3m puno premalo. Mislim da bi trebao barem 55", ako ne i veći.

A tebi treba ziher veći {#}

IPS telke su lošije od S-PVA telki zbog slabijeg kontrasta i prikaza crne boje. Ali imaju veći kut gledanja. No, pod 6metara, ti ćeš ionako gledat sve pod pravim kutem {#}

coffeeeffect.blogspot.com - mali blog sa recenzijama serija, filmova, igara
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 8:05 (Dachande).
14 godina
Dachande kaže...

6metara? Tebi bi trebao 75"+ ekran {#}

Meni je 46" na 3m puno premalo. Mislim da bi trebao barem 55", ako ne i veći.

A tebi treba ziher veći {#}

IPS telke su lošije od S-PVA telki zbog slabijeg kontrasta i prikaza crne boje. Ali imaju veći kut gledanja. No, pod 6metara, ti ćeš ionako gledat sve pod pravim kutem {#}

A dobro sad... Pa nemam 100 hiljada kn za telku! {#}

6 metara je udaljenost od zida do zida. Na jedan zid ide kutna/trosjed, a na drugi regal sa tv-om (ili možda tv ide na zid, to još nisam ziher). Tako da na kraju udaljenost nije 6, već prije 5 metara (što je opet puno)... {#}

A po kojim si se ti tablicama vodio? Ja sam negdje našao da je 150 cm čisto o.k. za 5-6 metara udaljenosti. Istina, Toshiba preporuča 50" za metar udaljenosti {#} (ove sam dimenzije bubnuo napamet, ali sam ostao "paf" kad sam njihovu tablicu vidio...), što je po meni čisti marketinški trik.

Pa prije 10 godina nitko nije ni "sanjao" 50" tv-e, a kamo li tek da ih preporuča kao "must have" za 3 metra udaljenosti! {#}

Mislim, dokle više...? {#}

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Yovitssa-2302/hero/17304910
17 godina

Ma znam da su ovi skupi. Iako nisu toliko.

Mozes za nekih 25iljada nac 65", mozda i za manje.

Ne znam sad tocno link od tih tablica udaljenosti, na poslu sam. Ali na puno mjesta se tako preporuca. 40" na metar, ja mislim.

Evo u biti jedan kaj sam se sjetio.

12 godina
Yovitssa kaže...

U novom stanu bude mi udaljenost od tv-a do kutne garniture skoro 6 metara. Pa sam zato po onoj tablici odmah počeo 150cm gledati...

Ne znam, koliko je tih 10cm manje/važnije na toj udaljenost?

Jel gubim puno ili..? Jer 140cm tv-i su fakat puno povoljniji i veći je izbor...

A ovaj "slab IPS panel"? Jel možeš to objasniti malo? {#}

Odi si na HD televizija portal i malo si pročitaj recenzije o LG televizorima(imaš i video), svi imaju IPS panel koji daje super kut gledanja i dobru reprodukciju boja ali pati od slabog kontrasta, interpolacija im je slaba u seriji 6 premda nabrijavaju Hz itd...čak i top modeli njihovih tv-a po kvaliteti slike nisu ništa bolji od srednjeg ranga serije 6. 

Samsung ima 3-4x veći kontrast i pravi je užitak gledati filmove a i super je procesiranje slike. F6500 je po meni best buy za te novce a dobivaš i kvalitetnu smart platformu te media player.

Možeš se još regati na preporučamo.com web site tamo ima forum i Saša expert ti odgovara na sva pitanja a čovjek je u tome već preko 10god. i kuži se u telke.

17 godina

Zanimame koji bi mi televizor preporučili između 32 do 42, max iznos 4000 kn

Koristi bih ga uglavnom za igranje na ps 4.

ja sam si mislio možda uzeti neki od ova dva

Sony KDL-40R470AB

LG 42LN5400

BF3:fluffy_inside
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 19:13 (Wolf88).
11 godina
neaktivan

Bok svima!

Nabasala sam na ovu temu i čini mi se da ima jako korisnih savjeta pa sam vam se i ja odlučila obratiti. {#}
Muž i ja kupujemo novi TV i nekako smo suzili izbor na Samsung i to na sljedeće modele:

F6400, 40" - s tim modelom smo počeli, jer nam se činilo prema sve što smo čitali da je dobar izbor, a i cijena je najpovoljnija: u Elipsu 4399 kn, a u Mikronisu još jeftinije 4099 kn (no čeka se 1 dan, s obzirom da im prodaja tv-a nije primarni posao)
F6400, 46" - veći je ekran, u Elipsu 5299 kn
F6500, 40" - novija serija, u Elipsu 4999 kn, ista cijena u Samsungovom dućanu u Westagateu

E sad, moje pitanje je, ako nam je budžet oko 5000 kn, je li bolje uzeti stariju seriju 6400, ali s većim ekranom od 46" ili je bolje uzeti ovaj noviji, 6500 s manjim ekranom, ali više herca (ako se dobro sjećam, 400 Hz)? Što je bolje? Bitno nam je da je dobra oštra slika, 3D poželjna karakteristika, ali ne i presudna. 
Ili je na kraju balade u rangu ekrana 40" čisto dobar i 6400?, unatoč manjem broju herca?

0 0 hvala 0
17 godina

F6400 i F6500 su ista serija. Nije ovaj drugi noviji. Cijela F serija je ista sezona. Prije je bila E serija.

Uglavnom, u toj klasi je bolje uzeti veći.

11 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru!

Ima li 6500 uopće neke značajne prednosti, osim tih herca? Nisam mogla dokučiti koliko oni realno "vrijede".
I da, nisam razmišljala da slovo određuje seriju, a ne broj, iako je zapravo logično. {#}

0 0 hvala 0
17 godina

A znače, ali veličina je bitnija. Ma koliko mi šutjeli o tome. {#}

Iako ja većinu vremena svojih 400Hz ni ne koristim.

14 godina
neaktivan

ima li neki tv do 1000 kn a da je dobar.. od nekih 22"

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
soljenka kaže...

Bok svima!

Nabasala sam na ovu temu i čini mi se da ima jako korisnih savjeta pa sam vam se i ja odlučila obratiti. {#}
Muž i ja kupujemo novi TV i nekako smo suzili izbor na Samsung i to na sljedeće modele:

F6400, 40" - s tim modelom smo počeli, jer nam se činilo prema sve što smo čitali da je dobar izbor, a i cijena je najpovoljnija: u Elipsu 4399 kn, a u Mikronisu još jeftinije 4099 kn (no čeka se 1 dan, s obzirom da im prodaja tv-a nije primarni posao)
F6400, 46" - veći je ekran, u Elipsu 5299 kn
F6500, 40" - novija serija, u Elipsu 4999 kn, ista cijena u Samsungovom dućanu u Westagateu

E sad, moje pitanje je, ako nam je budžet oko 5000 kn, je li bolje uzeti stariju seriju 6400, ali s većim ekranom od 46" ili je bolje uzeti ovaj noviji, 6500 s manjim ekranom, ali više herca (ako se dobro sjećam, 400 Hz)? Što je bolje? Bitno nam je da je dobra oštra slika, 3D poželjna karakteristika, ali ne i presudna. 
Ili je na kraju balade u rangu ekrana 40" čisto dobar i 6400?, unatoč manjem broju herca?

Pošto smo u ožujku strpite se do dolaska nove dijagonale i boljih panela jer je 46" mrtav, trebali bi uskoro nadam se 2014 modeli doci u ducane

F6500 uz interpolaciju ima i skeniranje pozadinskog osvijetljenja pa s time ostvaruje i vecu pokretnu rezoluciju.

Također F6500 ima DVB-T2 dok nisam siguran za F6400, trebalo bi provjeriti u dučanu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 14:56 (roby27).
11 godina
neaktivan

Bi li se nove dijagonale uklopile u budžet od oko 5000 kn? {#} I pitanje je kad će nam one stići.

Mi se moramo odlučiti doslovno danas ili sutra, za manje od mjesec dana selimo u inozemstvo i sve se mora riješiti u kratkom roku.
Čula sam se brzo s mužem, on se pak čuo s nekim prijateljima, i skužila sam jedino da bi i on radije uzeo taj 6500, iako je manja dijagonala.
Pa sad ti budi pametna žena i odluči. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 16:52 (soljenka).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Jel to onaj DVB-T2 s kojim se lovi HRT-hd?

Crkva je zlo 21. stoljeća
17 godina

Slušat muža! {#}

Vjerujem da će i muž nakon 10 dana sa manjim ekranom reć, "odlična je slika, ali šteta kaj nismo uzeli veći ekran" {#}

Znam sam. Imao sa 32" i uzeo sam jako kvalitetan 46" misleći, "ovo će biti ogroman skok" i već nakon tjedan dana sam si mislio, "da sam barem uzeo stepenicu lošiji, ali 55" (a gledam sa 3m udaljenosti)

12 godina

Da najbolji su mi oni koji samo gledaju sto veci ekran a nije vazno ako je ustvari 50Hz osvježavanje slike.

soljenka

Mozete ici na 46F6400 ipak tv ima interpolacijski 100Hz procesor i biti ce dobar tv overall. Glavno da nije 50Hz.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 19:35 (roby27).
12 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...

Jel to onaj DVB-T2 s kojim se lovi HRT-hd?

Da.

17 godina

Roby, nemoj se ljutit, ali nemoj se pravit pametan.

Ja pricam o telkacima od 10+ somova. Znači, uzeo sam 46HX850, da bi na kraju djelomično ipak razmišljao da sam trebao uzeti 55HX750.

Ni jedan nije 50Hz, i oba su bolja od ova dva Samsunga.

Isto tako, znam da svi padaju na Hz i ne znam kaj, ali realno, većina korisnika koje ja znam, to niti ne koristi, budući daje slici umjetni feeling. Soap opera. Iako i Sony i Samsung imaju dobro riješene postavke deblura i dejuddera, pa se to ne skuži. No, za igranje i za gledanje filmova ugasim svo postprocesuiranje slike. Jedino ga uključim na sportu.

Tako da nemoj me zvat "ovima" koji padaju na veličinu. Govorim iz iskustva. Ako se bira od dve telke sličnih karakteristika, definitivno veći.

Da je u pitanju 55F6400 i 46F8000, onda je sasvim druga stvar. Al ne zbog 50, 100 ili 200Hz.

12 godina

Trebao si odmah navesti o kojem je brandu riječ {#} I ja osobno favoriziram Sony. 

16 godina

Davno sam citao da 100Hz kod jednog proizvođača nije isto kao 100 Hz kod drugog, odnosno kod jeftinijeg i malo skupljeg modela. Je li to jos uvijek tako (ako je ikad i bilo)? Spominjalo se i nekakvo ubacivanje samo crnih slika umjesto pune interpolacije, pa se samo dobivao dojam da su nesto fluidniji pokreti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Malo edukacijski članak, inace u pravilu bi trebalo biti min 200Hz da tv ispoljava dobru pokretnu rezoluciju ali vidimo recimo kod LG-a ili Philipsa srednje klase i još nekih drugih brandova da iako imaju 400Hz osvježavanje pokretna rezolucija je na razini 50Hz tv-a (oko 300 linija od mogucih 1080) 

16 godina

OK, i koji onda tv bi se isplatilo kupiti? Trenutno imam spojen komp za LCD i koristim Splash Player da mi koliko toliko ugladi "trzanje". dugo ga koristim i zelio bih vise. po raznim ducanima (u west gate-u) gledam malo te televizore i na nekima se stvarno slika mrak, ali ti su dobrano skupi. grundig je snizio cijene za lcd-e sa po 200Hz (to je isto onda marketing, pretpostavljam). 

13 godina
protjeran

Seriju samsung ue6400 treba zaobic po meni je malo precjenjen cijenovno a nema nista tv . 100 hz na velike diagonale nevalja , meni osobno . Imam doma SAM 46UE6270 , starci su kupovali vani pa se isplatilo jer su ga platili 500e , Sta je zaista malo novaca. Grundig je odlicno uzeti radi 5 godina jamstva , modeli su po 200 Hz  , odlicna cijena i za male i velike dijagonale . Po meni ako nekome treba velika diagonala a da nezeli pljunut vise od 10 milja onda grundig definitivno . :D

Edit . Kazes slika je mrak u ducanima kada gledas , je iz razloga jer ti pustamo full hd materijal sa bluray playera koji je nabrijan da kad vidis u ducanu da se divis koliko je lijepo , al kad dodes doma i spojis ga na antenu ili max tv neces dobiti takvu sliku . Iz razloga jer je kod nas signal koji primamo jako lose kvalitete . Televizija po meni i ona od 3 milje kuna i onda od 10 i ona od 30 milja imati ce skoro istu kvalitetu slike jer televizija signal nemoze poboljsat niti pogorsat , televizija reproducira signal kakav prima . ona od 3 milje i od 10 biti ce razlika u bojama slike , brzini odaziva i sitnicama . Zelim reci da ti mi u ducanima kad gledas tu lijepu sliku pokazujemo zapravo sta televizija moze maksimalno dati od sebe jer pustamo full hd materijal . Netrosite puno novaca na skupe televizije jer nemate materijala za gledat , jedino ako se niste naoruzali full hd materijalima pa onda je razumljivo i da cete ju kupiti . 

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 11:51 (Adict).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Znam da se bluray pusta na tv-ima, ali opet, razlika u kvaliteti slike od tv-a do tv-a ima! Također, gledam filmove u fullhd-u i doma, pa mi je to zaista i bitno. nase programe uopce ni ne gledam, jedino utakmice, a posto je pretproslo europsko prvenstvo bilo prenoseno u full hd-u, mozda ce i svjetsko ove godine...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice