Problem sa satelitom

poruka: 7
|
čitano: 15.315
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Problem sa satelitom

Imam tu satelitski reciver opticum fs10p od susjesa i njemu je radio.. 

Ja sam sada sve prikljucio i pise mi da nema signala na svakom od ovih 800+ programa. Antena radi jer tu kada sam u postavkama pise jacina signala 45% a kada istekam antenu padne na 2%.. kvaliteza signala mi je 5% 

Ima tu milijun postavki da odaberem satelit ili tako nesto i kada pretrazujem satelite ne nade nijedan programm.. okreto sam tanjut ali uvijek je isti signal.

sta mogu napraviti jos? 

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Problem sa satelitom

LNB, kablovi, sam reciever... Imaš tu svašta za provjeriti. Diseq ako ju imaš, isto.

Jel tanjur uopće okrenut u pravom smjeru?

My name is Legion... For we are many!
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

LNB, kablovi, sam reciever... Imaš tu svašta za provjeriti. Diseq ako ju imaš, isto.

koji je pravi smjer za okrenut tanjur uopće... okreto sam ga 180 stupnjeva.. mozda ovih drugih 180 treba bit?

http://trakt.tv/user/MjezZza
16 godina
maxy0 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

koji je pravi smjer za okrenut tanjur uopće... okreto sam ga 180 stupnjeva.. mozda ovih drugih 180 treba bit?

Zovi majstora. Neznaš ni na koju stranu svijeta treba okrenuti, a kamoli šta drugo.

Evo jedan primjer kada su ljudi preškrti za majstora i misle da mogu sami.

17 godina
maxy0 kaže...

Pravi smjer odredi prema stranici: link; unesi svoju lokaciju (dovoljno je mjesto), i odaberi željeni satelit (pretpostavljam Astra 19,2° E ili Hot Bird 13° E), i dobit ćeš upute.

KaeR
16 godina
odjavljen
maxy0 kaže...

Možeš ga okretat čitav dan ali određeni satelit hvata samo na određenom stupnju tako da...

Za početak, vidi što je sa LNBom. Mada mi je i ovaj reciever čudan, pokazuje "signal" sa iskopčanom antenom. To ni onaj plastični bedak Victory nije radio...

I da, zovi majstora. Za 150kn ti se ne isplati natezat sa time jer vidim da ne znaš ni tanjur okrenut kamo treba. Da 180'...

My name is Legion... For we are many!
16 godina
Problem sa satelitom

Sve zavisi koji satelit želiš uhvatiti. Sa našeg područja je najlakše naći Hotbird 13E, EutelSat 16E i Astra 19.2E i oni imaju najjači signal. Nisi baš detaljno opisao problem, ali pretpostavit ćemo da antena nema motor i da koristiš 1 LNB bez sklopki. Pošto se ova 3 navedena satelita  nalaze otprilike tačno na jugu nije potrebno podešavati polarizaciju LNB-a (zakretanje) tako da ti kabal treba biti ravno prema dolje. Zatim trebaš pomoću google eartha naći koordinate svog mjesta i pomoću nekog sajta za proračun postavki za sat. antenu izračunati azimut (vertikalni ugao), i podesiti ga na anteni. Dobro stegni vijke pošto najvjerovatnije više nećeš morati mijenjati. Na kraju najteži dio je da naštimaš antenu po horizontali. Na TV-u nađi neki kanal sa liste na satelitu koji želiš podesiti i polako pomijeraj antenu dok ne dobiješ sliku i ton. Onda malo stegni vijke i pokušaj još malo preciznije dok ne dobiješ max. moguć signal tako da slika bude bez prekidanja.

PS. Vidim da pišeš da je signal 45%. Resiver pokazuje jačinu signala (Signal Strength) i kvalitet signala (Quality). U suštini Signal Strength ti ne govori puno, obrati pažnju da ti Signal Quality mora biti preko 50 ili 60%, ovisno o resiveru i načinu na koji računa snagu signala.

Ne znam koliko se razumiješ u ovaj posao, pa ne znam kako da ti što bolje objasnim. Pitaj ako te šta zanima.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice