Problem sa antenom

poruka: 5
|
čitano: 17.747
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Problem sa antenom

bok

vec sam se par puta iznervirao radi glupog kabla! dakle, spojim ga na tv i ako nije u nanometar tocno ustekan, ne lovi slovence. a sad i vise ni rtl2 ni novu tv ne lovim. moram mrdati kablom da ulovi signal. to mi se desava na novom tv-u. NIKAD sa nicim drugim nisam imao problema kao sad. osjecam se kao da stojim na krovu i okrecem antenu za analogni signal. koji ku***! tv mi je na zidu i narihtam antenu sasvim ok (naravno, bez slovenaca, ali nasi kanali barem) i kad pustim tv (ima opciju da se odmakne od zida) kabel od antene se nasloni na zid i mrvicu se pomakne prikljucak i ode slika u 3 krasne... da im vozim tv i bacim u glavu ili sta? lud sam vec. jako malo gledam tv, imam obicaj zaspati uz njega i sad ne mogu gledati ono sto me zanima...

btw. kako je naispravnije spojiti antenu? da zice između izolacija imaju kontakt sa ovim malim pimpekom koji se spaja na tv ili bez toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sa antenom
Možeš objasnit ovo svoje zanje pitanje?

Postoji više mogućih razloga zašto ti antena ne radi:
- neispravan kabel (zamjena kabela)
- neispravan konektor na kabelu (provjerit je li sve dobro spojeno u konektoru (ako je rastavljiv) i otklonit mogućnost kratkog spoja u njemu
- neispravan konektor na TV-u (nadaj se da ovo nije problem)
15 godina
Problem sa antenom

ok. imam onaj spliter koji razdvaja jednu antenu na 2 izlaza. kabel od antene ima ispod izolacije one sitne žićice i onda u sredini ima zicu za signal. sve prikljucke od antene sam spojio tako da te prve sitne žićice dodiruju one šrafiće koji stegnu kabel na prikljucak. dok sam to slagao, ugasio mi se ekran na racunalu, a isto tako je valjda prestao ici i signal preko HDMI-a koji je spojen na tv, a ide uz antenski kabel. i kad sam konacno mislio da sam spojio sve kako treba, krenem da se javim na forum u cemu je problem, kad ono - pomaknem mis i nestane signala na tv-u! disable-am tv kao sekundarni monitor i pojavi se slika (i slovenci i hrvati, sve sljaka super). u cemu bi najprije mogao biti problem? da li HDMI stvara tolike smetnje antenskom kablu? imam dosta dugi HDMI kabel (mislim da 6m), a komp mi je prekticki metar od tv-a pa HDMI ide od kompa uz zid do kraja zida, pa se vraća do sredine zida (komp mi je desno, tv u sredini , a kabel ide skroz lijevo pa se vraca u sredinu) i ide kroz onu bijelu vodilicu za skrivanje kablova skupa sa svim ostalim kablovima, uključujući i antenski do tv-a. da napomenem, antenski kabel ide od lijeve strane zida skupa sa HDMI kablom do tv-a. je li moguce da je u tome problem ili u tv-u? nema druge nego probati nekako, a moram cijelu sobu micati da dođem do tih kablova....

P.S. HRT 1, HRT2, RTL rade i dalje bez problema. zato nisam prije ni skuzio u cemu je stvar

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 0:49 (Idealist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa antenom

Da li se još kome to događa i/ili da li je normalno da prilikom malog micanja antenskog prikljucka na tv-u slika postaje losija ili se gubi? mora stajati tocno na određenom mjestu da bi slika bila najbolja (promijenio sam 2 prikljucka i uvijek isto - najvise me to zeza kod slovenaca)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Problem sa antenom

Vrlo vrlo izvjesno da te zeza signal zbog lošeg spoja.

Od tih muških konektora najbolji su oni adapteri s F na RF

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice