Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.859
|
čitano: 4.204.265
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Mariner kaže...
Maddog_HR kaže...
Alonsov potez je meni odvojen od toga sto je Hamilton napravio.

Hamiltonov potez je nesportski i po meni bi trebao biti kaznjiv (kao sto sam rekao trebalo je kazniti i Verstappena svaki put kad je napravio isto). Ok, mozemo reci da je rijec o vozackoj pogresci, no po meni je ipak rijec o namjeri.

Alonso nije popustio kao sto su drugi popustali kad je Verstappn radio iste stvari (jbga to je Alonso), ali je i naglo okrenuo volan na lijevo trenutak prije kontakta. Meni ne izgleda da je rijec o korekciji vec o namjeri, no mozda sam u krivu, nisam vidio sve kamere, samo onu iz bolida. Sto naravno ne abolira Hamitona za zabijanje u Alonsa. Mozemo diskutirati da li je trebao popustiti ili ne, no sigurno je bio svjestan da nema kamo sa bolidom i vjerojatno je pametnije bilo popustiti i ne kompromitirati utrku.

Nadam se da je sad jasnije kako nisam izmedju redaka hintao da je kriv Alonso.

Ne ne ne i ne. Kad ga je Hamilton stisnuo Alonsu je volan i dalje bio desno. Tek kad se Alonso popeo na njega volan mu je otišao ulijevo možda i prisilno kad su im se dotakli kotači. Sve je kristalno jasno vidljivo iz screenshotova dolje.

Kao sto sam rekao nisam vidio druge kamere osim one u liveu, iskreno nisam niti primjetio da je Alonso najasio na Hamiltona. Rijec je o milisekundama, meni je tijekom prijenosa izgledalo da je okrenuo volan na lijevo prije kontakta.

No ne znam zasto se mene citira, ja sam jasno rekao da je Hamilton kriv. A mislim da je Alonso trebao popustiti kako bi smanjio rizik i kako ne bi kompromitirao svoju utrku. E sad, da li je mogao reagirati to je drugo pitanje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2022 16:24 (Maddog_HR).
13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Stric_Jura kaže...

jesi zbilja prilično objektivno napisao, ali... 

LGBT Sir mi se popeo na vrh glave sa svojim modnim izričajima, nek se bolje bori na stazi...

prije dok je mrčio sve one pevaljke i manekenke je bar bio normalan, ali ovo:

WTF ?!?!?!?

Blasfemija!
Kako se samo usuđuješ toliko bogohuliti?!?!

Nevjerojatni su mi navijači Lewisa. Frajer kaže da je u krivu, oni i dalje njega opravdavaju.

Hezus

Koliko vidim jasan je konsenzus da ja rijec o Hamiltonovoj gresci. Nitko ga ne opravdava, barem ne na ovom topicu. 

13 godina
neaktivan
Mariner kaže...

Kad tebe čitam uvijek se osjeti nekakva namjera da se Hamiltona opravda i uglavnom se to stavlja u relaciju s Verstappenovim zlodjelima. Isto tako postoje ovdje likovi koji su nabrijani iz nekog razloga na Hamiltona, ali baš ono nabrijani, ne znam zbog čega, ali predmnijevam. 

Meni je problem licemjerstvo. Kad je Verstappen isto radio prosle sezone, hvalilo ga se na sva usta za pravo, cvrsto utrkivanje. A Hamiltona bi sad trebalo na vjesala za istu stvar. 

Lik je pogrijesio, da nije imao DNF trebao je biti kaznjen. Kao sto je trebao biti i Verstappen za svaku svoju glupost. 

A ovo da neki ovdje imaju fiksaciju na Hamiltona je za proucavanje. Sto je dodatno zanimljivo, najcesce kritike ne idu u smjeru Hamiltona vozaca, vec Hamiltona kao osobe, njegovih stavova, nacina odijevanja i slicno.

17 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Ono što bih ja možda u razgovoru s Alonsom razgovarao je da Alpine još uvijek nije brz kao Mercedes (+33s vs Mercedes). Možda nije morao riskirati, jer je iza njega bio još i Perez i George. Taj sudar je možda bio nepotreban rizik za Alpine. 

Hamilton i dalje NIJE trebao rezati, niti to ne tvrdim. 

Isto tako ne vidim previše konflikta kad se Max probija kroz stazu. Nemaš mu što smetati. 

U taj isti zavoj Albon je išao s vanjske strane Maxu, pa mu nije palo na pamet ni rezati. Jedino je Vettel malo počastio kolegu Lancea. 

In vino veritas
14 godina
Meni je osobno izjava Alonsa prebahata i preglupa..obicni trkaci incident di oba nisu popustila i dobili smo to sta smo dobili..idemo dalje!
AUDIOFIL
3 godine
protjeran
deepshitcro kaže...
Hahahahhaha, pa mora napraviti nesto da se pise o njemu, ipak se radi o najvecem licemjeru ovog sporta. Posto nema sekundu po krugu brzi bolid od svih kao prethodnih 7 godina, preostaje mu samo "ovo" sto god to bilo. Ahahahhaah

A slušaj, svi su oni licemjeri pošto svi propagiraju čistoću utrkivanja, a malo odn. nitko nije čist. Znam da se odluke donose u tisućinki pa se pogriješi bez namjere, ali onda je bolje šutit. Jedan od jačih, možda i najjači licemjer mi je bio Schumacher koji bi se znao buniti na poteze konkurenata da je jednom išao tuči Coultharda u garaži, a kad promislim što je učinio Hillu, Villeneuveu, pa prepriječivanje staze Alonsu u Monte Carlu... strašno.

3 godine
protjeran
volegradele kaže...
Meni je osobno izjava Alonsa prebahata i preglupa..obicni trkaci incident di oba nisu popustila i dobili smo to sta smo dobili..idemo dalje!

Istina je da će Alonso uvijek tako tretirati čovjeka koji ga je kao rookie otfikario kao početnika i to odmah na startu prve trke sezone 2007. i to će mu zauvijek ostati rana na njegovom prevelikom egu. Mislim da je on jako jako zajebat lik koji nije ostvario svoj maksimum baš zahvaljujući toj svojoj prgavoj naravi radi koje je donosio uglavnom pogrešne odluke.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2022 16:52 (Mariner).
17 godina

Nije više do strategije Ferrarija, zaboravite na to.

Upravo svjedočimo "Mercedes" dominaciji. Ovaj Red Bull je nedodirljiv. Ferrari može imati 1-2 na svim kvalifikacijama do kraja sezone, ali neće dobiti niti jednu trku. Ovo je kraj.  Očekujem 1-2 Red Bull do kraja sezone.

Ferrari mora drastično pojačati sve elemente bolida, smanjiti potrošnju guma. I opametiti se za iduću sezonu što se tiče idiotskih grešaka.

17 godina

I da nisu legalni sta im vrijedi kad Max krene sa P14, prede Pereza koji je u 99% istom bolidu krenuo 2. i onda ga jos dobije s 17 sek...

Leclerc mu ocito nije na razini. A stratezi nisu na razini Grobnika

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2022 1:43 (Mitch).
17 godina
A to ti je ono, znaš da Alonso neće popustit nikome pa ga ideš zatvarat kao da je neko od ovih što popuštaju... Moglo je završit ovako ili tako da obojica ispadnu, ali nepotrebnog popuštanja sa njegove strane nema. Da nije taki ne bi osvojio onaj prvi naslov u borbi protiv Schumija... Ono, miki naviko da svi bježe sa puta kad naiđe njegov ferrari sa leđa i onda se nađe tamo neki Alonso koji mu neda da ga glat obiđe.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2022 8:33 (Gnjavator).
17 godina
Za one kratkog pamćenja, ovo jako podsjeća na onaj Mercedesov potez od prošle godine kad su promjenili motor, popušili kaznu a Lewis prošeto kroz trku do pobjede.
13 godina

Navijač sam Maxa i bilo mi je drago svih ovih godina dok se borio i skupio par pobjeda po sezoni. Početak ove sezone bio mi je možda najdraži u mnogo godina, borbe njega i Leclerca, utrkivanja "kotač do kotača", tehnički problemi na obje strane...ugl napeto je bilo. I onda se dogodi Spa i odmah se sjetim perioda Lewisa...iskreno se nadam da Max neće to raditi i da je Spa iznimka, a ne pravilo za predstojeću sezonu jer će F1 nakon jedne i pol sezone opet postati dosadan sport.  Sa >10 startnog broja doći do 17 sekundi prednosti na kraju utrke je čak i Lewis rijetko radio. Ako i na Zandvoortu bude slična situacija, slijedi par godina (dosadne) dominacije Maxa.

17 godina

Meni je RB napravio biznis sezone što je uskočio s novim motorom kad ih je dosta mijenjalo i maksimizirali su bodove s novcatim motorom. 

Mislim da Ferrari ni u jednoj zamjeni nije bio tako uspješan. 

Perez, oba Mercedesa, Daniel, Pierre, oba Astona, oba Williamsa... svi su na trećem. Ako svi krenu u Monzi na novi motor, Perez bi mogao krenuti sa 11. pozicije... I nije uopće teško zamisliti da završi na postolju. To je zastrašujuće. U istom trenu ne vjerujem da bi ni George ni Hamilton imao baš otvoren put u top 10. To je strašno.

In vino veritas
15 godina

max moze slobodno svaku trku mjenjat motor, krenut 15-16-17-18 i taj djir i dobit trku bez pol grca. gadi mi se ta cinjenica (al ne on kao vozac) kao sta mi se gadila kad je hamilton to radio prosle godine...

17 godina

Motor je skup i ide od budgeta pa nije baš zabavno, ali kužim, mogao bi i možda to i planiraju. Jeftinije je nego razvijati recimo novi aero (s kalupima, CFDom etc.) za ovu godinu.

Baš me interesira kako se timovi unutar timova osjećaju. Recimo McLaren je nakon RB najbolji u pit stopovima. Oni doslovno mogu reći da su zaslužili X sekundi vs Alpine (koji je #4)  ili Mercedesa (#8). Znam da su to mehaničari, no mogu reći "ja sam ti dao 5-10s naspram Alpinea i ti još uvijek završiš sporiji zbog aera/motora". Valjda imaju neke poticaje i bonuse bez obzira na rezultat. 

In vino veritas
15 godina

.

17 godina

Hamilton mi nikada nije sjeo kao čovjek, vozač i javna osoba. Čim je došao u F1 bio je zlatno dijete koje se moglo zabiti u bilo koga bez kazne, sve dobro što je ikada napravio je bilo proglašavano kao da je mesija došao među obične ljude. Recite mi da sam gad, ali često sam pomislio kako bih volio vidjeti da ga bilo koji vozač onako pošteno odalami, zidarska ili odgojna, svejedno.

14 godina
Korny1603987 kaže...

Hamilton mi nikada nije sjeo kao čovjek, vozač i javna osoba. Čim je došao u F1 bio je zlatno dijete koje se moglo zabiti u bilo koga bez kazne, sve dobro što je ikada napravio je bilo proglašavano kao da je mesija došao među obične ljude. Recite mi da sam gad, ali često sam pomislio kako bih volio vidjeti da ga bilo koji vozač onako pošteno odalami, zidarska ili odgojna, svejedno.

Upravo to.

Amen to that!
Ali za sve pobornike istog, mi smo protiv njega jer je crn pa smo odmah automatski i rasisti..

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
13 godina
neaktivan
deepshitcro kaže...
Dijelimo misljenje, ali pazite sta pisete, lgbt+ manjina kao i crnci imaju veca prava u informatickom kao i u realnom svijetu. Ja sam ovdje na temi luju jednom nazvao "black lives matter" kao sto mu je tu utrku i pisalo na podmajici i dobio sam ban desetak dana i upozorenje pred trajno ukidanje racuna. Zbog rasizma !!! Maddog i njegova armija srebrnih strijela i luje na dnevnoj bazi prijavljuju sve neistomisljenike. 

Ja te jos jednom lijepo molim da prestanes lagati. Nula puta sam te prijavio, kao sto nikada nisam prijavio niti ikoga drugog. Za razliku od tebe koji si se cak hvalio time da si me prijavio, vise puta. Evo javno i prozivam admina da se ocituje o istome, ako se uopce zeli baviti takvim stvarima.

Sto se tice tvog konstantnog rasizma i diskriminacije samo bi ti savjetovao da konzultiras Ustav RH. Dobronamjerno ti savjetujem da prestanes s tim jer cinis kazneno djelo.

Takodjer te molim da me vise ne spominjes u svojim komentarima i postovima. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2022 22:50 (Maddog_HR).
17 godina

Da, moram priznati da se glede Hamiltona često spominje riječ rasizam. Njegova boja kože nema veza s činjenicom da ga nevolim. Više ga gledam kao licjemjera i općenito kao PR pizduna (u svim pojmovima te riječi).

S druge strane Michael Jordan ili Ronaldinho su legende, opet neovisno o boji kože.

3 godine
protjeran

Wow, kad se iscrpe teme s upravo završene trke sve se opet vraća na Lewisa Hamiltona. I tako stalno. Jebate, taj lik je stvarno popularizirao, barem ovdje, formulu 1 do maksimuma. Morali bi mu svi bit zahvalni zbog toga. Da nema njega na ovoj temi bi bilo pola postova manje.

10 godina
Dosta o tome, idemo malo ontopic. Ovaj vikend u Nizozemskoj Ferrari uzima prvo i drugo mjesto, Russel treci, oba red bulla DNF(naravno bez ozljeda i teskih nesreca). Eto, male zelje... XD
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
3 godine
protjeran

Nope.

17 godina
deepshitcro kaže...
Dosta o tome, idemo malo ontopic. Ovaj vikend u Nizozemskoj Ferrari uzima prvo i drugo mjesto, Russel treci, oba red bulla DNF(naravno bez ozljeda i teskih nesreca). Eto, male zelje... XD

Možda kada bi Ferrari mogo bez ovih nekih bravura kad sve useru u trci. Fali njima jedan novi Ross Brown da ih dotjera u red.

14 godina
Gnjavator kaže...

Fali njima jedan novi Ross Brown da ih dotjera u red.

Da bi to imalo smisla, trebao bi znati svoj posao.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
6 godina
Korny1603987 kaže...

Korny1603987 kaže...

Da, moram priznati da se glede Hamiltona često spominje riječ rasizam. Njegova boja kože nema veza s činjenicom da ga nevolim. Više ga gledam kao licjemjera i općenito kao PR pizduna (u svim pojmovima te riječi).

S druge strane Michael Jordan ili Ronaldinho su legende, opet neovisno o boji kože.

Oba vasa komentara dokazuju upravo ovo sto vi pokusavate pobiti a to je da ga ne volite kao covjeka i to iskazujete na forumu o F1. Kakve veze ima kakav je van bolida?????????

Vase licne animozitete iskazujte na drugom forumu a ovdje komentarisite njega i druge kao vozace a ne sta nosi van staze i sta prica  u kafani. Koga briga za tim. Isapde da je on hodajuce zlo a ostalih 19 vozaca da su svetci van staze.... Do olabavite malo....

Pogotovo je glupo da se on zabija u bilo koga. Pa ako je iko sampion incidenata to je Max...Lewis maximalno izbjegava takve stavri i nabijati mu to na nos je jadno i smijesno...

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2022 10:03 (Posmatrač).
16 godina
deepshitcro kaže...

Prije bi bilo:

1. mercedes

2. Sainz (*)

3. mercedes

4. Alonso

5. Leclerc *

*Pit wall Ferrari-a nešto zas**e.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2022 8:31 (T-bone's).
15 godina

Činjenica je da on kad starta iza i nije neki vozač. Vidjelo se više puta. Za Max-a nemam riječi, kako je frajer vozio i šta je sve radio na stazi to je za trajno izbacivanje iz F1. Neki kažu to je hrabrost ja kažem retardiranost. Meni malo smeta kad danas ljudi njega proglašavaju najboljim vozačom što realno nije. Samo je RB svemirski brod za sve druge. Sve dovoljno govori kad pogledaš tko je 1 i 2 u poretku.

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
14 godina
x18x05x kaže...

Činjenica je da on kad starta iza i nije neki vozač. Vidjelo se više puta. Za Max-a nemam riječi, kako je frajer vozio i šta je sve radio na stazi to je za trajno izbacivanje iz F1. Neki kažu to je hrabrost ja kažem retardiranost. Meni malo smeta kad danas ljudi njega proglašavaju najboljim vozačom što realno nije. Samo je RB svemirski brod za sve druge. Sve dovoljno govori kad pogledaš tko je 1 i 2 u poretku.

Možeš li navesti?

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice