Hamiltonov potez je nesportski i po meni bi trebao biti kaznjiv (kao sto sam rekao trebalo je kazniti i Verstappena svaki put kad je napravio isto). Ok, mozemo reci da je rijec o vozackoj pogresci, no po meni je ipak rijec o namjeri.
Alonso nije popustio kao sto su drugi popustali kad je Verstappn radio iste stvari (jbga to je Alonso), ali je i naglo okrenuo volan na lijevo trenutak prije kontakta. Meni ne izgleda da je rijec o korekciji vec o namjeri, no mozda sam u krivu, nisam vidio sve kamere, samo onu iz bolida. Sto naravno ne abolira Hamitona za zabijanje u Alonsa. Mozemo diskutirati da li je trebao popustiti ili ne, no sigurno je bio svjestan da nema kamo sa bolidom i vjerojatno je pametnije bilo popustiti i ne kompromitirati utrku.
Nadam se da je sad jasnije kako nisam izmedju redaka hintao da je kriv Alonso.
Ne ne ne i ne. Kad ga je Hamilton stisnuo Alonsu je volan i dalje bio desno. Tek kad se Alonso popeo na njega volan mu je otišao ulijevo možda i prisilno kad su im se dotakli kotači. Sve je kristalno jasno vidljivo iz screenshotova dolje.
Kao sto sam rekao nisam vidio druge kamere osim one u liveu, iskreno nisam niti primjetio da je Alonso najasio na Hamiltona. Rijec je o milisekundama, meni je tijekom prijenosa izgledalo da je okrenuo volan na lijevo prije kontakta.
No ne znam zasto se mene citira, ja sam jasno rekao da je Hamilton kriv. A mislim da je Alonso trebao popustiti kako bi smanjio rizik i kako ne bi kompromitirao svoju utrku. E sad, da li je mogao reagirati to je drugo pitanje.