Čudna je ova tema, a pomalo i tužna. Puna ega. Malo se ovdje može naći dobrih dobronamjernih savjeta, ne može se naći savjeti oko plana treninga, plana prehrane. Ili se mogu naći, ali su rijetki takvi postovi, izgube se u ovim porukama gdje se ponižava, gdje se utvrđuje tko je jači, tko je štrkljav tko je vješalica, tko uzalud trenira itd.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa kad nitko ne pita, samo pitaju koji whey je najbolji
Čudna je ova tema, a pomalo i tužna. Puna ega. Malo se ovdje može naći dobrih dobronamjernih savjeta, ne može se naći savjeti oko plana treninga, plana prehrane. Ili se mogu naći, ali su rijetki takvi postovi, izgube se u ovim porukama gdje se ponižava, gdje se utvrđuje tko je jači, tko je štrkljav tko je vješalica, tko uzalud trenira itd.
Zato sto kada netko izdvoji vremena pa napise nesto pametno, par genijalaca ga popljuje. Nisam tu vec jako dugo vidio pametnog savjeta jer cim se nesto napise, petero grakne na njega i onda se medusobno posvadaju.

ovisi kakve informacije se pisu
ispucavanje osvjezenje pozitivan utjecan na kardiovaskularno zdravlje itd je dakako i meni drag aspekt utega, ali svakako ne bih gubio vrijeme oko toga da nije aktivnost sa najvecim potencijalom izgradnje misicne mase, promjeniti izgleda tijela, odnosno bavio bih se drugim sportom, why the fuck bih isao u teretanu ako se ne zelim nabildati
nego nabildavanje vam je prejaka rijec jelda pa smeta. vise bi vam odgovaralo zategnuti se, izgraditi figuru, biti u formi malo ucvrstiti itd ali jbg sve je to nabildavanje /izgradnja misicne mase i to je VECINI primarni razlog odlaska u teretanu, wheya kreatina i ostalog. ali tesko je reci sebi, da zelim prestati biti scrawny little fuck i zelim se nabildati
ali hej, uvijek ostavljam mogucnost da sam u krivu i ti ides tamo ne zeleci izgraditi misicnu masu, u tom slucaju procitaj naslov teme i bjezi odavde
U krivu si, odmah cu ti reci. Jel mozes svima sada reci koliko ti je godina? A po tvome pisanju nije tesko pogoditi niti te opisati, ja bi te opisao kao neki wannabe badi bilder koji se slikaje i gleda 10 puta ispred ogledala nakon sto odradis vjezbu, gledas svoje zile kako iskacu i mislis da si najjaci BATO u teretani, e pa bato ne ide to tako. I ne daj Boze da 10 posto ljudi ima misljenje i pogled na ovo sve kao ti, jer ako imaju, onda smo naj*bali i nema nam spasa.
Samo sam ti rekao zasto JA idem u teretanu, zadnje mi je bilo na pameti sebi postaviti pitanje zasto cu ici ako se ne zelim nabildati, ponavljam, idem u teretanu da se malo oznojim, pokrenem misice jer sam 8 sati dnevno u uredu, da se osjecam svjezije i zdravije nakon treninga, PA TEK ONDA gledam to sto ti tupis zadnje 3 stranice, respektiram kolege koji treniraju, paze na unos prehrane i opcenito zele izgledati buffed ali ti bato imas krivi pogled totalno na ovaj topic, nadam se da nisi tako zatucan i sa bitnijim stvarima u zivotu. I jos nesto prije nego prestanem komunicirat sa djetetom od 16-17 godina, pripazi kako se ponasas internet ratniku, desit ces se da ces nekome uzivo rec bjezi odavde pa ces dobiti dvije odgojne.
Lp
bato dodes zagadivati bodybuilding temu "mene bodybuilding ne zanima vjeruj mi ali sam ovdje i pisem nesto"
naravno da zelis izgraditi tijelo u teretani ali ti se neda/nemas volje ozbiljno se prihvatiti potrebnog posla za doticno pa si racionaliziras, u suprotnom isao bi na joging tenis plivanje ili sl
nisam te pitao da li sanjas da te plodi bekam pa da me trebas odgajati nego uputio da procitas naslov teme i odskakutas dalje ako te doticno zbilja ne zanima, ali svakako ako ikad saznas tko sam i vidis me na ulici u teretani stogod- odgoji me, ali nemoj solo nego napuni auto frendovima ali ne 1-2 nego pun auto pa onda "poz ti jesi ti onaj sa bug foruma, dosli smo to pokazati maj geri
185cm, 84kg, skinny fat. Razmisljao sam probati prvo bulk pa onda cut, htio bi cuti vasa misljenja o tome. Glavni problem je to sto nemam misica i sve masne naslage su oko trbuha ... Svaka pomoc je dobrodosla.
prvo skini salo. ovako po osjecaju u atmosferi vjerojatno si na 20ak bf, na oko 75kg ces biti cisci, popravljene inzulinske osjetljivosti i spreman za masu. na niskom bodyfatu inzulinska osjetljivost i nutrition paritioning je bolje, shvati to kao da tijelo bolje iskoristava hranu za izgradnju misicne mase na niskom bodyfatu. cim se takne 15-20bf i ako se ide jesti jos, salo samo raste... idealno defka do 8-10ak bf kad nemas vise sta primiti na donjem trbuhu kad sjednes, i onda kotnrolirana masa 6-10mj dok se na zamutis na 15-18bf i tako svake god
za 2-4mj rijesis tih 10ak kg i polako nazad na 85-90kg u 6-12mj
jos jednom, sada ako krenes jesti za masu ili ovaj sto savjetuje samo dizi brate, taj trbuh ce ostati ili rasti
Samo vrlo blagi cut: broj kalorija za održavanje minus 100kcal.
Trebaš 160g proteina dnevno, ostatak podijeli na masti i uh.
zasto bas 160?
150-200g p, barem 50g masti i ostalo karbsa po zelji do ispunjavanja kalorijskog unosa s tendencijom ka clean foodsima (riza krumpir meso riba jaja voce povrce orasasti) i paznju na probavu, ispunjavati kalorije wheyom i junkom se moze ali ce se osjecati lose, imati fluktuacije energije, kenjati lose i rasti lose.
jabuku bananu paradajz itd ne trebas vagati, to odoka, vagni jednom da dobijes neki feeling i to je to
neki uspjesno provode bodybuilding bez vaganja i pracenja kalorija ali takvih je vrlo vrlo malo
odrzavanje -100kcal je jako tesko obzirom potrosnja oscilira iz dana u dan ovisi jesi li radio prsa ruke ili noge cucanj 10x10 i nemoguce je tocno znati potrosnju, valja ici putem kad se defkas na defki si skidas 1kg tjedno, na masi masa i jede se, ovi koji se ne commitaju masi ili defki ostaju isti
i jos nesto, glede rasprostranjenog "barem ja tako mislim i to je moj dobronamjeran savjet" prema cemu bi trebali biti kolegijalni i uvazati svacije misljenje u ovom polju jel...
davno sam raspravljao sa svima na sada ugasenom forum.teretana.net, nakon par godina igrom slucaja nasao se s njih nekoliko i bio iznenađen kolicinom DYELa. dakle likovi izgledaju kao da uteg nisu taknuli u zivotu ali dijele savjete, sjecam se konkretno pisanja jednog kako mu je facepulls najbolja vjezba za zadnje rame -ali nema zadnjeg ramena... drugi kako cucanj tri puta tjedno 3x5 gradi noge -ali nema kvadova... treci kako je keto super -ali je debeljuco... cetvrti kako je military press no1 za ramena- ali nema ramena...
fuck that shit, ako si dyel shut the fuck up
i jos nesto, glede rasprostranjenog "barem ja tako mislim i to je moj dobronamjeran savjet" prema cemu bi trebali biti kolegijalni i uvazati svacije misljenje u ovom polju jel...
davno sam raspravljao sa svima na sada ugasenom forum.teretana.net, nakon par godina igrom slucaja nasao se s njih nekoliko i bio iznenađen kolicinom DYELa. dakle likovi izgledaju kao da uteg nisu taknuli u zivotu ali dijele savjete, sjecam se konkretno pisanja jednog kako mu je facepulls najbolja vjezba za zadnje rame -ali nema zadnjeg ramena... drugi kako cucanj tri puta tjedno 3x5 gradi noge -ali nema kvadova... treci kako je keto super -ali je debeljuco... cetvrti kako je military press no1 za ramena- ali nema ramena...
fuck that shit, ako si dyel shut the fuck up
uvjeren sam da imas 16.....tj nadam se zbog tebe da imas 16g. jer sa ovakvim mindsetom i više godina ceka te jako tužan život
apropo ove tvoje izmisljene pricice, najbolji odgovor ti je izjava Sacchi-a: "I never realised that to be a jockey you had to be a horse first"
krivo si uvjeren, nadam se shvatio si pouku mog iskustva inace te ceka tuzan zivot dyela,
zamisli imas matematicki zadatak koji ne znas rijesiti, ispitujes okolo kako i dobivas hrpu dobronamjernih savjeta, govore ti ako je minus prije zagrade mijenja se sve unutra, kako se kvadrira zagrada, formulu linearne funkcije... ali to pisu oni koji takoder ne mogu rijesiti taj zadatak, i nastavljaju ti govoriti kako rijesiti taj zadatak i naljute se kad uvidis i kazes im -wtf pa vi takoder ne mozete rijesiti taj zadatak... ali hej svi su citali kako rijesiti taj zadatak cak neki imaju diplomu i zavrsen dodatni tecaj upravo za takvu vrstu zadataka, uvjereni su da mogu jer im je logican njihov nacin ali nikako da rijese zadatak... ono hvala na dobroj namjeri ali shut the fuck up
ne znam tko je sacchi vjerojatno jos jedan dyel, nemozes biti horse pa onda jockey
Mislim većinu toga si dobro rekao, ali s ovime se nebih baš složio
Mislim većinu toga si dobro rekao, ali s ovime se nebih baš složio
Desit ce se 100% to,dobit ces misica ali i sala...tocno to se meni desilo...drzao sam se onog treniraj jako i samo zderi....cim sam pristao obracat paznju na kalorije,nego jeo napamet zmastio sam se u roku misec ipo dana.Ocito sam prisrao dostsa s kalorijam,ali nebitno.
Sve ostalo stoji sto kaze.
Lijepo, i dosta toga je dobro napisano od strane petra, sto se tice odrzuavanja ili jako malog suficita deficita od 100 kalorija, to su gluposti.. barem 250-500kcal
Pa ako mozes samo 6-10 normanih zgibova, ne vidim kako ces moci s jednom rukom
Pa ako mozes samo 6-10 normanih zgibova, ne vidim kako ces moci s jednom rukom
Vjerojatno postepenim napretkom kako sam od 6-10 zgibova stigao do 20. Ili ja to nesto krivo?
bato dodes zagadivati bodybuilding temu "mene bodybuilding ne zanima vjeruj mi ali sam ovdje i pisem nesto"
naravno da zelis izgraditi tijelo u teretani ali ti se neda/nemas volje ozbiljno se prihvatiti potrebnog posla za doticno pa si racionaliziras, u suprotnom isao bi na joging tenis plivanje ili sl
nisam te pitao da li sanjas da te plodi bekam pa da me trebas odgajati nego uputio da procitas naslov teme i odskakutas dalje ako te doticno zbilja ne zanima, ali svakako ako ikad saznas tko sam i vidis me na ulici u teretani stogod- odgoji me, ali nemoj solo nego napuni auto frendovima ali ne 1-2 nego pun auto pa onda "poz ti jesi ti onaj sa bug foruma, dosli smo to pokazati maj geri
A sta ti zivis u teretani pa si tamo 24/7? Ajde dijete drago svima pametujes i bahatis se na takav nacin da ces stvarno dobiti batine jednog dana od nekoga. Ja da napunim auto i da idem tebe trazit? Nemam pametnijeg posla od toga Rambo moj.... u PM u kojem svijetu ovaj lik zivi hahahahahhahahahaha, jel se zamisljas u sceni kad te napadnu dvojica trojica pa ih rijesis ko jackie chan sve to zahvaljujuci tvome sprzenom mozgu.
Trebas smrsaviti, biti u deficitu sa kalorijama koje unosis u organizam = trosi vise ili jedi manje. Ciljano skidanje sala ne postoji, organizam sam topi polako ali sigurno.
Najlakse je ako svaki dan proseces sat vremena, ako imas vremena :) ili jedi manje ili intermittent fasting.
Po meni je najbolje rijesenje post od 18 sati na dan. Znaci ne jedes 18 sati izmedu prvog i zadnjeg obroka. Na taj nacin si mozes "popraviti inzulin" i svasta nesto. Kad postis ti se popravi osjetljivost na inzulin i tijelo bolje funkcionira. Isto tako ako ne jedes dovoljno dugo onda organizam koristi masti ko gorivo i samim time topi masne naslage.
Glad je elixir zivota i post je nekaj najzdravije kaj mozes napravit sa svojim organizmom. Da ne kompliciram i objasnjavam kak organizam funkcionira, nemoj jesti 18 sati i gledaj da izbacis secer iz prehrane.
Pij vodu, cistu vodu, a ne sokove sa nula kalorija. Umjetna sladila isto drkaju inzulin i pij vodu.
hmm tu si malo kontradiktoran..
prvo kazes da mora biti u deficitu (sto je istina), ili post... zapravo deficit je jedini nacin da smrsavis, post je samo alat.
onda kazes da je post najbolji za mrsavljenje, i da mora izbaciti secere...
post je samo alat za kontrolu kalorija, po nicemu nije superiorniji, to je u par godina postalo popularno, ali zapravo nema nikakvih znanstvenih benefita sto se tice skidanja kilaze, jer na kraju dana bitan je taj deficit. mozes u postu jesti i vise kalorija, opet ces se debljati..
ali da li post moze pomoci? moze, tako sto smanjis vremensko razdoblje kad jedes, tako automatski smanjis unos kalorija.. da li je svakom odrziv? vjerojatno ne
inzulinska osjetljivost se popravi s smanjenjem uh, nema veze s postom,
ako postis, automatski topis salo? fat burning i fat storing je proces koji se desava 24h dnevno, ne postoji ON OFF prekidac koji kaze sad mrsavim, sad se debljam... svi procesi se desavaju konstantno.. ukupne kalorije kroz duzi vremenski period odreduju da li ces se na kraju udebljat ili smrsavit
fasting:
aspartam :
ili ako volis citati, mogu ti staviti i studije
ili ako zelis extra kratak video:
https://www.youtube.com/shorts/JQS0LqAzg4I
Ja uz svo silno treniranje ne mogu bez slatkog :D Čokolada i Cola Zero su mi spasioci kad me uhvati kriza.. uopće se ne grizem zbog toga, iskreno. Dapače, puno lakše mi je jesti ostale "čiste" obroke svakodnevno, jer ne smatram da si išta zakidam. Nisam pobornik "cheat dana" nikako, razmišljanja sam da si treba sve omogućiti u normalnim količinama. Najprije radi psihe, onda radi dugotrajne održivosti. Na kraju dana se sve svodi na +/-
A sta ti zivis u teretani pa si tamo 24/7? Ajde dijete drago svima pametujes i bahatis se na takav nacin da ces stvarno dobiti batine jednog dana od nekoga. Ja da napunim auto i da idem tebe trazit? Nemam pametnijeg posla od toga Rambo moj.... u PM u kojem svijetu ovaj lik zivi hahahahahhahahahaha, jel se zamisljas u sceni kad te napadnu dvojica trojica pa ih rijesis ko jackie chan sve to zahvaljujuci tvome sprzenom mozgu.
komad mozda u carapi, luda kombinatorika
nemoj me snimat vise razbit cu ti kameru jesi cuo
zoni se rasplace kad vidi kakvi ga tipovi citiraju....pogotovo kad ga krivo citiraju
jbt ja sam oko 177 pa kad sam smrsavio na 76kg izgledao sam ko grob :O
Pametna vaga za ostalo kaže , mišićna masa izvrsna 40%, gustoća kostiju izvrsna 3,5kg , BMI zdrav 24.
Hoću reći BMi me baš pogodi i vidno je da imam koju kilu viška, ako zanemarim okolinu koja mi kaže da sam mršav, a ta okolina većinom su buce 😁
Inače dižem u teretani, iskustvo 3 godine i ugodno sam iznenađen i volim gledati napredak u dizanju mišići i koliko su mi ojačale tetive (koje su me na početku dizanja jako patile) 👏👏💪
Koliko smo u opasnosti da će mi se vid pogoršati, ili su to gluposti?
Čitajući o tome ne naučim puno sve je relativno tako ispada https://bettersightvisioncenter.com/can-lifting-weights-be-harmful-to-eye-health/
Koliko smo u opasnosti da će mi se vid pogoršati, ili su to gluposti?
Čitajući o tome ne naučim puno sve je relativno tako ispada https://bettersightvisioncenter.com/can-lifting-weights-be-harmful-to-eye-health/
to su gluposti. Ovo je školski primjer kakvim nas pizdarijama zatrpavaju. Veća mišićna masa ima korelaciju sa manjom smrtnošću iz svih uzroka. Znači bit ćeš jači, odmorniji, ljepši i duže ćeš živit.
Ako te bude mučio očni tlak, otići ćeš doktoru i tjt
benc 120x20
prejak sam
benc 120x20
prejak sam
hahaha ovaj lik je teski kralj
benc 120x20
prejak sam
Čime se špricaš sve? Susta ili Ena? I jel mixaš još štogod uz test, deku ili nešto treće? Koliko ti traje ciklus? I kakav si sa pct? Jel uzimaš štogod za gyno? I za boostanje testa kad staneš sa ciklusom tipa clomid, prygnil. Jesi probao sarmsove možda?
benc 120x20
prejak sam
Sissy