Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.139
|
čitano: 8.749.377
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Cronik kaže...

Znaci cijena proteina je cisti bezobrazluk u nasim poslovnicama. Prije par godina sam uvijek kupovao 5kg proteina za oko 500kn i onda kad sam se vratio u teretanu prosle godine kupio sam 5kg za oko 700kn. Sad opet idem si idem uzeti proteine kad ono nema vise 5kg vec 4.5kg i digli su cijenu preko 900kn. Znaci koji k u godini dana digli za 200kn i smanjili za 0.5kg. Da li znate neku stranicu otkud bi mogao jeftinije kupiti proteine jer 900kn mi je previse pogotovo kad znam da sam prosle godine platio 700kn

DISPLAY kaže...
I mene zanima, gdje je najpovoljnije uzeti whey?

https://shopbuilder.hr/koncentrati-proteina-sirutke-whey/builder-100-whey-1-kg-p16152

imas i pack od 4 komada, ali radje si prvo uzmi od cokolade samo jedan gore od cokolade ili uzmi onu malu vrecicu od 28g da vidis da li ti odgovara okus, meni je samo ok.

lakse zmuckat whey za veceru nego opet peci meso. a bome i jaja su dosta poskupila sad su koliko, preko 2kune + jedno jaje i to ono manje, da se nac za 1.5kn na akciji :D, ja jedem whey na nacin da dodam mjericu wheya u zdjelicu i onda promjesam sa malo vode ili mlijeka da dobijem guscu smjesu, i tako pojedem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.7.2023 13:37 (Mr.Natural).
12 godina
BeLLicus kaže...

Bolje pojedite 4 jajeta dnevno umjesto wheya. Cijene su bolesne. Imalo kvalitetniji whey je 600kn 2.2kg a ovi šrotovi od 40e kao da pijesak piješ. Probao iz proteke onaj superior core praši se kao da 4kg brašna istreseš u posudu. Komičan okus. Svi ti jeftiniji proteini pod navodnicima jer i oni koštaju su odvratnog okusa, loše topljivosti i upitne kvalitete. Nađite negdje još ta 24g dnevno u nečem drugom iz ishrane. Ponekad možete i od zbregova popiti protein koji ima 50g proteina. 

Kupovao sam najcesce prije myprotein,a od kad su cijene otisle gore kupovao sam Gold Standard ili Weider jer kontam sad nije velika razlika u cijeni izmedju tih "kvalitetniji i ovih slabiji" ,pa sam probao i ovaj the whey i ovaj s sto kolega spominje di je dobra ponuda 4x 1kg.

Uglavnom kupovao sam pun k...bas da vidim razlicite vrste proteina.

Jedino sto odskace od ostalih je weider gold whey, po okusu bar meni.Topljivost mozda myprotein od svih nabrojanih najsporija,a ovaj the whey mi mozda najvise pase jer cokolada nije previse slatka,otopi se za sekund.

Nije isto zamjenit whey s jajima nakon treninga ili kasnije ako sam ujutro pojeo vec 5 jaja s prsutom ili necim,plus whey koristitm za sejkove sa vocem,kolace,pudinge itd...

I imate u konzumu skyr i posni sir Active Zone Protein+ kad bude akcija kosta 0.5kg po 11-12kn,odlican ukus i tekstura posnog sira,kao da je namaz,a ne sir.

Origin_Steam: hrka11
14 godina
Bodybuilding - od početnika do naprednih

Ma za navečer lepo u blender: sirovo jaje, posni sir, jogurt mlijeko i udri.

Kakav whey, samo ti digne inzulin bezveze.

Know your limits.
12 godina
guls kaže...

Sirovo jaje ti pasolutno nema nikakih prednosti u odnosu na kuhano,mislim da cak teze pada na zeludac i manju iskoristivost ima ali neda mi se sad provjeravat,osim sto mozes dobit salmonelu nista drugo neces dobit.

A ovo za inzulin i whey necu ni komentirat,svak radi sta mu pase.Meni osobno sa posnim sirom,whey cokolada,mliko i banana...brutalno bude.

14 godina
hrka11 kaže...
exer1234 kaže...

zapravo za cistu hipetrofiju je i bolje vise ponavljanja blizu otkaza, tipa 10-20, pa cak i vise, jer su manje sanse za ozljedu, veci je TUT (iako on nije ni bitan), bitno je samo da su kvalitetna ponavljanja, da je full ROM, deep stretch dolje,  i da je blizu otkaza, s time da bih kod vecih broja ponavljanja uvijek radio neki myo reps, ili myo reps match 

Koliko ima smisla radit 20 ponavljanja na bencu?Mislim visezglobna vjezba,nije isto sto radit izolaciju.

guls kaže...

Jebeno je to što ako maxaš velike su šanse da ćeš se zajebat u nekom pokretu i navuć si ozljedu pa onda sav trud down the drain, ovisno o ozljedi.

Mene jebu koljena i morao sam svoje kilaže čučnja smanjiti na sirotinju. A sve zato jer sam maxao dok se nisam izmaxao pa sad čekam operaciju meniska.

Ali da, ako hoćeš iole dobre rezultate, moraš se potrgat u gymu. Kamilica ostaje kamilica.

Zar si ih sjebao s cucnjem?Koliko znam cucnjevi kao se rade pravilno mogu samo imat benefite za koljeno.

Nedavno sam igrao lopte i nekako sam zarotirao nogu osjetio sam bol jacu s unutarnje strane koljena i nisam mogao nastavit.Nisam noge trenirao 2-3tj  cekao sam malo da vidim oce bit bolje i bas jcuer sam odradio trenig nogu bez problema,mada i dalje osjetim laganu bol.

Pa ok, ravni bp ionako nije najoptimalniji za hipertrofiju, radije bucice gdje puno vise mozes istegnut prsa u donjem polozaju, a zna se da je istezanje pod teretom veliki dio hipertrofije

14 godina
BeLLicus kaže...

Bolje pojedite 4 jajeta dnevno umjesto wheya. Cijene su bolesne. Imalo kvalitetniji whey je 600kn 2.2kg a ovi šrotovi od 40e kao da pijesak piješ. Probao iz proteke onaj superior core praši se kao da 4kg brašna istreseš u posudu. Komičan okus. Svi ti jeftiniji proteini pod navodnicima jer i oni koštaju su odvratnog okusa, loše topljivosti i upitne kvalitete. Nađite negdje još ta 24g dnevno u nečem drugom iz ishrane. Ponekad možete i od zbregova popiti protein koji ima 50g proteina. 

nisu ni jaja jeftina, 2 eura 10 komada,, 2 eura za 70g proteina i 50g masti, a ne mozes ih pojesti  dnevno, barem ja ne mogu, osim ako cu bacati zumanjca, ali tada je uopce glupo kupovati jaja

whey je i dalje jedan od jeftinijih izvora proteina (ako ga kupis na akciji) , do nekih 20e po kili je ok, vise od toga ne dam

14 godina
guls kaže...

inzulin? svaka hrana dize inzulin, pogotovo protein

uostalom neces piti sam whey, to te nece zasititi, radije smixas s necim, zobene, ili rizolino

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.7.2023 19:51 (exer1234).
11 godina

I sam koristim whey ali cijene su bolesno ošle gore. Preferiram gold standard, perfektna topljivost izvanredan okus a cijena je ošla abnormalno gore. Jbg ujutro 100g zobenih, 30g wheya i 250ml mlijeka je 45g proteina a dan je tek počeo. Ali ovo što rade sa cijenama nije normalno. 

Jaja punac donosi sa sela, kokoši pasu travu. Vrhunska kvaliteta 4 komada za večeru cijela nikakvo odvajanje žumanjka. Znanstveno dokazano žumanjak sadrži samo dobar kolesterol, hrpa ostalih stvari se nalazi u njemu još. Vitamini K2,E,D,A,B12, Željezo,Selenij...

9 godina
BeLLicus kaže...

Neka ojača. Nikad baja koji može poteć samo 80kg ne može rasti kao netko tko diže više od njega. I ja sam dizao i 60 i 80 ali snaga raste kako napreduješ sa vremenom. A kako raste snags rastu i mišići. 60kg kurčina to mogu dići 50 puta, pa neću se smarati sa takvom kilažom kad je ni ne osjetim da je dižem. Isto kao što se neko igra i sa 100+kg. Uzmi onoliko koliko možeš dići 6 do 10 puta i diži to nikakve gluparije da dižeš kamilicu 25 puta i gubiš vrijeme. 

Daj prestani pisat gluposti, jer ce netko ovo procitat i ozbiljno te shvatit. 

Jos gore u postu koji nisam quotea pises da vlakna nece pucat od 60 kg na benchu i da je to ok za definiciju..otkada to tezina utega ima veze sa definicijom? Ja naivan mislija da to ima veze sa kalorijama..

14 godina
BeLLicus kaže...

I sam koristim whey ali cijene su bolesno ošle gore. Preferiram gold standard, perfektna topljivost izvanredan okus a cijena je ošla abnormalno gore. Jbg ujutro 100g zobenih, 30g wheya i 250ml mlijeka je 45g proteina a dan je tek počeo. Ali ovo što rade sa cijenama nije normalno. 

Jaja punac donosi sa sela, kokoši pasu travu. Vrhunska kvaliteta 4 komada za večeru cijela nikakvo odvajanje žumanjka. Znanstveno dokazano žumanjak sadrži samo dobar kolesterol, hrpa ostalih stvari se nalazi u njemu još. Vitamini K2,E,D,A,B12, Željezo,Selenij...

Top, samo bih preporucio da izbjegavas tog "strucnjaka" s videa. lik je klaun

ugl lik prica i promovira netocne informacije

https://www.youtube.com/results?search_query=dr+eric+berg+debunked+

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2023 5:43 (exer1234).
12 godina
BeLLicus kaže...

Sve to za jaja stoji i tako je...po meni jedna od najboljih namirnica dostupna coviku.

Ali ne mores se krkat jajima ko manijak pogotovo ako pazis koliko toliko unos jer imaju dosta masnoce.

Popio sam nedavno gold standard i sad sam narucio ovaj the whey (zna s ena akciji uvatit za 38e inace je oko 60e) mogu ti rec da je topljivost ista ako ne i bolja kod the whey,a sto se okusa tice gold standard cokolada je dosta sladji.

ps.vec sam par puta naletio na video gdje se sprdaju s ovim likom koje gluposti izvali i ne mogu vjerovat da ima toliko pratitelja,je li to kupljeno ili ne ali eto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2023 8:33 (hrka11).
17 godina
BeLLicus kaže...

Neka ojača. Nikad baja koji može poteć samo 80kg ne može rasti kao netko tko diže više od njega. I ja sam dizao i 60 i 80 ali snaga raste kako napreduješ sa vremenom. A kako raste snags rastu i mišići. 60kg kurčina to mogu dići 50 puta, pa neću se smarati sa takvom kilažom kad je ni ne osjetim da je dižem. Isto kao što se neko igra i sa 100+kg. Uzmi onoliko koliko možeš dići 6 do 10 puta i diži to nikakve gluparije da dižeš kamilicu 25 puta i gubiš vrijeme. 

Ovo je doslovno totalno pogrešno. No dobro 

It is always darkest just before the dawn.
6 godina

Traži se drugo mišljenje...

Dakle angažirao sam osobnog trenera u teretani s obzirom na neiskustvo, ima diplomu zagrebačkog KIFa, ako nešto znači.

Odmah u startu sam dobio izvoditi vježbe s popriličnim težinama, primjerice bench s težinom s kojom ne mogu izvesti 8 ponavljanja uz pravilno izvođenje vježbe nego on uskoči zadnja recimo 2 ili 3 ponavljanja i pomogne da odradim taj broj ponavljanja. Bench press je samo jedan primjer koji oslikava druge. Nekada određenu vježbu koju treba izvesti recimo 12 ponavljanja, moram u dva navrata: recimo 8+6...

Ne moram napomenuti kako nemam pojma o pravilnom izvođenju primjerice bench pressa, ali i takav mogu procijeniti da vježbu ne izvodim pravilno. Smrdi na recept za povredu.

Meni je logično da najprije početnik savlada tehniku, a zatim postupno poveća težinu koju može izvesti pravilno za određen broj ponavljanja. Koja je svrha nekome natovariti 100 kila utega da diže ako ih ni nepravilno samostalno ne može odraditi?

Jesam utripovao ili da ga otkantam?

12 godina
Eric Prydz kaže...

Dakle angažirao sam osobnog trenera u teretani s obzirom na neiskustvo, ima diplomu zagrebačkog KIFa, ako nešto znači.

Odmah u startu sam dobio izvoditi vježbe s popriličnim težinama, primjerice bench s težinom s kojom ne mogu izvesti 8 ponavljanja uz pravilno izvođenje vježbe nego on uskoči zadnja recimo 2 ili 3 ponavljanja i pomogne da odradim taj broj ponavljanja. Bench press je samo jedan primjer koji oslikava druge. Nekada određenu vježbu koju treba izvesti recimo 12 ponavljanja, moram u dva navrata: recimo 8+6...

Ne moram napomenuti kako nemam pojma o pravilnom izvođenju primjerice bench pressa, ali i takav mogu procijeniti da vježbu ne izvodim pravilno. Smrdi na recept za povredu.

Meni je logično da najprije početnik savlada tehniku, a zatim postupno poveća težinu koju može izvesti pravilno za određen broj ponavljanja. Koja je svrha nekome natovariti 100 kila utega da diže ako ih ni nepravilno samostalno ne može odraditi?

Otkantaj.

14 godina
Eric Prydz kaže...

Nisam skroz shvatio ali 

Dokaz da svaka budala moze dobiti diplomu i biti trener

1. je totalno glupo, opasno, i beskorisno, apsolutno nemas nikakav benefit od toga sto ides preko otkaza, pogotovo ti kao pocetnik.

ti trebas raditi osnovne vjezbe, i daleko od otkaza (par ponavljanja u rezervi) ucis formu, polako dizes tezine koje sam mozes savladati, sve ostalo je ego lifting koji ne donosi nista benefita. nikad u zivotu mi nitko nije pomgao niti jedno ponavljanje, a najjaci su mi likovi koji jedva urade 2 ponavljanja sami, i onda im netko pomogne jos 5 dodatnih, pa koji k, vise ovaj spotter radi nego ti

2. ovo nisam skontao, 8 plus 6? kako mislis?

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.7.2023 5:20 (exer1234).
12 godina

Daj mu nogu i nadji drugog trenera. Ja kad god sam svoje frendove uvodio u trening uvijek sam im napocetku dao jako male kilaze tako da nauce formu raditi. Tek kad im je forma bila dobra onda sam im krenuo povisivati kilazu sa kojom bi mogli napraviti barem 10 ponavljanja u pravilnoj formi. Pocetniku je bilo kakva vjezba napredak i ne treba odmah stavljati ogromnu kilazu jer nece on biti puno jaci a povisuje se vjerojatnost za dobivanje ozljede. Bolje imati mali kontinuirani napredak nego ojacati naglo pa se ozlijediti i onda ne raditi nista do oporavka onda je ta osoba opet na samom pocetku.

5 godina
protjeran

sta od benca pravite problem

da ga je gurao na teske cucnjeve i mrtva dizanja 6-8 repsa slobodnom sipkom klanja do otkaza onda je lose

svaki pocetnik moze otici max out na bencu, pa koliko izvuce,-izvuce, nece se ubiti od tih 40-60 kg sa koliko pretpostavljam radi

bolje tako gurati ga koliko moze na bencu i spravama nego trx/girje treninzi sta rade vecina trenera po teretanama, ovaj vjerojatno odmah gleda kilazu kojom uspijeva 6-8 repsa pa napredovanje na sljedecim treninzima

9 godina
Nije problem bench nego kada ljudi misle da znaju kako se izvodi.
15 godina

Kome trebaju proteini za ok cijenu neka mi se javi pa ćemo riješiti nešto, naručim i doma vam stignu :)

inbox za dalje

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
6 godina
exer1234 kaže...
Eric Prydz kaže...

Nisam skroz shvatio ali 

1. je totalno glupo, opasno, i beskorisno, apsolutno nemas nikakav benefit od toga sto ides preko otkaza, pogotovo ti kao pocetnik.

ti trebas raditi osnovne vjezbe, i daleko od otkaza (par ponavljanja u rezervi) ucis formu, polako dizes tezine koje sam mozes savladati, sve ostalo je ego lifting koji ne donosi nista benefita. nikad u zivotu mi nitko nije pomgao niti jedno ponavljanje, a najjaci su mi likovi koji jedva urade 2 ponavljanja sami, i onda im netko pomogne jos 5 dodatnih, pa koji k, vise ovaj spotter radi nego ti

2. Uzmimo da u seriji treba napraviti 12 ponavljanja s bučicama: dao mi je kilažu s kojom mogu napraviti pr. 8 ponavljanja (već kod petog ponavljanja forma je takva da se moram tijelom zanjihati da bi napravio ponavljanje) i onda moram stati, odmoriti se minutu i napraviti još 4 da bi završio seriju od 12 ponavljanja. 

Petar hw kaže...

da ga je gurao na teske cucnjeve i mrtva dizanja 6-8 repsa slobodnom sipkom klanja do otkaza onda je lose

svaki pocetnik moze otici max out na bencu, pa koliko izvuce,-izvuce, nece se ubiti od tih 40-60 kg sa koliko pretpostavljam radi

bolje tako gurati ga koliko moze na bencu i spravama nego trx/girje treninzi sta rade vecina trenera po teretanama, ovaj vjerojatno odmah gleda kilazu kojom uspijeva 6-8 repsa pa napredovanje na sljedecim treninzima

Ok, dao mi je 40, očekuje 10 ponavljanja, na 6. ponavljanju on nastavlja dizati 90% težine jer ja više ne mogu. Koja je poanta, otkaz se dogodio? Jel nije za očekivati da mi da težinu od npr. 30kg i da se otkaz dogodi pri devetom ili desetom ponavljanju?

5 godina
protjeran

poanta je da ti svaki trening pomaze sve manje i da sam uspijes izvuci 10 ponavljanja

15 godina

da, al,i je pogrešno procjenio kilaže.

Mora ić 3 serije minimum 6-8 ponavljnja uz RIR barem dva za kasnije.

Moš svakog početnika ubit i šta si dobio ništa.

Poanta je kako se to radi, cuclat lovu, lagano da se napreduje, ide naprijed, ali ne prebrzo da te odjebe nego culat lovu od njega dok ide, a on napreduje polako, ali sigurno.

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
11 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2023 22:13 (BeLLicus).
15 godina

Pitanjce. 

Upisao sam teretanu na jesen, s tim da nisam išao nešto redovno. Znao sam napraviti pauzu po mjesec-dva. U zadnje vrijeme idem nešto aktivnije, bar 10x mjesečno.

Do sad sam radio full body i relativno sam zadovoljan napretkom. Sada razmišljam preći na split program i to gornji pa donji dio i dan odmora između. Tako da pokušam svaki mišić ubiti 2x tjedno. 

Radi li netko nešto slično? Samo uz donji dio tj. Noge gledam ubaciti još nešto, ruke ili trbušne ili donji dio leđa. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2023 12:04 (dv14).
9 godina
Radim PPL posljednjih skoro godinu dana, i meni odgovara. Totalni volumen je 12-15 serija tjedno, s time da mijenjam volumen za pojedine mišićne grupe po potrebi. Npr. ovaj cijeli mjesec radit ću možda 2-3 serije tjedno za ramena, što da pustim rukama da ih sustignu, što da zaliječim neke ozljede koje vucaram već neko vrijeme.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2023 12:11 (robogo).
7 godina
neaktivan

jel netko ovdje zlatni član na THE nutrition pošto oni imaju 40% popusta? Jedini imaju razumnu cijenu za whey bez okusa

16 godina

Ima kolega @fila2208, meni je on naručio. 

14 godina
Eric Prydz kaže...
exer1234 kaže...
Eric Prydz kaže...

Nisam skroz shvatio ali 

2. Uzmimo da u seriji treba napraviti 12 ponavljanja s bučicama: dao mi je kilažu s kojom mogu napraviti pr. 8 ponavljanja (već kod petog ponavljanja forma je takva da se moram tijelom zanjihati da bi napravio ponavljanje) i onda moram stati, odmoriti se minutu i napraviti još 4 da bi završio seriju od 12 ponavljanja. 

Petar hw kaže...

Ok, dao mi je 40, očekuje 10 ponavljanja, na 6. ponavljanju on nastavlja dizati 90% težine jer ja više ne mogu. Koja je poanta, otkaz se dogodio? Jel nije za očekivati da mi da težinu od npr. 30kg i da se otkaz dogodi pri devetom ili desetom ponavljanju?

ovo je glupo.. cemu odmor minute? radije onda radis myoreps s 10 sekundi odmora, ali i kilaza mora biti manja za to, tipa 10-12 ponavljanja, 10 sekunde pauze, pa onda jos 3-5 ponavljanja i tako par puta

8 godina
protjeran

Može pitanje, jesu li ikakvi testosteron boosteri/suplimenti unčikoviti? I ako je netko uzimao steroide, koliko bi bilo unčikovito uzimati ih određeno razdoblje pa prestati, odnosno, bi li se što zadržalo od mišične mase koju bi održavao bez njih kasnije?

8 godina
love2ml86 kaže...

Može pitanje, jesu li ikakvi testosteron boosteri/suplimenti unčikoviti? I ako je netko uzimao steroide, koliko bi bilo unčikovito uzimati ih određeno razdoblje pa prestati, odnosno, bi li se što zadržalo od mišične mase koju bi održavao bez njih kasnije?

test booster i ta sranja, zaboravi.

kretin i whey ti je sve sto ti treba za treniranje

ucinkovitost stereoida je brutalna, pogledaj ovaj video gdje Jeff, usporedi sebe sa likom koji se pika 5 mjeseci i dobije iste rezultate za koje je njemu trebalo 15 godina, u smislu ciste misicne mase koji dobijes

a imas i par studija koje navodi u videu, gdje jedna grupa koja uzima stereoide i ne vjezba, dobije skoro duplo vecu misicnu masu, od grupe koja vjezba a ne uzima stereoide 

mozes vidjeti i tu na forumu rezultate u jednoj godini od BeLLicus, imas post par stranica naprijed, slike prije i poslje, nekoliko mjeseci ciklusa

to ti nema smisla, ako nisi netko tko zivi od svojega izgleda profesionalno, i dobijas puno para, jer nije vrijedno zdravlja

posljedice su katastrofalne

zaboravih link 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2023 22:39 (3dfx).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice